Уникален дизайн на московски апартамент в тавански стил

Както знаете, стилът на таванското помещение във вътрешността на помещенията се използва в бивши индустриални сгради, преобразувани в жилищни апартаменти. Понякога част от бивше производствено хале или склад всъщност се взема като основа за създаване на ново жилищно пространство. Но се случва просто простолни сгради с високи тавани и големи прозорци да бъдат изкуствено придадени на индустриална естетика. За да създадат имитация на индустриално пространство, дизайнерите имат много техники и методи, но не е лесна задача да впишат в създадения индустриален интериор всички функционални сегменти, необходими за комфортен живот..

Спираловидно стълбище

Бихме искали да ви покажем един уникален дизайнерски проект за апартамент, разположен в Москва. Най -общо казано, интериорът на тези московски апартаменти може да се обобщи като бохемско таванско помещение. Невероятен микс от индустриална естетика, произведения на модерното изкуство, антични мебели и декоративни елементи с модерни уреди и домакински уреди – и всичко това на фона на оригинални облицовки, които показват както недокоснати индустриални стени, така и вградени електрически табла, отворени инженерни системи , тавани и оригинални конструкции.

Инженерни системи

Хол

Най -просторната стая в московски апартамент, съчетаваща функциите на хол, трапезария, кухня, музикална работилница и изложбено пространство, е голяма стая с отворен план и изключително конвенционално зониране. Декорацията на стаята ни показва всички най -канонични техники в стила на таванското помещение – тухлена зидария (частично боядисана, частично измазана или оставена в оригиналния си вид), таванни греди и тавани, дървени подпори, големи прозорци с тъмни метални рамки, намерени само в бивши индустриални сгради, на дисплея инженерни системи и комуникации.

Хол

Интериорът на тази просторна стая може да се разглежда с часове и можете да я откривате всеки път по нов начин, тя е толкова изпълнена с оригинални декоративни елементи, антични интериорни елементи, предмети на изкуството и просто антични предмети, чието използване е без значение в наше време, но външният вид е повече от шокиращ, заобиколен от стил на таванско помещение.

Оригинален декор

Благодарение на големите панорамни прозорци, стаята е наводнена с естествена светлина и може да си позволи доста тъмни интериорни предмети, необичайни облицовки и по -скоро селски елементи и структури..

Панорамни прозорци

Условно в пространството на хола може да се разграничи зона за отдих с мека мебел, видео зона с телевизор и сегмент от музикална работилница. В допълнение към общата декорация, всички сегменти на студийната стая са обединени от необичайния дизайн на тавана. Не само таванните греди и тавани, както и инженерните системи под тавана са станали фокусна точка на горната част на помещението, но и разнообразие от осветителни тела от най -непредсказуемите модификации. Лампите, висящи от гредите на тавана и прикрепените към тях мини-прожектори, са хипнотизиращи. Но е трудно да се разбере кои от тези предмети са предназначени да изпълняват основните си функции и кои са изключително декоративни. Удобните меки мебели с много декоративни възглавници и масичка за кафе с оригинален дизайн на огледални крака съставляват сегмента на меката зона за отдих на хола.

Зониране на стаите

Само на пръв поглед може да изглежда изненадващо, че съвременните предмети на изкуството и античните интериорни елементи се вписват идеално в стила на таванското помещение. На фона на тухлени стени, ярки предмети на изкуството изглеждат изразителни и ефектни. Антиките в близост до индустриалната естетика придобиват още по -отличителен характер, превръщайки се във фокусен елемент.

Мека зона

Видеозоната е представена от огромен екран, върху който се прожектира изображението от проектора, прикрепено към един от таванните греди. Зоната над тази зона се използва за съхранение на колекционерски предмети. Разбира се, такива стойности се нуждаят от достатъчно ярко осветление. Това означава индивидуална система за осветление.

Видео зона

Проектор

Античните предмети и съвременните технологии на фона на индустриалните облицовки изглеждат толкова хармонично, че е трудно да си представим подобна обстановка никъде другаде. И тази функционална, но креативна област е пълна с дизайнерски изненади. Например, използването на огромен подов свещник вместо подова лампа или оригиналната интерпретация на портрет на добре познат творчески човек като декор за стена.

