Najneobičniji stolići za kavu

Na današnjem tržištu postoji veliki izbor stolića za kavu različitog dizajna, pa neće biti problema s izborom. Međutim, postoji nešto zajedničko što ih ujedinjuje. Primjerice, visina je obično u rasponu od 40 do 50 cm, dok je veća, manji je sam stol, mislim na ploču stola i obrnuto, što je manja visina, to je stol veći. Iako, nesumnjivo, postoje iznimke od pravila – vrlo niski modeli, koji se jedva dižu iznad poda.

Dizajn drvenog stola koji se jedva izdiže iznad poda

Koji stol odabrati?

Odgovor na ovo pitanje ovisi, prije svega, o funkciji koju će morati obavljati. U skladu s tim, utvrdit će se i njegovo mjesto. Obično se stolići mogu postaviti u dnevnu sobu, u spavaću sobu i u dječju sobu, u načelu, u bilo kojoj prostoriji, pogotovo ako od nje napravite središte cijele kompozicije ili završni dodir interijera. Danas su najpopularniji i najmoderniji stolovi u «talijanski» stil sa zakrivljenim nogama i zanimljivim rezbarijama čiji je vrh umetnut. Iako, opet, to još uvijek ovisi o stilu u kojem je interijer izrađen. Budući da su ovi stolovi luksuzni predmeti i neće se uklopiti u bilo koji interijer..

Stolić za moderni interijer izrađen od metala s drvomIzvorni dizajn drvenog stolićaSpektakularni veliki stolić za kavu u klasičnom luksuznom interijeruStolić za kavu u suvremenom stiluNeobičan dizajn stolića u unutrašnjosti dnevnog boravkaVeliki stolić za kavu u unutrašnjosti prostranog dnevnog boravkaOriginalni dizajn stolića za kavu od drvetaJednostavan stolić za kavu za moderan interijer

Raznolikost dizajna stolića, ovisno o stilu

Za svaki specifični interijer odabire se specifičan model stolića u skladu sa stilom u kojem je soba uređena.

Vrlo učinkovita tehnika koju koriste dekorateri, a temelji se na principu uparivanja. To mogu biti svjetiljke, prostirke ili vaze, smještene u blizini, i stolići za kavu. Štoviše, nužno moraju biti iz iste zbirke ili biti potpuno isti. Ova tehnika doprinosi brzoj promjeni interijera, kao i udobnosti, posebno u malim dnevnim sobama (stolovi se mogu pomicati blizu da tvore veliku površinu za prijem dolaznih gostiju), te spektakularnom izgledu.

Dva identična stola izrađena od drveta s metalom, smještena jedan pored drugogUpareno jedinstvo - dva originalna stolića za kavu jedan do drugogDva identična stolića u unutrašnjosti dnevnog boravka

A u sobama s velikim površinama takvih stolova može biti puno više u isto vrijeme..

Šest stolića u unutrašnjosti prostranog dnevnog boravka

Niski stolovi došli su nam iz japanskog stila i imaju visinu mnogo manju od tradicionalne (15 – 30 cm). Takvi stolovi imaju prilično lakonski oblik i jasne kutove. Također, možda uopće nemaju noge, ali ako jesu, onda su parne. Također, stolovi se mogu razlikovati po zanimljivoj teksturi (koža ili drvo), iako su vrlo suzdržane boje. Savršeno u skladu s bilo kojim modernim stilom, gdje se cijeni ekološka prihvatljivost i minimalizam.

Dizajn niskog stolića za kavu iz JapanaNiski stol, jedva se uzdiže iznad poda, u japanskom stilu

Postoje stolovi za kavu u obliku škrinja, a u nekim slučajevima prave škrinje igraju ulogu takvih stolova, što stvara pogodnost u smislu spremanja stvari u njih, na primjer, knjiga, časopisa, kao i malih posuđa i bilo čega ti želiš. I takvu škrinju možete koristiti kao kućnu traku – također opciju. Vjeruje se da takav stol može ukrasiti svaku dnevnu sobu, bez obzira na to koji je stil (na primjer, Šveđani tako misle). Međutim, i dalje vjerujemo da je takav dizajn stola najprihvatljiviji za stilove poput seoskog ili klasičnog..

