Zwembad in een landhuis – ontwerpideeën die tot de verbeelding spreken

De aanwezigheid van een zwembad op het terrein of de binnenplaats van een landhuis spreekt niet alleen van het financiële welzijn van huiseigenaren, maar ook van de mogelijkheid om tijd actief en met gezondheidsvoordelen in hun eigen huis door te brengen..

Dankzij moderne technologieën is het mogelijk om een ​​zwembad te organiseren op een persoonlijk perceel of in een chaletgebouw zonder zelfs maar grote ruimtes en grote sommen geld te hebben. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet de moeite waard is om te besparen op de diensten van ingenieurs en ontwerpers, evenals op bouwmaterialen..

Futuristisch zwembad

Voor degenen die van plan zijn een zwembad uit te rusten in hun landhuis of persoonlijk perceel, hebben we veel inspirerende ideeën geselecteerd voor ontwerpprojecten van kunstmatige reservoirs in verschillende vormen, maten en functies..

Klein zwembad

Ideeën voor binnenzwembad

Voor degenen die het grootste deel van het jaar buiten de stad doorbrengen, is de mogelijkheid om een ​​zwembad in de kelder of op de eerste verdieping van het gebouw te organiseren geschikt. Het is niet de moeite waard om hoger te klimmen vanwege de veiligheidsregels en de eigenaardigheden van de organisatie van technische systemen voor thuisreservoirs.

In Kamer

Een binnenzwembad biedt veel voordelen voor huiseigenaren – u kunt het op elk moment van het jaar gebruiken, ondanks het slechte weer buiten het raam, is het veel gemakkelijker en goedkoper om het zwembad binnenshuis te onderhouden..

Helder accent Azuurblauw en beige

Het ontwerp van het binnenzwembad vereist geen speciale franje, eerder eenvoudige en laconieke vormen, neutrale kleuren en verschillende heldere accenten om op te vrolijken. De belangrijkste taak van deze utilitaire ruimte is immers om te kunnen genieten van zwemmen en ontspannen..

Binnenzwembad

Bij het decoreren van binnenzwembaden gebruiken ontwerpers vaak technieken in oosterse stijl. Effen kleurafwerking op alle oppervlakken, minimum aan accessoires en verplichte contrasterende vlekken.

In sauna

Een zeldzame sauna in een privé landhuis doet het zonder zwembad. Een kleine vijver met koud water zal na een hete stoomkamer verfrissen en opfrissen. Temperatuurcontrast is een geweldige manier om te verharden en een goede gezondheid te behouden..

Steen en hout

Dit ruime zwembad is ontworpen met een klassieke truc om de koelte van donkergrijs graniet harmonieus te combineren met de warmte van houttinten op het plafond en een deel van de muur..

Ontwerp van buitenzwembad

De meeste huiseigenaren geven er de voorkeur aan een kunstmatig reservoir in de buurt van het huisje te plaatsen, bijvoorbeeld op een persoonlijk perceel. Zwemmen in een buitenzwembad is natuurlijk meer actieve recreatie dan onlogische activiteiten binnenshuis..

Klassiek

Maar deze methode om het zwembad te plaatsen heeft ook kleine problemen – beperkingen door weersomstandigheden, veel grondiger waterzuivering (bladeren, takken en ander vuil kunnen zich op het oppervlak verzamelen) en de noodzaak van preventieve maatregelen met betrekking tot mogelijke bevriezing van het reservoir in de winter . Het is niet moeilijk om met al deze ongemakken om te gaan, vooral omdat er tegenwoordig genoeg hightech manieren zijn om huiseigenaren te helpen met buitenzwembaden..

Buitenzwembad In de buurt van de trap

Rechthoekige buitenzwembaden

Buitenbaden zijn in de regel rechthoekig van vorm. Deze optie is eenvoudig uit te voeren, past gemakkelijk in het algehele landschapsontwerp van het binnenveld en is pretentieloos in onderhoud in vergelijking met hun tegenhangers van meer bizarre vormen.

Symmetrie in alles

Het is veel gemakkelijker om de omringende entourage aan te passen aan een eenvoudige en correcte vorm en de harmonie van symmetrie te behouden. De geometrie van het reservoir en de omgeving creëert een gevoel van stabiliteit, bruikbaarheid en comfort..

Rechthoekige vorm Houten platform Ongebruikelijke schraagbedden Dek gemaakt van hout

In de regel is er een kleine plaats voor ontspanning en luchtbaden bij het zwembad. Ligstoelen, schraagbedden en ligstoelen worden vaak op houten dekken of dekken geplaatst.

Dinerzone Rustzone Verlicht Hout rond Zachte zone

Op het dek, gemaakt van hout, kunt u ook een eethoek plaatsen, die de functies van een plek om te ontspannen combineert.

Een plek om te ontspannen

Een alternatief voor het gebruik van houten vlonders is het gebruik van stenen tegels rond het zwembad..

