Stijlvolle keukenverlichting: van klassiek tot avant-garde

Kroonluchter, hangende kaars – voorwaarden van “donker” verleden en Dahl’s woordenboek. Ze zijn al lang omgevormd tot moderne namen voor verlichtingsapparaten, samen met hun typen en typen. Moderne modellen schitteren met schoonheid en schittering die afkomstig zijn van bronnen met meerdere lampen, en bij elke nieuwe collectie worden ze nooit moe van verrassende ontwerpen. Wat voor soort kroonluchter zou je in je keuken willen zien? Wil je de kristallen tederheid van hangers bewonderen, schrikken van futuristische ontwerpen of luidkeels originele stukken bewonderen? Onder de verscheidenheid aan vormen, materialen en creativiteit is het heel goed mogelijk om zowel strikte vormen als luxueuze kunstuitvoeringen te vinden..

Er is nooit veel licht in de keuken a priori, en er is geen reden om te twijfelen dat meerdere bronnen teveel zijn. Volgens de decorateurs is het beter om duetten, trio’s van verlichtingsarmaturen te maken en transparante clusters van glaskralen boven de eettafel te hangen. Compositiegroepen, met filigrane elementen van een delicaat decor, zijn ontworpen om het leven van alle kanten te verlichten en te versieren.

Kristallen trossen Briljant koppel Kroonluchter boven de tafel

Doe het licht aan in de keuken!

In een ruime eetkamer is het gebruikelijk om meerdere soorten verlichting te combineren. Een gedempte stroom van een schans wordt beschouwd als een stand-by-optie en is altijd aan «inhalen» bij de ceremonieel fonkelende gloeilampen die flitsen op plechtige momenten. Met behulp van een dimmer is het mogelijk om op doordeweekse avonden het stralingsvermogen van de kroonluchter aan te passen en het licht van de meubelverlichting aan te sluiten op het gedempte spel van verblinding.

Dit principe zal helpen om het debiet correct te verdelen, afhankelijk van het functionele gebied. Tegelijkertijd zal het stromende licht de waardigheid van het ontwerp prachtig benadrukken en zullen de verlichtingsarmaturen de kamer perfect decoreren. Omdat kroonluchters voorwaardelijk verschillen in ovale, bolvormige, kegelvormige, vierkante en langwerpige vormen, is een dergelijke classificatie gerelateerd aan het verlichtingsplan.

Plaats de eerste twee typen met een rechte stippellijn langs een gegeven vector. Met een toelaatbaar plafondoppervlak domineren elektrische apparaten tot 3 m lang in een gelijkmatige rij boven de tafel en de thuisbar. Hun gefigureerde lay-outs zijn niet uitgesloten. Meerdere afzonderlijke lampen kunnen een cirkel vormen, diametraal over het plafond verspreid zijn, geconcentreerd in segmenten. Tegelijkertijd lossen ze zonale problemen op door longitudinale modellen te groeperen.

Lange achtergrondverlichting In de schittering van het licht Zo'n ander glas Prachtig ensemble

Bij het samenstellen van een compositiereeks wordt rekening gehouden met de harmonie van de metalen onderdelen van elektrische apparaten met de gebruikte tegenhangers in de keuken. Het probleem van kleurafstemming bij een complexe configuratie verdwijnt naar de achtergrond. Het is voldoende om de toon te kiezen die overeenkomt met de onderdelen die uit verschillende collecties zijn gekocht om het algehele ontwerp er organisch uit te laten zien. Toch is het beter om je aan een aantal eisen te houden. Tinten goud, behalve «samovar», grijs en licht aluminium, gepolijst staal kan gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd, wat niet gezegd kan worden over de aangrenzende groep: messing, heldere tinten koper, brons, gezwart zilver.

Voor esthetiek hoef je niet bang te zijn als je enerzijds klassiek en neoklassiek combineert met hi-tech, minimalisme in een stroom van actief licht. Eco-stijl en Japanse richting zijn beter te rijmen met minimalisme en country. Een bal, een vallende druppel, een kubus of een rechthoek van transparant glas, niet verzwaard met details, zullen organisch versmelten in combinatie met retro, steampunk of landelijke ontwerpen die moeilijk te combineren zijn. Hangende constructies, in de bovengenoemde retro, zullen met succes worden geregistreerd in de keuken-woonkamer, gemaakt in natuurlijk design, provence en industrieel. Complexere decoratieve bewegingen zijn toegestaan, maar om te beginnen zijn er genoeg universele schema’s.

