Mozaïek – een ‘hoogtepunt’ in het interieur van de keuken

Een van de manieren om het interieur van elke kamer helder en onvergetelijk te maken, is door mozaïek te gebruiken in de decoratie. Met deze ongebruikelijke oplossing kunt u de voor iedereen bekende keramische tegels vervangen en zo de interieurdecoratie van de keuken diversifiëren..

Bloemen mozaïek ornament Mozaïek in het werkgebied

Mozaïek is een vrij oude manier van decoreren die een tijdje uit de lijst met populaire ontwerpmethoden is verdwenen. In het huidige stadium beleeft het mozaïek een wedergeboorte. Nieuwe methoden bieden verbeterde toepassing en prestaties.

Een verscheidenheid aan afbeeldingen, gemaakt van veel afzonderlijke stukken, zijn zeer geschikt voor ruimtes met agressieve omgevingen. Dergelijke kamers omvatten de keuken, omdat hier vaak temperatuurdalingen optreden en een hoge luchtvochtigheid wordt waargenomen..

Mozaïek in het ontwerp van de keuken Mozaïek in rood

De belangrijkste kwaliteiten van mozaïekoppervlakken zijn esthetiek en bruikbaarheid. Een dergelijk element kan de keuken een speciale expressiviteit geven en de algemene sfeer van het interieur creëren. Als je het mozaïek in dezelfde kleurtint houdt als de hele keuken, kun je een perfecte harmonie bereiken. Aangezien er geen beperkingen zijn aan de vorm en grootte voor mozaïek metselwerk, kunt u elk oppervlak decoreren.

Mozaïek in groentinten Keukendecoratie met mozaïeken Mozaïekschort in de keuken

De tekenen van bruikbaarheid zijn onder meer:

 • het mozaïek zal zelfs op een oneffen oppervlak liggen;
 • kant-en-klare mozaïekpanelen kunnen snel onafhankelijk worden gemonteerd;
 • elementen van een dergelijke foto zullen niet vervagen of kleur verliezen, zelfs niet in direct zonlicht;
 • alle verontreinigingen kunnen eenvoudig van dit oppervlak worden verwijderd en hiervoor kunnen chemische middelen worden gebruikt.

Mozaïek schort Mozaïek toog Het werkgebied markeren met mozaïeken

Hoe mozaïeken worden gebruikt in de keuken

Mozaïekpatronen worden veel gebruikt in interieurdecoratie. In de keuken kunnen mozaïeken worden gebruikt als achtergrond op muren en andere oppervlakken. Onder hen:

 • werkbladen;
 • schort;
 • planken;
 • plafond;
 • vloer.

Mozaïeken kunnen elke kamer transformeren. De meest populaire manier is om het te versieren met een schort over het werkoppervlak. Het kan in elke stijl worden volgehouden, van country tot hightech. Een mozaïekschort kan zowel een opvallend lichtpuntje in de kamer zijn als een element dat harmonieus samengaat met het algemene decor..

Mozaïek Tegel Ornament Rood mozaïekpaneel Mozaïek foto in de keuken

U kunt een mozaïekafbeelding maken van glas, metaal, steen (natuurlijk of kunstmatig) of keramiek. Tegelijkertijd is het belangrijk om alle naden met hoge kwaliteit te verwerken, omdat de duurzaamheid van de werking van een dergelijk schort en het vermogen om het perfect schoon te houden ervan afhankelijk zijn. Zodat het mozaïek na het reinigen een glanzende glans heeft, is het voldoende om het af te vegen met een zachte doek.

Geometrisch mozaïek ornament Spiegel tegels Glitter mozaïek tegel ornament Mozaïek passend bij de meubels in de keuken

Dankzij een dergelijke coating heeft het schort boven het keukenwerkblad alle benodigde eigenschappen. Het is duurzaam, brandveilig, bestand tegen temperatuurdalingen en hoge luchtvochtigheid. Bovendien is een dergelijke coating gemakkelijk te onderhouden. En de decoratieve kwaliteiten blijven steevast op het hoogste niveau dankzij de overvloed aan materialen, texturen en details voor decoratie.

Mozaïek foto Mozaïek in het interieur van de keuken

Een afgewerkt mozaïekpaneel of een fantasiespel

Mozaïektegels kenmerken zich door een verscheidenheid aan materialen en kleuren. Details kunnen worden gemaakt van:

 • keramiek;
 • spiegels;
 • glas;
 • metaal.

Met zo’n overvloed aan variëteiten kun je niet alleen een kant-en-klare tekening kiezen, maar ook zelf een foto maken, afhankelijk van je verbeeldingskracht en smaak..

Mozaïek in het ontwerp van de horeca unit

De vlucht van de verbeelding is niet beperkt. Het patroon kan asymmetrisch, monochroom, met reflecterende elementen of volledig mat zijn. Alle afbeeldingen kunnen ook als plot fungeren: landschappen, portretten, abstractie en geometrische afbeeldingen. Thema’s kunnen ook nationale en internationale motieven zijn..

Kant-en-klare mozaïektegelpanelen worden door een groot aantal fabrikanten in een breed assortiment gemaakt. Onder hen vindt u fotografisch nauwkeurige afbeeldingen die bijzonder moeilijk te maken zijn. Zo’n paneel bestaat uit meerdere vellen waarop delen van de afbeelding zijn geplakt. Ze hoeven alleen aan het oppervlak te worden gemonteerd om te worden bijgesneden tot een totaalbeeld. Onder de fabrikanten van afgewerkte producten zijn Ezarri, Rose Art Mosaic, Solo Mosaico, Vitrex Mosaici.

Mozaïek catering unit Kleurrijk mozaïek in de keuken

Een ongebruikelijke oplossing is een kant-en-klaar mozaïekrek. Dit is een set vellen die wordt gekenmerkt door een vloeiende overgang van de ene kleur naar de andere. Een dergelijk product is geen volwaardig paneel te noemen, maar de productietechnologie en toepassing zijn vergelijkbaar.

Een van de voordelen van het voltooide schilderij zijn:

 • het is niet nodig om tinten en de juiste hoeveelheid details te selecteren;
 • relatief eenvoudige installatie;
 • gegarandeerd goed resultaat;
 • hoge prestatiekenmerken van het bronmateriaal;
 • de mogelijkheid om een ​​paneel te bestellen volgens een individuele schets;
 • de mogelijkheid om het product op bijna elk oppervlak te gebruiken;
 • uniciteit van op maat gemaakte panelen.

Mozaïektegels in het ontwerp van de keuken

De nadelen zijn onder meer:

 • relatief hoge prijs;
 • bij gebrek aan een persoonlijke schets, de beperkte keuze van vorm en thema, evenals het niet-unieke karakter van het product;
 • de moeilijkheid om gekwalificeerde vakmensen te kiezen voor het tekenen van een patroon vanwege de zeldzaamheid van het gebruik van een dergelijke ontwerpbeweging.

Ongebruikelijk mozaïek voor de keuken Spiegelmozaïek oppervlak

Al deze kenmerken zullen het mogelijk maken om de juiste keuze te maken voor een of andere methode om het keukeninterieur in te richten. Het is alleen nodig om de verbeelding de vrije loop te laten en niet beperkt te worden door de eentonigheid van openbaar beschikbare methoden..