Moderan spoj dizajnerskih ideja u unutrašnjosti švedske kuće

Predstavljamo vam projekt dizajna kuće izvorne arhitekture. Vlasništvo nad privatnom kućom nalazi se u Švedskoj i ne čudi što su temelji skandinavskog stila ostavili traga na njegovu dizajnu. Dodajući malo modernosti, pa čak i pop-arta stilu sjeverne Europe, dizajneri i vlasnici kuća imaju netrivijalni pristup korištenju složene zgrade za stvaranje ugodnog i funkcionalnog doma..

Započnimo naš mali obilazak unutrašnjosti švedske kuće iz hodnika. Već od prvih koraka postaje jasno da stanovi imaju vrlo složenu arhitekturu. Mnogo različitih izbočina i kosina, niša i kutaka stvara, s jedne strane, složenu prostoriju za ukrašavanje i uređenje, a s druge strane priliku za tim dizajnera, zajedno s vlasnicima kuće, da stvore potpuno jedinstven projekt.

Hodnik švedske kuće

Prva prostrana soba privatne kuće sadrži dnevni boravak u kombinaciji s blagovaonicom i otvorenom kuhinjom. U svim funkcionalnim područjima koristi se isti pristup površinskoj obradi – na snježnobijeloj podlozi tamni elementi arhitekture zgrade – grede i stropovi – djeluju kao kontrast. Korištenje izložene opeke kao naglašene površine pomoglo je unijeti ne samo raznolikost, već i dašak industrijalizma u sliku prostorije..

Unutrašnjost otvorenog plana

Dnevni boravak dnevne sobe nalazi se u ugodnom kutu. Prostrana kutna garnitura postala je idealan komad namještaja za smještaj što većeg broja kućanstava i njihovih gostiju na malom komadu prizemlja. I ugodna rasvjeta, i elegantan stolić za kavu, i udoban pouf -stalak, i podna lampa u obliku uredske lampe – sve u ovom segmentu doma odabrano je sa stajališta skladne kombinacije praktičnosti s vanjska privlačnost..

Dizajn dnevnog boravka

Bijele boje, tamne grede i sive boje posreduju između ovih kontrastnih kombinacija. Korištenje sive boje i njezinih nijansi kao tampon uvijek donosi određenu suzdržanost u unutrašnjost sobe., «zaglađuje uglove» i umiruje.

Interijer dnevne sobe

Uz dnevni boravak nalazi se blagovaonica koja se stapa s kuhinjskim prostorom. Blagovaonska grupa renomiranih dizajnera već postaje klasik modernih europskih i američkih domova. Prostrani stol za blagovanje sa snježno bijelim ovalnim vrhom i udobne plastične stolice s drvenim nogama napravili su nevjerojatno skladan i praktičan spoj. Blagovaonica je istaknuta ne samo individualnom rasvjetom u obliku visećih svjetiljki, već i šarenim tepihom koji slobodno može simbolizirati skandinavski stil u modernom domu.

Blagovaonica

Soba ima složeni trapezoidni oblik, što, naravno, ne utječe samo na izbor rasporeda namještaja, već i završava stvaranjem skladne atmosfere, bez skretanja pozornosti na složenu arhitekturu zgrade. U ovom je slučaju snježnobijela pozadina najbolja moguća opcija, ne samo zbog svoje sposobnosti vizualnog proširenja prostora, već i zbog svojstava skrivanja (ili ne usredotočivanja) na složene arhitektonske značajke prostorije..

Izvorna arhitektura zgrade

Kuhinja i blagovaonica imaju dovoljno korisnog prostora za smještaj dovoljno sustava za pohranu, radnih površina i aparata. Ali čak se ni u ovoj zoni ne može nazvati oblik prostorije «ispravan» – sve vrste kosina i izbočina same prilagođavaju oblikovanje garniture namještaja. Kutni raspored kuhinjskih ormara s položajem gornjeg sloja na samo jednoj strani postao je najbolja opcija za uređenje praktičnog, ergonomskog i vizualno atraktivnog funkcionalnog segmenta doma.

