Ontwerp van een kinderkamer voor een jongen

Een kinderkamer inrichten is even leuk en interessant als verantwoord, complex en kostbaar. Het is duidelijk dat het ontwerp van een kamer voor een jongen afhangt van de grootte en vorm van de kamer, de leeftijd van het kind, het bereik van zijn interesses en voorkeuren. Tegelijkertijd moeten de decoratie en het meubilair veilig en milieuvriendelijk zijn en moeten de kleuren helder en rijk zijn. Maar niet genoeg om de psyche van het kleine baasje te irriteren. Nog in de war? Onze uitgebreide selectie jongenskamerontwerpen heeft opties voor alle gelegenheden. We hopen dat u onder de gepresenteerde interieurs een inspirerend ontwerp zult vinden dat u zal helpen een kinderkamerontwerp te creëren dat bij het kind past en het gezinsbudget niet verpest..

Ontwerp jongenskamer

Speelhoek in de kinderkamer

Ontwerp van een kamer voor een jongen, afhankelijk van de leeftijd

Het eerste en belangrijkste aspect voor het creëren van een comfortabel, handig en functioneel interieur van een kinderkamer is de leeftijd van het kind. Voor elke periode van het leven van je baby zijn verschillende prioriteiten belangrijk. In het begin heeft hij geen eigen voorkeuren en moet het ontwerp van de kamer vooral geliefd zijn bij de ouders, ze op een rustige, gepacificeerde manier inrichten. Als de ouders tevreden en gelukkig zijn, zal de baby, die zijn humeur voelt, van het leven genieten. Naarmate ze ouder worden, ontwikkelt het kind favoriete activiteiten, spelvoorkeuren en creativiteit. Personages uit tekenfilms en sprookjes worden een integraal onderdeel van het leven van een kind en hij wil ze in het interieur van zijn kamer zien. Verder worden games stilaan vervangen door activiteiten, is de kleuter al veel bezig en heeft hij opbergsystemen nodig, niet voor speelgoed, maar voor boeken en sportaccessoires. In de toekomst zal de school speelgoed uit de kinderkamer volledig vervangen. Welnu, in de tienerkamer hebben ouders over het algemeen weinig te beslissen – het kind heeft niet alleen zijn eigen mening over de indeling van de kamer, de kleur van het behang, maar ook over de tekening van de sprei, hoezen voor decoratieve kussens en niet alleen.

Heldere decorelementen

Heldere decoratie van de kinderkamer

Kamer in pastelkleuren

Kamer voor een kind tot 3 jaar

In de eerste jaren van de baby is de inrichting van de kamer vooral belangrijk voor de ouders. In de regel is voor een pasgeborene de kamer ingericht in zachte pastelkleuren, met heldere accenten als speelgoed en stickers in de recreatie- en speelruimte van de baby. Het kind begint te kruipen en dan te lopen, daarom is de prioriteit van de kinderkameromgeving veilig meubilair, een minimum aan decor en een eenvoudig maar warm tapijt dat gemakkelijk thuis te wassen is.

De kamer van een kleine jongen

Afgeronde hoeken op meubels, een tafel en een kinderstoel in overeenstemming met de lengte van het kind, handige opbergsystemen zonder deuren en schuifmechanismen – al deze ontwerptechnieken zullen helpen om een ​​comfortabele en veilige sfeer in een kinderkamer te creëren.

«van 3 tot 5» – de gouden tijd van de kindertijd

Tijdens deze levensfase begint je baby actief zijn eigen individualiteit te tonen, hij kan al vertellen over zijn verlangens en voorkeuren. Het kind zal dankbaar zijn voor de comfortabele en comfortabele sfeer van zijn kamer. En voor ouders is het belangrijk dat meubels gemaakt zijn van veilige materialen, makkelijk schoon te maken zijn en geen gevaar opleveren. Daarom is het voorlopig beter om ons te beperken tot het openen van planken voor speelgoed en boeken, of het gebruik van lades met stoppers. In de periode van ontwikkeling na de leeftijd van 3 jaar is het belangrijk om heldere accenten te gebruiken in het ontwerp van een kamer voor een kind. Als je niet van plan was om de reparaties uit te voeren die de baby in zijn eerste levensdagen ontmoette, dan zou de gemakkelijkste manier zijn om textiel en speelgoed te gebruiken om het helderheidsniveau van de kamer te verhogen. Een kleurrijke sprei of heldere gordijnen, originele frameloze poefs of een kleurrijke kleur van een kindertafel kunnen het beeld van een kamer radicaal veranderen.

