Направи си сам столове – креативни и практични

Уморени ли сте да търсите подходящи мебели за вашия дом или градина? Семейният бюджет изчерпан от ремонти? Или може би просто искате да правите интериорни предмети със собствените си ръце, измисляйки оригинален дизайн и спестявайки материали? Както и да е, тази компилация от 50 творчески идеи за столове „направи си сам“ е за вас. Високи и ниски, масивни и грациозни, с гръб и под формата на табуретки, за градски апартамент или лятна вила – в нашата колекция от оригинални идеи всеки ще намери вдъхновение.

Необичаен стол със собствените си ръце

Творчески дизайн

Столове от импровизирани средства или втори живот до стари материали

Интериорните елементи „направи си сам“ внасят специална атмосфера във всяка обстановка. Но е хубаво не само да създадете нещо оригинално сами, но и да спестите пари в същото време и може би да дадете нов живот на предмети или материали, които вече са изчерпали експлоатационния им живот. Дизайнерите ни предлагат варианти за изработка на столове и табуретки буквално от всякакви налични средства. Но само вие знаете – какъв материал е наличен за вас лично, с какво ще бъде по -лесно да се справите и какъв дизайн на стол е подходящ за вашия интериор или озеленяване в страната или в селска къща.

Стол от налични инструменти

Оригинален модел

За детска стая

Стол от бамбук

Старите, ненужни скейтбордове могат да бъдат чудесни материали за направата на седалка и облегалка на стол, който е напълно способен да се превърне в просторен стол. Материалът на дъските е доста издръжлив – столът ще издържи дълго време, при условие че е добре сглобен.

Скейтборд стол

Не трябва да изхвърляте и стари кофи, просто освежете покритието с нова боя и завийте краката към съда..

Какво ще кажете за градинските мебели, изработени от части за градински инструменти? Малко въображение, усилия и свободно време – изключителни мебели за вашата лятна вила или личен парцел са готови.

Столове от градински инструменти

Ако напълно издръжлив и стабилен стол е износил тапицерията на седалката от време на време или пълнежът е провиснал – използвайте стари колани, за да създадете изключителен дизайн.

Стари колани

Или може би обратното – имате столче за кола в добро състояние и за да създадете удобен стол, или по -скоро дори фотьойл, просто трябва да изградите здрава рамка?

Използваме столче за кола

Продукти от дърво – калейдоскоп на творчески идеи

Трудно е да се надцени дървото като материал за производство на мебели и интериорни предмети, особено у нас. За всички, които вече са се опитвали в областта на изработката на мебели от дърво или просто правят първите стъпки в този труден, но невероятно интересен бизнес, предлагаме следните интересни опции. Те могат да бъдат отправна точка за вашия персонализиран дизайн. Предимството на изработката на мебели от дърво е не само, че можете да намерите доста ковък вид дърво и да сбъднете дизайнерските си мечти, но и че готовият продукт ще се впише в почти всеки интериор. Дървото е в перфектна хармония с метал и стъкло, огледала и лъскави повърхности.

Дървени табуретки

Дървен градински стол

Стол с подлакътници

За стилове „изтъркан шик“ и „Прованс“

Удобен градински стол

Не само в съвременния интериор, но и като градински мебели, дървените изделия са много популярни. Важно е само да предпазите дървената повърхност от влага – боя или лак, да се накиснете с антисептик, да увеличите не само живота на мебелите, но и да увеличите личния комфорт и безопасност.

Градински мебели „направи си сам“

Необичаен подход към обикновените неща

Лаконичен дизайн

Клонов стол

Селски маниер

Удобни, практични, стабилни и в същото време мобилни – табуретки, които могат да се сглобяват като хартиен конструктивен комплект. Те се вписват идеално в съвременния стил на интериорна декорация..

Табуретки като конструктор

Дървен стол

Стабилна конструкция

Дървените изделия са не толкова цвят и текстура, колкото форма. В крайна сметка много видове дървесина са доста пластични, може да им се придаде напълно оригинална форма. Но в търсене на оригиналност, не забравяйте за основната цел на вашия бъдещ шедьовър – възможността за удобно място за почивка, хранене или работа..

Оригинална форма

Столче пън

Дизайнерски мебели

Със собствените си ръце

От ствола на дърво

Минималистичен дизайн

В някои случаи няма нужда да правите стол, който се нарича от нулата, достатъчно е да възстановите стара мебел, да й придадете външния вид, който най -хармонично ще се впише в интериора на стаята.

Възстановяване на стола

Оригинално оцветяване

Няколко интересни идеи за любителите на четенето. Стол или фотьойл и система за съхранение на книги – две в едно. Удобен, практичен, оригинален.

За любителите на четенето

Стол и място за съхранение

Практически подход

Необичаен стол

Но какво да кажем за преносим сгъваем стол, който може просто да бъде прикрепен към стената или дори да се окачи на нея, когато не е необходим? Разбира се, такава подвижна мебел има ограничения в теглото, но за човек със средно телосложение такъв дизайн ще бъде повече от подходящ..

Сгъваем дизайн

Комбинираме материали, за да създадем оригинални и издръжливи мебели

Комбинацията от материали с различни технически характеристики в рамките на производството на една мебел ви позволява да подобрите нейните свойства на здравина, устойчивост на износване и издръжливост. Можете да комбинирате дърво, метал, пластмаса, кожа, различни видове гума.

Сглобяем модел

Дърво и метал

Висяща люлка

Най -често при изработката на ръчно изработени столове се комбинират дърво и метал. Такъв съюз помага да се получат най -издръжливите и издръжливи структури. В този случай части от бъдещия стол могат да бъдат направени от вас или да бъдат части от други интериорни предмети, от които вече нямате нужда..

Бар стол

С метална рамка

Ярка метална рамка

Ясни форми и линии

Логично е да комбинирате дърво с меки материали, които повишават нивото на комфорт на стола, превръщайки го почти в стол. И говорим не само за възглавници за седалки или облегалки, но и за доста екзотични варианти – гума, тъкане от конци, животинска кожа или нейната имитация, изкуствени материали.

Удобно кресло

Дърво и каучук

Стол, изработен от стари гуми

Столовете с метална рамка са здрави и стабилни, издръжливи и способни да поемат големи натоварвания. Но такива мебели имат недостатъци – седалката е твърде студена (ако също е направена от метал). Използвайте подложки, изработени от порест каучук, подплатен полиестер и други синтетични материали, които се перат в пералня. Или поне използвайте сменяеми капаци от плат за облегалки и седалки.

Концептуален дизайн

Стол от тенекия