Párnák, mint belsőépítészeti elemek

Néha, ha körülnéz és megvizsgálja otthonát, előfordulhat, hogy hiányzik belőle egy kis melegség. Ez dekoratív párnákkal könnyen megoldható. Segítenek a belső tér díszítésében, és különleges, otthonos, hangulatos légkört biztosítanak..

Párnák a belső térben

Pop art párnák Párnák a nappaliban fotó Párnák a nappaliban Fotó párnák

Valaki azt gondolhatja, hogy a párna egy hely a hálószobában az ágyon, és csak arra szolgál, hogy kényelmesebb legyen az alvás. Vannak, akik nem így gondolják, és sikeresen nemesítik a belső tereket nemcsak a hálószobákban, hanem a nappalikban, sőt a párnákkal ellátott konyhákban is..

Hogyan díszítse a nappalit párnákkal

A nappali díszpárnák kiválasztásakor figyelni kell a következő tényezőkre:

Maga a nappali és a bútor méretei alapján kiválaszthatja a párnák méretét, amelyek a legharmonikusabban illeszkednek a belső térbe. Így például lehetetlen lesz egy kis nappalit nagyméretű bútorokkal berendezni. Valószínűleg egy ilyen nappaliban miniatűr kanapék és fotelek lesznek. Ezért a dekoratív párnáknak kicsinek kell lenniük. Egy kis nappali maximális párna mérete nem lehet több 50 * 50 cm -nél.

Ha a nappali tágas, széles kanapéval és fotelekkel, akkor teljesen lehetséges akár 70 * 70 cm méretű dekoratív párnákat elhelyezni rajtuk.

Nagy párnák a nappaliban

Csíkos Fényes Szigorú Konzervatív

Nagyon fontos figyelembe venni a tér színtelítettségét. Ha a belső teret meglehetősen nyugodt színekben tervezték, akkor teljesen lehetséges színes párnákkal hígítani, világos nyomatokkal..

Világos párnák

Ha a nappali belseje elég kifejező, és teljesen telített élénk színekkel és részletekkel, akkor jobb, ha olyan párnákat választ, amelyek átfedik a nappali bármely részletét. Ezek párnák lehetnek a kanapéhoz, függönyökhöz vagy falakhoz. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a nappali stílusának fenntartását, és nem fogja kelteni a tervezői vinaigrette benyomását, ha több stílus, szín és irány véletlenszerűen keveredik egy térben..

Elegáns Kifinomult Tengeri stílusban Szüret Provence

Figyelmet kell fordítani a szövet textúrájára is. Ha a bútorokat velúr vagy vászon borítja, akkor célszerűbb dekoratív párnákat készíteni ugyanabból az anyagból. Ez a lépés a stílus következetességének megőrzésében is segít..

A párnák textúrája

A dekorációs funkció mellett a nappali párnák puha puffként is használhatók. Miután 1-2 párnát tett a padlóra, kényelmes lesz egy alacsony dohányzóasztalhoz ülni.

Párnák puff helyett

Dekoratív párnák a hálószobában

A párnák kiválasztásának általános szabályai megegyeznek a nappalival való választásukkal. Itt figyelembe kell venni az általános arányokat, a szövetek textúrájának és a színsémák összhangját is..

Párnák a fehér hálószobában

A hálószobában található dekoratív párnák funkcionális terhelést is hordozhatnak. Például kényelmesen az ágyon ülve, párnával a háta mögött könyvet olvashat. És ha dekoratív párnákat kell használni ezekre a célokra, fontos előírni, hogy a párnahuzat hátsó része olyan anyagból készüljön, amely hasonlít az ágynemű szövetéhez. Egy ilyen megoldás kellemesebbé teszi az esti könyvolvasást, mivel a párna elülső oldala nem mindig szövetből készült, ami kellemes tapintású a bőrrel..

Keleti párnák

Dekoratív párnák az óvodába

Az óvodai díszpárnák nem csak a belső elemek és a szoba hangulatosabbá tételének módjai..

Egy kisgyermek számára a párna elkészíthető kedvenc rajzfilmfigura nyomtatásával vagy puha játék formájában. Ahogy öregszenek, a gyerekek játszhatnak a párnákkal. Ezért kellő figyelmet kell fordítani a varratok és szövetek szilárdságára, hogy a következő játék során egy gyönyörű dekoráció ne váljon bolyhokkal meghintett szobává..

Ha színekkel, textúrákkal és méretekkel kapcsolatos kívánságokról beszélünk, akkor a gyermekszoba ebben az esetben a kivételek kategóriájába tartozik. Itt ötvözheti a helytelen dolgokat, így a tervezési gondolkodás kaotikus repülés. Már csak egy szabály maradt: a lényeg az, hogy a gyermek kényelmes és kellemes legyen ilyen környezetben lenni. És az, hogy a gyermek hogyan fog rendelkezni ezekkel a díszítő elemekkel, már az ő belátása. Az óvodai párnák már nem csak párnák. Várakká, barikádokká és más játékos részletekké változnak a gyerekek képzeletében.

Párnák az óvodában

Dekoratív párnák használata a kertben

A kerti bútorok nedvességálló anyagokból készülnek, és nem biztosítanak puha kárpitot. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ilyen bútorokra fordított idő meglehetősen kényelmetlen. Annak érdekében, hogy kertje kényelmes legyen, párnákat is használhat..

A méretek, a szín és a textúra minden ízlésnek és színnek megfelelő lehet. Valóban, az ilyen párnákban a legfontosabb a funkcionális összetevő. A kerti bútorok díszpárnáinak elég kényelmesnek kell lenniük, és az anyagnak, amelyből készült, könnyen mosható és szárítható.

Párnák a kertben