Helder decor op een witte achtergrond

Kleuterkamer

Muurstickers

Neutrale kinderkameromgeving

Een afgelegen plekje voor de baby

Op de leeftijd van 3 tot 5 jaar brengen kinderen het grootste deel van hun tijd door met spelletjes en creativiteit, wat betekent dat de ouders voor de taak staan ​​om een ​​comfortabele en veilige plek te bieden voor het vermaak van de baby. Als de ruimte van de kamer het toelaat – zorg ervoor dat u sportuitrusting installeert – een muurbeugel of een dwarsbalk met ringen, een touw. De lichamelijke ontwikkeling van het kind in deze fase is uiterst belangrijk..

Vooroordelen over de fysieke ontwikkeling van de jongen

Heldere print op een witte achtergrond

Wit en licht hout

Ingebouwde opslagsystemen

Kamer voor een jongen van 3-5 jaar

Als het kind ouder is dan 6 jaar

De jongen besteedt nog steeds veel tijd aan games, maar activiteiten worden een belangrijk onderdeel van zijn leven. Daarom wordt de aanschaf van een bureau en een verstelbare stoel of stoel met rugleuning een prioriteit voor ouders. Er is nog steeds veel speelgoed in de kleuterkamer en ze hebben geschikte opbergsystemen nodig, maar open planken met boeken nemen al veel nuttige ruimte in beslag..

Babykamer in lichte kleuren

Werkworkshop voor een jongen

Gecombineerde opslagsystemen

Kinderkamer in grijstinten

Waarom zou je je voor creativiteit of oefening beperken tot een bord als je een hele muur kunt gebruiken? Hiervoor zijn voldoende goederen in de winkels – u kunt magnetische blokken installeren waaraan creatieve elementen gemakkelijk kunnen worden bevestigd en het oppervlak wordt gewist met een gewone vochtige spons, zwart geverfde borden waarop u gemakkelijk kunt tekenen en notities kunt achterlaten als stofsegmenten waar je alles aan kunt bevestigen -of met klittenband. Kinderen zijn dol op deze gebieden vanwege hun creativiteit en speelse activiteiten zijn leuker en effectiever..

Muur voor creativiteit

Als er een erker in de babykamer is, kan de opstelling van deze zone een afgelegen hoek voor het kind worden – in dit segment kunt u een plek voor privacy organiseren door gordijnen op te hangen en zitplaatsen te bieden in de vorm van frameloze poefs of gewoon kussens in felle kleuren.

Een erker in de kinderkamer versieren

De ruimte rond het raam wordt zelden rationeel gebruikt in de huizen van onze landgenoten. Dit komt vooral door de plaatsing van de verwarmingsradiatoren onder de vensterbank. Als je de radiator een beetje verplaatst, kun je een volwaardige werkplek organiseren met een natuurlijke lichtbron en veel opbergsystemen rond de raamopening.

Werkplek bij het raam

Sneeuwwitte kamer

Handige plek voor studie en creativiteit

Rationeel ruimtegebruik

Origineel en praktisch ontwerp

Werkgebied bij het raam

Meubels in het wit

Ruimteontwerp voor schoolkinderen

Naarmate u ouder wordt, veranderen de prioriteiten van uw kind. Waar hij vroeger de meeste tijd op zijn kamer doorbracht met spelletjes spelen, is hij nu vooral bezig met huiswerk en creativiteit. Maar dit betekent niet dat de hele omgeving van de crèche moet worden vervangen – je student heeft zeker al een bureau. Nu is het zaak om opbergsystemen voor speelgoed om te bouwen tot boekenplanken en bakken voor sportartikelen..

Ruimte voor schoolkinderen

Kleurrijk textiel voor een kinderkamer

Heldere opbergsystemen

Een scholier heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar dat betekent niet dat hij stopt met spelen. Daarom is het belangrijkste punt in het ontwerp van een kamer voor een jongen een duidelijke zonering van de ruimte. Het zal handiger, praktischer en rationeler zijn als de zones van studie en creativiteit niet overlappen met het segment van games en sport..

Kamerontwerp voor een schoolkind

Heldere kroonluchters in de kinderkamer

Als je student houdt van aardrijkskunde, reisverhalen, gebruiken van verschillende landen – een grote kaart van de wereld, moet het interieur van de kamer aanwezig zijn. Met behulp van een grote kaart of behang met fotobedrukking kun je niet alleen je leergierige kind informeren, maar ook kleuraccenten aanbrengen in de aankleding van de kamer..

