Mediterrán stílus a belső térben

Ennek a stílusnak a neve alapján egyértelmű, hogy a belső térben olyan elemek lesznek, amelyek a tengerhez, a naphoz és a növényzethez kapcsolódnak. Az ilyen stílusú belső tér békét és nyugalmat teremt. A mediterrán stílusú házak tervezése nyugatról származik: Görögország, Olaszország, Törökország, Egyiptom és más országok. Ennek a stílusnak a fő jellemzője az egyszerűség a belső térben. Minden elem ötvözi a kreativitást, a kényelmet és a praktikumot.

A mediterrán stílus jellemzői

A kézzel készített bútorok nagyon jól működnek. Leggyakrabban láp tölgyből vagy fenyőből készül. Sokan festett bútorokat használnak, hogy megfeleljenek ennek a stílusnak a színéhez. A színpaletta országonként eltérő. Például Görögországban ezek hideg árnyalatok (fehér, minden kék és smaragd árnyalat). Olaszországban a meleg árnyalatokat részesítik előnyben (sárga, vörös-rózsaszín, krém, terrakotta, okkersárga és tégla). Mediterrán stílusú belső tér Dekoratív dísz mediterrán stílusban Bejárat mediterrán stílusban Mennyezeti mediterrán stílus Lógó szék Görög stílusban a mennyezet és a falak fehérre vannak festve, bár a felület durva. Ezért ez az opció alkalmas egyenetlen falakhoz, és ez pénzt takarít meg az igazításon és az erőn. Az olasz stílusban több textúrát kombinálnak a fal díszítésében. Például mozaikcsempék, dekoratív vakolat, falfestmények és falfestmények. A mediterrán belső térben a padlót minimálisra használják. A fő anyag meleg színű csempe. A padlót az ókori Görögország jeleneteinek képei finomítják márvány mozaikokból. A burkolólapokat nád vagy hínár szőnyeg boríthatja. Elég tartósak és természetközeli légkört teremtenek. Érdemes megjegyezni, hogy éghajlatunk nem alkalmas az ilyen padlókra, ezért jobb, ha előre gondoskodik a meleg padló elrendezéséről. Csempe helyett fa padlót is használhat. Figyelembe kell venni, hogy a fa textúrája nem feltűnő, és nem a többi belső rész középpontja..

Mediterrán stílusú hálószoba dekoráció

Egy hagyományos görög hálószobában mindent minimálisra kell csökkenteni. A bútorokból minden, amire szüksége van, egy ágy, egy éjjeliszekrény, egy vászonszekrény és egy kis tálaló. A belső tér egy kis változatosságához textíliákat használhat: hófehér ágyneműt, színes szőnyegeket, ágytakarókat és takarókat, valamint vászonfüggönyöket, amelyek megfelelnek a falak színének. A görög hálószobában a bútorok túlnyomórészt világos színűek, nádból vagy fenyőből szőve. A komódoknak, a vászonszekrénynek, a foteleknek és az asztalnak azonosnak kell lennie.. Mediterrán stílusú fehér ágy Az ágy szokatlan kialakítása a hálószobában Kandalló a mediterrán stílusú hálószobában Világítás a mediterrán stílusú hálószobában Mennyezeti gerenda a hálószoba belsejében Mennyezeti fal a hálószobában Gyönyörű hálószoba a képen Mediterrán stílusú dekoratív gerenda Mediterrán stílusú hálószoba kialakítás Szokatlan mediterrán stílusú hálószoba dekoráció Olasz stílusban a bútorok fekete fémből készültek. Íves lábak az öltözőasztalon, szimmetrikus minták a fejtámlán és fonott ülések a kovácsoltvas székeken-mind az olasz hálószoba stílusa. A hálószoba egyetlen fadarabja egy sötét szekrény..

Nappali dekoráció mediterrán stílusban

A nappalit pihenésre tervezték az egész családdal vagy barátokkal. A mediterrán országokban az ilyen találkozókat étkezés kíséri, ezért szokás a nappalit összekötni az étkezővel. A fő elem egy ilyen szobában egy asztal. Ne feledje, hogy a görög stílusban a fotelek és székek fonott vagy fából készültek, olaszul pedig a bútorok faülésekkel vannak kovácsolva.. Nappali mediterrán stílusban Mediterrán stílusú nappali belső tér Szokatlan nappali dekoráció a képen Hangulatos nappali mediterrán stílusban Nappali belseje a képen Kandalló a nappaliban mediterrán stílusban Sugárzás mediterrán stílusú nappaliban Nappali világítás mediterrán stílusban Nappali belső tér mediterrán stílusban Érdekes belső nappali A nappali előfeltétele a nagy számú ülés: fotelek, székek és több kanapé. A készletet dohányzóasztal, könyvespolcok és könyvespolcok egészítik ki, amelyek láp tölgyből vagy fenyőből készülnek. Az érdekes kovácsolt mintákkal ellátott könyvespolc tökéletes a családi cikkek tárolására..

