Magánház kialakítása: modern belső tér

A modern építő- és befejező anyagok, a bútorok és dekorációs elemek gyártásához szükséges alapanyagok lehetővé teszik számunkra, hogy ne csak kényelmes és funkcionális használatra tervezzük otthonunkat, hanem megtestesítjük dédelgetett tervezési ötleteinket. A magánház manapság nemcsak falak és tető, hanem egy egész világ a tulajdonosok számára, tükrözi az esztétikáról, praktikusságról, funkcionalitásról és szépségről alkotott nézeteiket. A tervezők által a hosszú évek fennállása alatt szerzett tapasztalatok olyan dolgok, mint pl «belsőépítészet kialakítása», lehetővé teszi számunkra, hogy eredeti vagy hagyományos, praktikus vagy fényűző, avantgárd vagy minimalista alkotást készítsünk – bármilyen lehetőség az otthonaik díszítésére, ez lenne a vágy és az eszközök. De a modern, stílusos és ugyanakkor praktikus dizájn létrehozásának különféle módjaiban a magánlakások tulajdonában könnyű összezavarodni. Kínálunk Önnek egy kis gyakorlati és hatékony tippgyűjteményt, amelyek segítenek a modern magánlakás díszítésében. A tervezők ajánlásai természetesen nem dogmák, de segíthetnek abban, hogy saját döntéseket hozzon a lakberendezési koncepció kiválasztásáról, a színpaletta és stílus kiválasztásáról, az ékezetek kiemeléséről és végül álmai belső kialakításáról.

Nappali belső tér egy magánházban

Konyhatervezés egy magánházban

Tényleges ötletek egy modern ház kialakításához egy magánház számára

1.A funkcionális szegmensek összehangolása. A több zóna egy szobáján belüli kapcsolat nem veszíti el népszerűségét. A magánházakban ez a tervezési technika nem kevésbé elterjedt, mint a lakásokban. Több funkcionális szegmens kombinálása egy szobában lehetővé teszi a tér és a mozgás szabadságának megőrzését még kis helyiségekben is. Általában az ilyen stúdiószobák magas szintű természetes fényt kapnak – két vagy több nagyméretű ablak, bizonyos esetekben üvegajtók (kijárat a hátsó udvarra). A kombinált terek a működés, a tisztítás szempontjából is kényelmesek.

Funkcionális területek kombinációja

Stúdió szoba

Gyerekszoba kialakítása

Világos hálószobabelső munkahelyekkel

Leggyakrabban olyan funkcionális területeket kell kombinálni, mint a nappali, az étkező és a konyha. E három fontos életszakasz egy fedél alatt történő elhelyezése praktikus környezetet és gyönyörű, világos és tágas szobát teremt, magas esztétikai tulajdonságokkal. A nagy teljesítményű, de alacsony zajszintű modern háztartási készülékek segítségével a konyhai munkafolyamatok szervezése nem zavarja a pihenést a nappali szegmensben vagy az étkezőben való étkezést..

Konyha-étkező-nappali

Kombinált szoba

Konyha a nappaliban

Kombinált tér

De nem csak a konyha, étkező és nappali szegmenseket kell kombinálni. Például a munkahely elhelyezkedhet a nappaliban vagy a hálószobában. Ritka, hogy melyik házban külön helyiséget rendelnek el egy iroda számára (kivéve, ha a háztartás egyik tagjának fő munkája az otthoni irodában történik). Az is ritka, hogy a magánlakásokban lehetőség van könyvtár számára külön helyiség elosztására, általában a könyvespolcokat és a szekrényeket a nappaliban vagy a hálószobában helyezik el (a helyiségek méretétől és a szoba személyes preferenciáitól függően) tulajdonosok).

Munkahely a hálószobában

Otthoni irodai dekoráció

Munkahely a nappaliban

Tanulmány a hálószobában

2.A sima faldíszítés aktuális ötlet a belsőépítészetben. A modern tervezési projektekben egyre ritkábban találnak mintás tapétát a fal díszítésére, kivéve, ha ez a nyomat betonfalat, téglát vagy falazatot utánoz. A monokróm befejező anyagok vitathatatlan kedvencekké váltak. És a lényeg nem csak az, hogy a kis helyiségeknél a faldíszítés ilyen megközelítése előnyösebb – a világos, semleges hangok segítenek vizuálisan növelni a teret. A tervezők még meglehetősen tágas helyiségekben is egyszínű bevonatot javasolnak. A nyomtatott, mintás vagy díszes anyagot csak az ékezetes falak vagy akár az egyes részek díszítésére használják.

