Modern nappali belső tér narancssárga színben

A narancssárga világos, gazdag színű, alkalmas és vonzó a kreatív, társaságkedvelő és vidám emberek számára. Az ilyen stílusú belsőépítészet nagyszerű ötlet, mivel egy ilyen szín felmelegíti és jó hangulatot kölcsönöz az ott tartózkodóknak. Ennek a színnek azonban hátrányai is vannak: nagy a valószínűsége, hogy túlzásba viszik a narancssárga árnyalatokkal, ebben az esetben a belső tér szorongást és érzelmi fáradtságot okoz. Ezért érdemes alaposan tanulmányozni ezt a kérdést, vagy bízni a helyiségek elrendezését professzionális tervezőkkel..

A narancssárga nappali dekoráció fénypontjai

A stílusos és világos, de ugyanakkor nem ügyetlen dizájn létrehozásához javasoljuk az ékezetes részletek használatát. Az akcentus fali burkolatokra, világos bútorokra vagy a kívánt színű díszítő elemekre helyezhető.

Narancssárga függönyök a nappaliban

Ha ennek ellenére a dekoráció ékezetes elemei mellett döntött, akkor a függöny ugyanolyan alkalmas lehet arra, hogy felhívja a figyelmet és hangulatot varázsoljon a belső térbe. Figyelhet a durva, nehéz szövetekre, vagy alaposabban szemügyre veszi a világos, átlátszó függönyöket, minden a belső tereken és a fantázián múlik. Kiegészítse a függönyöket világos tejes vagy fehér tülllel, amely könnyedségével kiemeli a függönyöket. Virággal vagy vékony szalagból készült íjjal is felköthetők..

Javasoljuk, hogy az árnyalatokban részesítse előnyben a meleg őszibarack és bronz színeket..

Narancssárga tapéta

Ha úgy dönt, hogy egy falburkolatot készít ékezetes részletként, akkor először is érdemes eldönteni, hogy milyen stílusban készül a szoba kialakítása, valamint olyan bútorszerkezeteket választani a szobában, amelyek nyugodt színekben ne legyen ellentétben a tapétával. Ha hangulatot szeretne adni a nappali kialakításának, akkor némább, halvány árnyalatokat kell használnia. A legjobb, ha ezeket az árnyalatokat barna, bézs és tejszerű színekkel kombináljuk. A szoba díszítésének több stílusa létezik, amelyekben a narancs sok esetben megfelelőnek tűnik: klasszikus, minimalizmus és birodalom.

Az Empire stílus jellegzetes vonása a régi kor kecses, drága tárgyai, és az igényesség kiegyensúlyozása érdekében használhat meleg, tömör narancssárga tapétát. A minimalizmus stílusában a világos, monokróm narancssárga falak jól jönnek, mivel vizuálisan növelik a teret, és ilyen falakkal a festmények és a dekoráció kedvező kontrasztot mutatnak. Klasszikus stílusban sikeresen kombinálhatja a narancssárga tónusokat a falburkolatban fehér, bézs és szürke színnel. A narancssárga árnyalatok remekül kiegészítik a loft stílust. Ez egy buta, durva stílus, amely helyet és minimalizmust igényel. A narancssárga tökéletes a falazathoz és az ilyen stílusú fekete és szürke tónusokhoz..

Bútorok és dekoráció

Ha a választás az ékezetes bútorokra és dekorációs elemekre esett – egy ilyen nappali fényességre és kényelemre van ítélve. A bútoroknak ellentétben kell állniuk a falakkal: minél világosabb a bútorkészlet, annál halványabbak a falak, ugyanez a szabály az ellenkező irányba is működik. A narancs megfelelő és jellemző a modernebb formatervezésre, ezért nyugodtan használjon üvegfelületeket, világos fát és kísérletezzen a stílusokkal..

A kárpitozott bútorok legjobb megoldása a monokróm lesz.

Jobb, ha a kanapékat és a foteleket kontrasztos szőnyegekkel és párnákkal hígítjuk, mint túlzásba vinni díszekkel, nyomatokkal és összetett textúrákkal. Díszítse ki a narancssárga színt dekorációval: plakátok, festmények, valamint függönyök vagy függönyök mintái, tegyen karosszéket, puffot vagy éjjeliszekrényt a nappaliba. A szőnyeg kiválasztásakor a padló színére kell összpontosítania, a padlóval ellentétes színt választva. Fontos megjegyezni, hogy ha az egyik falat narancssárgára és akcentussá tette, akkor érdemes a szemközti falat hangsúlyos dekorációval kiegészíteni..

Narancssárga konyha-nappali

Nagyon gyakran kis helyen a konyha és a nappali kombinációja kiváló megoldássá válik. Ebben az esetben az elrendezéstől a legracionálisabb helykihasználás szükséges. Gondolnia kell egy ülősarokra, egy étkezőre és magára a konyhára. És ha továbbra is a narancssárga színt választotta, akkor azt tanácsoljuk, hogy a bútorokra összpontosítson. Töltse ki a konyhai szettet, az étkező székeket, és hangsúlyozza narancssárga színben a foteleket. Vagy fektesse le hátlapját narancssárga csempével, és hangsúlyozza a függönyöket és a dekorációt..

Szürke-narancssárga nappali

A szürke és a narancssárga kombinációja modernnek és stílusosnak tűnik, azonban ilyen kombináció ritkán fordul elő a belső terekben. Ez a színséma önellátó, és megköveteli, hogy ne legyenek világos határok a két szín között, így a szürke-narancssárga belső kialakítás nem tűnik holisztikusnak. A narancs jól néz ki fémekkel és semlegesekkel. A sötétszürke kiválasztásakor egészítse ki élénk narancssárga árnyalatokkal.

Sárga-narancs színű nappali

Amikor ilyen fényes kombinációt választ, óvatosnak kell lennie, és nem szabad túlzásba vinni a színekkel. Hígítsa fel ezt a két színt a lehető legnagyobb mértékben fehér és bézs színekkel, anélkül, hogy egyértelmű határokat tenné. A sárga és a narancs irritáló hatású, és ebben a kialakításban jobb tompább hangokat használni, és csak a két szín közül kiemelni. De minden félelem ellenére az ilyen kialakítás mindig fényes, pozitív és pozitív érzelmekkel töltődik fel..

Bézs és narancssárga nappali

A színkombinációnak ez a változata a többiekhez képest kényelmet és melegséget kölcsönöz a belső térnek. A narancssárga szín jól illeszkedik a világos fához, így egy ilyen kialakításban minimális esély van arra, hogy túlzásba vigye és a szobát homályossá tegye. Ez a kombináció sok stílusba illeszkedik, és egy világos bézs falakkal díszített bútorkészlet jól néz ki egy ilyen belső térben..

A narancssárga árnyalatok pozitív érzelmeket váltanak ki, növelik az agyi aktivitást és izgatják az idegrendszert.

A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk: az ilyen színű belsőépítészet alkalmas kreatív, aktív, kreatív és társaságkedvelő emberek számára. Sok más színnel kombinálható és illeszkedik, kedvezően kiegészítve, sok stílusban.