Zon smelt in water of geel in badkamerdesign

Geel wordt geïdentificeerd met goud en de zon. Het wordt bespoten met stralen in de ruimte, dringt overal door en verlicht zelfs de meest verborgen hoeken. Het personifieert roem, succes en geeft warmte. Je kunt verliefd op hem worden, helemaal afwijzen in kleding, het interieur in je opnemen of bevooroordeeld zijn..

Voor sommigen zal hij vervelend zijn, maar voor anderen zal hij optimisme opwekken. De houding tegenover het is dubbelzinnig, maar haast je niet om ruzie te maken met het effect van felle flitsen in de kamer, waardoor kleur ontstaat. Een zonnige kleur is immers in staat om met succes mooie accessoires te accentueren, de kou of intensiteit van de heersende tonen glad te strijken en een ander geluid aan het interieur te geven. En zijn eigen smaak hangt af van de nuances van tint en hun onbewuste invloed op de waarneming. Laten we de vooroordelen een tijdje verlaten en de luxe van kleur vanuit verschillende hoeken bekijken..

Hoe kun je bezwaar maken tegen de zanderige tint, die als verdund geel wordt beschouwd en wordt erkend als een universele toon voor wanddecoratie? Hoe zit het met room, fawn, ivoor en champagne? Ze zijn geliefd bij velen vanwege hun verbazingwekkende vermogen om designelementen te combineren en integriteit aan het interieur te geven..

Het is mogelijk dat het ondubbelzinnig moeilijk is om kleur waar te nemen, maar men moet de ruimte niet eentonig maken en alleen met nuances manoeuvreren. Als de helderheid verblindend is, probeer dan een orde van grootte «vertragen» toon, speel in contrast of combineer met dissonante tonen.

We plaatsen de accenten correct

De schoonheid van geel is te danken aan de juiste combinatie met een onuitgesproken kleurschakering en het vermogen om het gewenste effect in het ontwerp te creëren. Het komt neer op een visuele impressie: tegengestelde tonen en lichtpuntjes roepen verschillende gevoelens en percepties op. En alle composities in de aanwezigheid van geel zullen uniek zijn omdat de aard van de kleur een gelijktijdige extra toon vereist. Hij:

  • verzacht de indruk van saaiheid;
  • zal versmelten in extase met bruin;
  • verras met een combinatie met paars;
  • geeft dynamiek aan blauw en expressie aan blauw;
  • zal ideaal zijn in combinatie met groen en in harmonie met pistache;
  • kleed de ruimte aan met wit en neutraliseer de somberheid van het donker.

Het is voldoende dat één kleur er fatsoenlijk uitziet in elk interieur, afhankelijk is van medeklinkers, en «geluid» op zichzelf.

Wij creëren de perfecte ruimte

Laten we afstand nemen van de klassieke versies van badkamerdesign en het zonnig maken. Hoe organisch en passend het ook is, laten we het samen uitzoeken. Laten we beginnen met het feit dat de vloeiende kleur zal helpen om ‘s ochtends op te vrolijken en de mate van gemoedstoestand zal beïnvloeden. Ontwerpers stellen voor om de muren te bekleden met gele tegels van 2,5 cm en ervoor te zorgen dat een dergelijke techniek niet erger dan een afrodisiacum herleeft.

Vrolijke ochtend

We zullen contrast bereiken door de methode van proportionele organisatie van kleuren die de waarneming beïnvloeden, waarvan de mate wordt bepaald door de ernst en parameters van het vlak. Bij de beslissing om een ​​kamer te decoreren tegen de tegenstelling van zwarte en witte tegels en delicate gele muren, is het toegestaan ​​om composities op verschillende manieren samen te stellen. Als de donkere afwerktegel minder contrasteert met het lichte oppervlak, krijgt het ontwerp door deze aanpak een diepe verzadiging. Zwart-witte vloer en licht plafond laten geel glanzen.

Verschuif de schaal naar lichtere tinten, vervang bruin door grijs en het wordt meteen duidelijk hoeveel de ruimte is veranderd. Als je de aanwezigheid van zwarte tegels tot een minimum beperkt, leg ze dan alleen op de vloer in de vorm van inzetstukken om de compositie te ondersteunen (diagonaal lopen), en geef het dominante geel, als visuele metamorfose plaatsvindt. De muren schuiven uit elkaar, de ruimte wordt gevuld met licht en je krijgt een visuele bevestiging dat de kleurverhouding belangrijk is. Het is noodzakelijk om de verhoudingen van kleuren anders te verdelen, en het resultaat zal een nieuw compositie-effect zijn..

Zwart-wit sfeer

«Goud» luxe van kleur

In een kamer zonder raam komt zonnig goud goed van pas. Dankzij de diepe gloed en helderheid zal het de ontbrekende verlichting naar binnen halen en in combinatie met wit, crème, jong groen, olijf-, bed- en bruintinten versmelten met de ruimte..

De glitter van gouden en chromen sanitaire onderdelen, koperen handgrepen, accessoires, metalen oppervlakken van meubels en andere attributen waar geen badkamer zonder kan, zullen het interieur duur en verfijnd maken. De gouden afwerking ziet er elegant uit tegen de achtergrond van donkere details, in harmonie met identieke vlekken op de muur, indrukwekkend «dramatisch effect».

