Модерна баня: много идеи за декориране на хигиенна стая за всеки вкус

Модерният стил се появи от блясъка и декоративността, характерни за класицизма. През ХХ век, който е началото на модернизма, хората постепенно започват да ограничават декоративните тенденции, като се фокусират върху простотата. Тази промяна не беше толкова резултат от нови идеи, колкото поради политически и икономически фактори, които определиха другата страна на дизайна. Реконструкцията на градовете, разрушени след войната, урбанизацията и технологичното развитие са направили луксозните стоки полезни и практични, давайки им естетически чар. златно правило «по-малко е повече» направи света по -опростен, но в същото време красив и оригинален поради многото сложни детайли и странни елементи. Как трябва да изглежда модерната баня? Разберете отговора в тази статия.

Модерна баня: характеристики

Модерният стил в интериора определя простотата на формата и функционалността на отделните елементи. Това е изкуството да се намали, да се откаже от това, което не е необходимо, да се съчетаят естетиката и удобството в едно цяло, да се преследват иновациите и технологичните възможности, да се отрече евтиността и да се съсредоточи върху качеството. Изтънчеността и търсенето на класицизъм са заменени от решения, които не претоварват, позволяват ви да се отпуснете и най -вече улесняват много дейности.

Съвременната баня ще стане по -просторна благодарение на умело подбрани цветове и облицовки, обогатена с иновативни решения, осветена от прожектори, вливаща се в естествени материали, подчертаващи изразителните контури на декорациите. Тук ще намерите индустриални, минималистични и понякога скандинавски влияния, но всички с добър вкус. Интериорът не е предопределен от твърди рамки за дизайн, защото модерността може да изненада, да съчетае ненадминати детайли, да обедини потоци. Това е пространство, където докосването на лична изява е най -желателно, тъй като дизайнерите се стремят да се сбогуват със стандартизацията и типичните мотиви..

Модерен дизайн на баня в цветова гама

Съвременната баня предпочита по -дискретен цвят от лудостта на интериорния дизайн, въпреки че смелите тонове се толерират. Групата от задължителни и най -често срещани цветове включва нюанси на основната палитра, а именно:

  • бяло, което оптически увеличава площта;
  • бежово;
  • Сив.

Обикновено се намират на големи повърхности на стени и подове, създавайки впечатление за чистота и естественост. Моден завършек е и използването на цветове, които са сходни по тон един с друг, създавайки монохромен фон за банята и най -вече без да нарушават подредбата. Баните в бяло и сиво са огромни фаворити..

Ярки цветови акценти

Оставете място за цветни акценти в декоративния аспект. Пространството ще оживи пъстър текстил в нюанси на тюркоазено, червено или ярко лилаво. Атмосферата на комфорт ще бъде създадена от пастелни нюанси на розово, синьо или зелено, а черно, графитово или шоколадово кафяво ще бъде подходящо допълнение към светлата монохромна основа. Благодарение на такива решения стаята няма да скучае, тя ще придобие характер. Оживете дизайна на банята си с един или два близки тона.

Цветове в съответствие с естествени довършителни материали

Цветовете на модерна баня понякога могат да се определят само от материалите, използвани в оформлението. Важно е обаче да не се прекалява с наличието на характерен мотив, който може не само да доминира в помещението, но и да му придаде различен характер, например типично таванско помещение, когато често се използва цимент. Любителите на модернизма използват висококачествени плочки, които имитират дърво, тухла, архитектурна мазилка по стените, напомняща за камък. Интериорът често се отличава с метални акценти и стъкло.

Помня! Палитра от основни цветове: бяло, сиво и бежово. Ярки, изразителни цветове като зелено, черно, графит. Висококачествени материали с интересна текстура – дърво, камък, бетон.

Стилът на модерната баня се ръководи от принципа «по-малко е повече». Това не означава, че стаята трябва да е бяла от пода до тавана. Тази функция само показва, че няма нищо в стаята, което да не е пряко надарено с функционалност. Четири разноцветни кърпи и ред козметика на видно място – това не е тук. Съвременните бани обичат монохромни цветове. Стаите в сиви и бели цветове са на върха на популярността си днес. Декорът не впечатлява с разнообразието и интензивността на цветовете. Климатът в банята се влияе от интересни комбинации от цветове и материали. Успокояващият сив цвят на плочки, често имитиращи бетон, както и бели подове и керамика, които перфектно съответстват на естествените нюанси на кафяво или бежово дървени детайли, перфектно затоплят декора на съвременните стаи за лична хигиена.