Creatieve kroonluchter

Onverwacht en creatief

Sommige soorten kroonluchters zijn uniek vanwege hun onregelmatige vormen en chaotische opstelling. Anderen – vanwege de techniek van uitvoering en nieuwe formaten. Spiraalconfiguraties, halfronde oplossingen, lichtgevende buizen, ingewikkelde metalen weefsels en een lange reeks gematerialiseerde ideeën beweren huisdecoratie te zijn.

Hoe decoreer je de keuken op een originele en elegante manier, wanneer je interieur in dezelfde stijl is ontworpen en het idee op een originele manier moet worden benadrukt? Moderne meubelmodules zijn er niet tegen om naast hanglampen gemaakt in de geest van Art Nouveau te staan. Verchroomde behuizing, met naar beneden gerichte hangers, de multivariate soorten diffusers van Murano en gekleurd glas komen overeen met het idee.

De afgeronde silhouetten van de kroonluchters zijn op zichzelf interessant en zelfvoorzienend, ze vallen niet op in de herhaling van het ontwerp, behalve de identiteit van het structurele deel. Aan het centrale frame zijn trossen en guirlandes, bloemstelen, hoorns en andere vormvormende takken bevestigd. In deze volgorde vormen ze de richtingen van stromingen en zijn relevant vanuit de positie van oppervlakteverlichting..

Breekbaar glas Ongebruikelijke kroonluchtervorm

In het avant-garde concept hebben complexe en niet-standaard versies de voorkeur. Een bomachtige structuur, een nette plank met vazen, een op aeropank geïnspireerd schip dat in de lucht zweeft, een drumstel, variaties in de Klokpunk-stijl met uitrustingsdecor en taps toelopende stoffen lampenkappen zullen graag in de bovenruimte passen. Een extravagant keramisch model met hoorns, vergelijkbaar met gehandschoende damespennen, een kopie van het koffieservies vanaf horizontale hoogte ziet er ongewoon uit. Dergelijke glamour van de Italiaanse fabrikant wordt gezien als een originele uitnodiging om de tijd aangenaam door te brengen met een kopje verkwikkende drank bereid met vrouwelijke zorg..

Klassieke vorm

Onder de originele soorten bevinden zich stijlvolle lampen die lijken op tentakels, vallende dauwdruppels met een exclusief decor van Swarovski-kristallen. Geavanceerde kroonluchterontwerpen zijn niet beperkt tot vormen, materialen en creativiteit en zijn soms gebouwd op tegenstellingen terwijl ze het hele interieur integreren..

Zo wordt het concept van techno gunstig benadrukt door een diffuser van mat of zwart glas. In de harmonie van digitale fotolijsten die in een set aan de muur worden geplaatst en de verlichting van een identieke schans, is het gemakkelijk om de karakteristieke nuances van het interieur te vangen. Art Deco zal toevoegen «rozijnen» gesmede elementen in de schittering van kristalglas. Het is moeilijk om te concurreren met de luxe prestaties van zo’n kroonluchter. Een dergelijke materialisatie is alleen te danken aan overheadverlichting en met een dergelijke keuze kunt u niet zonder de nachtelijke werking van schansen of schijnwerpers..

Metaal en glas Kolom kroonluchter

Oude bekenden

Van de klassiekers van verlichtingsarmaturen ademt het met teksten en tederheid. Kroonluchters zijn versierd met bloembladen en parelkralen, sierlijke bladeren. Het strakke interieur staat dicht bij gevestigde vormen en decor, vergezeld van het gerinkel van kristallen hangers. De glasindustrie van de Tsjechische Republiek, bekend sinds de 17e eeuw, en haar producten van Boheems kristal, in de vergelijkende reeks van moderne fabrikanten, hebben waarschijnlijk geen gelijke. Hoewel het in principe onmogelijk is om te argumenteren met de schoonheid van sprankelend glas gepresenteerd in vitrines van verschillende bedrijven.

Maar technologische verschillen zijn nog steeds aanwezig. Het draait allemaal om het reliëfsnijden en handmatig kloppen van metalen onderdelen. Breking van stralen, op gepolijste randen «hangend», vormt een schitterende glans. Het is prestigieus en duur om zo’n luxe in huis te hebben. In winkels worden ze verkocht onder het merk Preciosa. De pompeuze creatie wordt exclusief geregistreerd in het bijbehorende interieur.

