Wanddecoratie – 100 originele ideeën

Elke decoratie is de laatste en meest plezierige fase van elke renovatie. Als we het hebben over de inrichting van de muren in de kamers van de woning, dan heeft dit proces niet alleen een gunstig effect op het imago van het interieur, maar ook op het creatieve vermogen van de eigenaren. De eenvoudigste manier om uw ontwerpdromen waar te maken, is met behulp van decoratieve elementen. Zelfs een kleine verandering in de decoratie van de muren van de kamer leidt tot een kolossale verandering in het beeld van het interieur. Maar daar is vaak weinig voor nodig. Als je wat handgemaakte vaardigheden, vrije tijd en een groot verlangen hebt om het ontwerp van een bepaalde kamer in je appartement te transformeren, dan is deze selectie van originele, praktische, creatieve en gemakkelijk te implementeren ideeën iets voor jou.

Creatieve wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Ongewone plank met cellen

Als je doel een uniek ontwerp is

Sinds de oudheid versieren mensen de muren van hun huizen. Als je de muren van de grot kunt noemen, waarin de eerste rotstekeningen zijn gevonden. Tegenwoordig is het niet nodig om hoge artistieke kwaliteiten of handvaardigheid te hebben om je huis op een originele, stijlvolle en esthetische manier te decoreren. We bieden niet alleen verschillende materialen en apparaten die de vervaardiging van decoratieve elementen vereenvoudigen, maar ook de ervaring van generaties die gedurende vele jaren zijn opgebouwd met het concept van het decoreren van uw huis..

Wanddecoratie boven de open haard

Decor op een zwarte achtergrond

Contrasterende combinaties

Natuurlijk, elke handgemaakte verhoogt het niveau van uniciteit van het interieur. Dit is de gemakkelijkste manier om een ​​nogal creatief, maar uniek ontwerp van deze of gene kamer te maken. Maar wanddecoratie kan meer dan alleen interieurdecoratiefuncties vervullen. Door verschillende kleur- en textuuroplossingen te gebruiken voor het decoreren van muren, kunt u eventuele gebreken in de afwerking en zelfs ontwerpkenmerken verbergen, kunt u de aandacht afleiden van het mislukte ontwerp van het functionele gebied en het hoofdsegment van de kamer benadrukken.

Ingelijste planken

In nautische stijl

muurdecoratie

Wanddecoratie maakt het gemakkelijk om renovaties uit te stellen, of ze nu cosmetisch of globaal zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het opfrissen van het interieur van de kamer, het nieuwe karaktertrekken, het creëren van een kleur- of textuuraccent – dit alles is gemakkelijk te doen met behulp van een wanddecor dat geen grote uitgaven van u vereist. En als u samen met leden van het huishouden decoratief werk uitvoert, kunt u naast het prachtige interieur een uitstekende gelegenheid krijgen voor toenadering, door samen tijd door te brengen tussen ouders en kinderen..

Decor van sneeuwwitte muren

Wanddecoratie bij de trap

Origineel wanddecor

Schilderijen, posters en meer

Een van de oudste en tegelijkertijd effectieve manieren om muren te decoreren is het gebruik van schilderijen, verschillende panelen, ingelijste posters en meer. Moderne ontwerpers bieden aan om zichzelf uit te proberen op het gebied van het inrichten van hun eigen huis, zelfs degenen die verre van schone of decoratieve kunst zijn. Gebruik kant-en-klare lijsten voor afbeeldingen of foto’s die in de winkel worden verkocht (of maak je eigen versie als je timmervaardigheden hebt) in combinatie met geïmproviseerde middelen – takjes, takjes, blanco papier of materiaal. De eenvoudigste manier om de compositie het gewenste kleurenschema te geven, is met behulp van acrylverf..

Originele compositie

Op een eenmalige achtergrond

Ingelijst decor

Bestek en diverse keukenaccessoires die niet meer in workflows worden gebruikt, kunnen worden gebruikt om originele composities te maken. Je kunt de keuken, eetkamer, veranda van een landhuis en zelfs een woonkamer in landelijke stijl of shabby chic decoreren met getransformeerde huishoudelijke artikelen..

Dienbladen als wanddecoratie

Borden voor wanddecoratie

Rieten Dinerborden

Landelijke inrichting

Een favoriet aforisme, uw familieslogan of gewoon een mooi gezegde dat helpt om te motiveren, af te stemmen op acties en prestaties, of omgekeerd – ontspannen en kalmeren kan een interieurdecoratie worden. Om dit te doen, volstaat het om de gedrukte slogan in een mooie of originele lijst te plaatsen die harmonieus in het interieur past..

