Provence -i stílusú nappali: sok fényképes példa a kész dizájnra

A provence -i stílusú nappali a könnyedség és a természettel való harmónia benyomását kelti. A helyesen kiválasztott bútorok élvezetesebbé teszik tartózkodását, és a szobát rendkívül vonzóvá teszik megjelenés szempontjából. Tudja meg, hogyan díszítse a provence -i nappalit? Milyen elemek válnak szervessé a szobában?

Provence -i stílusú nappali: honnan jött az ötlet?

Ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük a provence -i stílus ihlette elrendezéseket, érdemes megismerkedni annak eredetével. Provence történelmi régiója Franciaország déli részén fekszik, közel az Alpokhoz és a Földközi -tengerhez. Ez a vidék gyönyörű napos időjárásáról ismert. Népszerűségét a világhírű levendulatermés és a gyönyörű szőlőültetvények is befolyásolták. Az egészet szűk, hangulatos utcák és kis házak egészítik ki jól megvilágított nappalival. Így a nappali provence -i stílusának a régió legjellemzőbb elemeit kell megtestesítenie. A belső tereknek megfelelően megvilágítottnak, világosnak és kényelmesnek kell lenniük. Virágmotívumokat, levendula árnyalatokat és stilizált fabútorokat talál bennük. Ha további inspirációra vágysz, nézd meg a kiemelt fotógalériát..

Provence -i stílusú nappali: fotók a divatos belső terekről

Hogyan díszítsünk házat Provence stílusban? Először is ügyeljen a falak megfelelő színére. A belső tereket jól meg kell világítani természetes fénnyel, a tágas ablakok pedig napsugarakat és meleg, kellemes hangulatot hoznak..

A napsütéses hangulatot tovább hangsúlyozhatjuk a falak megfelelő színének kiválasztásával. A provence -i stílusú nappali világos és pasztell színeken alapul. A kicsi és kevésbé napfényes belső terek falai fehérre és ekrussal festhetők. Az ilyen típusú pasztell árnyalatok kiválasztásával javítja a szoba vizuális arányait. A világos fal is több napfényt fog visszaverni, ami jobb helyiségvilágítást eredményez..

A Provence -stílusú nappali szélesebb dekorációs lehetőségeket kínál. A szoba színe lehet levendula, ami hatékonyan hangsúlyozza a kívánt vizuális hatást. A falak töredékei kissé sötétebb színeket ölthetnek, és a belső karaktert adják. A színek kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az összkép ne legyen rendetlen. A provence -i szobák leírása frissességgel és melegséggel jár. A fal színeinek másodlagos szerepet kell játszaniuk, és hátteret kell biztosítaniuk a teljes belsőépítészethez..

Provence-stílusú konyha-nappali

A provence -i stílusú bútorok általában fából készülnek. A belső tér azonban természetes kő elemekkel is fel van szerelve. A konyhában elegáns kőpult működik. Viszont a nappali elrendezése egy dekoratív kő ablakpárkánnyal gazdagítható. Ez egy egyszerű módja a kívánt hatás elérésének. A kő és a természetes fa kombinációja jellegzetessé teszi a provence-i konyha-nappalit.

Fehér fejű

A provence -i belső terek egyik népszerű jellemzője a fehér. Több ezer változatban és árnyalatban található. A provence -i stílusú nappali fehér fa és kárpitozott bútorok, ugyanazok a kiegészítők és gyakran falak. Egyes belső elemek árnyalatokban és textúrákban különböznek egymástól. A provence -i szoba fehérje kiegészíti más kényes színeket, mint a bézs, a zöld és a lila. Ő azonban az élen jár, a többi pedig csak a belső hangsúlyozására szolgáló ékezet..

Provence -i stílusú nappali belső tér: bútorválaszték

Amikor megválaszoljuk azt a kérdést, hogyan kell díszíteni a házat provence -i stílusban, érdemes megemlíteni a bútorokat. Ez a nappali természetes környezeten alapul. Gyakran fa komódokat vagy hagyományos tálalószekrényeket tartalmaz..

Hogyan kell díszíteni a nappalit és megtalálni a megfelelő tárgyakat? A provence -i stílusú bútorok kiválasztásakor fontolja meg a kopott, elegáns modelleket. Választhat bútorokat naturalista, kissé idős formában. Hála neki, a nappali kifinomultabb karaktert szerez. A kopott, elegáns provence-i stílusú bútoroknak gazdag történelme lehet. Azonban gyakran talál antik bevonattal ellátott termékeket is. Ez egy érdekes dekoratív hatás, amely kissé rusztikus és visszafogott jelleget kölcsönöz a bútoroknak..

Nappali egy provence -i stílusú házban: mesterséges világítás

A provence-i stílus leírása jól megvilágított, hangulatos berendezésekre utal. Azonban a mesterséges fény nagyon fontos egy szobában sötétedés után. Ezért érdemes a megfelelő mesterséges világítást létrehozni..

A nappali elrendezés jól felszerelt legalább két fényforrással. Az egyik a mennyezet közepén, a másik a falon található. A fali lámpák irányítók lehetnek, és kiemelhetnek egy elegáns festményt vagy kopott, elegáns bútorokat. A világítórendszereknek klasszikus formájúnak kell lenniük. Helyezzen belé meleg izzókat. Ez lesz egy másik elem, amely hangsúlyozni fogja Provence hangulatos hangulatát..

A meggyújtott gyertyák szintén segítenek a megfelelő hangulat megteremtésében egy provence-i stílusú nappaliban. Érdemes dekoratív gyertyatartókba helyezni (fehér, fém, vésett vagy faragott). Mindig tartsa távol őket függönytől, függönytől vagy gyermekektől, mert a figyelmetlenség tüzet okoz.

Provence -i stílusú nappali kialakítás és kiegészítők – minden részlet számít

A provence -i stílusú nappali tele legyen érdekes kiegészítőkkel. Még a kis dekorációk is megváltoztathatják a szoba stílusát, és megfelelő karaktert adhatnak neki. A kiegészítők kiválasztásakor adja meg a provence -i otthon leírását. Levendula vázákat, rusztikus, színes dekorációkat és számos virágos motívumot talál..

A finom színű függönyök jól illeszkednek a provence-i stílusú nappaliba. Érdekes megoldás lenne a dél -francia éghajlathoz kapcsolódó kép vagy falióra is. A provence -i nappalit érdemes megfontolni.

Kíváncsi vagy, hogy a Provence -i nappali melyik verzióját szeretné a legjobban? Inkább a fehér beltérben, vagy inkább más világos színek? Nézze meg a képgalériát, és válassza ki a kedvenceit.