Zwart-wit slaapkamer

Als je een modern persoon bent, dan put het moderne levensritme je natuurlijk behoorlijk uit gedurende de dag, week, maand. Als gevolg hiervan is er een sterke wens om een ​​hoek in uw appartement te hebben waar u zich kunt terugtrekken, los kunt komen van alles om u heen. Natuurlijk zal de slaapkamer zo’n hoek zijn. Maar een modern persoon zou in een moderne slaapkamer moeten zijn, ingericht in een moderne interieurstijl. Dit is waar de moeilijkheden beginnen, tk. slaapkamerdecoratie is een zeer verantwoordelijke onderneming die geen oppervlakkige benadering tolereert. Ik wil meteen benadrukken dat er geen specifieke aanbevelingen zijn voor de stijl die je nodig hebt. Elke persoon heeft zijn eigen idee van de slaapkamer, dit is zijn persoonlijke ruimte. De slaapzaal moet passen bij het karakter van de eigenaar. Een slaapkamer met een rustgevend kleurenschema (groen, turkoois, blauw) is meer geschikt voor een choleric. Een optimistische slaapkamer heeft ruimte en pastelkleuren nodig. Een flegmatisch persoon ziet zijn slaapkamer in rustige tinten grijs, bruin, blauw. Hoe hij zijn persoonlijke tijd in deze ruimte doorbrengt, bepaalt zijn humeur en zijn verdere gedrag gedurende de dag, wat zowel voor hemzelf als voor de mensen om hem heen belangrijk is. Dit is een essentieel axioma.

Een interieurstijl kiezen voor een zwart-witte slaapkamer

Wat voor soort slaapkamer en welke stijl van interieur moet een moderne persoon kiezen, zodat hij, ‘s avonds uitgeperst als een citroen, vredig in slaap kan vallen? Door dagelijks een buitensporige verscheidenheid aan kleuren te observeren (reclame, een computerscherm, een onsuccesvol kleurenschema op kantoor), ervaart een persoon en vooral zijn ogen grote vermoeidheid, wat de behoefte aan enige monochromaticiteit van de omringende ruimte veroorzaakt. En als je de voortzetting van de straatverscheidenheid aan kleuren in je slaapkamer ziet, is het onwaarschijnlijk dat het je zal kalmeren. Er zijn geen hopeloze situaties in het leven. In dit geval wordt de zwart-witte slaapkamer je reddingseiland in de bloemenzee..

Zwart-wit slaapkamer

De combinatie van zwart en wit wordt als universeel beschouwd. Staat mooi in veel interieurstijlen. Klassiek, Grieks, exotisch, barok, art deco, modern, minimaal, hi-tech – deze stijlen zijn heel geschikt voor het interieur van een zwart-witte slaapkamer. Een kenmerkend kenmerk van de zwart-witte slaapkamer voor alle stijlen is het verplichte overwicht van één kleur van deze twee – zwart of wit. Als de slaapkamer in Griekse stijl is gemaakt, overheerst hier de witte kleur..

Zwart-witte slaapkamer in Griekse stijl

Een minimalistische zwart-witte slaapkamer zal uw visuele vermoeidheid uitstekend verlichten. De kamer heeft een minimum aan bloemen en een minimum aan meubilair. Items – alleen die die nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Wit domineert.

Zwart-witte slaapkamer in een minimalistische stijl

De exotische stijl van het zwart-witte slaapkamerinterieur zal in harmonie zijn met het monochroom van de kamer. Exotische items contrasteren niet met de hoofdkleur van de slaapkamer, en de jaloezieën zullen je van de buitenwereld scheiden op momenten van acuut verlangen om alleen te zijn met jezelf.

Exotisch in een zwart-witte slaapkamer

Vertegenwoordigers van exotische fauna zullen een geweldige aanvulling zijn op de zwart-witte slaapkamer. De groene kleur zal in harmonie zijn met het algemene kleurenschema van de kamer, het enigszins diversifiëren en de mensen erin positief beïnvloeden..

Planten in een zwart-witte slaapkamer

De hi-tech stijl is het meest geschikt voor een zwart-witte slaapkamer, omdat: de hoofdkleuren zijn wit, grijs en zwart. De slaapkamer in deze stijl heeft schone glanzende oppervlakken van muren, plafonds, ramen. Items zijn eenvoudig en functioneel.

Hightech zwart-wit slaapkamer

Zwart-witte slaapkamer is niet vreemd aan etnische stijl. Een ruwe, handgeweven cape op het bed en houten panelen aan de muur met patronen die kenmerkend zijn voor een of andere etnische groep zullen kleur toevoegen aan je slaapkamer.

