Svlačionica u spavaćoj sobi: mogućnosti postavljanja i primjeri fotografija gotovih rješenja interijera

Prostrana svlačionica s mnogo polica i pretinaca za odijevanje san je svake žene. Međutim, mnoge dame odbijaju takvu ideju, motivirajući svoju odluku činjenicom da je za stvaranje takvog nečega nužno dodijeliti zasebnu sobu. Zato predlažemo da razgovaramo o mogućnostima organiziranja svlačionice u spavaćoj sobi, koja će vam ne samo ostvariti san, već će imati i potrebne stvari pri ruci, koje će zahvaljujući ovoj metodi skladištenja uvijek imati pravilan izgled . Naučit ćete više o tome što su svlačionice i kako se mogu postaviti u spavaću sobu..

Svlačionica u spavaćoj sobi – značajke

Unatoč činjenici da je najčešće mjesto za spremanje raznih stvari ormar, takav uređaj kao garderoba ima mnoge prednosti u odnosu na ovu vrstu namještaja. Prisutnost svlačionice prilika je za dobivanje više prostora za prikladno skladištenje stvari. U ovaj ugodan kutak možete istovremeno postaviti ormar od nekoliko ljudi odjednom..

I što je najvažnije, svlačionica ni na koji način neće narušiti cjelokupni interijer sobe, čak i ako govorimo o uređenju takvog uređaja u spavaćim sobama s malom površinom. Naprotiv, takvo će rješenje postati izvorni vrhunac prostorije, a imat ćete i izvrsnu priliku osloboditi prostor od svih vrsta stvari, jer će se one skupiti na jednom mjestu i sigurno sakriti iza vrata ili zastora od znatiželjnih očiju.

Načela postavljanja garderobe u spavaćoj sobi

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom planiranja prostora u spavaćoj sobi je određivanje mjesta za spavanje, gdje bi trebao biti postavljen krevet. Tada možete osmisliti izgled skladišnog prostora. Također, ne zaboravite na slobodan prolaz između komada namještaja i obaveznu prisutnost prostora za otvorena vrata. Uobičajeno je da se sve police instaliraju na prikladnoj udaljenosti jedna od druge. Vrsta vješalica odabire se u skladu s veličinom svlačionice. Mali predmeti mogu se pohraniti u konzole ili ladice.

Uska ili mala spavaća soba

Najuspješnijim rješenjem za usku ili malu spavaću sobu smatra se kutna svlačionica koja ne zauzima puno prostora, ali je zbog svoje ergonomije i kružnih vješalica dovoljno prostrana. Osim toga, kutna garderoba pomaže vizualno prilagoditi sobu, zaglađuje oštre kutove i proširuje prostor..

Duga ili pravokutna spavaća soba

Prilikom stvaranja ugodnog kutka za presvlačenje i skladištenje stvari u produženoj ili pravokutnoj prostoriji, pravo rješenje bit će opremanje svlačionice u obliku slova P ili G. U ovom slučaju prijelaz strukture s dugog zida na kraći istovremeno omogućuje učinkovito korištenje prostora i vizualno ispravljanje oblika prostorije.

Velika i široka spavaća soba

Spavaća soba s takvim dimenzijama omogućuje vam da u njoj stvorite punopravnu garderobu. U ovom slučaju nema potrebe štedjeti svaki centimetar pa možete sigurno postaviti buduće police i ormare za skladištenje uz najduži zid.

Ormar ormar

Ormar u obliku ormara prostrana je struktura s mnogo polica, pretinaca i šipki, koje mogu izgledati poput nedavno popularnih ormara, organizirane iza posebne pregrade ili u kutu. Istodobno, klizna vrata smatraju se obveznim dijelom pri instaliranju takvih opcija, što će vam omogućiti skrivanje sadržaja svlačionice i neće zauzeti prostor. Dimenzije i dizajn ormara u potpunosti ovise o ukusnim preferencijama vlasnika i njegovim financijskim mogućnostima..

