Narancssárga szín a belső térben

Megjegyezzük, hogy a narancs nem túl népszerű, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik. Ez a hozzáállás nagyrészt annak a ténynek köszönhető, hogy a tervezők nem törekszenek arra, hogy ezt a színt használják a helyiségek belsejében, mivel más színekkel ellentétben nehezebb vele dolgozni.. «Szeszélyesség» narancssárga, hogy nem minden szín alkalmas a sikeres kompozícióhoz. Ezenkívül jobb, ha egyes helyiségekben nem használja, hanem először..

Szóval, milyen célból szeretné használni a narancsot a szobájában? Ha annak érdekében, hogy rendkívüli, fényes és vidám legyen, akkor a helyes irányt választotta.

Narancs színű a hallban

A narancs helyes használata más színekkel kombinálva a szobát úgy fogja kinézni, ahogy szeretné..

Szakértői vélemény

A narancssárga az uralkodó szín, mert a figyelem elsősorban rá irányul, de ez nem hátrány, hanem előny, hiszen pozitív és jó ünnepi hangulatot teremthet. Ezenkívül az orvosok szerint a narancs segít abban, hogy ne essen depressziós hangulatba. Ez a lelkes szín melegséget kelt a családban, és segít az őszinte beszélgetésekben, meghívja őket érzelmeik kifejezésére. A narancsot és annak árnyalatait szeretik a gyerekek és a forró temperamentumú emberek, a kreatív szakmák képviselői számára pedig inspirációként szolgál.

Vessünk egy pillantást arra, hogyan vezetheti be a narancsot egy hétköznapi szoba kialakításába. Nézze meg alaposan az alábbi öt fényképet, amelyekben van valami közös. Szerinted mi az?

A narancs és a fehér kombinációja Narancssárga dekoráció hozzáadása Narancssárga asztalok Narancssárga minta a padlón Narancs hozzáadása egy sötét helyiséghez

Igen! A narancssárga színű bútorok mellett a szoba díszített, némi élénk, narancssárga párnát ad.

A szobát bútorokkal is átalakíthatja, legyen az kárpitozott,

Narancssárga fotelek

vagy drótváz.

A narancs és a fehér kombinációja

Narancs az étkezőben

Ennek a színnek a használata a konyhában nagyon helyénvaló, mert a narancssárga szín melegséget és energiát sugároz, mintha a naptól származna. A narancs képes javítani a hangulatot, ami elősegíti az étvágyat. És mivel ez a szín az «étvágygerjesztő», és nem szenved túlsúlytól, ami azt jelenti, hogy használata a konyhában jól jön. Fontolja meg az étkező díszítésének lehetőségeit.

Az étkező narancssárga

és konyhák

Narancssárga székek a konyhában

Mindkét opcióban narancssárga székek találhatók. Bár ebből a színből nem sokat adtak hozzá, napos árnyalata miatt nem marad észrevétlen. Éppen ellenkezőleg – a bútorok megváltoztatják az egész szoba felfogását. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez pontosan így van, cserélje ki ezeket a székeket mentálisan feketére vagy barna színre – a belső tér azonnal megváltozik!

«Elhaladó» A következő két konyhában vegye észre a narancs árnyalatát – finom. A bútor vagy a munkafal nem feltűnő, hanem csak a szoba stílusát hangsúlyozza. Ez az opció jó azoknak, akik izgatottan hazatérve békés, de ugyanakkor örömteli és élénkítő környezetet szeretnének látni maguk előtt. A teljes harmónia megteremtése érdekében itt figyelembe vesszük a szoba megvilágításának tényezőjét. Fényes napfényben a narancssárga szín megváltozik és világosabbnak tűnik. Ez látható a részben megvilágított fotel példáján – az árnyékban sötétebbnek tűnik..

Narancssárga konyha Narancssárga színű konyhai munkafal

Amikor egy másik lehetőséget fontolgat a narancs hozzáadására a konyha belsejébe, vegye figyelembe azt a tényt, hogy egy kis külső fény jut ezekbe a helyiségekbe, különben az ilyen környezet bosszantó lehet, és a világos narancssárga árnyalatok még világosabbnak tűnnek. A helyes megközelítés segítette ezeket a konyhákat «öngyújtó».

Narancssárga konyha Narancssárga konyha

Hálószoba

Míg az élénkítő hangok nem tartják jól a hálószobát, ez a felemelő és élénkítő szín kényelmes alvási környezetet teremt a hálószobában. Bár nem látjuk a körülöttünk lévő színt, a fény kikapcsolását, de ennek ellenére az elalvás előtt látott szín befolyásolja az érzelmi állapotot, amely befolyásolja az alvás minőségét és időtartamát. Sőt, a narancsról kimutatták, hogy segít ellazítani az izmokat, ami segíthet gyorsabban elaludni. Nézzük először a hálószobákat, narancs jelenlétében kis mennyiségben..

Narancssárga dekoráció a hálószobában Hálószoba narancssárga fotelekkel

Egy ilyen kialakítású eszköz nem költséges, és nem igényel sok erőfeszítést és reformot. A belső tér megváltozott, elsősorban az ágynemű miatt, és ha szükséges, a bútorok könnyen cserélhetők.

Nagyobb konzisztencia a hálószobákban, ahol a narancssárga nemcsak az ágy, hanem a bútorok töredékei is.

Hálószoba narancssárga színben Hálószoba narancs hozzáadásával Narancs hozzáadása a hálószobához Hálószoba narancsdarabokkal Narancssárga színű a gyerekszobában

Az északi oldalon található szobák nagyon jól néznek ki, amelyekben a narancssárga szín szinte teljesen megjelenik «árvizek» a szoba.

Hálószoba narancssárga

Ebben a hálószobában még egy felhős napon is hangulatos lesz, de ennek ellenére a szoba nem úgy néz ki, mint egy monolit. Mint minden más esetben, itt is van egy jó színkombináció, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a narancssárga szín a barátjává váljon, olyan találkozó, amellyel mindig elégedett.