Баня в модерен стил: избор на плочки и други облицовки

Как да декорирате баня, която напълно отговаря на вашите нужди и условия на стаята. Банята, подобно на кухнята, е стая, в която ремонтът се извършва с години. Следователно изборът на довършителни материали трябва да се разглежда в дългосрочен план, тъй като те ще бъдат инсталирани за дълго време. Модерният просторен интериор на банята с практични решения е удобен и благоприятен за ежедневна релаксация. Ключът към създаването на красив стил в банята е изборът на подходящата основа. Неща, които трябва да имате предвид?

Първо, последователното оцветяване на стените и подовете, както и ориентацията към големия формат, ще направят интериора пример за модернистична визия..

Първо, обърнете внимание на размера. Макси керамичните плочки, наречени XXL или широкоформатни плочки с възможно най-малък отвор, които не разделят пространството, ще запазят усещане за простор дори в малка баня, радвайки се на непреклонна популярност.

Трето, благодарение на естествените мотиви, показващи текстурата на камък, дърво или бетон, можете да постигнете значителен акцент, който ще придаде на помещението определен климат..

Четвърто, модернизмът цени геометричното вдъхновение, така че стената може да бъде покрита с шестоъгълници, триъгълници или квадрати. Нищо не ви пречи да изберете декоративни мозайки или впечатляващи структурни плочки, които заедно с дизайнерски тела създават интересно шоу на сянка..

Пето, също си струва да добавите няколко класически влияния към модерен интериор под формата на характерна тухла, плочки в метрото или френска рибена кост..

Помня! Изберете плочка с голям формат с най -малката фуга. Имитацията на дърво, бетон или камък е перфектна. 3D структурните плочки с геометрични мотиви като шестоъгълници ще изглеждат невероятно. Ако класически, тогава модели на метрото или рибена кост.

Баня: снимка на модерен водопровод 2019

Минимализмът е от първостепенно значение в съвременната баня. Правилото «по-малко е повече», продиктувано от Лудвиг Миес ван дер Рое, то засяга както стила на керамика, обков и мебели, така и водопровод в банята. Тук няма предварително дефинирани форми, защото правоъгълните тоалетни и овалните мивки са едновременно добри решения. В тази област трябва да се даде приоритет на функционалността, свързана с лесното отстраняване на замърсяванията, лекотата на използване, икономичното използване на водата и технологичния прогрес..

Какви водопроводни обекти да търсите за модерна баня?

За тоалетна изберете модел без джанти, който има допълнително защитно покритие за намаляване на растежа на бактерии и микроби. Трябва също така да запомните, че за оптично разширяване на пространството е по -добре да използвате опции за окачване, които няма да заемат площ, покривайки плочки с голям формат..

Модерна баня с душ

В модерната баня банята душ кабина е отговорна за функционалния аспект на пространството, чиято прозрачна стена засилва впечатлението за простор и перфектно се вписва в минималистичния стил на дизайн. Възможно е да се монтира душ без табла, оборудван с линеен дренаж, монтиран на пода или стената. Изборът на плоски палети или инсталирането в едно ниво с плочките, създавайки еднаква повърхност с пода, е добър вариант. Декоративното запазване на посоката може да няма толкова общо с луксозните каюти, колкото с тяхната декорация. Интересни решения могат да бъдат представени вътре. Изразителни черни профили или обогатени с минималистични акценти под формата на стилни дръжки. Баня с душ не означава да се откажете от ваната. Достатъчно е, че любителите на дълги вани ще използват оригинални екрани, благодарение на които стилната водопроводна инсталация ще промени предназначението си: днес тя ще се превърне в купа за релаксираща вана, а утре ще се превърне в енергизиращ душ след тренировка благодарение на освежаваща поток..

Душът трябва да осигурява безопасност благодарение на повърхността против приплъзване, а ваната, особено в малка стая, може да бъде обогатена с параван, което дава възможност да се насладите на насладите от водните процедури, както и освежаваща каскада.

Модерна баня с вана

Модерна баня с вана ще създаде представително пространство. Благодарение на големия си размер можете да си позволите да инсталирате просторна купа за къпане. Най -често избираните решения обаче включват ъглови или асиметрични вани, които са в непосредствена близост до стените на помещението, които не само се считат за малко по -евтини, но и позволяват оптимално използване на пространството. За пълна консистенция, обърнете внимание на формата на дренажната капачка. Ако интериорът е доминиран от груб модел, може да си струва да изберете опции с квадратна или правоъгълна форма..

