Werkelijke nieuwigheden in het ontwerp van gordijnen voor de slaapkamer

We brengen een derde van ons leven door in de armen van Morpheus. We stappen uit bed, gaan naar het raam, trekken de gordijnen open en laten weer een dag in het leven. Vanuit de hoek van onze slaperige ogen zien we het ontwerp van de doeken, we genieten van het tastbare contact met de stof en, genietend van de aangename indrukken van de nieuwe ochtend, sjokken we naar de keuken. De eerste emoties zijn kwetsbaar en moeten subtiel worden beschermd tegen vervelende momenten, en daarom is het beter om je favoriete kleurenpalet te kiezen in het ontwerp van de slaapkamer, rekening te houden met de mate van penetratie van lichtstromen en hun intensiteit vakkundig te regelen.

Elk seizoen krijgen we interessante gordijnideeën aangeboden. Dit geldt voor nieuwe stofsamenstellingen, originele prints en kleurcontrasten. Tegelijkertijd worden de dominante kleuren, richtingen in het decor, de principes van accenten gekozen. Dit jaar hebben we prachtig textiel tot onze dienst, van de kleuren waarvan de ogen opspringen. Reps, zijde, tule, taft en een scala aan stoffen met prachtige patronen fascineren met schoonheid. Glanzende reliëf en gladde texturen, gedrukte tekeningen, doeken met aquarellen en een aantal fantasieplots zijn ontworpen om de kamer op een ongebruikelijke manier te decoreren.

Driekleurenoplossing Stijlvolle slaapkamer

In een regenboog van kleuren en een zee van creativiteit

Glanzende oppervlakken en exotische ontwerpen worden aanbevolen. Afrikaanse en Indiase motieven, onvoorspelbaarheid van combinaties, modellen gemaakt in de shabby chic-techniek zijn modieuze oriëntatiepunten in gordijnkunst. Dichte halfwollen onderstellen met een glanzende bovenkant zijn in het voordeel. Brokaat, meubelstoffen met glanzende strepen, expressieve structuurpatronen zijn ook welkom bij raambekleding. De enige opmerking: een elegant ensemble past alleen in het bijbehorende interieur.

Mooie textielprints

De tandem van viscose met katoen is een praktische en veelgebruikte versie van gordijncomposities. Textiel met een natuurlijke basis en lavsan, fragmenten van machinaal borduurwerk verbazen met de complexiteit van het patroon. Viscose in het gezelschap van katoen en linnen met lurex verrast met delicate highlights en verliest zijn presentabele uiterlijk jarenlang niet. Composities met polyester worden gepresenteerd in de regenbooggalerij met producten. Nieuwe collecties uit Europa maken het mogelijk om te beweren dat het ontwerpen van gordijnstoffen verwant is aan kunst. Bekende fabrikanten exploiteren actief natuurlijke vezels en technologische producten en combineren met succes verschillende basen. Bijvoorbeeld gordijnstof «Lapwerk» Is dit jaar een uniek fenomeen. Optimistische kleuren in verschillende stijlen en interessante combinaties zullen een luxe toevoeging zijn aan de slaapkamer.

Bonte gordijnstof

Verzameling «Terugkeer» gepresenteerd in verrassend mooie variaties en heeft een bijna natuurlijke basis (80% katoen). ‘S Ochtends zullen tekeningen met grote monogrammen op een bleke achtergrond, verweven strepen, bloemenprints aangebracht door afdrukken inspireren. Er is ook keuze uit begeleidende organzastoffen in verschillende kleuren.

Slaapkamer in warme kleuren

Nieuwe items uit de kunst. Chic is een prachtig kleurenschema dat goed bij elkaar past en voor avondontspanning kan zorgen. De warmte van de lila en de kleuren van de zomerweide schilderden het oppervlak van dichte texturen en in solidariteit van de bleke organza zijn klaar om te verenigen in een prachtig ensemble.

Lila slaapkamer Een elegante oplossing

Lila, lila, wijn, pruim, mosterd en alle soorten groen in een bijzondere positie. Rustige zand- en crèmetinten zijn in elk seizoen gewild..

Open ramen Fijne slaapkamerdecoratie

Schoonheid en functionaliteit

De klassieke stijl van de slaapkamer wordt benadrukt door zware gordijnen die uit het recente verleden zijn teruggekeerd in de mode. Fluweel met reliëf en delicaat velours, suède, tweed en tapijt zijn zacht gedrapeerd. Dichte stof geeft dichtheid en gewicht aan de draperie, plooien – volume. Rechte doeken bekleed met zijde vanaf de onderkant zien er duur en elegant uit. Een mix van volumineuze texturen, zoals velours met kanten rand, op smaak gebracht met kralen, geeft een feestelijk gevoel. Het spel van kleuren van verschillende texturen is modieuze oriëntatiepunten in de naaikunst. Linnen en zijden taf worden beschouwd als de meest populaire in de slaapkamer..

Niet alleen het type gordijnen hangt af van de voering, maar ook van de mate van verlichting van de kamer. Bovendien beschermt de gemengde voering, met een eenzijdig glanzende bovenkant, de lak tegen vervaging. Thermische voeringgordijnen op synthetische basis zijn geselecteerd om straatgeluid te absorberen en de elementen te weerstaan. Voor een groter effect is het beter om de voorkeur te geven aan contrasterende prestaties. De zelfkantige lichte kant tegen de achtergrond van de donkere voorkant ziet er stijlvol uit en met behulp van gekleurde revers zal het mogelijk zijn om de dominante van het interieur aan te duiden.