Volledige muurkaart

Ontwerp voor reisliefhebbers

Kaart als wanddecoratie

Originele keuze van kleurenpalet

Ongebruikelijke uitvoering van de muurkaart

Verschillende ideeën voor het interieur van een tienerkamer

Het is niet gemakkelijk om tieners te plezieren, ze hebben een antwoord op elke vraag, op elk voorstel hebben ze hun eigen tegenargument. Het is duidelijk dat u bij het plannen van het interieur van een kamer voor een tiener heel nauw met uw kind moet samenwerken. Het belangrijkste is om het eens te zijn over het basisconcept en vast te houden aan dit idee. Het ontwerp van een kamer voor een tienerstudent hangt af van:

  • de vorm en grootte van de kamer (het aantal raam- en deuropeningen);
  • het niveau van natuurlijke verlichting van de kamer;
  • de voorkeuren van de eigenaar van de kamer (het is duidelijk dat een verzamelkamer radicaal anders zal zijn dan die van een extreme sportliefhebber);
  • ouderlijk budget.

Ontwerp tienerkamer

Het originele ontwerp van de accentmuur

Kamer in blauwe tinten

In een tienerkamer mag je gewoon geen behang met teddyberen of auto’s gebruiken. We zullen moeten accepteren dat een verandering in de inrichting van een kamer voor een tiener onvermijdelijk is. Een imitatie van een bakstenen muur kan worden gebruikt als accentmuur in de kamer van een opgroeiende toekomstige man. Met een dergelijke ontwerptechniek kun je een vleugje brutaliteit in het interieur van de kamer brengen..

Metselwerk als accent

Brutaliteitstonen door de originele afwerking

Ook voor accentmuurdecoratie in een tienerkamer kun je behang met fotoprint gebruiken. De afbeelding hangt af van de voorkeuren van uw kind – van foto’s van echte steden of plaatsen tot een symbolische afbeelding van stripfiguren of straatgraffiti.

Origineel behang met fotoprint

Graffiti op de muur

Een interessant idee voor de uitvoering van een accentmuur is een fotobehang dat je zelf kunt beschilderen. Meestal is het oppervlak van dit soort behang gemakkelijk schoon te maken – je jongen kan meer dan één poging doen.

Tekenen op de muren. die kan worden gekleurd

Vaak kiezen tieners voor donkere en zelfs sombere kleuren om hun kamers te versieren, ouders moeten de keuze van het kind gehoorzamen, omdat hij het grootste deel van zijn tijd in deze kamer is. Maar opgroeiende mannen hebben nog steeds behoefte aan felle kleuren, accentplekken in het interieur. De eenvoudigste manier om kleurvariatie toe te voegen aan het grijze interieur van de kamer is met behulp van een wanddecor of een kleurrijk textielontwerp – spreien of gordijnen voor draperende ramen.

Bont decor voor grijze afwerking

Helder textielontwerp

Slaapkamer van een tiener in grijstinten

Minimalistische inrichting

In een grijs-oranje palet

Kamerontwerp voor een tiener

Hoe regel je een kamer voor twee jongens

Op het eerste gezicht verdubbelt het organiseren van één ruimte voor twee zonen de problemen van ouders. Het lijkt erop dat het onmogelijk is om twee slaap- en werkplekken in één kamer te plaatsen, dubbele opbergsystemen niet te vergeten en voldoende ruimte over te laten voor games. Maar ontwerpideeën die op duizenden gezinnen zijn getest, in de loop der jaren zijn gevormd en trouw hebben gediend voor meer dan één generatie, zullen u helpen. Een stapelbed is een van de meest populaire en praktische opties voor het rangschikken van twee bedden met een minimale hoeveelheid bruikbare ruimte.

Kamer voor twee tienerjongens

Als de jongens een groot leeftijdsverschil hebben, is het gebruik van een stapelbed met een stevig frame onpraktisch. In dit geval is het veel effectiever om een ​​hoogslaper voor een jonge jongen te gebruiken en er een slaapplaats voor een volwassen zoon onder te plaatsen. Meestal is er bij deze opstelling van slaap- en rustplaatsen een plaats voor opslagsystemen of een ruimte voor lessen of creativiteit hieronder..

Slaapplaatsen voor jongens van verschillende leeftijden

Hoogslaper gebruiken in een tweepersoonskamer

Als de ruimte van een kamer voor twee jongens van dezelfde leeftijd het toelaat, dan zou de opstelling van vrijstaande bedden ideaal zijn. Als het ons lukt om voor elk van de zonen mini-huisjes te maken, kunnen we ervan uitgaan dat de missie van de ouders is vervuld..