Интересен начин да добавите характер към банята е да покриете купата за къпане с различни довършителни материали: дърво, плочки, които имитират естествени суровини като камък, фурнир или бетон. По правило изборът пада върху керамични плочки, чиято повърхност е лесна за почистване, устойчива на влага и чест контакт с вода, а също така не създава проблеми по време на работа. Въпреки това, когато искате да затоплите декора малко и да обърнете внимание на банята, струва си да украсите водопровода с ефектни мозайки или 3D плочки. Също така е добре да повторите този мотив в пространство до огледало или върху водопровод, за да създадете сплотен интериор. Удобната и красива модерна баня ще осигури дневна доза комфорт. Струва си да го позиционирате по уникален начин, като имате предвид естетиката, без да пропускате практическите въпроси относно оборудването..

С подходящите фитинги модерната баня е идеалното място да съчетаете всички удобства и естетика, продиктувани от най -новите тенденции. Можете също така да търсите иновации в материалите, като използвате емайлирани стоманени или керамични мивки, вани и душови корита с подобрена функционалност..

Модерни мебели за баня

Съвременната баня не обича хаоса, така че простотата трябва да отличава и мебелната линия. Структурите, изградени от план на квадрати и правоъгълници, рядко се отличават с по -ограничена форма, но не са изключени от дизайнерските концепции. Метални, дървени или стъклени елементи често се използват при изграждането на шкафове, скринове и пиедестали, които придават на блоковете лекота. Интериорът е доминиран от модулни опции, завършени с лъскаво покритие, което позволява мебелите да бъдат адаптирани към условията на помещението и нуждите на домакинството, както и да осветяват пространството, гарантирайки стилна атмосфера. Висящите рафтове, вградени в ниши, са популярни, които гарантират оптимално положение за всички аксесоари, така че удобните неща да не заемат място на повърхността, създавайки затрупване. В съответствие с функционалните правила също си струва да се обмислят организатори за чекмеджета, специални прегради и магнитни ленти, които ще поддържат реда и чистотата..

Декоративността на модерния стил е доста оскъдна. Пространството, изчистено от ненужни декорации, изглежда чисто, прозрачно, хармонично и стилно. Няма място за събиране на прах и дрънки. Огледалата в прости рамки или изравнени с линията на плочките играят ролята на стилни детайли, които увеличават пространството. За нотка елегантност добавете стъкло, метал или хром към банята си.

Внимание! Съвременното обзавеждане за баня трябва да включва прости, гладко завършени мебели с дръжки, огледала с права рамка, дизайнерски таванни лампи, аплици, LED ленти и рефлектори, ограничени декорации.

Модерни идеи за баня на таванско помещение

Таванската баня не означава, че има проблем. В този случай успехът на оформлението се определя от един параметър: височината на стената. Колкото по -високо е, толкова повече място получавате. Ако наклонът е поне 1 м, можете да поставите тоалетна или дори вана до нея, без да се страхувате да ударите главата си в ниския таван. В противен случай пространството под наклонените ръбове може да се адаптира за мебели по поръчка, в които да се поместят пералнята и всички аксесоари за баня. Ако решите да си вземете душ, най -добре е да го поставите до вратата, където стаята обикновено е най -високата. Направете мебели по поръчка, тъй като запълват перфектно кухината и пространството под наклона. Банята на тавана е идеалното място за модерно вдъхновение, защото интересен таван е отлична повърхност за монтиране на оригинални тела: от метални полилеи до дълги крушки, висящи от кабел.

Помня! Ако стената на коляното ви е поне един метър, можете да поставите вана или тоалетна до нея. Ако стената на коляното е по -малка от метър, помислете за пространството за размера на мебелите. Душът трябва да се намира в най -високата част на стаята, обикновено до вратата. Високият таван е идеален за ефективно осветление.

Основните принципи на съвременната баня

Съвременната баня е разделена на няколко зони, а правилното подреждане на мебелите и аксесоарите и техните практически стойности осигуряват комфорт на потребителя. Много дизайни на санитарна керамика, фитинги и аксесоари са подчинени на общ, неутрален стил, но те също са много характерни и веднага посочват стила. За модерна баня изберете приглушени цветове и единична линия обзавеждане. Благодарение на това ще постигнете хармонично интериорно подреждане. Керамичната серия включва умивалници, тоалетни, биде, но ваните и душ кабините обикновено се избират отделно.