Könnyű kivitel

Világos falak a nappaliban

Fehér konyha

Hófehér felületek

Könnyű hálószoba kialakítás

Semleges fal dekoráció

Ez a tendencia csak «kézen» azoknak, akik még nem bíznak saját otthonuk díszítésének képességeiben és képességeiben. A befejezés könnyű, semleges hangja tökéletes hang minden bútorhoz és dekorációhoz. Nem kell agyalnia a színkombinációk, árnyalatok kombinációi miatt. Még a pasztell színű kárpit is lenyűgözőnek tűnik fehér háttér előtt, nem is beszélve a sötétebb vagy világosabb színekről..

Kontraszt egy világos hálószobában

Világos hang és háttér

Fehér a konyhába

Hófehér hálószoba két fő részére

Tervezési trükk használata «ékezetes fal» nem veszítette el népszerűségét, csak néhány módosításon esett át. Ha korábban a nappalik, a hálószobák és a gyermekszobák, étkezők tervezési projektjeiben kétféle tapétát lehetett használni egy gyűjteményből, ideálisan kiegészítve egymást, akkor ezeknek a szobáknak a modern tervezési lehetőségeiben különféle utánzatok egyre gyakoribb. Az ékezetes fal tégla vagy falazott felület, fa- vagy kerámiacsempékkel, mozaikokkal befejezve. Díszítő vakolat, texturált vagy folyékony tapéta, falpanelek, laminátum segítségével készíthet utánzatot.

Texturált kivitel

Ékezetes fal

Kőműves ékezet

Ékezetes felület

Eredeti fejtámla

Eredeti akcentusfal

Tehát a modern belső terek befejező anyagainak a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

  • legyen környezetbarát, biztonságos az emberek és a környezet számára;
  • ha lehetséges, engedje át a levegőt;
  • könnyen telepíthető, hogy a befejezést önállóan is meg lehessen végezni;
  • igénytelen legyen a karbantartás során – a magas páratartalmú és esetleges szennyeződésű helyiségekben lévő felületeknek ellen kell állniuk a háztartási vegyszerekkel végzett tisztítással, és nem szabad elveszíteniük esztétikai tulajdonságaikat;
  • könnyen kombinálható egymással.

Lakónikus kialakítás

Nappali szürke-kék árnyalatokkal

Nappali sarokkanapéval

Könnyű kialakítás egy tágas nappaliba

3.Világos, eredeti bútorok a belső hangsúly. Tekintettel arra, hogy a belsőépítészet fő trendje a semlegesség, a sima, világos színű anyagok használata, az ékezetes elemek szerepe a bútorokra helyeződik át. Ezt a tendenciát a legvilágosabban a hálószobák belső tereiben használják – az ilyen szobákban az ágy leggyakrabban az egyetlen hangsúlyos tervezési tárgy. Nemcsak maga az ágyszerkezet kialakítása, hanem textiltervezése is prioritássá válik..

Hangsúly az ágy kialakításán

Fókuszban az ágy

Ékezetes elemek

Homokos alapon

Világoskék tónus a falakhoz

Hangsúly az ágyon

A lakószobákban, étkezőkben, irodákban és magánházak könyvtáraiban a kárpitozott bútorok hangsúlyos elemek szerepet játszanak. Ugyanakkor a kárpitozott bútorok kárpitának világos, tarka vagy kontrasztos sötét színe több bútordarabban is jelen lehet. Például a nappaliban két egymással szemben lévő kanapé készíthető különböző, de ugyanolyan hangsúlyos színekben..