Betonnen bestrating

Het gebruik van beton, kunststeen of natuursteen – het hangt allemaal af van de smaakvoorkeuren van huishoudens, hun levensstijl en het budget dat is toegewezen voor het regelen van de ruimte in de buurt van het straatreservoir.

Natuursteen

Qua uiterlijk verschillen natuursteen en kunststeen niet veel van elkaar. Maar afgaande op de betrouwbaarheid, slijtvastheid, sterkte en duurzaamheid, dan heeft natuurlijk materiaal geen gelijke in gebruik voor het afwerken van straatoppervlakken..

Lichte tinten

Stenen tegels van lichtbeige tinten zijn in perfecte harmonie met de sneeuwwitte decoratie van de muren van het huis en dezelfde ligstoelen.

Helderheid

Licht marmer wordt vaak gekozen voor decoratie van het gebied bij het zwembad, het past goed bij bijna elke kleur van de gevel van het hoofdgebouw..

Ongewone vormen van buitenzwembaden

Als het toegewezen gebied voor het zwembad u niet toestaat om een ​​rechthoekige of vierkante vorm te plaatsen, of als u gewoon wilt afwijken van de gebruikelijke geometrie, kunt u een vijver op straat organiseren met willekeurige parameters. Hier zijn enkele interessante opties voor asymmetrische vormen voor buitenzwembaden.

Huis aan het meer

Het fantastische uitzicht op het zwembad en het ontwerp van de ruimte eromheen creëren een werkelijk magische sfeer. Gevoel van aanwezigheid in een klein gezellig huis aan het meer.

Driehoekig zwembad

Vaak bepaalt de kleine ruimte in de achtertuin de vorm van het zwembad zelf. Het sierlijke ontwerp van de ruimte rond de vijver voegt een elegante rust toe aan de buitenkant van de site..

Creatieve muur

Een kleine afwijking van de traditionele symmetrische vorm, het originele ontwerp van de muur bij het zwembad – en zo’n zwemhoek wordt een hoogtepunt van elke binnenplaats.

Vrije vorm Oudheid

Het gebeurt dat het zwembad de volledige ruimte tussen de gebouwen van één architectonisch ensemble in beslag neemt. Natuurlijk zal zo’n constructie veel onderhoud vergen, maar zo’n prachtige uitstraling is het waard..

Met palmbomen Verkeerde vorm Asymmetrie Halve cirkel

Soms is de asymmetrie van het zwembad gewoon te wijten aan de locatie van gebouwen in de buurt van een straatvijver..

Ronde vorm

Soms is de ongebruikelijke vorm gewoon een weerspiegeling van de smaakvoorkeuren van de huiseigenaren..

Ontwerp overloopbassin

In dergelijke kunstmatige reservoirs ligt het waterniveau boven of gelijk met de rand, waardoor het water overloopt in de zijopvangtanks. Naast het visueel indrukwekkende effect, wordt het water zo gefilterd, omdat er constant een schone stroom uit de gaten in de zwembadbodem komt..

Overloopzwembad

Zwemmen in zo’n zwembad is als magie. Het gevoel dat je naar de uiteinden van de wereld kunt zwemmen, geeft toon aan elk baden.

Op hetzelfde niveau Over de afgrond

Als het huis op een heuvel of op een andere hoogte staat, zal het effect van het installeren van een overloopzwembad dubbel verbluffend zijn..

Overloop op twee niveaus

Zwembaden met verschillende dieptes

Voor huiseigenaren met kinderen kan het installeren van een zwembad met dubbele diepte een geweldige manier zijn om te voorkomen dat de jongere generatie zich zorgen hoeft te maken..

Twee niveaus Met kaarsen

Een zwembad met verschillende dieptes, dat onder andere overloop is, ziet er spectaculair uit. Gelegen aan de rand van de klif, zorgt voor een sensatie voor alle zwemmers.

Verschillende diepte

Maar soms worden dergelijke ontwerpen niet geassocieerd met de aanwezigheid van kinderen, maar worden ze bepaald door het verlangen en de mogelijkheden van de huiseigenaren..

In de achtertuin

Dit kleine zwembad, gelegen in de achtertuin van een privéwoning, is een goed voorbeeld van hoe je zelfs op een bescheiden stuk grond een zwemrecreatiegebied kunt organiseren. Gezellig en compact – deze rust- en ontspanningshoek ziet er inspirerend en feestelijk interessant uit.

Helderheid Spaanse stijl

Dit originele en verfijnde zwembad ziet er geweldig uit in combinatie met een villa in Spaanse stijl.

Met een waterval

De ongebruikelijke manier om helder water te leveren, wekt de indruk van een waterval en voegt elegantie toe aan het hele ontwerp.

In de zachte zone

Welke vorm, maat dan ook. U hebt niet de locatie en het type filtratie gekozen voor het organiseren van een zwembad in een landhuis, maak gebruik van de diensten van professionals. Door de juiste keuze van bouw- en afwerkingsmaterialen, installatie van technische systemen en advies over zwembadonderhoud zult u jarenlang plezier hebben van dit handige en plezierige apparaat..

Bij de azuurblauwe