Stolić za kavu koji oponaša otrcanu staru škrinju

Stolovi za kavu mogu biti i pleteni. Naravno, takvi su modeli najrelevantniji za eko-stil, stvarajući atmosferu terase, a izgledaju kao košare.

Dizajn pletenog stolića za kavu

Klupa može funkcionirati i kao stolić za kavu ako je opremljena dovoljnom količinom vodoravne ravne površine. Pogodnost leži u činjenici da jedan objekt može odjednom obavljati dvije funkcije – kao stol i kao stolić. Štoviše, oblici mogu biti potpuno različiti, pravokutni i okrugli..

Naravno, za klasični interijer idealna bi opcija bio drveni stol koji može imati drugačiji dizajn: može biti funkcionalni modul s presjekom, može nalikovati neobičnoj klupi ili samo izgledati kao veliki panj.

Dizajn drvenog stola u obliku velike klupeVrlo neobičan dizajn drvenog stola. nalik na staru kutiju

No, ako više volite tradicionalni oblik, tada biste se trebali odlučiti za model s pravokutnom ili ovalnom stolom, opremljenom s četiri noge, postoljem ili postoljem.

Dizajn drvenog stola s ladicamaDrveni stolić za kavu s efektom starenja drvaDizajn okruglog drvenog stolaDrveni stolić za moderni interijerOriginalni stolić za kavu u obliku rezanog drvaNeobičan drveni rezbareni stolStandardni pravokutni drveni stol s četiri noge

Materijali od kojih su izrađeni stolići za kavu

Najčešća klasična opcija je pomoćni stol izrađen od drveta, koji može biti ukrašen kamenom. Međutim, druge kombinirane vrste nisu ništa manje zanimljive, na primjer, od stakla i drva ili od stakla i metala – najskladnije kombinacije. Ili čisto stakleni modeli – vrlo učinkovita opcija, pogodna za bilo koji stil interijera. Između ostalog, takvi stolovi ne preopterećuju prostor, vizualno izgledaju apsolutno lagani i prozračni, gotovo bestežinski. Za njihovu proizvodnju koristi se kaljeno staklo, otporno na udarce i sposobno podnijeti velika opterećenja.

Stakleni stol u bogatom interijeru

Materijal od kojeg je izrađen stolić također ovisi prvenstveno o stilu. Općenito, radne ploče mogu biti izrađene od najrazličitijih materijala, kako od prirodnog drva ili poludragog kamena (skupi modeli), tako i od jednostavne plastike, iverice, MDF-a. furnir, staklo, metal itd. (jeftine opcije). Uz sve, stolovi mogu biti izrađeni od jednog materijala ili kombinirati dvije ili više vrsta odjednom. Dugotrajna opcija je stol izrađen od prirodnog drva i prirodnog kamena, iako skup. Savršeno se uklapa u klasični interijer, seoski ili čak retro.

Između ostalog, postoje vrlo prikladni modeli stolića opremljenih kotačićima – idealno ako trebate premjestiti jedan stol u različite prostorije.

Kotači originalnog dizajna u obliku zakačenog drvenog stola

Staklene ploče vjerojatno su omiljene među dizajnerima. Pogotovo ako potpuno neočekivane stvari služe kao podrška takvim stolovima: rogovi, drveni medvjedi, brončani dupini ili bizarne biljke.

Ekskluzivni dizajn stolića sa staklenom plohomStolić sa staklenom plohom i drvenom podlogom

Osim toga, stolovi sa staklenom plohom vrlo su svestrani, mora se priznati, pa stoga izgledaju sjajno u gotovo svakom interijeru..