Ingelijste poster

Op een donkere achtergrond

Ongecompliceerde uitvoering

Poster als decor

Composities, wandpanelen bestaande uit decoratieve elementen van dezelfde vorm en met één uitvoeringsstijl, uitstekend van kleur of de aanwezigheid (afwezigheid) van een print, zien er erg indrukwekkend uit. Dergelijke panelen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt – van gewoon papier tot fluwelen soorten stoffen..

Origineel paneel

Reliëfstof voor panelen

Stoffen paneel

Glanzende elementen

Originele combinaties

In grijsblauwe tinten

Zwart-wit versie

Hoe zit het met kant-en-klare gipsdecoratie-elementen die stucwerk nabootsen die u niet op het plafond gebruikt zoals bedoeld, maar op de muren? Door verschillende elementen in verschillende tinten van dezelfde kleur te kleuren, ontstaat een harmonieuze, maar tegelijkertijd originele compositie. Een andere manier om geïmproviseerde middelen te gebruiken, is om composities te componeren van wat letterlijk onder je voeten ligt – twijgen, haken en ogen, afgesneden stronken van de oorspronkelijke vorm, kegels en andere geschenken van de natuur.

Marien thema

We gebruiken de middelen die voorhanden zijn

Verlichte tak

Herbarium in een kader

Herbarium op houten planken

Zelfs de eenvoudigste slingers van papier, stof of ander afvalmateriaal kunnen een originele interieurdecoratie worden. In de slaapkamer is de muur achter het hoofdeinde van het bed meestal versierd, en in de woonkamer – boven de bank of een paar fauteuils, waardoor een zachte zithoek ontstaat.

Woonkamer wand decor

Compositie voor de woonkamer

Als je artistiek talent hebt, zou het een misdaad zijn om geen gebruik te maken van dit prachtige geschenk. U krijgt een uniek ontwerp dat geen grote financiële investeringen vereist (maar natuurlijk veel tijd kost). Zelfs tekeningen gemaakt met stencils kunnen een hoogtepunt van het interieur worden, waardoor het opvalt tussen veel vergelijkbare ontwerpprojecten..

Ongebruikelijk ontwerp

Kunst schilderij

Schilderen onder gzhel

Kinderkamerinrichting

Stenciltekening

Wanddecoratie kan ongelooflijk praktisch zijn. Een gewoon frame met een gaas eroverheen kan bijvoorbeeld een uitstekend opbergsysteem voor sieraden zijn. Het is erg handig om oorbellen en broches op een dergelijke muuropslag te plaatsen. Voor kralen, kettingen, kettingen en armbanden kun je bandjes gebruiken met haken eraan.

Praktische inrichting

Accessoires opbergen

Voor de meisjeskamer

Opslag van sieraden

Bril opbergen

Ongewone opslag

Een soortgelijk idee kan worden gebruikt om een ​​huishoudster te maken. Al je sleutels zullen altijd op hun plaats zitten, dankzij zo’n eenvoudig apparaat.

Ongewone huishoudster

Frames kunnen worden gebruikt om schakelaars, tellers, temperatuurregelaars of huisalarmen te versieren..

Ingelijste thermostaat

Ontwerpopties voor familiefotocollectie

Een even populaire en eeuwenoude manier om geschiedenis te bewaren, in ieder geval de geschiedenis van één huis, is het gebruik van familieportretten. Als onze voorouders zich tot professionals moesten wenden voor hulp, gebruik moesten maken van de diensten van portretschilders, dan hoeven we alleen maar succesvolle foto’s af te drukken en in een lijst te plaatsen. Maar zelfs in de gebruikelijke opstelling van afgewerkte foto’s binnen het kader, kunt u creativiteit tonen, niet alleen met behulp van een verscheidenheid aan vormen en maten wanddecoratie, maar ook met extra elementen.

Foto voor decoratie

Compositie van foto's

Heldere frames

Foto in witte kaders

Foto’s zien er origineel uit in lijsten, waarvan de bevestigingsmiddelen niet achter de producten zelf verborgen zijn, maar bewust worden getoond. Het kan een eenvoudig touw zijn of mooie dunne kettingen – het gewicht hangt af van het ontwerpconcept van het hele interieur.

Slaapkamer wand decor

Frames aan kettingen

Ongebruikelijke benadering van wanddecoratie

Onlangs zijn verschillende uit hout gesneden muurdecoratieve elementen populair geworden. Het kan een hele inscriptie zijn (familienaam bijvoorbeeld) of slechts één letter. Maar gemaakt in een enkel kleurenpalet met fotolijsten, worden dergelijke decoratieve elementen een uitstekende decoratie voor zowel een muurcompositie als een kamer..

