Store og små spejle i det indre af lejligheden

Indhold:

En af de mest almindelige husholdningsartikler – et spejl har faktisk høje dekorative egenskaber, der kun kan sammenlignes i kvalitet med indvendig belysning. Ved hjælp af spejloverflader skabes et rumligt billede af designet, som skal livne og supplere interiøret.Spejl i spisestuen Stilfuldt spejl

Oprettelsen af ​​et volumetrisk rum på grund af spejle og andre reflekterende overflader kræver en grundig tilgang. Hver af de parametre, et spejl har (form, farve, størrelse, mængde) skal tænkes ud og vælges ud fra kravene i interiøret.

Spejl funktioner

Den primære klassificering af spejle bestemmer placeringen:

Hængende spejle har normalt en stor ramme og bevægelige dele. De er udelukkende velegnede til store rum, da de visuelt reducerer rummet. Bord- og gulvspejle har en ekstra stødsikker belægning og bruges ofte til at markere en bestemt del af et rum (zone). Loftspejle hæver visuelt kanten af ​​loftet og forbedrer belysningen gennem refleksion. Vægmonterede er de mest almindelige, de bruges både som dekoration og til rumlig udvidelse af rummet. Kun væg- og hængslede spejle bruges til det tilsigtede formål, andre typer har et ubelejligt placeringsplan.

Typer af spejle Gym spejl

Spejlformer klassificeres ved hjælp af enkle geometriske former:

 • cirkel;
 • oval;
 • firkant;
 • rektangel.

Runde spejle bruges oftere som et dekorativt element, fordi de har et budskab «sol». Ovale opfylder i højere grad det grundlæggende krav – at reflektere. Praktisk langstrakt form uden hjørner afspejler en person i fuld vækst uden at optage ekstra plads på væggen. Firkanten er en lakonisk form af spejlet, som godt supplerer det strenge interiør, men funktionelt er firkanten ringere end rektanglet. Lange rektangulære spejle har et maksimalt refleksionsområde og passer behageligt ind i væggen (eller skabsdørene). Tilfældige former kaldes individuelt designede ikke-standardmodeller..

Rundt spejl ved sengen Mange spejle Usædvanligt spejl

Ved hjælp af et spejl kan du supplere interiøret eller forstyrre den æstetiske balance. For harmonisk at kombinere de eksisterende interiør- og spejloverflader skal du vide om alle de positive og negative egenskaber ved spejle..

Positiv

 • spejlet arbejder altid med at visuelt udvide væggene;
 • på grund af refleksionen i spejlet vil det altid supplere interiørets farveskemaer;
 • den korrekte placering af spejlet (eller spejle) vil forbedre kvaliteten af ​​belysningen;
 • af alle former for dekorative tilføjelser til interiøret betragtes spejlet som det mest relevante.

Negativ

 • spejle er meget skrøbelige;
 • smalle og lange spejle forvrænger refleksionen;
 • belysning direkte på den spejlede overflade skaber blænding.

Spejl i forskellige rum

Et spejl, som et element i indretning, kan anvendes i ethvert af værelserne i beboelses- og ikke-boligværdier. Der er dog regler for placering af spejle i forskellige rum..

Køkken

Spejlet i køkkenet spiller en yderst komplementær rolle. Det mest almindeligt anvendte materiale til køkkenvægsbeklædning er keramik, som har en blank reflekterende overflade. Ved hjælp af spejle kan du fokusere på en af ​​zonerne eller supplere interiøret med små vægspejle, hvis stilen kræver det.

Det meste af køkkenet er optaget af store møbler, og køkkenets konfiguration har ofte en mangel på kvadratmeter. For visuelt at øge rummet bruges spejloverflader ikke kun i form af vægdekorationer og accenter, men også som en ekstern del af møbler..

Spejlbue

Badeværelse

Den bedste placering til store rammeløse vægspejle. På badeværelset er spejlet teknisk vigtigt, så den reflekterende overflade skal være stor. Til standard badeværelsesformater bruges ovale og firkantede spejle. Hvis badeværelset er indrettet i en boudoir -stil, er runde spejle mere egnede..

Spejl på badeværelset Spejl i interiøret

Korridoren

Korridoren er spejlets hjemsted. Spejle vælges ud fra praktiske krav. Store aflange former, der fylder det meste af væggen, er de bedste muligheder.

Dekorative spejle bruges sjældent til korridorer. Men under forhold med et langt og smalt område tillader dekorative reflekterende overflader «skubbe fra hinanden» vægge.

