Шкаф в хола: разнообразие от продукти и съвети за избор на перфектната опция

Ако коридорът се счита за отличителен белег на всяка къща или апартамент, тогава холът може да се нарече индикатор за богатството и гостоприемството на собствениците. В известен смисъл е така «център на Вселената», в която постоянно се случват всякакви събития. Тук се събира цялото семейство за релакс или гледане на телевизия, тук каним гости и се отпускаме след тежък работен ден. Ето защо, когато подреждате интериора на тази стая, трябва да можете правилно да изберете не само материали за декориране на стени, подове, тавани, но и детайли като текстил, елементи на декора, източници на осветление и мебели. В същото време бордюрният камък е доста популярна мебел, която изпълнява много полезни функции. Днес каним нашите читатели да разгледат по -отблизо този продукт и след това да ви кажат какви са пиедесталите и как да ги изберем правилно..

Шкаф в хола – предимства и недостатъци

Във всеки магазин за мебели е представен доста голям асортимент от такава мебел, който ви позволява да изберете идеалния модел, който не само ще съответства на стила на определен интериорен стил, но и ще отговори на нуждите на собствениците. В същото време, благодарение на безспорните предимства на бордюра, неговата популярност и съответно обемът на продажбите на такъв продукт непрекъснато се увеличава..

Чекмеджетата, направени за интериора на хол, имат по -атрактивен дизайн, отколкото например същите артикули за спалня и има продукти за продажба от различни материали. Повечето от моделите нощни шкафчета за хола са оборудвани с чекмеджета или рафтове, което им позволява успешно да се използват не само като удобна стойка, но и за съхранение на много неща. И най -важното, разнообразието от моделната гама на тази мебел ви позволява да изберете правилния вариант за хол с всякаква площ..

Изборът на материал за бордюр

Когато избирате подходящ бюфет за всекидневна, е много важно да обърнете дължимото внимание на материалите, от които е направен продуктът, който харесвате, защото именно този фактор определя до голяма степен предназначението на конструкцията и отговаря за нейната здравина и издръжливост. Естественото дърво в този случай се счита за материал, който няма конкуренти. Такива пиедестали принадлежат към екологично чисти продукти, издръжливи са и изглеждат просто луксозни. За качество обаче трябва да платите подходяща цена..

Продуктите от MDF ще струват значително по -малко. Тези шкафове са много привлекателни, издръжливи и могат да издържат много години. Единственото нещо «но» – собствениците на такива мебели трябва да предпазват конструкцията от механични повреди.

ПДЧ се счита за евтин вариант за изработка на мебели с дискретен дизайн. Ето защо, за подреждане на хола е за предпочитане да изберете по -качествени предмети..

Друг евтин вариант е закупуването на пластмасови бордюри, които имат голям асортимент и доста атрактивен дизайн. Недостатъците на пластмасовите изделия включват тяхното предразположение към избледняване и нестабилност към механични повреди..

Стъклени шкафове за всекидневна винаги изглеждат красиви и елегантни, но представляват много крехка структура.

Застанете в хола за телевизор

Съвсем наскоро стойката за телевизор беше леко неудобна, ъглова кутия, която често изобщо не се вписваше в цялостния дизайн на стаята. В този случай съвременните модели пиедестали се възползват не само от разнообразие от форми, размери, но и се различават по видове. Подовите стойки за телевизор могат да се нарекат най -практичните и удобни продукти, които не само лесно променят местоположението си, но и много хармонично се комбинират с всички области на дизайна. В допълнение, подовият тип пиедестали се счита за най -стабилен и достъпен за потребителя..

Висяща стойка за телевизор ще спести място в хола и ще изглежда доста интересно. Такива продукти се монтират на стената с помощта на специални крепежни елементи и могат да бъдат както прости хоризонтални конструкции, така и по -обемни модели с много рафтове и осветление. Разбира се, инсталирането на такъв шкаф ще отнеме време, но резултатът ще бъде оценен не само от членовете на семейството, но и от гостите..

Вграденият тип стойки за телевизор е разположен в ниша за стена и често няма излишни детайли, с изключение на подсветката. Този дизайн изисква сложна инсталация, но, както и предишното предложение, спестява място..

Ъглов шкаф за хол

Ъгловият шкаф има триъгълна форма и се счита за идеално решение за запълване на неизползваната площ на хола – ъглите, като същевременно се запазва останалата част от пространството, което по принцип е основното предимство на подобни модели. Такива конструкции, като правило, имат височината на стандартна маса, могат да бъдат затворени или отворени. В същото време функционалното предназначение на този тип мебели зависи изцяло от здравината на материалите, от които е изработена нощното шкафче. Ъгловите стойки могат да се използват като основа за телевизор или аквариум, като стойка за ваза или рамки за снимки. Вътрешността на продукта може да бъде оборудвана с просторни рафтове или чекмеджета, които също могат да се използват за съхранение на различни предмети.

Витрина от бордюр за хола

Основната характеристика на разнообразието от съвременни шкафове под формата на витрина се крие в техния дизайн и са подобни продуктови дизайни, които частично или изцяло се състоят от стъкло. Такива опции за пиедестали са предназначени не само за съхранение, но и за показване на тяхното съдържание, а в повечето случаи това са красиви ястия, фигурки, сувенири, скъп алкохол и различни декоративни предмети. Задната част на стената в такива пиедестали може да има огледално покритие, което позволява на цялата конструкция да изглежда по -обемна. Вратите и рафтовете във витрините обикновено са изработени от стъкло. Най -популярният вариант за витрини се счита за вид дизайн на скрин, при който се комбинират както затворени отделения за съхранение на вещи, така и отворени стъклени рафтове със или без прозрачни врати. Също толкова оригинално решение за подреждане на хол може да се нарече използването на окачена витрина или шкаф като молив с една или две врати. Такива продукти могат да имат стандартна правоъгълна или квадратна форма, да бъдат ъглови или заоблени..

Правила за подбор

Както вече казахме, бордюрът е доста многофункционална мебел, следователно трябва да изберете такива мебели според правилата. Първо, трябва да се вземе предвид размерът на хола. За малко пространство компактният шкаф е идеален. За голяма всекидневна можете да потърсите по -просторна опция. Но не забравяйте, че твърде обемните структури могат да изглеждат нелепо дори на голяма площ. Височината на тавана в хола ще бъде ключът към определянето на размерите на мебелите. Осветлението е пряко свързано с цветовата схема на продукта.

Не по -малко важно е предварително да се определи функционалното предназначение на бордюра, защото именно този фактор е показател за избора на материали, от които е изработен аксесоарът. И най -важното е изборът на производител на мебели. Популярността на компанията и отзивите за нея в този случай са най -добрият помощник за избор на конкретен модел..

Шкаф за всекидневна е едновременно интересна и полезна мебел..

В края на краищата, както можете да видите, такъв дизайн може да се използва за абсолютно различни цели. Ето защо съвременните дизайнери все повече се отказват от масивни стени в полза на по -малки и по -компактни нощни шкафчета, чието разнообразие ви позволява да украсите и да направите всеки интериорен стил по -удобен..