Foto's en meer

Originele compositie met foto

Foto's en brieven van hout

Ingelijste foto’s kunnen er niet minder indrukwekkend uitzien in de compositie als je ze op speciale brancards legt die niet zichtbaar zijn voor het oog..

Creatieve oplossing

Zwart-wit foto's

Slinger van foto's

En als u een slinger met bollen of lintverlichting aan de foto toevoegt, kunt u naast een uitstekende wanddecoratie en het bewaren van aangename momenten in het geheugen ook een feestelijke stemming krijgen.

Foto en belichting

Maar lichtgevende slingers kunnen ook fungeren als een onafhankelijk attribuut van wanddecoratie. Het is niet moeilijk om de draad met lampen in een bepaalde vorm te bevestigen, en het resultaat in termen van het gecreëerde effect kan alle verwachtingen overtreffen.

guirlande boom

Gloeiende wolk

Spiegels in een modern interieur

Op zichzelf kan een grote spiegel in een mooie of creatieve lijst niet alleen zijn hoofdfuncties vervullen, maar ook het interieur van de kamer decoreren. Als u meerdere kleine spiegels van dezelfde vorm gebruikt, maar in verschillende frames (meestal gemaakt in een enkele stilistische oplossing), kunt u een hele decoratieve compositie krijgen.

Wanddecoratie spiegel

DIY spiegellijst

Samenstelling van spiegels

Ongewone spiegel

Spiegel voor kinderkamer

Spiegel - praktische inrichting

Spiegelelementen kunnen zonder lijst worden gebruikt om een ​​originele compositie samen te stellen. Er zal veel meer tijd en moeite nodig zijn om dergelijke panelen samen te stellen, maar het resultaat compenseert alle kosten – het wanddecor is origineel, stijlvol en modern.

Honingraatspiegels

Paneel van spiegelelementen

Spiegelensemble voor de woonkamer

Spiegelpaneel

Bloemen en kamerplanten als interieurdecoratie

Kamerplanten helpen ons niet alleen om het interieur te decoreren met weelderig groen en prachtige bloei, maar ook om een ​​bijzondere, gezellige sfeer te creëren, de lucht in onze huizen te zuiveren en de warmte van thuiscomfort te brengen. De eenvoudigste bloempotten «zal spelen» nieuwe verf, indien geplaatst in nette cellen of speciale houders aan de muur. Het is niet altijd mogelijk om op de vensterbank te plaatsen en niet alle planten hebben zoveel licht nodig..

Planken voor bloemen

Fancy bloempotten

Kamerplanten als decor

Rek voor bloemen en meer

Kamerplanten aan de muur

Spiegels en bloemen

Voor bloemen kun je de originele manier van plaatsen van de vaas gebruiken. Het is voldoende om een ​​mooie pot (fles, fles of een ander origineel of eenvoudig herdenkingsvat) met behulp van de houder op een houten basis te bevestigen. Een dergelijk decor zal helpen om tonen van een rustig en zo gezellig dorp (in het geval van een stadswoning – voorstedelijk) leven naar het interieur te brengen..

Bloemen in wandvazen

Bloemenvaas aan de muur

Bloemen en gloeilampen

Originele houten planken in landelijke stijl helpen niet alleen kamerplanten te plaatsen, maar ook kleine fotolijsten, beeldjes, verzamelobjecten – kortom, allerlei kleine dingen die zo dicht bij het hart liggen.

Planken in het zwart

Badkamer planken

Ingelijste fotoplanken

Het voordeel van dergelijke opslagsystemen is dat ze organisch passen in het interieur van het pand van elke functionele belasting. Open planken passen goed in de woonkamer en slaapkamer, kinderkamer en eetkamer, in de keuken en zelfs in de badkamer.

DIY open planken

Ongewone plank

DIY plank

Kaars plank

Maar als u geen eenvoudige rechthoekige planken als opslagsystemen gebruikt, maar constructies met een originele vorm, verhoog dan de mate van uniciteit van het interieur aanzienlijk. Driehoekig en trapeziumvormig, in de vorm van een zeshoek of ruit, in de vorm van een honingraat – cellen met planken kunnen het interieur van een kamer voor elk doel decoreren.

Planken-wolken voor de kinderkamer

Ongewone vormen

Originele planken

Hoekplanken

Samenstelling planken

Met je eigen handen van geïmproviseerde middelen

Zelfs een oude gitaar kan een tweede leven krijgen door er een originele plank van te bouwen voor kleine kamerplanten. Door de compositie te accentueren met een guirlande, kun je een moeilijk wanddecor krijgen, maar ook een speciale, feestelijke sfeer creëren.

Planken in een oude gitaar