Szecessziós folyosó: 100 tervezési ötlet

A belsőépítészet művészete ma hatalmas számú stílust tartalmaz, amelyek különböző korszakokból, országokból, népekből és különböző típusú művészetekből származnak. Az egyik legnépszerűbb és harmonikusabb a szecesszió – puha, természetes, sima és kifinomult.

A szecessziós stílus jellemzői a belső térben

Ez a stílus azoknak az embereknek szól, akik kiváló stílusérzékkel és ízléssel rendelkeznek, anélkül, hogy pompára és igényességre törekednének. A lágy és pasztell színek harmonikus és elegáns kombinációja, természetes anyagok és természetes motívumok használata. A modernre jellemző az íves vonalak jelenléte az építészeti struktúrákban, a belső elemek sima görbéi. Modern jellemzi aszimmetria, jelenléte üveg elemek és dekoratív kiegészítők, a lágyság és a kényelem a világítás.

Belsőépítészet modern stílusban

Az ilyen stílusú belső tér létrehozásához szükségünk van: befejező vagy ovális és lekerekített formájú szerkezetekre, fapadlóra vagy semleges természetes szín utánzására «a fa alatt», környezetbarát, természetes anyagokból készült bútorok kovácsolt részletekkel, színes üvegekkel és ólomüveg ablakokkal, szokatlan aszimmetrikus lámpákkal és árnyalatokkal, esztétikus szobrok, festmények, figurák, színpalettában visszafogott textíliák, márvány vagy kő anyagok különféle belső elemek díszítésére.

A ház előcsarnoka szecessziós stílusban

Egy nagy ház folyosóján a szecessziós stílus teljes pompájában és változatosságában valósulhat meg, figyelembe véve az összes fő jellemzőt és követelményt. Ha a házat az építés kezdetétől a végső belsőépítészetig tervezi, akkor már a tervezési és kivitelezési szakaszban elgondolkodhat azon, hogyan valósíthatja meg a szecessziós folyosó építészeti jellemzőit. És a befejező munka szakaszában már szükség van a szecessziós stílusú belsőépítészeti elemek bevezetésére, kiválasztva a mennyezet, a falak, a padló megfelelő befejezését. És a házban használható a modernitás egyik fő árnyalata – kovácsolt vagy fából készült lépcsők, nagy lépcsők felszerelése.

Az apartman előszobája szecessziós stílusban

A hétköznapi lakás folyosóján található szecessziós belsőépítészet esetében valószínűleg be kell vezetnie a fő jellemző részleteket és stíluselemeket. Sőt, tekintettel a kis, leggyakrabban a folyosó méretére. Ezért fontos megőrizni a stílusérzéket és a stílusérzéket. A tervezők ergonomikus fa szekrényeket javasolnak a ruhák és cipők tárolására, valamint virágos vagy természetes dekoráció, tükrök használatára.

A falak részben díszíthetők a szecessziónak megfelelő természetes kővel; a padló burkolásához válasszon természetes színű laminált, parketta vagy linóleumot «a fa alatt», ami, plusz minden, könnyen karbantartható és használható lesz a folyosón. És persze pár kiegészítő, amelyek a szecessziós stílust képviselik.

Szecessziós tapéta a folyosón

A folyosó tapétája szecessziós stílusban megtestesíti ennek a stílusnak a fő jellemzőit. Így a folyosóra tökéletes a diszkrét pasztell színű tapéta, sima vagy ívelt sima mintákkal, virágdíszekkel vagy márvány motívumokkal. Feltétlenül figyelembe kell venni a szoba természetes és mesterséges fénnyel történő megvilágítását. Ha a folyosó jól meg van világítva, választhat sötétebb árnyalatú tapétát, de ha a helyiség nem kellően megvilágított, akkor előnyben kell részesítenie a világos háttérképeket.

A folyosóra szecessziós festmények

A falfestészet elhelyezkedésének egyik legfontosabb feltétele a kép színsémájának és a folyosó belső színének kombinációja. Vagyis, mint minden szecessziós, egy képet vagy több festményt is meglehetősen visszafogott színekben kell készíteni, természetes motívumokkal, lágy körvonalakkal és sima vonalakkal. Üss, amit hívnak «pontosan» három vagy négy azonos témájú festményből álló kompozíció lesz, aszimmetrikusan elhelyezve a falon.

Csillár a folyosón modern stílusban

Bármilyen világítótest tökéletes a modernhez: fal, mennyezet, függesztett. Fontos figyelni és korrelálni a folyosó és a csillár méreteit, valamint a megvilágítás mértékét, amikor a lámpa világít. Egy nagy és meglehetősen magas folyosóhoz nagy és erős csillárra van szükség. Ha a folyosó kicsi, akkor az ideális megoldás egy kicsi egy vagy több lámpa, spotlámpa, falikar, gyönyörű, lekerekített árnyalatokkal, kovácsolt részletekkel.

Szecessziós bútorok a folyosó belsejében

A modern bútorgyártók elegáns választékot kínálnak a folyosóra kész bútorkészletekből. Egyedi megrendelést is készíthet anyag, kiegészítők és dekoráció kiválasztásával, mindig kovácsolt és üveg elemekkel, tükrökkel. Kiváló megoldás a színes ólomüveg a bútor ajtókban, a belső és a bejárati ajtókban, amelyek a folyosón találhatók. Akár kész bútorokat vásárol, akár egyedi megrendeléseket végez, fontos, hogy olyan bútorokat válasszon «bele fog férni» a választott stílusú folyosó belsejében méretben, anyagban és dekorációban.

A folyosó belső tere modern stílusban modern

A modern szecessziós stílust gyakran modern klasszikusoknak nevezik. Ennek a véleménynek valóban joga van létezni. A modern innovációknak köszönhetően új magas szintű világítási minőséget, kiváló minőségű ergonomikus bútorokat, különböző innovatív technikákat és technológiákat kínálunk a helyiségek befejezéséhez és díszítéséhez. Profi tervezők segítségét vehetjük igénybe. De ugyanakkor a régi, klasszikus szabályok és stílusjegyek némelyike ​​érdekes, az évek során bebizonyosodott, a technikák és a részletek a modernitásban maradnak. Ez az új és régi ötletek és megoldások kombinációja teszi olyan népszerűvé, szeretetté, felülmúlhatatlanná a modern stílust..

A szecessziós stílusú előcsarnok modern, nem veszíti el relevanciáját, funkcionális, esztétikus és hangulatos választás. Egy ilyen stílusos, kényelmes és felszerelt szoba, amely mindenkivel először találkozik, minden bizonnyal méltó kezdet lesz vendégszerető otthonának megismeréséhez..