Obnove koje povećavaju vrijednost nekretnine

Kupnja nekretnine veliko je ulaganje koje može biti motivirano ponosom i srećom što ima vlastiti “dom” ili potencijalnom dodanom vrijednošću koju može vratiti u vrijeme svoje preprodaje.. Osim ako ste kupili novu nekretninu, radovi na obnovi obično su potrebni za uljepšavanje, poboljšanje udobnosti interijera ili dodavanje vrijednosti nekretnini. Budite ipak oprezni, neće sve obnove dodati vrijednost vašem domu. Neki možda neće ništa dodati. Evo nekoliko ideja za poboljšanje doma koje će povećati vrijednost vaše nekretnine.

kako izračunati troškove za obnovu kuće

Obnovite s logičnim proračunom

Bilo da vam je cilj kasnije prodati svoj dom ili poboljšati svoju dobrobit, stručnjaci će vam reći: vaš proračun za obnovu trebao bi odgovarati stvarnosti. Doduše, obnova može biti skupa. Međutim, poduzimanje prekomjernog rada može dovesti do gubitka. Preuzimate rizik da nikada ne vratite svoju investiciju.

Kako biste smanjili ovaj rizik, razmislite o prosuđivanju opsega posla koji treba obaviti na temelju vrijednosti vaše imovine i njene cijene na tržištu. Za to, točna procjena vašeg doma je najvažniji. Procijenite tržišnu vrijednost vaše nekretnine, kao i cijenu posla koji morate obaviti.

Na primjer, ako su troškovi vaše kuće 300.000 €, renoviranje kuhinje ili dodavanje druge kupaonice za ukupne troškove od 60.000 € nije vrijedno jer nijedan kupac neće biti spreman platiti više za ovaj luksuz. Ne treba zaboraviti da procijenjeni trošak kuće već ukazuje na profil kupca koji bi ga mogao zanimati. Srednja klasa neće tražiti luksuzne pogodnosti. Tražit će prije svega praktičnost i udobnost.

Općenito govoreći, trošak preuređenja kuhinje trebao bi iznositi oko 10% prodajne cijene kuće, a trošak preuređenja kupaonice oko 5%. Stoga se nemojte zanositi hirom ili najnovijim trendovima u uređenju, pa tako uvelike premašiti realni proračun za obnovu..

obnova dnevne sobe, muškarac i djevojka boje zidove u svijetlosivoj boji

Različite obnove koje povećavaju vrijednost nekretnine

Želite li povećati tržišnu vrijednost svog doma? Evo četiri najbolja renoviranja koja će imati pozitivan utjecaj na vrijednost vaše nekretnine..

Obnova kuhinje

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija pri procjeni nekretnine. Doista, to može napraviti veliku razliku u njegovoj vrijednosti. Moderna i osvježena kuhinja može samo donijeti značajnu dodanu vrijednost vašem domu.

Prvi korak u obnovi kuhinje je identificiranje negativnih i pozitivnih strana. Navedite s jedne strane sve što nedostaje ili treba ažurirati, a s druge strane ono što ne treba doticati. Ovisno o slučaju, možda ćete morati potpuno obnoviti kuhinju ili djelomično.

Kupnja nove kuhinje poželjna je ako je set zastario i treba ga modernizirati i ako vam to proračun dopušta. Imajte na umu da vas zamjena kuhinje u prosjeku može koštati 15.000 eura. Međutim, može vam donijeti kapitalnu dobit od 40 do 50%. Budite oprezni, kupci nisu spremni izdvojiti veliku svotu za hranu koja im se ne sviđa. Zato morate odabrati stil koji im se sviđa.

Ako vam proračun ne dopušta da u potpunosti obnovite kuhinju, možete promijeniti ormare, pult, rasvjetna tijela, ručke i eventualno kućanske aparate. To će značajno povećati vrijednost vaše nekretnine na tržištu.

Ako je vaša kuhinja već dobro uređena i moderna, možete se samo usredotočiti na ukrašavanje. Možete, na primjer, obojiti namještaj i prskalicu, zamijeniti zemljano posuđe ili zamijeniti radnu ploču.

zidovi od antracit sive boje, kuhinjski otok od bijelog i sivog mramora

Obnova kupaonice

Kupaonica je druga najvažnija soba pri procjeni nekretnine. Kupaonica koja nije jako čista, oštećena i dotrajala može samo smanjiti vrijednost vašeg doma. Ako mislite da je potrebna potpuna obnova, planirajte s prosječnim proračunom od 10.000 eura za novu i modernu kupaonicu.

Ako vaša trenutna kupaonica ispunjava vaša očekivanja, možete dodati nekoliko elemenata udobnosti, modernosti i dekora. Odvojeni tuš i samostojeća kupka posebno su popularni ovih dana. Ovi dodaci pozitivno će utjecati na vrijednost vašeg doma..

Ako imate mali budžet i ne možete u potpunosti obnoviti kupaonicu, razmislite o malim poslovima koji će je osvježiti, poput bojanja zidova, zamjene slavina, rasvjetnih tijela ili ručki..

Obnova slika

Među elementima kuće koji na prvi pogled privlače pozornost je stanje unutarnje i vanjske fasade. Kako bi se povećala vrijednost nekretnine, treba razmisliti o popravku i ponovnom bojanju zidova. Razmislite o bojama koje će se svidjeti što većem broju ljudi. Neutralni, svijetli i nježni tonovi savršeni su, osobito u spavaćim sobama i pod tušem. Toplije nijanse, naprotiv, preporučuju se za dnevni boravak i dnevnu sobu..

Također, ne zaboravite prefarbati pristupne prostore u kuću, poput stepenica, roleta, ograde i ulaznih vrata, kao i terase i balkona ako ih vaša kuća ima..

obnova-drvene-kuće-kako-pravilno-izračunati-obnovu-troškove-ispravno

Obnova podova

Ništa nije neugodnije nego vidjeti posvuda oštećene i različite podove. Premaze bi stoga trebalo obnoviti. To su poslovi koji ne samo da će promijeniti izgled vašeg doma, već će mu i dodati vrijednost. Sada je dostupan veliki izbor podnih obloga: keramičke pločice i drveni podovi popularna su rješenja, odnosno za kupaonicu i druge prostorije. Za podrum, vinilne daske savršene su.