Mediterrán stílusú fürdőszoba dekoráció

A mediterrán fürdőben a mennyezet és a falak csempézve vannak, célszerű különböző színű burkolatot használni. Például a falakat azúrkék mozaikokkal, a padlót terrakotta csempével fektesse le. A fürdőszobában minden vízvezeték falra van szerelve, és rejtett kommunikációval rendelkezik. Ez nagyon praktikus: sokkal könnyebb tisztítani, ha a padló szabad, és ez egy tágas szoba vizuális hatását is megteremti. A bútorokat ugyanezen elv szerint választják ki: a zárt vagy nyitott polcokat, fali szekrényeket, törülközőtartókat, valamint az ajtókon és a falakon lévő horgokat ruhákhoz használják. A textíliák gyakorlatilag nem léteznek, az egyetlen gofri törölköző, amely jól illik a mediterrán stílushoz. Világos mediterrán kád Mediterrán stílusú fürdőszoba dekoráció Fali dekoráció téglával a fürdőszobában Mediterrán stílusú fürdőszoba a képen Mediterrán stílusú fürdőszoba dekoráció Szokatlan belső fürdőszoba Mediterrán stílusú fürdőszoba Fürdőszoba belseje a képen Szokatlan fürdőszoba mediterrán stílusú belső térben Mediterrán stílusú fürdőszoba A fürdőt mennyezeti lámpákkal világítják meg, amelyek hosszúkás matt üvegárnyalatokkal rendelkeznek. Javasoljuk, hogy úgy helyezze el őket, hogy a fény csak azokon a területeken essen, ahol szükség van rájuk: a mosogató, a fürdőkád és a tükör fölé. És hagyja, hogy a többi sarok félhomályban legyen és hűvös legyen.

Mediterrán stílusú konyha dekoráció

Valamennyi mediterrán országban a konyha az otthon szíve. A mediterrán emberek nagyon komolyan veszik a főzést, ezért a konyhának tágasnak és gondosan megtervezettnek kell lennie. A belső tér alapja az archaikus egyszerűség. Minden bútornak antiknak kell lennie:

  • szabadon álló szekrények és tálalók öregedési hatással;
  • fekete kovácsoltvas székek és asztalok;
  • régi fonott székek, kosarak és dobozok.

Hangulatos mediterrán stílusú konyha Mediterrán stílusú konyha Szokatlan konyha a képen Látni egy mediterrán stílusú konyhát Fallal díszített kő mediterrán stílusú konyhához Mediterrán stílusú konyha dekoráció Mediterrán stílusú konyha a képen Szokatlan konyha kialakítás a képen Gerendák a konyha kialakításában Mediterrán stílusú konyhabelső Általában a mediterrán konyhát kombinálják az étkezővel. A konyhai szett fő eleme egy nagy asztal. Középen kell lennie, és a munkaterület egy tágas fülke alatt van elrejtve. A háztartási készülékek feltűnőnek és egyszerűnek tűnnek. Annak ellenére, hogy a bútorok rusztikusnak tűnnek, feltűnőnek kell lenniük. A konyhában a megvilágításnak természetesnek kell lennie, ezért az ablakoknak nagyoknak kell lenniük. Este a konyhát egy egyszerű csillár világítja meg. A mediterrán belső tér kiválasztásakor emlékeznie kell arra, hogy bármely iránya az egyszerűség és a tömörség. A padló, a falak és a mennyezet festéséhez csak három alapszínt válasszon. Bonyolultabb formatervezéshez keverje össze a hasonló árnyalatokat. De a stílus klasszikusai mindig a country szelleme maradnak igénytelenségével és egyszerűségével. Annak érdekében, hogy egy lakás vagy ház teljesen a Földközi -tenger szellemében legyen, minden szobában megfelelő bútorokat kell választania. Könnyen egyesíthető egyetlen egésszé: vagy kovácsolt, mint Olaszországban, vagy fonott, mint Görögországban..