Kuhinjski prostor

Ovdje, u prizemlju, nalazi se spavaća soba s prekrasnim lučnim prozorom i neobičnim oblikom same prostorije. Samo je bijeli zidni ukras uspio na odgovarajući način prikazati sve nijanse izvorne zgrade. Prostor spavaće sobe je mali, ali bilo je dovoljno opremiti ne samo mjesto za spavanje, već i impresivan sustav za pohranu u obliku kliznog ormara s zrcalnim vratima, koji vizualno lišavaju sobu granica, povećavajući skromni prostor.

Spavaća soba u prizemlju

Na bijeloj podlozi, zidni dekor izgleda posebno izražajno. U švedskom domu dekoracija ima posebno mjesto – izvorna umjetnička djela, fotografije i pop art plakati ne samo da ukrašavaju prostorije, već unose potpuno drugačiju estetiku u unutrašnjost prostora..

Zidni dekor - vrhunac dizajna

No, ne samo zidni dekor postao je zaštitni znak unutrašnjosti cijele kuće. Žive biljke nalaze se doslovno u svim sobama švedske kuće, a to pokazuje ne samo ljubav prema prirodi, već i poštivanje tradicije skandinavskog stila uređenja prostora.

Originalni dizajn

Originalni dizajn lučnog prozora čini dizajn cijele sobe jedinstvenim. Švedski stanovi pripadaju vrsti dizajnerskih projekata kada složene arhitektonske značajke postaju vrhunac zgrade koja se naziva «trešnja na torti».

Neobičan lučni prozor

Druga spavaća soba, namijenjena jednoj osobi, zauzima još manju sobu. Vrlo velika kosina stropa ostavlja poseban pečat na način raspoređivanja namještaja u ovoj prostoriji za spavanje i odmor. No, u isto vrijeme prostor izgleda vrlo ugodno – ne samo mjesto za spavanje, već i svi potrebni pribor za udoban smještaj našli su svoje mjesto u ovoj prostoriji..

Spavaća soba složene geometrije

Radno mjesto postavljeno je blizu izvornog lučnog prozora. Radni stol s lakonskim dizajnom, udobna stolica s naslonom i par otvorenih polica – što je još potrebno za organizaciju mini ureda?

Radno mjesto uz prozor

Nedaleko od spavaćih soba nalazi se kupaonica, ukrašena velikom dozom originalnosti. Ako možemo upotrijebiti kombinacije crno -bijelih boja, uporabu keramičkog ukrasa i ciglenog zida kao akcenta u istoj prostoriji, možemo očekivati ​​vidjeti, a zatim promatrati u kupaonici veliku žirafu kao ukrasni element neočekivano.

Interijer kupaonice

Pomoću pregrade od staklenih blokova pomoćna prostorija je podijeljena na zonu za jutarnje vodene postupke sa sudoperom i perilicom rublja i segment večernjih pranja sa ugrađenom kadom obloženom kvadratnim pločicama.

Kontrastne kombinacije u uređenju kupaonice

S prvog kata švedskog stana penjemo se drvenim stubištem na gornji nivo, gdje je uređena soba, koja je križ između biblioteke, mjesto za odmor i čitanje i svjetlo za obiteljska okupljanja..

Ljestve na gornju razinu

Vrlo često su najjednostavnija rješenja za opremanje doma najučinkovitija, praktična i najljepša. Na primjer, otvorene police za spremanje knjiga, uredskog pribora i drugih sitnica. Što bi moglo biti lakše? U međuvremenu, cijeli zid, ukrašen uz pomoć takvih snježnobijelih sustava za pohranu, izgleda svježe, lagano i moderno..

Tradicionalni skladišni sustavi

Gornji sloj je kraljevstvo neobične stambene arhitekture. Ovdje su stropovi zasvođeni, sa zakrivljenostima, a asimetrični stupovi i podne grede raspoređeni su na originalan način..

Neobični oblici i linije

Prostor za opuštanje i čitanje, obostrano ograđen mrežom, prostorija je za rekreaciju, slična istočnjačkom budoaru, ali u modernoj interpretaciji. U takvoj ugodnoj i svijetloj sobi vlasnici će zasigurno biti zadovoljni jer svaki komad namještaja ili dekor unosi u atmosferu svoju notu topline i opuštanja doma..

Originalni dizajn sobe pod krovom