Veranda design – een visitekaartje van je huis

De veranda is een echte zomerkamer, ontworpen om te ontspannen in het warme seizoen. Daarnaast is het ook de allereerste indruk van het hele huis, d.w.z. een deel van uw visitekaartje. Daarom moet ook het ontwerp zorgvuldig worden overwogen, zoals het ontwerp van elke andere kamer. En het hangt er grotendeels van af of de veranda beglaasd is of niet. Dit moment bepaalt meteen een aantal andere, bijvoorbeeld of er gestoffeerde meubels en andere interieurartikelen komen. Een glazen veranda kan immers worden ingericht als een echte kamer, terwijl een open versie (terras) alleen bedoeld is voor mooi weer, omdat zal de grillen van de natuur niet kunnen weerstaan. In dit geval is het aan te raden om opklapbare tuinmeubelen aan te schaffen..

Luxe inrichting van een open veranda met prachtig uitzichtOntwerp van een gesloten voldoende ruime verandaSpectaculaire goed verlichte verandaOntwerp van een kleine gesloten veranda eetkamerGoed verlichte veranda-ontwerp voor binnen

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van de veranda

Allereerst moet men er rekening mee houden dat er veel lucht en licht op de veranda moet zijn. Te veel zon overdag is echter ook niet goed. In dit geval kan het geen kwaad om voor jaloezieën of gordijnen te zorgen. Of u kunt reflecterende folie gebruiken voor ramen. Een open veranda is vaak overschaduwd met verticale landschapsarchitectuur..

Mooie ruime open veranda met prachtig uitzichtHet originele ontwerp van een open veranda met rieten meubels

Het ontwerp van een gesloten veranda wordt beïnvloed door de bouwstijl van het landhuis zelf, evenals de directe ligging ten opzichte van de windstreken in de woonkamer.

Gesloten veranda-design, waar het ook in de winter gezellig is

Als het aan de noord- (of oost) kant van het huis is, dan is de Britse koloniale stijl het beste, met comfortabele rieten meubels gemaakt van duurzame natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe of mahonie. Ook moet het interieur schommelstoelen en een aantal kussens met afneembare hoezen hebben. De vloer en het meubilair kunnen in dit geval donker zijn, omdat ze worden niet warm door de ligging van de veranda

Schommelstoel in het interieur van een niet erg grote gesloten verandaPrachtig veranda-interieur met rieten meubels en schommelstoel

En als de veranda daarentegen aan de zuidkant ligt, dan is de mediterrane Provence geschikt, die zorgt voor het overwicht van blauwe en witte kleuren, zowel in decoratie als in meubels. Daarnaast moeten er veel verse bloemen in het interieur zijn en de aanwezigheid van Romeinse gordijnen..

Als de veranda geheel uit een massieve glazen wand bestaat, met andere woorden, er worden dubbele beglazing van plafond tot vloer geplaatst, dan kunt u het beste een ontwerp in een lichtere stijl overwegen..

Lichtgewicht ontwerp van een glazen veranda met rieten meubelen

Bovendien bepaalt het ontwerp van de veranda het doel van de kamer, namelijk de doeleinden waarvoor deze zal worden gebruikt. De meest gebruikelijke optie is een mini-woonkamer, georganiseerd op een veranda, met een geschikte set meubels: een salontafel, stoelen, fauteuils en een bank, als de benodigde ruimte beschikbaar is. Opgemerkt moet worden dat een zeer originele oplossing zou zijn om een ​​​​hangende bank te laten schommelen, maar hiervoor moeten er voldoende sterke plafondstructuren zijn.

Gesloten veranda-ontwerp en hangende bankschommel Zeer ruime veranda met een fundamentele open haard en een schommelbank in het interieur Schommelbank in het interieur van een lichte overdekte veranda

Een glazen veranda met goede verlichting past altijd perfect in een achtertuin met veel mooie bomen.

/ mooie goed verlichte glazen veranda met uitzicht op de achtertuinOntwerp van een kleine open veranda tussen luxueus groen

De veranda moet een eigen stijl hebben

Net als elke andere kamer, moet de veranda zijn eigen stijl hebben, die bepalend is voor de keuze van geschikte meubels en accessoires. De grootste voorkeur gaat uit naar stijlen met een etnische smaak (mediterraan, oosters, Provence, Scandinavisch, eco-stijl, enz.). Al deze stijlen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Zo wordt in alle gevallen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen (hout, bamboe, natuurlijke stoffen, rotan, etc.) en lichte pastelkleuren. Wat meubels betreft, zou een licht riet een goede optie zijn, vooral als de veranda klein is.

Ontwerp van een kleine maar zeer gezellige veranda met rieten meubelenOntwerp van een kleine glazen veranda met open haard

Natuurlijk zullen gestoffeerde meubels ook buitengewoon goed zijn in de zomerkamer, maar hiervoor moet er een geschikte ruimte zijn.

Gestoffeerde meubels in het interieur van een ruime veranda-woonkamer

Wat de eettafel betreft, deze is gewoon noodzakelijk, ook al is deze erg klein. En dit is misschien alles wat nodig is voor deze kamer. Omdat het zeer onwenselijk is om de ruimte te overladen met meubels. Toch moet er veel ruimte en licht op de veranda zijn – dit is de belangrijkste voorwaarde.

Accessoires

Welke accessoires te gebruiken – het hangt direct af van de gekozen stijl van de kamer. Hoewel er ook universele dingen zijn die de kamer in ieder geval gezelliger en comfortabeler zullen maken. Deze omvatten bankkussens die uw veranda-inrichting kunnen opfleuren, evenals stoelhoezen en tafelkleden. Hun belangrijkste voordeel ligt in het feit dat u het ontwerp altijd gemakkelijk kunt wijzigen – hiervoor hoeft u ze alleen maar te wijzigen..

Als accessoires - een hele reeks lichte kussensLichte kussens in het interieur van een gezellige veranda-woonkamer

Bovendien zal een groene hoek altijd passend zijn in het interieur van de veranda. Houten rekken met een gesmeed frame, bekleed met bloempotten, zien er bijvoorbeeld erg indrukwekkend uit. En overal geplaatste bloemen in potten of bomen zullen de kamer altijd ongewoon versieren en speciale gezelligheid geven..

Verse bloemen zijn een onbetwistbare decoratie van elk interieurGezellige inrichting van een luxe veranda met levende bomen

Het is een goed idee om bedlampjes of kandelaars op de veranda te strooien. Ook aan de wanden zijn diverse schilderijen, panelen of foto’s passend..

Kleine maar zeer gezellige glazen veranda met open haardDe open haard zorgt voor een onbeschrijfelijke gezelligheid in het interieur van een luxe afgesloten ruime veranda

De open haard zorgt voor onbeschrijfelijke gezelligheid, vooral op koele regenachtige avonden.