Ékezetes bútorok

Bútor világos kárpitozással

A bútorok élénk részletei

Kárpitozott bútorok, mint akcentus

4.Tárolórendszerek – racionális helykihasználás. A modern tervezési projektekben egyre gyakrabban láthatja a mennyezetről a padlóig elhelyezett tárolórendszereket. Ez a megközelítés lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely maximális kihasználását. A konyhákban a szekrények felső szintjét látjuk, amely a mennyezetre van függesztve (gyakran két szintje van, különböző mélységben). Természetesen a legfelső szint nem alkalmas mindennapi használatra; egyszerűen kényelmetlen egy átlagos magasságú személy számára, hogy háztartási cikkeket szerezzen be a felső polcokról. De a ritkán használt edények tárolása szempontjából ez a megközelítés segít a tárolórendszerek más helyiségekben történő kirakodásában és a konyha rendben tartásában..

Konyha előlapok

Modern konyha kialakítás

Tároló rendszerek a konyhához

Hófehér konyhai homlokzatok

Ha a nappali tárolórendszerekről beszélünk, akkor ezeket hagyományosan két típusra osztják – beépített állványok nyitott polcokkal és alacsony modulok homlokzattal. A könyvek, dokumentumok és fényképek esetében nyitott polcokat használnak a keretben, minden máshoz, amit a tulajdonosok el akarnak rejteni a vendégek szeme elől, kompakt fiókos komódokat használnak, alacsony modulok csuklós vagy tolóajtókkal.

Yakaya és kényelmes pár

A szimmetria királysága

Világos hely az olvasáshoz

Tágas nappali kialakítás

5.Világítóberendezések – szórt vagy lokális világítás. Bármilyen méretű is egy modern magánház szobája, ritkán sikerül csak egy mesterséges világítással. Végül is a világítási rendszer nemcsak a helyiség egyik vagy másik részének megvilágítására való képesség, hanem egy bizonyos hangulat megteremtésének képessége, egy tér zónázása vagy különösen jelentős szegmensek kiemelése. Nos, ha több funkcionális zónát kombinál egy térben (stúdiószoba), akkor mindegyikben világítási rendszernek kell jelen lennie.

Nappali az öbölben

Nappali nagy ablakokkal

Nappali dekoráció egy magánházban

Lakonikus nappali belső tér

Egy központi csillár sosem elég egy hálószobában. Még ha nem is szokott lefekvés előtt olvasni, a hálószobában a helyi forrásokból (falikarok, asztali vagy állólámpák) való világítás egyszerűen szükséges – az ágyhoz való felkészülés bizonyos légkörének megteremtése érdekében. Még egy kis nappaliban sem elegendő a mennyezeti lámpa. Állólámpa vagy asztali lámpa szükséges egy puha ülősarokban, olvasósarokban vagy egy dohányzóasztal közelében.

Ékezetes fal a hálószobában

Világítási rendszer a hálószobához

Eklektika a hálószoba kialakításában

6.Textil dekoráció – lakonikus kivitel. Ha az ablaknyílások drapériájáról beszélünk, akkor a tervezők azt javasolják, hogy a legegyszerűbb textilmegoldásokat használják formában és kivitelezésben. Hagyományos függönyök – egyenes vásznak, amelyek a mennyezetről a padlóra esnek, egyenletes függőleges hajtásokban, önállóan és áttetsző fátyollal rendelkező társaságban is működhetnek (leggyakrabban sima és sima).

Textil díszítés

Drapériás ablakok a hálószobában

Ékezetes drapéria

Az ablakok textildíszítésének másik tényleges módja a funkcionális célok széles skáláját kínáló helyiségek modern belső tereiben a textilfüggönyök (római, textilfüggönyök, japán függönyök) használata. A függőleges vásznak kialakítása szélességben, csak az ablaknyílást takarja, és egyenletesen elosztott vízszintes redőkbe összegyűjthető, ideálisan illeszkedik a modern szobák lakonikus hangulatához.

12

40

22

Ha egy másik lehetőségről beszélünk a textíliák szoba díszítésére, akkor a legszembetűnőbb és hangsúlyosabb a kanapé és más dekoratív párnák használata. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy megváltoztassuk a belső tér karakterét – megváltoztassuk a színt a textil dekoráció teljesítményében az ágyon a hálószobában vagy a kanapékon és a karosszékeken a nappaliban. A párnahuzatok cseréje sokkal könnyebb, mint a fali dekoráció vagy kárpit cseréje, ezért a tervezők és ügyfeleik annyira szeretik ezt a tervezési technikát..

