Вътрешна декорация на тавана

Вероятно всеки човек, който притежава частна къща, мечтае да получи допълнителни квадратни метра. Изходът от ситуацията ще бъде изграждането на таванско помещение, но той все още трябва да бъде правилно оборудван и завършен. Как точно да използвате тавана се решава индивидуално, защото тук можете да построите както спалня, така и личен офис или детска стая.

снежнобяла декорация на стени на тавана бели тавански стени, комбинирани с ярки елементи на декорабаня на тавана декор от естествени материали в дизайна на тавана дървена облицовка в таванската декорация огледални тавански стениофис на таванаСтени

Затопляне

Първоначално трябва да направите изолация на таванските стени, за да сведете до минимум топлинните загуби, за да направите тази стая удобна, топла и уютна за себе си или за други членове на семейството. Най -добре е да използвате минерална вата за изолация. Процесът започва с полагане на хидроизолационен слой, който се припокрива с помощта на чукани летви и специален телбод за строителни работи.

Следва изборът на местоположението на стените, в зависимост от това кой хидроизолационен материал е положен между гредите. Важно е да оставите празнина, така че въздухът да може да циркулира..

Ако има тухлена преграда, тогава изолацията трябва да бъде прикрепена от двете страни. Вътре изолацията се полага със слой от хидроизолация, а отвън върху тях се монтира облицовка или гипсокартон. Изолацията на склоновете не е необходима, но е необходимо полагане на слой хидроизолация, тъй като това ще предпази тавана от висока влажност.

класическа таванска декорация красива таванска обстановка красив тавански дизайн красива гледка от таванския прозорец красив тавански интериор таванско помещение в нежни цветове таванско помещение от естествено дърво таван с хамак таван с тухлена стена в декорация таванско помещение с панорамен покрив

Подготовка и използване на прегради

Ако таванската стая ще бъде разделена на няколко зони, тогава е необходимо да се използват прегради, които трябва да бъдат подготвени. В този случай от пода до последния дървен материал на тавана се монтира дъска, чиято дебелина е около два сантиметра, а ширината е не повече от 15 сантиметра. След това трябва да инсталирате прътите, които са монтирани хоризонтално. Преградата трябва да бъде обшита с дъски, оставяйки малки празнини, а от вътрешната страна да се фиксират топлоизолационните и хидроизолационни материали.

След като цялата работа е извършена, можете да започнете да завършвате тавана с гипсокартон. Като прегради се използват дървени основи или канал..

таванско помещение с точково осветлениетаван с капаци тавански салон многофункционално таванско помещение декорация на мраморни стени в таванската стаямалка фитнес зала на тавана необичайна декорация на стени в таванската стая необичаен дизайн на таванско помещение

Обшивка от гипсокартон

Процесът на покритие е много прост и разбираем за всеки, така че можете да се справите сами. Първоначално фронтоните и склоновете се обшиват, след което можете да започнете довършването на тавана.

По време на облицовката на склоновете върху гредите се монтират дървени блокове, разстоянието между които трябва да бъде около един метър. В тези празнини се монтират хоризонтални пръти, след което се монтира гипсокартон, а прорезите и дупките се запечатват с импровизирани материали.

обшивка от гипсокартон

Обшивка с OSB плоскост

Предимството на тези плочи е, че не се изисква дълъг процес на подготовка, тъй като монтажът може да се извърши чрез закрепване на плочите директно към гредите. Просто казано, няма нужда да се конструира и инсталира допълнителна рамка, което значително ще спести ценно време. За да фиксирате панелите, можете да използвате пирони, но преди монтажа трябва да проверите повърхността, тя трябва да е гладка и равна. За вътрешни облицовки се използват смлени продукти..

Използването на съвременни OSB плоскости отваря нови възможности, защото можете да украсите таванските стени отвътре с плат или тапет. Преди да поставите тапета, повърхността се грундира. Като алтернатива можете да използвате бои на маслена основа или акрилни бои. Не е препоръчително да използвате боя на водна основа, тя може да повреди материала или да го огъне.