Kutna garderoba

Kao što smo već rekli, mjesto skladišnog prostora u jednom od kutova spavaće sobe izvrsno je rješenje za uređenje male prostorije. Garderoba se nalazi u takvim prostorijama sa strane ulaza ili blizu kratkog zida kraj prozora, što vam omogućuje uštedu na osvjetljenju unutar same trgovine. Ovo rješenje praktički ne zauzima koristan prostor u prostoriji i omogućuje vam slobodno postavljanje kreveta, komode ili toaletnog stolića pored nje..

Ugradbeni ormar

Glavna prednost ove vrste garderobe je maksimalno popunjavanje raspoloživog prostora – niša, koje se vrlo često nalaze u rasporedu spavaćih soba ili bilo kojeg slobodnog prostora. Takav dizajn, u pravilu, prihvaća veći broj stvari i sposoban je istodobno zamijeniti nekoliko komada namještaja, na primjer, komoda ili ormar. Osim toga, u većini primjera ugrađeni ormari opremljeni su kliznim vratima, na koja su ogledala ili posebne ploče s uzorcima ili ukrasima pričvršćene na opći stil uređenja spavaće sobe..

Prolazna svlačionica

Takav prijedlog dizajna bit će izvrsno rješenje za sobe s malom površinom, čiji je ulaz kroz hodnik. U tom slučaju predviđene police i odjeljci za spremanje raznih stvari nalaze se s obje strane zidova hodnika uz obvezno pravilo – omogućujući prolaz u prostoriju širine najmanje 80 cm. Uz takvu organizaciju spremišta ormara , prihvatljivo je koristiti klizna vrata ili opremiti svlačionicu s otvorenim policama.

Uređenje svlačionice iza zastora

Ova je ideja, naime, svojevrsna otvorena garderoba u čijem se stvaranju umjesto teških fasada ili raznih vrsta vrata koriste zavjese ili posebni paravani. S jedne strane, ovo je ušteda novca pri kupnji i ugradnji konstrukcija namještaja. S druge strane, istovremeno je i lijepo, udobno i sve vam je pri ruci. Osim toga, ako ste umorni od boje tekstila ili platna, uvijek možete osvježiti ili ažurirati takve načine razlikovanja..

Stilska rješenja svlačionice za spavaću sobu

Budući da je svlačionica sastavni dio spavaće sobe, njezin stil dizajna trebao bi u potpunosti odgovarati unutarnjem rješenju, a ne raspravljati se s njim. Izbor završnih obrada, materijala i boja u ovom slučaju usklađen je sa stilom već oblikovanog dizajna. U nastavku možete vidjeti neke od mogućih primjera..

Svlačionica u klasičnom stilu

Klasični stil karakterizira prisutnost velikih oblika i različitog dekora. Jedan od takvih primjera je prisutnost pozlate na svijetlom drvetu, prisutnost teksturiranih rezbarija i mnogi detalji koji privlače pažnju. Sličan stil možete naglasiti i velikim ogledalima na fasadama s kićenim graviranjem i drugim detaljima..

Interijer svlačionice u stilu visoke tehnologije

Jednostavnost oblika i funkcionalnosti glavne su značajke ovog stila. U ovom primjeru, sve fasade i svlačionice izrađene su od kromiranog metala, koji se jednostavno divno kombiniraju sa sjajnim fasadama, ogledalima i rasvjetom..

Uređenje svlačionice u stilu minimalizma

Minimalistički ormar karakterizira prisutnost jednostavnosti oblika, mat struktura i jednobojni. Takvi se ormari odlikuju najvećom prostranošću, svestranošću i lakonskim dizajnom..

Kao što vidite, uređenje svlačionice moguće je čak i u spavaćoj sobi s malom površinom, što vam omogućuje da ostvarite snove većine žena ili djevojaka. Glavna stvar je pravilno odrediti prioritete i odrediti cjelokupni stil prostorije.

Svlačionica nije luksuz, već praktičan i pristupačan dizajn!