Landhuis interieurontwerp

De moderne wereld is vol drukte en bedrijvigheid. En vaak willen we ons verschuilen voor al dit lawaai en ons onstuimige levensritme. Daarom kiezen veel mensen hun eigen huisvesting ergens buiten de stad en kopen landhuizen en huisjes. Daar kun je ontspannen en genieten van de serene stroom van het leven.

We herinneren ons allemaal dat landhuizen vroeger slechts een tijdelijk toevluchtsoord waren, waar ze kwamen voor de zomer, om te ontspannen, te zonnebaden enzovoort. Maar op dit moment hebben dergelijke huizen een aanzienlijke transformatie ondergaan. Nu in landhuizen, uitgerust met de nieuwste technologie, kun je het hele jaar door wonen, en zelfs met plezier.

Kenmerken van het interieur van een landhuis

Regeling van zo’n afgelegen rust «eilandje»  vergt iets meer inspanning dan een stadsappartement. De vereisten voor het interieurontwerp van een landhuis zijn iets hoger, omdat het nodig is om over een algemeen project na te denken en te modelleren, waaronder het ontwerp van de interne woonruimte en de gevel, en het algemene ontwerp van de site en de huis, evenals het ontwerp van extra gebouwen en zelfs het type perceel.

Bij een dergelijk ontwerp wordt aandacht besteed aan elk detail, het is belangrijk om het karakter van familieleden, hun individualiteit en tradities weer te geven. De gezelligheid en het comfort van het huis zullen helpen om die items te creëren die waardevol en dierbaar zijn voor het gezin. Dergelijke interieurartikelen kunnen familieportretten zijn of gewoon foto’s die op een plank of boven een open haard kunnen worden geplaatst. Decoritems kunnen antiek porselein of keramische beeldjes van een grootmoeder of overgrootmoeder zijn. Als die er niet zijn, gebruik dan een decor dat lief voor je is en je comfort in huis zal geven..

Een uitstekende ontwerpoplossing in een landhuis is een open haard, die onlangs een sterke plaats heeft ingenomen in het leven in de buitenwijken. Op koude winteravonden is het prettig lezen bij de open haard, koesterend in de warmte en een kopje geurige thee, of gewoon liggen kijken naar de vlammen. Natuurlijk is de open haard misschien niet echt, maar slechts een imitatie of kunstmatig.

Open haard in het interieur van een landhuis Elektrische haard in het interieur Landhuis interieurontwerp Landhuisstijl op de foto Open haard in het interieur Een interessant idee voor de locatie van de open haard Woonkamer met open haard Zeer mooie open haard Ongewone open haard op de foto Woonkamerontwerp met open haard op de foto Gezellig landhuis interieurontwerp

Er is een mogelijkheid om een ​​aparte ruimte met een open haard te creëren, die een open haard wordt genoemd. Hier kunt u volledig ontspannen, alle onnodige gedachten weggooien en ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen..

Grote ramen, van plafond tot vloer, kunnen ook een uitstekende ontwerpoplossing zijn voor een landhuis..

Grote ramen interieur Woonkamer interieur met grote ramen Grote ramen in het interieur van een landhuis Ongebruikelijk ontwerp van een landhuis Geweldig uitzicht vanuit de grote ramen van een landhuis Gezellig interieur van een landhuis

Je kunt bovendien een zwembad, een Russisch bad of een Turks bad bouwen – een hamam, een biljartkamer, een kinderanimatieruimte, waar veel horizontale balken, schommels en alles wat nodig is voor kinderen om te ontspannen en te spelen. En het belangrijkste en onderscheidende voordeel is dat u niet alleen alle kamers naar wens en discretie kunt plannen, maar ze ook elk een eigen maat kunt geven die bij u past. Zo kun je bijvoorbeeld de keuken, de eetkamer zo maken dat je er niet in hoeft te kruipen, zoals in het appartement, maar je daar comfortabel en handig voelt. Zet een enorme tafel in de eetkamer, waar je graag veel gasten kunt uitnodigen, of zoveel huishoudelijke apparaten in de keuken als je nodig hebt, zonder je zorgen te maken of ze passen of niet.

Comfortabel interieur van de keuken en woonkamer Ruim interieur van een landhuis Comfortabel interieur op de foto

De trap – de bibliotheek – is een moderne en zeer handige ontwerpoplossing geworden. Aan de ene kant is er een trap en aan de zijkant zijn er ingebouwde planken, waar boeken er heel harmonieus en stijlvol uitzien..

Trapontwerp - Bibliotheken

Of de bibliotheek kan in de kast worden ingebouwd.

Bibliotheek - kledingkast in het interieur van een landhuis

Zachte banken en fauteuils zullen de gezelligheid en het comfort van uw huis in de buitenwijken aanvullen. In de woonkamer kunt u ze bij de open haard plaatsen en gasten ontvangen die altijd graag bij u op bezoek komen. Zo’n huis zal altijd worden herinnerd en geliefd.

Interieur decoratie

Als je van de klassieke stijl van interieurontwerp van een landhuis houdt, dan is het voor de muren beter om lichte kleuren en materialen te kiezen: verf, behang, tegels. Voor meubels zijn donkere, maar niet felle kleuren voldoende. Meubelmaterialen kunnen metaal, hout of glas zijn.

Door de voorkeur te geven aan de moderne stijl van het interieur, moet u uzelf niet beperken in de keuze van kleurtinten, met behulp van de techniek van contrast. Bij het kiezen van een materiaal kunt u veilig synthetische gebruiken: plastic, verschillende soorten glas, polyurethaan. Ontwerpers wordt geadviseerd om zowel rechte lijnen als strikte lijnen toe te passen. Vloeiende overgangen zijn echter ook geschikt, vooral voor actieve mensen..

Voor wie houdt van originaliteit in design, maar ook van folkloristische stijl, is de Scandinavische stijl van het interieur van een landhuis perfect. Kenmerkend voor deze stijl is natuurlijkheid. Dit geldt voor het interieur van de hele woning: de uitstraling van alle kamers, de kleurstelling en de gekozen materialen. Zoals al duidelijk is, moeten natuurlijke materialen worden gebruikt: steen, hout, zelfs stoffen. Op verzoek kunnen kleine decoratieve items van kunststof worden gemaakt. Maar metaal, vooral in grote hoeveelheden, kan het beste niet in deze stijl worden gebruikt. Kleuren moeten licht of koud licht worden gekozen, bijvoorbeeld lichtgroen, lichtblauw, beige, wit, lichtgeel.

Er zijn veel ideeën voor het ontwerp van een landhuis en elk is prachtig en uniek op zijn eigen manier, voor elke persoon kun je zijn eigen stijl kiezen en creëren, die zijn persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Door je eigen huis buiten de stad of een huisje te creëren, kun je al je fantasieën, elke dromen belichamen.

 Landhuis interieur Decor in het interieur van een landhuis Comfort en gezelligheid in het interieur van een landhuis Interieur in klassieke stijl Klassieke ontwerpstijl Moderne stijl van het interieur van een landhuis Hout in het interieur van een landhuis Interessant ontwerp op de foto