Het gele kleurenschema heeft ook zijn eigen gradatie en kan rijk en positief, bleek en koud zijn. En de perceptie ervan hangt af van stemming en compositorisch toeval.

De tandem van grijs en geel is altijd in het voordeel, en kleurconsistentie wordt erkend als een populair ontwerpschema..

Heldere nuances

Niets doet pijn om frisheid en reinheid te benadrukken als je van een geelgroen palet houdt. In deze versie is het beter om stil te staan ​​​​bij twee tinten geel (de hoofdtoon, in combinatie met citroencrème) en één groen, waarin de gevelelementen van het meubilair zijn geverfd. Het is vooral positief in combinatie met geel en terracotta..

Een onafscheidelijk paar wit en geel is een klassieke ontwerptechniek en je moet de mate van verzadiging van de tweede niet benadrukken. Het interieur wordt simpelweg luxueus als je een derde kleur aan dit assortiment toevoegt. Het ensemble kan worden verdund met zwarte, bordeauxrode of donkerblauwe fragmenten.

In duet met bruin Luxe combinatie Laten we de grijsheid verdunnen Slordige fragmenten

Natuurlijke geelbruine motieven verzadigen de sfeer met warmte, maar voor een kleine en gesloten ruimte is dit niet de beste optie. Maar hoe elegant en waardig ziet de badkamer eruit in combinatie met meubels in natuurlijke houtkleur en veel warmte! Zonnestralen schitteren met schittering van transparante oppervlakken, activeren spectrale tinten geel en verleggen de grenzen van de kamer.

Panoramische ruimte

Glas in het interieur van een kleine badkamer

Glasmozaïek zal helpen om het interieur niet-triviaal en luchtig te maken. Bescheiden vierkanten, verbonden door honing, grijze en donkere fragmenten, transformeren de ruimte esthetisch. Het mozaïek wordt in plaats van de rand geplaatst, in fragmenten gebruikt of tekent een paneeltekening op de muur en vloer.

Driekleurig mozaïek

Glazen blokken in plaats van een raam zijn een geweldig idee voor een badkamermeubel. Ze laten het ontbrekende licht binnen, wat in combinatie met het mozaïek en de transparante glazen achtergrond de waarneming vergemakkelijkt. Een nog groter effect kan worden bereikt als een transparante scheidingswand of raam is voorzien van verlichting. Door de structurele kenmerken van het materiaal kan het ontwerp exclusief worden gemaakt. Mat, transparant of gekleurd glas kan de esthetische indruk radicaal veranderen en de badkamer vullen met heldere highlights. Trouwens, ze hebben geen speciale zorg en aandacht nodig, en het is moeilijk om te concurreren met andere afwerkingsmaterialen met de fragiele schoonheid van glas..

Stevige zon Heldere motieven Regenboogstemming

Wil je een kruid voor je badkamer? Gebruik glazen blokken voor de vloer. Met artistiek opgezette fragmenten en hun ruwe oppervlak fleuren ze alle gebreken van een architectonisch project op. Met hun hulp kunt u een vloer met meerdere niveaus maken en daarmee de ruimte in zones onderbrengen. De compositie, uitgerust met verlichting, claimt exclusief te zijn en zal dienen als het belangrijkste onderdeel van het decor.

Glazen tegels zijn ook een geweldige uitweg voor kleine ruimtes. Met de juiste transparante accessoires en glanzend verchroomde fittingen, zullen ze elk ontwerp verrijken.

Een plek om te ontspannen

Als er naast sanitair en een groot product, in de vorm van een font voor ontspanning, niets anders in je kamer past, doe haar dan de eer. Het zou een badkamer met gekrulde benen kunnen zijn, maar de versie met een voetstuk «eer» zal meer geschikt zijn, omdat de schaal is ontworpen om een ​​belangrijk meubelstuk te worden. Keramiek, acryl of ander wit model zal elke stijlrichting perfect aanvullen. Als alternatief is het toegestaan ​​​​om de badkamer te maken volgens de algemene achtergrond, waarbij het buitenste gedeelte op dezelfde manier wordt versierd.

De witte schaal is majestueus geplaatst in de ruimtelijkheid van de luxe kamer in harmonie met de identieke kleur van het meubilair. De gele en witte ruimte kan in twee kleuren worden gedaan, ondersteund door dezelfde monochrome accessoires en textiel. De stijl is elegant en wordt gekenmerkt door de onberispelijke smaak van de eigenaren.

Gestreept ontwerp Kleurnuances Grijs-gele klassieker Onberispelijke smaak Bescheiden en smaakvol

Zelfs als je een chique badkamerrenovatie hebt, wil je soms toch een interessant tintje aan het ontwerp toevoegen. Gele accessoires, textielopties en muurstickers helpen hierbij. De kleur van gordijnen, handdoeken, vloerkleden kan worden veranderd naar believen en dicteert van de ziel. Een reeks badkamerattributen met een zonnige kleur, een kussen op een poef en gouden accenten zullen de badkamer prachtig diversifiëren en zullen afleiden van het belangrijkste met kleine dingen, die moesten worden bereikt. Met hun hulp worden kleurrijke accenten en frisse indrukken gecreëerd..

Leuke prints

De privéruimte is ontworpen voor rust en ontspanning. Omring jezelf «spinnen» kleuren en zorgen voor maximaal comfort door te ontwerpen naar smaak, niet naar mode.