21007afd1e103c73e333d41585425510f54b7022

Обшивка от шперплат

Прост и достъпен вариант за декориране на стените на тавана е използването на обикновен шперплат. За довършителни работи шперплатът може да бъде покрит с тапет или боя. Ширината на шперплата трябва да бъде не повече от един и половина сантиметра, а дължината му може да варира от 1,5 до 2,5 метра, докато дебелината е 5 милиметра.

Когато избирате шперплат, трябва да дадете предпочитание на опцията, устойчива на влага. Шперплатът се монтира върху рамката с помощта на самонарезни винтове или пирони с малки пролуки. Ако шперплатът има набраздени ръбове, тогава не са необходими пропуски. Първоначално се извършва довършване на шперплат, като се започне от фронтоните и склоновете, след което таванът се обшива.

обвивка от шперплат

Обшивка от дъски

Облицовката е най -популярният вариант за вътрешна декорация на таванското пространство. Първоначално се изрязва, след което се прикрепя към дървената рамка с пирони в ставите. След като инсталирате всеки лист, трябва да проверите местоположението на материала с ниво. Ако тази процедура не се извърши, изкривяването не може да бъде избегнато. След завършване на дъската, повърхността се лакира..

завършени-таванско-домашно кино-еклектично-с-медийна-стая-индустриални-клубни столове

Таван

Първоначално трябва да определите височината на таваните, най -добрият вариант е 2,2 метра. Ако таванът е по -висок, тогава няма да е напълно подходящ, ако е по -нисък, тогава висок човек ще почувства дискомфорт и инсталирането на шкафове ще стане проблематично.

Първоначално се измерва разстоянието от гредите до пода, след което започва основата на тавана. Между гредите се монтира щанга, за здравина те се монтират на всеки 70-90 сантиметра.

Готовият таван може да бъде обшит с дърво, гипсокартон. Не забравяйте за топло и хидроизолация, те са необходими. В крайна сметка можете да направите опънати тавани или да лакирате повърхността на дървото.

оригинални идеи за декориране на тавана оригинален тавански декор завършване с бяла дъска довършване на голямо таванско помещение декорация и декор на тавана от естествени материали композитно покритие облицовка от естествено дърво на тавана декорация на таванската стая в светли цветове таванско покритие с бели панели декорация на тавана в ориенталски стилтаванско покритие в кафяви и бели тонове таванска декорация в модерен стил завършване на тавана със зелена дъска

Етаж

За да изолирате пода, можете да използвате различни материали с топлоизолационни свойства. Най -добрият избор е стъклена вата или минерална вата. Изолацията се полага по целия периметър, слоят за полагане трябва да бъде най -малко 10 сантиметра. За да се предпази таванското помещение от влага, трябва да се използва хидроизолационен слой. Ако бетонната плоча се използва като под, тогава трябва да направите замазка.

Подът се нуждае от основа, която е крайбрежна алея. Дебелината на подовата настилка е 4 сантиметра; тя трябва да бъде положена върху гредите. Най -трайният и устойчив вариант би бил бор или други иглолистни дървета. Основното е, че дъските са сухи по време на монтажа, в противен случай могат да възникнат пропуски. Дървото се поддава на задължителна обработка със специални разтвори и съединения, които ще го предпазят от гниене, гъбички и различни вредители.

таванска тапицерия с дървени панели тавански плочки таванско покритие дърво таванско покритие с големи прозорци таванско покритие с добро осветление декорация на стени с тухли за тавана декорация на стени с тапети завършване на уютен таван боядисване на стените на тавана в кафяво модерно таванско покритие в черно модерен интериор на таванско помещение стилен декор на таванско помещение стилен дизайн на таванско помещение стилен тавански интериор трицветна декорация на стени на тавана уютно таванско помещение с красив завършек уютно таванско помещение с мека мебел уютен тавански интериор декорация на тавански стени цветна таванска декорация черно -бяла таванска тапицерия ярки цветове в декорацията на тавана