Когато пазарувате съвременна керамика с ценни форми, потърсете обикновена вана и плоска основа. За класически умивалник изберете вана с подобна форма и профил. Фитингите също трябва да съответстват на керамиката. Мебелите са важни за определяне на стила. Съвременният керамичен дизайн изисква прости шкафове с лъскави фурнировани врати. Често стъклото, неръждаемата стомана или алуминият стават основните елементи на интериора..

Подреждане на модерна баня: всичко на мястото си

Съвременната баня има стилистично цяло и детайлите са добре обмислени. Халатите са скрити в килера, козметиката в чекмеджето, без декорации върху плочките, декор само там, където наистина имате нужда. Това не означава пълен аскетизъм в дизайна на модерен интериор, тъй като плочките в банята не трябва да са сиви, те могат да бъдат лавандулови. Съвременните бани са тенденция за тези, които търсят спокойствие у дома, място за съзерцание и отърване от постоянната суматоха. Съвременната баня е свързана със свободата на мисълта и действието. Тук няма да намерите допълнителни рафтове, които да събират прах. Дори огледалото изглежда едно в стаята. Модерният стил има още едно голямо предимство – той подхожда на всички. Достатъчно е да промените цвета на кърпите и рамката на огледалото, за да промените климата в стаята..

Подреденото пространство, свободно от ненужни елементи и функционалност, е отличителната черта – това е модерен стил. Допълнително място за съхранение е постигнато благодарение на две големи кошници под мивката и стъклен шкаф, в който са скрити всички необходими аксесоари. Зад стъкления лист можете да видите внимателно подбраните аксесоари. Простите форми на мивки, отопляеми парапети и чекмеджета също са минималистични.

Модерна баня в скандинавски стил

Светлите цветове, минимализъм, дърво и други естествени материали са основните определящи фактори за скандинавския стил, който се появи в съвременните домове. Не е изненадващо, че акцентът върху природата и елегантната простота ви позволява да се успокоите, да се отпуснете след натоварения ден, да внесете ред и хармония, поради което баните в скандинавски стил са много популярни. Икономичният декор на банята ясно се вписва в съвременния стил на организацията, като стените и подовите плочки имитират бетон, хромирани кранове, бяла керамика. Суровата природа е нарушена от съвременните водопроводни инсталации. Всички елементи се характеризират с проста геометрична форма, плоска повърхност на дръжката и леко заострено тяло в случай на смесители за умивалник и биде.

Модерната баня в скандинавски стил е добър пример за удобен, функционален и приветлив интериор. Подът и стените са облицовани с дървени дъски, докато стените са покрити с оригинални плочки с изпъкнала текстура, благодарение на които те отразяват красиво светлината. Те също така оптически увеличават пространството. Прозрачният стъклен панел, който отделя зоната за душ без табла, но с модерен линеен дренаж, се вписва идеално в дизайна на стаята. Привлича се вниманието към простата черна рамка на панела, която е в хармония с огледалното окачване с металната рамка. Правоъгълният плот, мивката и просторните дървени рафтове хармонизират с интересна ниша в стената за душ козметика. Подходящото осветление в банята, подобрено от отражението в огледалото, осигурява висящи лампи в стъклена рамка в индустриален, тавански климат.

Модерен класически стил

Съвременният стил е много фина комбинация от технологични иновации с минималистичен дизайн. Най -важният му атрибут е следването на тенденциите, което също може да се комбинира с класика. Баня в този стил може да бъде създадена постепенно: от универсална основа до модни аксесоари и дизайнерски акценти. В такъв интериорен дизайн ще бъде по -лесно да се правят промени в съответствие с преобладаващата мода. Съвременната класическа баня е фино сливане на минало, настояще и бъдеще.

Характерът на интериора се основава на приложените и естетически решения, използвани в него. Много често в такава добре оборудвана баня се отклонявате от стандартните форми и текстури. Дизайнът трябва да е оригинален и с идея. Използването на интересни форми, размяната на приглушени и спокойни цветове за смели и енергични цветове, създаването на авангард, както в избора на различни материали, така и в стилистични връзки, водят до оригиналност. Стилистичните конфронтации, при които съвременните плочки действат като фон, а ретро елементи се използват като аксесоари, изглеждат невероятно. Съвременността може да изненада и да бъде противоречива.

Въпреки че модерността често се комбинира с минимализъм, на практика това е стил, изпълнен с различни стилове. Нещо повече, модерният стил се развива много бързо, а новото доскоро е остаряло. Едно обаче остава същото – потокът трябва да следва висококачествени иновации..