Музикална зона

Стенен декор

Във вечерния здрач с непълно осветление, използвайки само разсейващата светлина от лампите във формата на свещ на голяма подова лампа във формата на свещник, можете да създадете атмосфера, в която не само изпълнението на музиката става душевно, но и способността да композирате появява се.

Привечер

Отворените инженерни системи, боядисани в черно, са станали част не само от функционалния компонент на апартамента, но и от неговата декоративна характеристика..

Черни инженерни системи

В необятността на московски апартамент има много елементи, чиято цел може само да се гадае. Например, перфориращата чанта наистина ли е предназначена за обучение или е част от изкуството за изпълнение на бохемски интериор на таванско помещение? Или система от ролки и колела, върху които са навити комуникационни проводници – необходимост или прищявка на дизайнера?

Боксова круша

Декоративни елементи

Трапезария и кухня

Отвореното оформление на голямо пространство позволява не само да се запази усещането за простор, но и да се създаде подреждане на различни функционални сегменти в рамките на една стая по такъв начин, че зонирането между тях да е доста произволно. Например зоната за хранене, разположена в общото пространство на хола, се намира в непосредствена близост до камината. В същото време групата за хранене, състояща се от маса с оригинален дизайн и прозрачни пластмасови столове, е поставена близо до кухненското пространство, което със сигурност улеснява процесите на приготвяне на обяд и почистване на мръсни чинии в края на храненето ..Трапезария до камината

Спалня

Самостоятелната стая е спалня, отделена от общата зона, но интериорът не става по -романтичен или спокоен тук, както често се случва в повечето жилища. Същите индустриални техники, съчетани с антични мебели и декор, антики и модерни осветителни тела. Но ако няма да ни изненадате с гредите на тавана на груба обработка на тухлена зидария и стари сандъци, превърнали се в нощни шкафчета, то наличието на почти напълно прозрачен душ в спалнята е грандиозна техника, с която не всеки собственик на жилище ще се съгласи..

Душ кабина в спалнята

Именно комбинацията от индустриални елементи като метални греди, отворени комуникации, полилеи за вентилатори с невероятно уютни килими и щампи върху текстил, които създават домашно усещане, което ви позволява да създадете уникална естетика на бохемско, удобно и дори еклектично таванско помещение..

Лични апартаменти

Утилитарни помещения

В спалнята, зад стъклени прегради, има баня, чийто интериор порази не по -малко от уникалността на други функционални сегменти на московския апартамент. Противно на общоприетите традиции у нас за облицоване на повърхностите на банята с керамични плочки, в тази стая за водни процедури декорацията е представена в цялото разнообразие от избрани довършителни материали, цветове и текстури.

Баня зад стъкло

Използването на небоядисано дърво за декорация на стени, камъче за настилка, тухлена зидария като акцентна повърхност – всичко това създава уникална обстановка за основния обект в помещението за пречистване на водата – снежнобяла кръгла вана. Оригиналният дизайн на банята е завършен от еднакво уникална осветителна система, представена от вградено осветление и централен полилей във формата на бяла топка..

Оригинален дизайн на банята

В допълнение към стъклените прегради и врати, които отделят банята от спалнята, можете да създадете по-интимна атмосфера с помощта на светли завеси. Близостта на метални елементи, грубо покритие, използващо цветна мазилка и деликатни пастелни цветове на текстил – същността на концепцията за бохемско таванско помещение в московски апартамент.

Завеси за баня

Дори в малка баня дизайнерите успяха да приложат цялото разнообразие от довършителни техники, които вече наблюдавахме в други помещения – тухлена зидария, камъни настилки. Но използването на стари гуми, боядисани в различни цветове за оформяне на повърхността под мивката, е уникален ход..

Баня

Декоративен елемент, от категорията мега -уникален, или конструктивна необходимост – може би електрическото табло в тази баня изпълнява не само тези роли. Елементи, които в обикновените жилищни помещения обикновено са скрити от очите, скрити зад екрани и вградени в мебели, излизат на преден план в интериора на таванското помещение, тяхното умишлено ярко присъствие в дизайна се превръща в негов акцент.

Необичаен дизайн на банята