Slaapkamer in een woonhuis: veel ideeën voor het decoreren van ideale interieurs

De slaapkamer moet vooral comfortabel zijn. Kijk hoe u de juiste plek voor uw slaapkamer in uw huis kiest en deze met kwaliteit inricht zodat het interieur voldoet aan uw persoonlijke verwachtingen. Interessante ontwerpopties voor moderne slaapkamers helpen u bij het inrichten van uw woonruimte.

Slaapkamer in een woonhuis: waar de kamer zou moeten zijn?

Begin vanaf de kardinale punten. De meest neutrale locatie van de slaapkamer is op het zuiden, omdat de ruimte licht en aangenaam zal zijn. De slaapkamer kan ook aan de westzijde liggen. Houd er echter rekening mee dat in de zomer zo’n kamer overdag zal opwarmen. Oost is alleen een goede oplossing voor vroege vogels. In de zomer zal de zon vanaf de vroege uurtjes fel schijnen. De slechtst mogelijke oplossing is om een ​​slaapkamer aan de noordkant van de slaapkamer te kiezen, omdat het altijd donker en nogal somber zal zijn, en vroeg opstaan ​​zal je zeker niet helpen..

Het belangrijkste voor de slaapkamer is om comfortabel te slapen, uitgerust, verfrist en bereid tot actie uit bed te komen. Als de kamer aan deze voorwaarden voldoet, moet deze zich op een rustige en zonnige plaats bevinden..

Zo’n slaapkamer in huis moet ruim zijn, uitgerust met een kleedkamer of een grote kledingkast. Toegang tot een eigen badkamer is ook belangrijk. Hierdoor hoef je ‘s ochtends niet te rennen op zoek naar een schoon shirt of handdoek en hoef je niet in de rij te staan ​​om je tanden te poetsen..

Slaapkamerontwerp in een privéhuis weg van de woonkamer en keuken

Als u wilt dat de slaapkamer een plaats van echte ontspanning is, moet u deze (indien mogelijk natuurlijk) uit de buurt van de woonkamer, keuken plaatsen (dit zijn plaatsen waar gewoonlijk lawaai is, tv speelt, het geluid van potten en borden, een vaatwasser of een afzuigkap is te horen) en drukke straat.

De slaapkamerdeur moet zonder glas zijn om geluiden beter te dempen. Als de kamer aan de straatkant moet zijn, is het de moeite waard om te investeren in geluiddichte ramen..

Het ontwerp van een slaapkamer in een huis is erg belangrijk, vooral als je niet weet hoe je die kamer moet inrichten. Het ontwerp van de zithoek moet goed gekozen worden voor zowel ruimtelijke mogelijkheden als smaak..

Slaapkamer in een woonhuis: foto van een kleine kamer

Meubels voor een slaapkamer met een klein oppervlak moeten licht en gestroomlijnd zijn. Pas op voor opvallende versieringen of felle kleuren. Mobiliteit is belangrijk, dus het ontwerp van een kleine slaapkamer in een huis moet rijk zijn aan intrekbare en opvouwbare meubels. Het slaapgedeelte moet worden gescheiden zodat het niet «verloren» optisch in een klein interieur.

Kies een opvallend decoratief element. De kleur van de muren moet licht zijn. Laat u verleiden door patroonbehang dat de slaapkamer een ruimtelijk effect geeft en het plafond optisch vergroot..

Grote slaapkamers in een woonhuis

Ideeën voor een moderne slaapkamer zijn anders, maar de regel is één – gedempte kleuren en minimalisme. Wit is perfect voor een slaapkamer van elk formaat, dus composities in deze kleur passen bij velen. Wit is neutraal, dus het past goed bij de rest van de tinten, ongeacht hun verzadiging. Lichte slaapkamer ziet er het beste uit in versie «totale weergave», dat wil zeggen, het richt zich alleen op kleuren in het witte bereik, mogelijk in verschillende tinten. In deze kleur kun je kiezen voor wanden, textiel, slaapkamermeubels en accessoires. Let op de natuurlijke kleuren die tegenwoordig het populairst zijn: beige, bruin, grijs.