Zwart-witte slaapkamer in etnische stijl

Klassieke stijl, barok zal gunstig worden onderscheiden door meubels gemaakt van natuurlijk hout en zijn gebeeldhouwde, gebogen poten, antieke kandelaar.

Klassieke stijl in een zwart-witte slaapkamer

Een teken van de goede smaak van de eigenaar van een zwart-witte slaapkamer is een bed gemaakt in retrostijl..

Slaapkamermeubels in retrostijl

Kenmerken van het interieur van een zwart-witte slaapkamer

De aard van het slaapkamerontwerp spreekt van het behoren van de eigenaar tot een bepaald type mensen. De zwart-witte slaapkamer getuigt van de stiptheid van de eigenaar, zijn rationeel denken, afwijzing van excessen en pompeuze luxe. Meestal bezitten middenmanagers dergelijke kwaliteiten. In het interieur van de slaapkamer van dergelijke mensen domineren zwart en zijn tinten over wit..

Het karakter van de slaapkamer past bij de eigenaar

Het overwicht van zwart in de slaapkamer, of beter gezegd, grijs en zijn tinten, over wit spreekt tot de romantische aard van de eigenaar. Het verfraaien van de muren van de foto met behang van de juiste kleurtint zal de exclusiviteit van uw slaapkamer verhogen. Welk fotobehang je moet gebruiken, is een kwestie van je smaak. Het belangrijkste is dat ze in harmonie zijn met de kleur en het patroon met de algemene achtergrond van de slaapkamer..

Zwart-witte slaapkamer voor een romanticus

De meeste fans van zwart-witte slaapkamers geven de voorkeur aan wit als dominante kleur. Dit is logisch, aangezien wit wordt altijd geassocieerd met zuiverheid. In combinatie hiermee ziet elke kleur, met uitzondering van lichte tinten, er onberispelijk uit, vooral zwart.

Slaapkamer met dominante witte kleur

Als je fan bent van een zwart-witte slaapkamer, maar wit tegelijkertijd meer naar jouw smaak is, kun je de aanwezigheid van zwart in het interieur van de kamer minimaliseren. Dit zal de algemene perceptie van het kleurenschema van de kamer niet schaden..

Zwart-witte slaapkamer met een minimum aan wit

Als de eigenaar van de slaapkamer nog steeds de voorkeur geeft aan zwart boven wit, dan is het in dit geval raadzaam om een ​​derde kleur aan het interieur toe te voegen, schoon en helder. De rode kleur zal perfect passen.

Rood in een zwart-witte slaapkamer

Heldere tinten blauw, groene kleuren, een enorme antieke kroonluchter voegt intimiteit en een gevoel van speciaal comfort toe aan uw slaapkamer.

Extra groen in de zwart-witte slaapkamer

Meubels in de slaapkamer kunnen kleuren hebben die qua toon vergelijkbaar zijn met de hoofdkleuren en moeten natuurlijk praktisch zijn..

Praktisch meubilair in een zwart-witte slaapkamer

Als je een volger in het leven bent «gulden middenweg», houdt u niet van contrasterende kleuren, dan kunt u wellicht een grijstint als dominante kleur kiezen. In dit geval kunnen zwart en wit als complementaire kleuren aanwezig zijn. Deze optie zal ook je zenuwstelsel en visuele systeem verlichten na een zware dag..

Voor de liefhebbers van ruimte, maar die niet genoeg ruimte hebben, kan je de slaapkamer uitbreiden door grote spiegels in de slaapkamer te plaatsen. Hier moet echter met één ding rekening worden gehouden. «maar» – de spiegel mag niet tegen het bed worden gemonteerd. Deze regel is van toepassing op alle stijlen van slaapkamerinterieur..

Spiegel in de slaapkamer

Door de verplichte dominantie van de ene kleur over de andere, kun je de slechte smaak van het zwart-witte slaapkamerinterieur vermijden..

Zwart-wit slaapkamer

De verhouding tussen zwart en wit moet op tweederde van een derde van het gebied worden gehouden, anders komt uw slaapkamer niet overeen met de status van zwart en wit.

De verhoudingen van zwart en wit

Een zwart-witte slaapkamer ziet er voor de meeste mensen natuurlijk nogal ongewoon uit, en voor sommigen is het zelfs schokkend. roept onaangename associaties op. Dit getuigt echter misschien van het feit dat de eerste indruk lang niet altijd de meest juiste is. Met een diepere kennis van het interieur van zo’n slaapkamer, verandert de mening van mensen, zo niet het tegenovergestelde, dan wordt het in extreme gevallen positief. De keuze van de slaapkamerinterieurstijl is aan jou. Het belangrijkste is om niet verder te gaan dan de rede, om geen zware sfeer in de slaapkamer te creëren, waarin de rest niet compleet en aangenaam zal zijn. Slaap lekker.