Stockholm – skandináv stílusú lakás

A virágzó Svédország vezette modern skandináv országok már rég megtörték azokat a sztereotípiákat, amelyek szerint Skandinávia vikingek a medvebőrben és a szarvas sisakban. A skandináv stílus sajátosságait a belsőépítészetben a világ minden táján másolják. És ennek több oka is van:

  • a skandináv stílus népszerű kifinomult rövidsége miatt;
  • a fényjátéknak köszönhetően még egy egyszobás lakásban is érezhető a tágasság érzése;
  • a stílus kánonjai nem annyira változatosak, de világosak és egyszerűek a lakás saját tervezéséhez;
  • a skandináv stílusnak köszönhetően hihetetlen harmóniát teremthet a mindennapi élet egyszerűsége keretében.

A skandináv éghajlat zordsága miatt a lakosok nem élvezhették teljes mértékben a napsütést, és megtalálták a módot, hogy saját otthonukban tükrözzék a meleget. Tekintsük egy Stockholmban található lakás egyik tervezési projektjét, amely a skandináv országok lakberendezésének alapelveit mutatja be..

Skandináv kivitel

A skandináv stílus mindig maximális fényt jelent. A tágas szobák magas mennyezettel és nagy ablakokkal szó szerint el vannak merülve a napfényben, ami szinte minden felület hófehér felületét tükrözi. Honfitársaink könnyen hozzászokhatnak a mennyezet és a falak fehér árnyalataihoz, de a skandinávok is szívesebben használnak világos fát a padlóburkolathoz, vagy világos színűre festik..

Világos szoba

Az eredmény olyan, mint egy monokróm hófehér kitöltés a padlótól a mennyezetig, és megteremti a szoba szilárdságának érzését. Ezt a monokrómot kontrasztos ékezetekkel kell hígítani. De a skandináv stílusnak ebben a kérdésben világos határai vannak – a fehér díszítésen kívül két, legfeljebb három szín jelen lehet a lakóépületek kialakításában. Egy stockholmi lakásban ezek az ékezetek a zöld és a szürke árnyalatai..

A nappali hófehér díszítése

A kék -szürke kanapé, amely a nappali rekreációs terület központjává vált, a világos moha színű bútorok és dekorációk – úgy tűnik, tükrözik Skandinávia természetét – itt vannak a balti -tenger sötét vizei és a ritka növényzet.

Fali dekoráció

A hófehér falakat díszíteni kell, különféle tervezési technikákat alkalmaznak – a sötét képkeretű családi fotóktól a modern képzőművészeti alkotásokig.

Kontrasztos festmények és fotók a falakon

Kiváló tervezési lépés a nappali hűvös belsejének hangjának emelésére az élő növények használata. Az egész lakásban lédús zöldek találhatók, eredeti edényekben és kádakban, kopásokkal, agyagkorsókban és vázákban.

Az élő növények a belső tér részét képezik

A skandináv stílusú belső terekben ritkán találunk falfestést más színben, mint a fehér. Ha ez megtörténik, akkor semleges árnyalatokat használnak – homok, szürke, pasztell kék. A hálószoba világosszürke falai hófehér mennyezettel kombinálva, mint a köd a havas sivatagban.

Világosszürke faldísz

A skandináv stílus arra törekszik, hogy minden napsugár bejusson a helyiségekbe, ezért a nappalikban az ablakokat gyakran egyáltalán nem díszítik, vagy a legfinomabb hófehér tüllt használják díszítésükre. Ami az alvóhelyeket illeti, amelyekben néha egyszerűen el kell különíteni magunkat a napsugaraktól, itt természetes anyagokból készült függönyöket használnak – a pamut és a lenvászon elsőbbséget élvez. A tüll leggyakrabban nincs jelen, így amikor a függöny nyitva van, a helyiség a lehető legtöbb napfénnyel telik meg.

Ablak dekoráció

De a skandináv országokban a nappali órák időtartama rövid, ezért gondoskodnia kell a mesterséges megvilágítás különböző forrásairól. Ritka, hogy melyik szobában találhat csak egy világítótestet. Általában egy központi csillárt használnak az általános hangulat megteremtéséhez és a szükséges megvilágítás biztosításához, valamint számos helyi forrást, asztali lámpák, állólámpák, ritkábban fali lámpák formájában..

Világítótestek a skandináv stílushoz

Ha a fém-műanyag ablakok teljes használata ellenére úgy dönt, hogy elhagyja a fából készült ablakkereteket, és az ajtókhoz hasonlóan fehérre festi őket, akkor a legpontosabban reprodukálhatja a skandináv stílus jellemzőit.

Fehér és szürke kombinációk

A kikötőhely textil díszítésére leggyakrabban természetes anyagokat használnak. A pamut ágynemű és a gyapjú takaró tökéletes. Gyakran találhat állati bőrutánzatot az ágy díszeként, de fontos, hogy ne felejtsük el, hogy szinte minden európai ellenzi az állatok leölését a szőrme érdekében, ezért a termékeknek mesterségesnek kell lenniük.

Az ágy kialakítása

A skandinávok, mint a legtöbb európai, imádják a ruhák, cipők és kiegészítők tárolásának megszervezésének racionális megközelítését. A rendezettség és a kényelem a siker kulcsa a modern tárolórendszer létrehozásában.

Intelligens tárolórendszerek

A konyhafelület a felületek tekintetében nem sokban különbözik a svéd lakás többi részétől. Kizárólag a konyhai backsplash esetében a hófehér felületektől eltérő felületet választottak – a betonfal utánzata.

Konyha interier

A hófehér felületek, amelyek a napfény bőségét tükrözik, kisimítják a szoba árnyalatait, aszimmetriáját. A konyhai helyiségekben rejlő hőmérséklet -különbségek nem akadálya a beltéri növények termesztésének, csak ki kell választania a megfelelő típusokat.

Könnyű konyha kialakítás

A skandináv stílust nem egy halom bútor jellemzi. Általában minden bútor bemutatásra kerül «tüdő» megjelenésű modellekben, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy megfeleljenek az összes szilárdsági és megbízhatósági követelménynek.

Az étkező berendezése