Спалня 20 кв. М .: Как да оборудваме просторна стая?

Спалня с площ от 20 квадратни метра е доста просторна стая, с която не всяко семейство, живеещо в обикновен апартамент или къща, може да се похвали. Следователно такава обемна спалня може да се превърне в отлична основа за изпълнение на най -креативните дизайнерски идеи и въплъщение на всички планове на нейните обитатели..

Идеи за дизайн на голяма спалня

В необятността на голяма и безплатна спалня ще бъдат подходящи много дизайнерски опции и стилове. Преди да проектирате дизайн, е важно да дадете приоритет и да определите какви цели и задачи ще изпълни стаята в допълнение към основната си функция – място за почивка и сън. Необходимо е също така да изберете стила на интериора, в който ще бъде декорирана спалнята..

Скандинавският стил е много популярен през последните години поради относителната си простота, ефектност и икономичност – добре осветени, в светли цветове, използвайки прости растителни елементи и ясни геометрични линии..

Несъмнено класическият интериорен стил, обичан от мнозина с характерни черти: симетрия, прави линии, луксозни и винаги естествени строителни и довършителни материали. Можете да изберете минималистичен стил или модерен високотехнологичен, етнически или еко стил, арт деко или еклектика.

Разположение на двадесетметрова спалня

Основата на компетентното оформление на пространството на всяка спалня се основава на принципите на ергономията и вашите предпочитания, като се вземат предвид препоръките на дизайнерите и завършилите. И основната крайна цел на оформлението е безопасен, удобен, смислен и ергономичен интериор на голяма спалня..

За постигането на тази цел е важно да се обърне внимание на следните нюанси: големината и формата на стаята, колко души ще бъдат настанени в стаята, размерът на мебелите до размера на спалнята, достатъчен и удобен изкуствен и естествено осветление, необходимото количество висококачествени и безопасни мебели. Няма да е излишно да планирате и поставите източници на естествена светлина и системи за изкуствено осветление.

Ремонтирана спалня 20 кв.м..

Изборът на строителни и довършителни материали за ремонта на двадесетметрова спалня е много разнообразен. За украса на повърхността на тавана се използват: красиви и издръжливи опънати тавани, окачени конструкции от гипсокартон, декоративна мазилка или тапети.

За украса на стените на голяма спалня най-често се избират хартиени или нетъкани тапети, текстурирана, венецианска или структурна мазилка. Подът е декориран предимно с ламинат или паркет; често се използват и кварц-винил или линолеум..

Зониране на спалня с площ 20 кв.м.

Не само малките стаи изискват ергономично и внимателно зониране. При проектирането на интериора на големи спални това също е необходимо. Първо се определя с въпроса кои зони, какъв приблизителен размер и за какво или за кого ще бъдат разпределени. По принцип това са зони за почивка и сън, работна зона, Зонирането ще се извършва с помощта на прегради, подреждане на мебели, различни дизайни на таван, подови и стенни повърхности, завеси, декоративни елементи и аксесоари.

Дизайн на спалня 20 кв.м. с съблекалня

Не толкова отдавна тенденцията за създаване и подреждане на съблекални влезе в живота ни. Логично и удобно е да поставите такава опция в спалня, при условие че доста голяма площ на спалнята го позволява. Любима техника на проектиране е изграждането на конструкция от гипсокартон с плъзгащи се врати, вътре в която има удобни системи за съхранение на вещи и обувки. Ако в спалнята има ниша, тогава тази ниша може да бъде организирана като малка съблекалня.

Комбинирана спалня 20 квадратни метра

Голямата спалня не винаги е опция, планирана по време на строителството. Това често е резултат от комбинирането с друга стая, за да се увеличи количеството на използваемото домашно пространство. Най -популярните решения на този въпрос са комбинирането на хол, антре и дори кухня със спалня. В резултат на това, при условие на ефективно и ергономично зониране, получаваме просторна, функционална и удобна стая за почивка, сън и ежедневие..

В зависимост от това с коя стая се комбинира спалнята, ние избираме и мебели. Вградени мебели, различни видове мебелни трансформатори, прегради с рафтове и ниши за поставяне на неща, декоративни елементи са много удобни и компактни. Не забравяйте да обърнете внимание на цветовата разделителна способност и осветеността на комбинираната стая, което, между другото, също ще помогне при решаването на проблеми с зонирането..

Спалня + детска стая за 20 квадратни метра

Не всеки днес има достъп до луксозни многостайни апартаменти, поради което комбинацията от две спални – детска и възрастна – е често срещан случай. Тази комбинация е особено важна за собствениците на двустайни апартаменти с едно или повече деца. В този случай залата или холът изпълняват своите преки функции, а спалнята се използва за почивка и сън за всички членове на семейството. И в този случай е необходимо компетентно зониране: разделяне на спалнята на детска и възрастна част от стаята.

Зоните могат да бъдат подчертани с прегради, завеси и мебели. Важен въпрос е изборът на компактни, но просторни и функционални мебели. За да може детето да се занимава с творчество в спокойна атмосфера, да подготвя уроци в бъдеще, се препоръчва да поставите работното място на детето в спалнята с маса, стол, гардероб или рафтове, добро осветление.

Голяма, уютна и функционална спалня е чудесно решение за всеки дом или апартамент. В резултат на усилията и парите, похарчени за обновяването и интериорния дизайн на спалнята, ще получите любима и удобна стая, която ще се превърне в източник на вдъхновение, жизненост и желание за покоряване на нови висоти.!