Huizen voor jongens

In een kamer voor twee tienerjongens moet je niet alleen letten op de ergonomische opstelling van de slaapplaatsen, maar ook op de inrichting van een bureau voor twee. Hier zijn voorbeelden van dergelijke werkplekken die voldoen aan de regels van ergonomie en een aantrekkelijk uiterlijk hebben..

Werkplek voor twee

Ruime oefenruimte

Originele ontwerpoplossingen

Voorbeelden van het ontwerp van kleine kamers voor jongens

De meeste typische appartementen in ons land kunnen niet bogen op grote kamers, en in particuliere huizen zijn er vaak situaties waarin een zeer kleine kamer kan worden toegewezen voor het regelen van een kamer voor een jongen. De ouders worden behoorlijk acuut geconfronteerd met de kwestie van het organiseren van een comfortabele en ergonomische slaapplaats, het installeren van een bureau, en het is ook belangrijk om allerlei opbergsystemen niet te vergeten – voor kleding en schoenen, speelgoed en boeken, items voor creativiteit en sport. In dit geval komen indelingen en multifunctioneel meubilair, dat zich in de loop der jaren heeft bewezen, te hulp: bedden met lades in het onderste gedeelte, ingebouwde opbergsystemen die gemakkelijk kunnen worden omgevormd tot een boekenkast of planken voor sportuitrusting, voetenbankjes met ruimte voor speelgoed binnen opbergen.

Kinderkamer op zolder

Kleine kamer decoratie

Kleine kamer in blauwe tinten

Bescheiden kamerontwerp

Inwoners van Rusland die in kleine gemeenschappelijke appartementen hebben gewoond, weten heel goed dat in een kleine kamer meubels langs de muren moeten worden geplaatst. In het geval van het organiseren van een comfortabele kamer voor een jongen in een kleine ruimte, werkt dit principe prima – zet een bureau bij het raam en plaats het bed loodrecht langs een van de muren en je hebt genoeg ruimte voor spelletjes. Gebruik hangende planken van het open type als opbergsystemen.

Meubels langs de muren

Wit voor kleine ruimtes

Lichte kleine kamer

Sneeuwwitte wanddecoratie en lichte meubels helpen om de kleine kinderkamer visueel uit te breiden. Als u gespiegelde oppervlakken gebruikt als decoratie voor een van de muren of een deel ervan, dan heeft de ruimte visueel helemaal geen grenzen.

Gespiegelde oppervlakken om de ruimte uit te breiden

De hoogslaper helpt om een ​​aanzienlijk aantal vierkante meters van de kinderkamer te besparen. Onder het bed kunt u opbergsystemen plaatsen of een ruimte voor studie of creativiteit organiseren, vergeet alleen niet om deze slecht verlichte ruimte te voorzien van kunstmatige lichtbronnen. Veel kinderen houden van slaapplaatsen op een verhoging, en onder het bed kun je een plek voor privacy regelen als je gordijnen ophangt – het hangt allemaal af van het temperament van je jongen, alleen ouders weten wat nodig is voor hun kind.

Lichte hoogslaper

Hoogslaper voor ruimtebesparing

Origineel hoogslaper

Een bed en een plek voor privacy

Hoogslaper met opbergsystemen

Hier is een voorbeeld van een inbouwmeubelcomplex bestaande uit twee slaapplaatsen (waarvan één uitschuifbaar), een werkplek, kledingkasten en open planken. Zelfs in een kamer met een oppervlakte van 10 tot 12 vierkante meter, kun je zo’n complex organisch plaatsen, terwijl de kinderen een beetje vrije ruimte hebben voor spelletjes..

Ruim inbouwcomplex

Ingebouwde meubels besparen aanzienlijk de ruimte van een kinderkamer. Eerst plaats je speelgoed op de open planken van de ingebouwde opbergsystemen, daarna komen er boeken voor in de plaats. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is de grootte van het ingebouwde bed. Ofwel moet u een slaapplaats met een aanzienlijke marge uitrusten, of het meubilair binnen 2-3 jaar vervangen.

Sneeuwwitte inbouwmeubels

Een bed op een bepaalde hoogte helpt om de nuttige ruimte van de kamer te besparen. In de diepten van zo’n podium kan een ruim opbergsysteem worden geplaatst..

Podiumbed met opbergsystemen

Voor een kamer op een zolderkamer ligt de complexiteit van de opstelling misschien niet zozeer in de grootte van de kinderkamer als in de onregelmatige geometrie en een grote afschuining van het plafond. In dergelijke ruimtes bevinden opslagsystemen zich meestal in de zone met de laagste plafondhoogte – lage planken voor boeken en speelgoed. De werkplek moet bij het raam worden geplaatst, als de geometrie van de kamer dit toelaat, wordt de resterende ruimte toegewezen aan de slaap- en rustruimte.

