Lila gordijnen of gordijnen – modieuze raamdecoratie in verschillende combinaties

Lila gordijnen kunnen ideaal worden gecombineerd met de stijl van het interieur. Donkere tinten maken het gezellig, terwijl lichtere tinten de ruimte optisch koelen. Waarom gebeurt dit? Lila is een paarse tint die in twee kleuren verkrijgbaar is: felrood en koelblauw. Afhankelijk van welke dominant is, warmt de resulterende schaduw op en voegt energie toe of kalmeert en koelt de atmosfeer af. Lila gordijnen, jaloezieën of gordijnen kunnen een goed idee zijn voor mensen die niet voor een grote dosis van deze kleur in het interieur willen kiezen, zoals paarse muren, tapijten of meubels, maar toch de kamer willen inrichten met deze trendy kleur..

De kracht van de sering

Lila is een kleur die in veel variëteiten voorkomt, van delicate lavendel tot diep paars. De laatste optie wordt al sinds de oudheid geassocieerd met luxe en is bedoeld voor mensen in hoge functies. Alleen keizers, en vervolgens leden van de hogere geestelijkheid, konden zich paarse gewaden veroorloven. In de magie wordt sering geassocieerd met mysterie, rust en zelfontdekking. Volgens de feng shui-filosofie wordt deze kleur geassocieerd met rijkdom, adel en spirituele ontwikkeling..

Lila gordijnen – een expressieve en elegante toevoeging aan het interieur

Lila gordijnen worden meestal gebruikt in witte en beige arrangementen. Ze accentueren de kozijnen prachtig en brengen contrast in de ruimte. Een nog meer uitgesproken effect wordt bereikt door lila te combineren met rijke kleuren:

 • Oranje;
 • geel;
 • licht groen;
 • koraal;
 • limoen;
 • turkoois;
 • munt;
 • fuchsia;
 • vuil roze.

Het advies! Een interessant idee is de combinatie van stoffen die in de raamopening hangen met elementen van verschillende tinten lila. Deze compositie is ideaal voor arrangementen in Provençaalse stijl..

Lila accessoires zijn altijd welkom in het gezelschap van wit, crème, zand, beige, bruin of grijs. Lila gordijnen zijn ook een geweldige aanvulling op interieurs die zijn ingericht in een elegante en luxueuze glamourstijl. Mensen die dit op prijs stellen, moeten kiezen voor donkerlila stoffen gemaakt van zware materialen zoals velours of fluweel. Gouden of zilveren penselen en geborduurde zijden inzetstukken zijn welkom.

Lila gordijnen in de slaapkamer voor een romantische setting

Diep lila gordijnen zijn vooral geschikt voor ruime, goed verlichte slaapkamers of interieurs ingericht in lichte kleuren. Als de kamer al veel decoratieve accessoires heeft om het rommelige effect te voorkomen, kun je kiezen voor gordijnen gemaakt van een transparanter materiaal. Dunne, doorschijnende organza, sluier of mousseline creëren een effect van lichtheid en laten tegelijkertijd wat zon in de kamer. Vooral geplooide stoffen met een karakteristieke plooitextuur zijn van bijzonder belang. Luchtige paarse gordijnen zullen een prachtige decoratie zijn voor een romantische slaapkamer en creëren een sfeer van intimiteit en rust..

Lila gordijnen in de woonkamer en keuken: ideeën voor inspiratie

Hoewel lila soms moeilijk te combineren is met muren, meubels of accessoires, is het de moeite waard om te overwegen en een tint te kiezen die de perfecte aanvulling is. Verschillende stijlen in interieurontwerp zijn klaar om deze kleur te gebruiken. Hier zijn de beste ideeën voor inspiratie:

 • Lila gordijnen kunnen een klassieke woonkamer opvrolijken in de tinten beige, grijs en zwart. Het is het beste om een ​​donkergekleurde sluier van rijpe pruim te kiezen, die contrasteert met lichte muren en harmonieert met grijs gestoffeerde meubels..
 • Lila gordijnen voegen ook afwisseling toe aan de pastelkleurige keuken. Het is de moeite waard om een ​​​​stof in een lavendeltint te kiezen. Het geheel kan worden aangevuld met bijpassende textielaccessoires zoals bankkussens.

Lila gordijnen in het interieur: wat te kiezen?

Bij het kiezen van gordijnen in lila kleur, moet u letten op het interieur waarvoor ze bedoeld zijn. Donkere stoffen zijn beter geschikt voor grotere ruimtes, zoals woonkamers, terwijl lichtere kleuren een raam kunnen versieren, zoals in een klein kantoor..

Doorzichtige gordijnen

Lila vitrages zijn vooral populair omdat ze gedrapeerd kunnen worden. Dit komt door lichtheid en luchtigheid. Ze moeten worden gestreken voordat ze worden opgehangen..

Jacquard gordijnen

Lila jacquard gordijnen zijn altijd mooi vormgegeven. In tegenstelling tot sluiers hoef je ze niet te strijken, omdat de jacquard er geweldig uitziet, zelfs als hij een beetje gedeukt is..

Draad noodle gordijnen

Lila gordijnen «pasta» in de vorm van dunne draden worden aanbevolen voor diegenen die niet bang zijn voor ongebruikelijke oplossingen in interieurontwerp. Zo’n gordijn uit verschillende tinten van deze kleur ziet er geweldig uit.

Gordijnen voor lila behang: kleurencombinaties

De moed om lila te combineren met een felle basis en een sterke accentkleur op de muren is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Meestal beperkt tot het gebruik van twee kleuren, niet meer. Het is jammer, want zelfs in kleine interieurs kun je interessante effecten gebruiken die de kamer aantrekkelijker maken, terwijl het effect op de optische reductie of verduistering wordt geminimaliseerd. Het belangrijkste punt is het gebruik van geschikte accessoires om een ​​ruimtelijk gevoel in de kamer te behouden, zoals spiegels. In dergelijke combinaties kunt u een combinatie van accenten gebruiken in de vorm van lila behang en gordijnen in verschillende tinten. Deze kleur past goed in bijna alle soorten interieurs, zowel thuis, zoals een slaapkamer, woonkamer, keuken, tienerkamer en op kantoor..

Moderne lila gordijnen – niet alleen voor ramen

Een interessante oplossing voor kleine appartementen kunnen gordijnen zijn die het interieur in zones onderbrengen. In een studio-appartement kunnen lila gordijnen bijvoorbeeld de slaapkamer van de woonkamer scheiden. Het is ook een interessante oplossing voor appartementen waar de keuken en de woonkamer zich in dezelfde ruimte bevinden. Lila vitrages kunnen ook gebruikt worden als zelfgemaakte overkapping, perfect voor bijvoorbeeld een meisjeskamer.

Je houdt van lila muren en accessoires, maar het lukt niet altijd om deze kleur in je interieur te gebruiken. Lila toevoegingen aan het arrangement zijn zeker geschikt en geven een onderscheidend karakter aan de kamer. Gordijnen in deze kleur, gecombineerd met verschillende decoraties op een neutrale achtergrond, kunnen positieve energie geven en de verbeelding prikkelen. Deze voorbeelden van arrangementen laten zien dat je niet bang hoeft te zijn voor originele kleuren in je interieur. Lila gordijnen zijn daar het beste bewijs van..

1498w

Black-out, Black-out

donkerpaarse gordijnen