Kroonluchter boven de tafel Boheems kristal Een verstrooiing van kralen Wit-transparant interieur

In veel van de hedendaagse collecties worden interessante plafondvariaties opgemerkt met de decoratie van de ronde kast met kegels. En als 12 lampen niet genoeg zijn voor de ruimtelijkheid van uw eetkamer, dan zal de verlichting van 18 lampenkappen versierd met Swarovski-stenen zeker naar uw zin zijn. Dergelijke modellen tegen de achtergrond van stucwerk zullen accent en betoverend worden «magisch» kristallen zullen de blik op het brandpunt permanent stoppen.

Kroonluchter met gele lampenkappen Maximale verlichting Breekbare schoonheid

Onder de Italiaanse en Duitse kegels gemaakt van dure stoffen met goud en hun kleuren, prachtige kandelaars met kaarslampen, zult u zeker een niet-triviaal ontwerp vinden. Het theatrale effect wordt gevormd door plafondstructuren met een gesloten koepel in het gezelschap van kristallen hangers en dauwdruppels. Bolvormige uitzichten van de ambachtslieden van het eiland Murano, met opengewerkte opengewerkte kristallen bladeren met facet, hebben een hypnotiserend effect.

Kristal hangers Een kaars in de wind

Veel dingen zijn in de loop van de tijd veranderd, maar de veranderingen hadden geen invloed op de producten van Tiffany. Onder dit merk worden lampenkappen en kappen geproduceerd met een geheel andere glaskleuringstechniek. De wegwerplaag aan de binnenkant elimineert de noodzaak van oppervlaktebehandeling en het gepatenteerde idee is gebaseerd op het bekwame werk van de vakman. Een andere knowhow van Lewis Tiffany was het principe om glas-in-loodpuzzels te bevestigen met een transparante strip van koper en tin. Dit legde de basis voor de creatie van gekleurde glazen verlichtingsarmaturen in de gemeenschap van gesmede elementen. Tot nu toe is de technologie van de auteur nog steeds relevant en kennen fans van antiek de prijs van glas-in-loodproducten..

Gekleurd glas Regenboog kroonluchter Creatieve ballen geblazen glas

Nieuwe tijd – andere vormen

Het constructieve deel van de kroonluchter met kaarsen is niet veranderd, maar de keuze van bronnen is interessanter geworden. Modellen die kandelabers imiteren zijn uitgerust met lange minion-lampen, «een kaars in de wind», reliëfkolven bedekt met goud, barnsteen, zilver. Gekleurde stralen, geverfd om bij de coating te passen, vullen de keuken prachtig met sprankelende lichten.

Glamoureuze kroonluchter

Een stijlvolle kroonluchter met stompkaarsen mag niet ontbreken. De vorm van de cascade, metaal en glas zullen even succesvol worden vastgelegd in minimalistische ontwerpen. Een model met bronzen hoorns wordt het best ondersteund door soortgelijke decoratieve elementen. Een smeedijzeren kroonluchter in gotische stijl, gemaakt van verzilverd metaal en sierlijk kristal met krachtige cirkels, zal je herinneren aan het verleden. Pop-art staat open voor gedurfde projecten die met halogeenlampen worden waargenomen. Deze modellen met afstandsbediening zijn voorzien van een dimfunctie, en creëren het gewenste lichtscenario..

In de dominantie van metaal Cirkel van metaal

Moderne variaties met glamoureuze ontwerpen en innovatieve ideeën kunnen meesterwerken worden genoemd. Het 3D-formaat is bekend, maar wat is 3D-licht? Modellen van rechthoekige en vierkante vormen met glasfragmenten en LED-lampen zullen de verbeelding helpen. Hanglampen met vierzijdige elementen, bestaande uit verspreide platen, die meestal op ventilatorbladen lijken, zullen u verrassen. Veelkleurige poederspray aan de buitenkant van het glas en licht zorgt voor iriserende reflecties en vult de keuken met warmte. Hoekige vormen worden steeds populairder. Origami hanglampen zijn een absolute favoriet..

Verlicht je keuken met krachtige stromen! Voeg samen met de nieuwe kroonluchter licht toe aan je leven. En zwarte en witte strepen worden vervangen door andere kleuren en stemmingen!

Zwarte tinten Ronde kroonluchter met hangers In harmonie met het interieur Vierkante oplossing

Kaars kroonluchter Tsjechisch model Modern ontwerp Niet-triviaal model