Youtube pokreće svoju novu funkciju stvaranja poglavlja

Nakon probnog razdoblja u travnju koje se pokazalo pozitivnim, Youtube najavljuje da želi definitivno usvojiti svoju novu značajku za stvaranje poglavlja. Pokrenuta 28. svibnja, ova opcija sada omogućuje kreatorima videozapisa da podijele svoj sadržaj na ” poglavlja »Kako bi se olakšalo dugotrajno gledanje.

Youtube primjenjuje svoju novu funkciju Poglavlja

Nakon uvjerljivog testa, Youtube generalizira svoju novu funkciju dopuštajući podjelu videozapisa na poglavlja

Nova mogućnost stvaranja poglavlja na Youtube -u

Youtube je stoga upravo generalizirao svoju novu funkciju razdvajanja videozapisa po poglavljima. Inicijativa rođena iz potražnje korisnika za dugim videozapisima, u kojoj je ponekad teško pronaći put ili jednostavno pristupiti određenim informacijama utopljenim u protoku od nekoliko minuta. S ovom opcijom vremenske oznake gledatelji sada mogu pregledavati videozapis odabirom dijela koji žele gledati, zahvaljujući naslovu svakog od njih. Različite sekvence tada se pojavljuju ispod playera, prikazujući vremensku oznaku i opis svakog dijela.

Sada je moguće podijeliti vaše videozapise u poglavlja kako bi gledanje bilo više podijeljeno

Poglavlje video zapisa Youtube, Sada je moguće izrezati videozapis na poglavlja radi lakšeg gledanja

Dostupno za web i mobilnu verziju Youtubea, dijeljenje videozapisa na poglavlja ostaje izborno za emitera. Odluči li ga uključiti, međutim mora se pridržavati određenih pravila, osobito onog da prvo izreže svoj videozapis prije nego što ga objavi. Među njima je dodavanje poglavlja moguće samo od prve sekunde pa se obrezivanje ne može obaviti samo na jednom dijelu videozapisa. Minimalni broj sekvenci i tri, a svaka od njih mora imati minimalno trajanje od 10 sekundi.

Nova izborna opcija za autore sadržaja

Youtube pokreće svoju novu opciju podjele poglavlja za dugačke videozapise

Ova nova značajka dolazi s obzirom na to da videozapisi dugog formata rastu na platformi. Podjela na poglavlja također se uklapa u niz novih Youtube sadržaja, čiji je cilj učiniti korisnički doživljaj pronicljivijim. Među njima bilježimo dolazak opcije za definiranje vremena završetka gledanja i na taj način gurati sve da odu u krevet.

Funkcija koja je već prisutna na video zapisima albuma

Sada je lakše pregledavati dugačak Youtube videozapis zahvaljujući novoj opciji Poglavlja