Smukt spejl Spejl i lobbyen

Stue

Eventuelle variationer af dekoration med spejle vil være passende til stuen. Små runde og firkantede spejle på væggene eller store massive spejle, der optager hele rummet på en af ​​væggene. Valget afhænger af områdets egenskaber og det valgte interiør. I stuen bruges oftest spejle af ikke-standardiserede former, præsenteret i form af et kunstværk..

Spejl i gangen

Soveværelse

I et klassisk soveværelse spiller spejle rollen som en tilføjelse, de er placeret langt fra sengen og er små i størrelse. I betragtning af designet af moderne lejligheder installeres ofte en indbygget garderobe i soveværelset for at spare plads. I dette tilfælde vil spejlede døre være det bedst mulige valg..

Spejlede døre

Til et stort soveværelse kan et spejl tjene «vindue». Store spejle placeres på gulvet mod væggen, hvilket kompenserer for ulemperne ved små vinduer.

Spejl i soveværelset Stort spejl ved sengen

Anbefalinger til den korrekte placering

Spejlet har en lang række muligheder. Afhængigt af placeringen kan du give interiøret et komplet, fyldt look eller forvrænge interiøret og skabe et design, der er negativt i din opfattelse. Praktiserende designere fremhæver en række retningslinjer for spejlplacering..

 • spejlets mindste bredde skal være 0,5 meter;
 • et stort spejl skal være 1,7 – 1,9 meter stort;
 • afstanden fra spejlet til udsigtspunktet skal være mindst 1,5 m;
 • spejle er ikke placeret i nærheden af ​​arbejdsområdet, da de på et sådant sted er udsat for konstant forurening;
 • rekreationsområde og skrivemodtagelsesområde, suppleret med store spejle i rammen;
 • små vægspejle skal placeres over personens højde, så midten er i øjenhøjde;
 • dekorative spejle er ikke placeret under 1,5 meter fra gulvet;
 • kunstig belysning bør ikke belyse spejlet retningsbestemt. En undtagelse er boudoirbordet.

Rundt spejl Refleksion i spejlet SpejlvægSoveværelse spejl

Interiørstilarter med spejle

Enhver af de indvendige stilarter kan suppleres med et spejl. Hver af hovedklassens retninger i den indvendige stil har sine egne karakteristika i spejlenes placering og udseende..

Historiske interiørstilarter kræver store stel til spejle med dekorative dekorationer. Renæssance, egyptiske og græske stilarter suppleres med store firkantede spejle med kraftig kant. Romersk stil og Art Deco bruger også præget store rammer, men cirkulære former foretrækkes. Romansk, gotisk og barok – brug ovale former og udskårne trærammer. I empirestilen kan enhver form bruges, særlig vægt tillægges den meget store størrelse og udsøgte udskårne ramme med forgyldning. Klassicisme har de enkleste krav til spejle: en oval eller rektangulær form med et cyklisk gentaget blomstermønster. De mest usædvanlige spejle i form findes i interiøret, dekoreret i henhold til alle modernismens love – komplekse strømlinede former, suppleret med en massiv ramme med mange vendinger og mønstre.

Brugerdefineret spejl

Etniske interiørstilarter, ofte bruges de enkleste former. Det afrikanske interiør suppleres af et firkantet spejl, der er forsænket i væggen. Interiøret i traditionen i Indien giver mulighed for store rektangulære spejle, opdelt i flere sektioner. Små runde spejle i massive rammer uden unødvendige detaljer bruges som indretning i indisk interiør. Den japanske stil er lakonisk i sig selv, så kun geometriske former i en tynd mørk ramme. Countrymusik vil blive suppleret med et enkelt rektangulært spejl med en tynd ramme eller en rund med et udskåret stel. Blød og solrig Provence foreslår at bruge runde og elliptiske former i en figurramme.

Spejl i stuen

Moderne interiørstilarter opdele de dekorative krav til spejle i to typer: med store stel og rammeløse. Konstruktivisme, hi-tech og minimalisme bruger rammeløse spejle. I konstruktivismen bruges ofte neonbelysning bag et spejl. Hi-tech kræver usædvanlige former og plots. Minimalisme repræsenterer formens sværhedsgrad. Kitsch og eklekticisme kræver mere opmærksomhed på rammen end spejlets form. For kitsch er hovedopgaven at understrege designens udtryksfuldhed, derfor bruges de mest indviklede rammer. Eklekticisme udtrykker en designidé gennem applikationer, så rammerne er dekoreret i form af solen, månen og andre genkendelige former, mens de er dekoreret med mosaikker og historieudskæringer..

Oplyst spejl Gulvspejl Dekorative spejle