Heldere prints op een lichte achtergrond

In een regenboog van kleuren

Vloeiende strepen zijn een elegant paar en een onvergetelijke klassieker. Als je je laat leiden door de wens om de textuurschoonheid van textiel of prints te benadrukken, moet je niet slim zijn met complexe modellen, maar de voorkeur geven aan het democratische karakter van zelfs doeken. Geef het duet met lichtgordijnen trouwens op als je je laat inspireren door het landschap achter het glas. Een panoramisch perceel zal de rol van een decor aankunnen, en een dubbelzijdig gordijnframe zal als kader ervoor dienen. Het verfraaien van doeken met linten, grijpers, kettingen zal charme toevoegen aan de originele draperie.

Panorama vanuit het raam

In plaats van transparante gordijnen is het logisch om naar jaloezieën te gaan.Ze dragen geen uitgesproken decoratieve belasting en hun aanwezigheid op de ramen wordt alleen aangegeven door een functionele taak. Verticale en horizontale structuren creëren een kantoorsfeer en om een ​​huiselijke sfeer te behouden, moet je je toevlucht nemen tot textiel. Gordijnen, gordijnen, transparante gordijnen ‘s nachts niveau de officiële ernst.

Modieuze oplossing Rustzone

Rolgordijnen zijn en blijven door hun veelzijdigheid toonaangevend. Ze rijmen gemakkelijk met elk raamontwerp, zijn niet afhankelijk van het stilistische concept en laten verschillende variaties toe. De afgewerkte versies worden gepresenteerd in texturen van verschillende dichtheden en zijn niet beperkt door ontwerp. In het voordeel van fantasietekeningen en felle kleuren.

Slaapkamer in delicate kleuren

Clair-obscur transparante gordijnen

Lichtgewicht tule is altijd in de mode. Het verzamelt zich prachtig in verschillende plooien en is klaar om een ​​paar gordijnen te maken. Elastische transparante organza met artistiek schilderij en kameleoneffect zal ook de eerste posities niet opgeven. Delicate micro-sluier wordt gepresenteerd in effen kleuren met getextureerd borduurwerk. Gewichtloze micronetten met applicaties, nylon met kanten bies draperen prachtig en elegant de slaapkamer. Transparante texturen die hun vorm behouden zijn onmisbaar voor verduisterde slaapkamers. Ondanks hun gewichtloosheid kunnen ze worden gebruikt om het lichtcontrast eenvoudig aan te passen.

Luchtige tule In het licht van de dag

Een nieuw fenomeen is gekleurde chiffon. De stralen die door de gele of rode stof gaan, zorgen voor extra warmte en een zomers gevoel. Een slaapkamer op het zuiden verdrinkt in «konijntjes», het is beter om in een koude blauwe kleur, grijze tinten, te rangschikken om zonneactiviteit te corrigeren.

Prachtige draperie

Het thema van de zomer wordt voortgezet door gordijnen met gekrulde snitten. Traceerbaar minimalisme gaat over in ecodesign. In een tandem van ruw geweven bases, afsnijdsels van geborduurde ornamenten of opengewerkte stukken, zijn dergelijke gordijnen geschikt in een landelijke slaapkamer, Japanse, Scandinavische en Japanse interieurs. Ze hebben de neiging om op een rustieke manier te stileren en zijn verre van stedelijke decoratie. Gedessineerde kussenslopen met stropdassen, opzettelijk grote knopen, handgemaakte servetten, opengewerkte haken, grote ringen aan een houten kroonlijst, trekkoorden of brede satijnen linten geregen aan een roede creëren een ander formaat voor waarneming.

In de traditie van de Provence

In een kleine ruimte met beperkte toegang tot de zon, is het beter om te kiezen voor transparante texturen. Organza of tule, verzameld op een lint, is genoeg om de slaapkamer slim te maken. Als u ‘s nachts de voorkeur geeft aan het pikkedonker, gebruik dan hefsystemen. ‘s Middags rollen de rolgordijnen op de trommel en openen ze het dagpanorama volledig.

Veel licht en weinig kleur

Pittoreske doeken

Franse ontwerpers bieden aan om te genieten van de zilver- en goudtinten van metallic garen en bieden ze aan voor de populaire hi-tech. Minimalistische concepten hebben genoeg licht glanzende texturen om de slaapkamer een complete look te geven. Je kunt ook witte filamentgordijnen en de bijbehorende tinten aan dit stilistische idee binden. Sierlijke snaren zijn versierd met transparante kristallen, strass-steentjes, parelkralen. Met dit decor passen ze perfect bij de lichte ruimte van de kamer. In een slaapkamer die wordt gedomineerd door metaal en glas: in het ontwerp van het hoofdeinde, in de poten van de nachtkastjes en lampbuizen past de koele glans van organza heel goed. Wederzijdse spiegeling van highlights voegt diepte en volume toe aan de vouwen, wat er indrukwekkend uitziet in onopvallende ontwerpen.

Blauwe motieven creativiteit

Laat u niet in de war brengen door ontwerpcreativiteit vastgelegd op goedkope basis. Voering van kunstzijde of ruwe linnenstructuur met een guipure-afwerking en primitiviteit van het model – een demonstratie van bewustzijn van de nieuwste trends. Aquarel schilderen op canvas is hetzelfde modieuze ontwerpkenmerk. Transparante monochrome strepen en kleurabstracties zien er stijlvol en origineel uit.

Gordijnensets kunnen niet aan de gordijnroede worden gehangen zonder hulpaccessoires. Ringen, haken, houders en prachtige gordijnroedepunten worden ontwerptools. Met hun hulp worden de doeken gevormd tot kleine en volumineuze plooien of adverteren ze de verdiensten van de tekening met gelijkmatige spanning. Creëer een comfortabele ruimte voor jezelf door je privéruimte te vullen met kleuren en licht.

Transparante achtergrond Klassiek ontwerp Tegen de achtergrond van een donkere muur Slaapkamer met een dynamisch accent Felle textielprints