Kinderkamer op zolder

Kinderkamer met complexe architectuur

Speelkamer op zolder

Thema interieur van de kinderkamer voor een jongen

Cruise

Het mariene thema is een van de meest populaire voor het inrichten van een jongenskamer. Ten eerste worden alle tinten blauw als geschikt beschouwd voor het interieur van een jongenskamer (en meestal zijn jongens dol op zo’n kleurenpalet), en ten tweede houden veel van de jongens echt van alles wat te maken heeft met schepen, zeereizen en de attributen van deze sfeer leven. In dit geval worden ouders blootgesteld aan een breed scala aan goederen over een bepaald onderwerp – van bedden in de vorm van boten en zelfs zeilschepen tot kant-en-klare gordijnen met ankers of stuurwielen. Het voordeel van het marine thema is dat je veel van de kinderkamerdecoratie zelf kunt maken..

Maritiem thema in ontwerp

Slaapkamer in nautische stijl

Over het mariene thema

Wit en blauw interieur

Nautische notities in de kinderkamer

Het nautische thema is niet alleen schepen, stuurwielen en ankers. Mariene fauna – een immens thema dat belichaamd moet worden in de decoratie van de kamer voor je kleine ontdekkingsreiziger van de diepten.

In het thema van de bewoners van de diepzee

Originele kleuroplossingen

We houden van strips en meer

Als uw kind dol is op strips en tekenfilms die daarop gebaseerd zijn, dan zijn er geen vragen over het decoreren van de muren in de kinderkamer. Het is alleen belangrijk om er rekening mee te houden dat voldoende heldere posters agressief kunnen werken op de psyche van een jongen. Maar alleen ouders weten alles over hun kind en kunnen beslissen – het zal voor hem comfortabel zijn om tussen de heldere en kleurrijke foto’s te zijn.

Kleurrijke wanddecoratie

Poster wanddecoratie

Indianen spel

Wie van ons hield er als kind niet van om indianen te spelen? Je kunt door het appartement rennen en schreeuwen, je gezicht schilderen en een geïmproviseerde buiging maken. Moderne kinderen houden ook van dit thema. Het is gemakkelijk om het te verslaan vanuit het oogpunt van het inrichten van een kinderkamer, het belangrijkste is dat je in de ruimte een kleine wigwam kunt installeren. Kinderen vinden het heerlijk om zich terug te trekken in kleine ruimtes; elk kind heeft zijn eigen huizen en plekken nodig voor geheimen. Voor sommige jongens is zo’n eenzaamheid in de vorm van een Indiase tent gewoon noodzakelijk – om alleen te zijn, gedachten te verzamelen, te concentreren, emoties te kalmeren.

Kamerinrichting met een wigwam

De aanwezigheid van een plek voor eenzaamheid is vooral belangrijk voor kamers waar twee jongens wonen. Met een goedkope Indiase tent kun je een klein huis voor één maken en er is niet veel ruimte of geld voor nodig..

Een plek voor eenzaamheid - wigwam

Sport thema

Als je jongen dol is op enige vorm van sport, zal hij zeker in zijn eigen kamer met dit thema spelen. Het is niet nodig om een ​​gym in de kamer van de zoon te regelen. Er zijn veel manieren om met een sportconcept te spelen – tekenen op textiel, kleine meubels in de vorm van sportuitrusting en gewoon wanddecoratie met posters en schilderijen met verhalen over een gekozen onderwerp..

Ontwerp met voetbalthema

Sportmotieven Origineel hoofdeinde

Aantekeningen van het sportleven in het ontwerp van de kamer

Ontwerp in beige tinten

Atleet Jongenskamer

«Ruimte» Kamer

Als uw kind geïnteresseerd is in alles wat met ruimte te maken heeft, dan zijn deze voorbeelden van het inrichten van kinderkamers nuttig voor u. De ruimte in de jongenskamer is en «sterrenhemel», gemaakt met glow-in-the-dark behang of speciale verlichting van het verlaagde plafond, dit zijn afbeeldingen van planeten en fantasieën over het bestaan ​​van aliens, dit is de glans van roestvrij staal, het gebruik van klinknagels en bevestigingsmiddelen zoals op ruimteschepen, dit is de bijbehorende print op de gordijnen en het textiel van de ligplaats.

Ruimte in de inrichting van de kinderkamer

Ruimte thema

Vluchten in dromen en in werkelijkheid

Een kartonnen raket voor een kleine astronaut