We versieren de slaapkamer met lichte tinten

Wat kan een slaapkamer een gezelligere sfeer geven dan lichte kleuren? Lichte luchtige tinten die de slaapkamer volledig bedekken, maken uw verblijf nog aangenamer. Tegenwoordig zijn er veel opties voor het decoreren van kamers met wit, crème of andere soortgelijke kleuren. Hieronder vind je enkele handige voorbeelden om je slaapkamer te helpen inrichten en er een aangename woonomgeving in te creëren..

Witte slaapkamer

Sneeuwwitte tintSneeuw slaapkamer

De slaapkamer ziet er absoluut oogverblindend uit als hij helemaal is afgewerkt met witte tinten. Sneeuwmuren, beddengoed, interieurartikelen – veranderen de kamer in een huis van comfort en rust en geven het een ongewoon mooie uitstraling. Dit zal eenheid in de gekozen stijl bereiken en de kamer vullen met licht en pure witheid..

Sneeuwwitte rustruimte

Rustruimte in het wit

U kunt ook enkele heldere accenten gebruiken waarmee u een klein contrast kunt geven met de stilistische oplossing, bijvoorbeeld een vaas met groene bloemen – deze zal zich met succes onderscheiden van het algehele ontwerp. Of je maakt een oogverblindend witte boekenkast met donkere boeken, die ook contrasteren en de slaapkamer een originele uitstraling geven..

Crème stijl

Lichte slaapkamer

Donkere strekenSlaapkamer in crème kleuren

Beige en crème tinten zijn perfect om de slaapkamer een gezellige en uitnodigende uitstraling te geven. De kamer zelf zal er iets donkerder uitzien, in tegenstelling tot de decoratie met witte verf, en daarom kan een bepaalde avondstijl in de kamer worden bereikt. Het is de moeite waard om bedlampjes met geschikte tinten in de buurt van het bed te plaatsen. Een eenzame foto met een patroon met een kleurenschema dat past bij de algehele stijl van de kamer, ziet er prachtig uit op de sierlijke crèmekleurige muren..

Crème stijl

Het is onder andere de moeite waard om voor de kroonluchter te zorgen, omdat deze ook een belangrijke rol zal spelen. Zowel kroonluchters met beige tinten als kroonluchters met gouden glas zijn geschikt. In het laatste geval zal de kamer worden overspoeld met een gouden gloed, die de slaapkamer zal veranderen in een fantastische verblijfplaats van comfort en rust..

Accessoires en beddengoed kunnen worden gekozen in effen kleuren, of kunnen worden toegepast met de afbeelding van een eenvoudig patroon. Je kunt een transparante vaas met bloemen op tafel of nachtkastje zetten – dit zal de gemaakte compositie nog meer gratie geven..

Veelkleurige streken

Gezellige slaapkamerZachte veelkleurige accessoires gecombineerd met lichte kleuren

Voor degenen die, naast een gezellige sfeer, een vleugje plezier en feest willen toevoegen aan de slaapkamer, moet je veelkleurige accessoires gebruiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hun kleuren niet te fel zijn, omdat dit de eenheid van stijl zal doorbreken. U kunt gele sierkussens of dekens met blauwe accenten gebruiken. Het ziet er prachtig uit als je wat roze kleuren aan de kamer toevoegt, bijvoorbeeld kunstmatige of natuurlijke bloemen, veelkleurige tinten voor nachtlampjes, verschillende accessoires of pastellinnen.

Roze accessoires

Je kunt geel of lichtgroen gebruiken om elke muur in de kamer te markeren, terwijl de rest in lichte kleuren wordt geverfd. Maar als je een andere kleur gebruikt, moet je ervoor zorgen dat accessoires of sommige interieuritems het aanvullen, anders ziet het er wat afstandelijk uit tegen een witte of crèmekleurige achtergrond. Is de kleur groen voor aan de muur, dan kun je kiezen tussen witte en groene vierkante kussenslopen of groene stoelzittingen..

Schilderijen in de slaapkamer

Slaapkamer en schilderijenFoto’s in een lichte slaapkamer

Ongeacht welke lichte tint is gekozen voor de decoratie van de kamer, schilderijen kunnen het altijd aanvullen. Bont schilderen is het meest geschikt voor diegenen die variatie in de compositie willen bereiken en een situatie willen vermijden waarin het algehele interieur van de kamer er enigszins eentonig uitziet. Voor andere eigenaren die niet geschikt zijn voor opvallende accessoires, is het de moeite waard om een ​​keuze te maken voor schilderijen met afbeeldingen van groen of weidebloemen. Een dergelijk schilderij zal niet sterk contrasteren met de witte achtergrond, maar zal eentonigheid in het ontwerp van de kamer vermijden..

Je kunt ook meerdere kleine schilderijen gebruiken. Foto’s moeten zo worden geselecteerd dat hun tekeningen ook in lichte kleuren worden gemaakt die passen bij het ontwerp van de slaapkamer. En om zo’n ontwerpbeslissing te benadrukken, is het de moeite waard om donkere frames voor tekeningen te gebruiken. Tekeningen hebben vooral de voorkeur om over het bed te kijken..

Slaapkamer en natuur

LandhuisdecoratieSlaapkamer in een landhuis

Een slaapkamer in een huis met uitzicht op het bos is een goddelijk gezicht, vooral als de kamer goed is ingericht. Hier is het niet de beste oplossing om uitsluitend gebruik te maken van één kleurbereik, omdat bomen en groen buiten het raam de uniforme stijl enigszins zullen schenden. In dit geval kunt u het bed opmaken met lichte tinten, witte of geelachtige gordijnen voor het raam gebruiken en de muren verlaten volgens het principe van de schuurstijl, dat wil zeggen dat u niet hoeft te schilderen of te plakken met behang, omdat de boom hier alleen de gekozen stijl zal aanvullen.

Als er toch de voorkeur werd gegeven aan lichte kleuren in het geval van wanddecoratie, dan moeten ze worden benadrukt met behulp van kleurrijke accessoires, omdat tegen de achtergrond van bosgebieden een dergelijke compositie er erg extravagant uitziet.

U kunt ook de volgende items gebruiken om de slaapkamer te versieren:

  • bloemen;
  • schilderijen;
  • Foto;
  • decoratieve schotels;
  • spiegels;
  • nachtlichten;
  • verschillende souvenirs;
  • andere accessoires.

Huisstijl

Ruime slaapkamer

Dit artikel heeft slechts enkele variaties in slaapkamerdecoraties opgesomd met oude tinten. Foto’s die aan de tekst zijn toegevoegd, zullen de voorgestelde ontwerpopties levendig demonstreren. Het is niet nodig om de aanbevelingen van professionals precies op te volgen, omdat de laatste beslissing altijd bij de eigenaar van het huis blijft en alleen hij hoeft te bepalen aan welke stijl de slaapkamer zal voldoen..

Lichte kleuren en felle accessoiresZachte tonen

Verduisterend ontwerpSlaapkamer en accessoiresDe oceaan buiten het raamSlaapkamer in de zon