Slaapkamerinterieur in een woonhuis op zolder

Hoe een slaapkamer op zolder inrichten? De pauzeruimte moet minimalistisch en modern zijn. Slaapkamers op de vliering zien er geweldig uit als ze zijn afgewerkt met licht hout. Een goede afwerking betekent dat de kamer niet alleen mooi, maar ook praktisch zal zijn. Als je op zoek bent naar meer inspiratie, bekijk dan de foto’s van slaapkamerideeën op zolder.

Op zolder is de toegang tot licht meestal zeer beperkt, dus slaapkamers op zolder vragen om verlichting en het naleven van felle kleuren. Helaas kan een donkere kleur een kamer optisch verduisteren. Moderne slaapkamer op zolder is een keuze die het overwegen waard is.

Moderne romantische slaapkamers in privéhuizen

Ideeën voor een romantische slaapkamer zijn heel verschillend. Geen van hen werkt echter goed met donkere of intense kleuren, omdat ze het interieur zullen overweldigen. Slaapkamermeubilair en muren moeten licht en gedempt zijn, zoals beige of wit. Misschien laat je je verleiden door een subtiel bloemenmotief. Werk alles af met een natuurlijke houten vloer.

Hoe een slaapkamer in deze stijl inrichten? De romantische kamer vraagt ​​zelfs om passende decoraties – bloemstukken, kussens, zachte stoffen en lantaarns. Als je ruimte hebt, zorg er dan voor dat je een open haard installeert. Gordijnen voor de ramen en een groot aantal kaarsen zullen ook werken, omdat dit ontwerp intimiteit en lichtheid zal toevoegen..

Grote ramen in de slaapkamer in particuliere huizen – «koude inspiratie» of scandinavische stijl

Een uitstekende optie zou een wit geverfd houten bed zijn. Als je je Scandinavische slaapkamer een beetje moderniteit wilt geven, kom je misschien in de verleiding voor een wit bed. Kies meubels gemaakt van natuurlijke materialen – het is de moeite waard om je te concentreren op het afwisselen van hout met witte kleuren. Vergeet niet om accessoires en stoffen te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Grote ramen kunnen open blijven staan. Linnen, katoen, hout, weefsels, wol en rotan zijn prachtig in de decoratieve elementen van de kamer. Scandinavische stijl houdt van natuurlijkheid.

Slaapkamerdecoratie in een woonhuis met een kledingkast

Een ruime slaapkamer van een woonhuis kan een volledige kleedkamer bevatten. Als het correct is geplaatst, verliest het zijn grootte niet. In plaats van een inbouwkast te plaatsen, installeer je een statische scheidingswand met een aparte opbergingang. Een gok op grijstinten, een zacht bed met een hoofdeinde en een lichte vloer geven de slaapkamer een interessant tintje..

Moderne slaapkamers met een minimalistisch tintje

Een moderne slaapkamer is in de eerste plaats een bed. Ontwerpinspiraties zijn verschillend, maar ze volgen allemaal hetzelfde principe – maak de kamer niet rommelig. Laat u verleiden door innovatieve lampen.

De kleurengalerij is gebaseerd op diep grijs, bruin en wit – donkere kleuren geven een kamer een vleugje elegantie en mysterie, maar het inrichten van een slaapkamer met dergelijke kleuren kan overweldigend zijn.. 

Een goede oplossing is om de slaapkamer in een duidelijk afgescheiden nachtgedeelte te plaatsen (bijvoorbeeld een gesloten extra deur). Op deze manier zorgt u voor de rust die nodig is voor ontspanning, en als gasten arriveren, – en privacy. Overweeg een verscheidenheid aan slaapkamers voor een privéwoning, waarvan het ontwerp zeker van pas zal komen.