Таванска спалня: подреждане и интересни идеи за стая на тавана

Тиха и елегантна спалня на таванско помещение е добър начин да развиете повърхността на последния етаж на сграда. Декорирането на спалня с наклонени стени понякога може да бъде предизвикателство, но крайният резултат е страхотно жилищно пространство. Как да организираме пространството на тавана, какви аспекти трябва да се имат предвид при създаването на дизайна на необичайна стая? Разберете основните тенденции в обзавеждането на таванската спалня.

Таванска спалня: идеи за стая с наклонени стени

Добрият план е основата за всички довършителни и ремонтни работи. Таванското пространство трябва да бъде правилно планирано и така адаптирано към нуждите на всички домашни потребители:

  • Първо, таванското помещение трябва да бъде достатъчно осветено с естествена светлина. Би било добра идея да използвате покривни прозорци, които осигуряват висока използваемост. Можете също така да направите покривни прозорци в някои неизползвани тавани, но това идва с малко по -високи разходи и основни ремонти..
  • Второ, погрижете се за правилната изолация на скосите и акустичното им затихване. Изолацията от минерална вата или PU пяна е добра идея тук..

Когато планирате спалня на тавана, помислете и за направата на близка баня. Дори малка баня ще осигури значителен комфорт при използване на горния етаж. Благодарение на нея няма да ви се налага да слизате долу през нощта. Това е особено важно, ако таванското помещение съдържа спалня за по -млади или по -възрастни потребители. Съвременната таванска спалня може да има и собствена баня. Този тип решение обаче обикновено изисква повече място..

Таванско помещение: проект за спалня по поръчка

Практична таванска спалня трябва да бъде добре пригодена за нуждите на потребителите. Това е важно както при създаването на предварителен етажен план, така и при избора на мебели и оборудване..

Наклонената спалня трябва да осигурява безопасност при ставане от леглото. Затова трябва да избягвате поставянето на таблата под много ниски части на стаята..

Покривните ниши могат да се използват за създаване на допълнително пространство за дълбоки шкафове или малки складови площи. Това ви дава допълнителна просторна зона за съхранение на различни дребни предмети..

Сърцето на всяка спалня е удобно легло. Определено си струва да изберете място за легло въз основа на броя и растежа на потребителите. Малка таванска спалня за дете може да съдържа малко единично легло с декоративна рамка.

В случай на съпружеска спалня, по -големите легла ще работят по -добре. Съвременната голяма спалня може да има удобно легло с размери 200 х 200 см или дори 220 х 200 см. Когато избирате този вид мебели, трябва да се уверите, че разположението на мястото за спане ви позволява да се движите удобно в стаята. По -добре би било главата на леглото да е подпряна на стената, за да се създаде проход. Благодарение на това ще получите повече комфорт при използване на стаята на тавана..

Таванска спалня: модерен и минималистичен дизайн

Всяка впечатляваща спалня на таванско помещение е вдъхновена от избрания от нея стил. Струва си да изберете мебели и допълнителни елементи за конкретно място. През последните години дизайните, вдъхновени от модерни и минималистични стилове, се радват на голяма популярност..

Модерната спалня е комбинация от елегантност и хармония. Обикновено тук се използват ярки и светли мебели с проста форма. Липсата на допълнителни декорации и наличието на пастелни цветове ще работят чудесно дори на таванско помещение с не най -доброто ниво на осветеност.

Таванска спалня: снимка на малка стая

Малка спалня с фаски също може да бъде вдъхновена от минималистичен стил. Тук ще намерите само най -необходимите мебели и малък брой елегантни аксесоари. Този тип спалня на таванско помещение би било идеалното решение за хора, които ценят високата практичност и елегантност. Финото странично осветление и нощните лампи правят спалнята по -приятна за отдих след тежък работен ден.

Красива спалня: таван за уелнес

Оформлението на спалнята може да бъде вдъхновено от природата. Последният етаж на сградата предлага много интересни опции. Като преразгледате натуралистичния интериорен дизайн, можете да видите използването на естествени тавански склонове. Отделните елементи на покрива изобщо не трябва да се крият. Гредите също могат да бъдат покрити и открити. Благодарение на това таванската спалня ще придобие доста оригинален характер в стил Уелнес..

Таванска спалня може да съдържа и допълнителни флорални мотиви. По -добре е да се боядисват скосите и стените в цветове, свързани с природата. Деликатни зелени, сини и различни пастели са добре комбинирани тук. Всичко ще бъде допълнено с дървени мебели и естествени декоративни аксесоари.

Детски тавански спални

Обзавеждането на спалня за млади потребители изисква внимателно планиране. Стаята трябва да бъде адаптирана към възрастта на детето. Малка спалня за момиче или момче е в доста прост дизайн. Поставете яслите на тихо място с допълнителни мебели наблизо, за да улесните ежедневните грижи. Само не забравяйте, че леглото трябва да се намира в зона без течения..

Наклонена спалня, подходяща за нуждите на няколко тийнейджъри, може да бъде по -взискателна. Детската стая на тавана трябва да бъде оборудвана с необходимите мебели и добро странично осветление. Модерният дизайн развива въображението на младите потребители. Леглото с любима тема или зоната за игра може да направи модерната спалня удобно място за почивка. Достатъчно голяма стая може да се използва и за многофункционална употреба..

Когато декорирате спалня за тийнейджъри, трябва да се запознаете с техните предпочитания. Младежкият стил може да съдържа голямо разнообразие от цветове на стени или необичайни мебели. Не забравяйте, че дори малка спалня с наклонени стени също трябва да съдържа място за съхранение на дрехи или дребни предмети. В този случай мебелите по поръчка са перфектни. Можете да го адаптирате към всяко таванско помещение, правейки младежката спалня по -практична..

Таванската спалня е оригинална стая за отдих, която, ако е правилно планирана, завършена и декорирана, ще се превърне в любимата ви зона в къщата. Стотици идеи за модерни тавански интериори във фотогалерията по -долу.