Világos párnák

Hangsúly a kanapé párnákon

Világos párnahuzatok

Ékezetes dekoráció

Eredeti szövetválaszték

Tényleges színpaletta

Amint fentebb említettük, a monokromatikus faldekoráció vitathatatlan kedvencévé vált a lakástervezés területén. És senkinek nem lesz hír, hogy a világos árnyalatok monokromatikus változatban a leggyakoribb módja annak, hogy univerzális hátteret teremtsenek a szobához. A világos tónus segít elsimítani az építészet és a felületkezelés hiányosságait, nem összpontosít az ablak- vagy ajtónyílások beszerelésének hibáira, vizuálisan növeli a szoba térfogatát, és kiváló háttér lesz az ékezetes bútorokhoz vagy dekorációkhoz elemeket.

Hófehér fali dekoráció

Gyermek hálószoba világos kialakítása

Világos egyszínű kivitel

Hangsúly az ágy kialakításán

A nappali világos képe

A fehér használatát a fal díszítésére is a skandináv stílus hatása diktálja a modern stílus kialakulására. A hófehér falak meleg fapadlóval kombinálva a skandináv otthonok díszítésének egyik legfontosabb motívuma. A maximális tér és a fény prioritás minden méretű szobában. Ugyanis a fehér szín, amely gyakorlatilag nem szívja el a napsugarakat, a legjobban megfelel a skandináv stílus feladatainak és alapelveinek..

Olvasósarok a nappaliban

Könnyű belső tér

Skandináv motívumok

Modern stílus és skandináv

A szürke nem megy ki a divatból. Jelentősége több évszakon keresztül megfigyelhető. Univerzális, semleges, ugyanakkor nemes és szilárd – szürke szín tökéletesen kombinálható a különböző belső színmegoldásokkal. A kiválasztott árnyalattól függően nyugodt, dinamikus és akár drámai hangulatot teremthet a szobában. Elég, ha szürke színű társaságban választ néhány hangot (leggyakrabban fehér és fekete, vagy hófehér felületek és fa), és egy fényes akcentust tesz – az eredeti belső tér kész.

Szürke árnyalatokban

Hálószoba szürke árnyalatokban

Tényleges szürke tónus

Befejezés szürke tónusokkal

Konyha előlapja szürke

A fekete -fehér kombinációk a modern szobák kialakításában nem az utolsóak az aktuális ötletek listájában. Egyrészt egy ilyen formatervezést még tervezési készségek hiányában is könnyű megszervezni, de másrészt valóban eredeti, dinamikus és stílusos képet kaphat a helyiségről. A kontrasztos változatban díszített szoba méretétől és rendeltetésétől függően világos és sötét tónusokat használnak különböző intenzitással. Természetesen egy kis területű helyiségekben a világos tónus lesz a fő, a sötét színt csak a geometria hangsúlyozására és a különösen jelentős belső elemek kiemelésére használják. A tágas és világos szobákban sötét tónus használható főként nagy bútorok kivitelezéséhez vagy az egyik felület befejezéséhez.

Fekete -fehér kivitel

Kontraszt a konyhában

Sötét és világos felületek váltakozása

Kontrasztos fürdőszoba kialakítás

Japán motívumok

Kontrasztok az óvodában

Kontrasztos csövek

Sötét felső, világos alsó

A fehér és kontrasztos kombinációk használatának fontossága mellett van egy színpaletta, amelyet mindig használni fognak. Meleg barna árnyalatai – világos bézs, pasztell színtől mély, sötét árnyalatokig «étcsokoládé» mindig hozzon létre mindenki számára egy hangulatos, kényelmes környezetet, amelyben csak pihenni, pihenni, erőt szeretne szerezni egy kemény nap után az új eredményekhez. Éppen ezért a bézs színösszeállítás sokféle szobában megtalálható – a fürdőszobától a nappalig, a folyosótól a konyháig..

Világos bézs paletta

Meleg színek

Fürdőszoba pasztell színekben

Kontrasztos nappali kialakítás

Világos bézs árnyalatok

Hálószoba világos színekben

Fürdőszoba és bézs