Кухня в колониален стил: характеристики и отличителни черти на луксозния интериор

Колониалният стил се отличава с класически интериор и екзотични допълнения. Тази комбинация е резултат от колониалната история, създавайки различен стил, оцелял до днес. Интериорът на тези кухни е елегантен, но и функционален. Колониалната тенденция е комбинация от класически дизайн с екзотични допълнения. Пространството се характеризира с елегантност, стил и висока степен на функционалност.

Колониален стил в кухнята – комбинация от екзотика и класика

Колониалният стил се отнася директно до африканските домове от 19 -ти век. Интериорът, проектиран в тази посока, съчетава класически елементи с африкански и индийски нотки. Този стил най -често се среща в кухни и всекидневни. Характеризира се с масивни мебели и аксесоари, взети директно от викторианската епоха. Класически и елегантни елементи, допълнени от ориенталски интериор.

Класиката, разредена с екзотика под формата на ориенталски допълнения, придава ново интересно качество под формата на колониален стил. Най -често избираните видове мебели са махагон, абанос, тиково дърво, палисандрово дърво. Тъмното дърво е типично за тези кухни. Мебелите в колониален стил са масивни и тежки. Много често има и издълбани елементи. Колониалните слушалки, изработени от естествено дърво, са много скъпи, но има по -евтина алтернатива, изработена от изкуствени материали..

Перфектно сливане на култури

Колониалният стил е създаден в края на 18 век благодарение на британската колонизация. Британците, гладни за местния викториански стил, решават да го занесат в колонизираните земи на Индия или Африка. Транспортирането на оборудване от родните страни обаче беше изключително трудно, така че мебелите бяха изработени от материали, достъпни в чужбина. Първоначално се смяташе, че те ще бъдат точно копие на европейските, но с течение на времето стана ясно, че местните изпълнители могат да комбинират масивни, класически форми с регионални орнаменти. Благодарение на това еднокомпонентните мебели от най-добрите екзотични дървета придобиха съвсем ново измерение. Те бяха украсени със сложни флорални мотиви, ориенталски символи и привличащи вниманието детайли. Следователно кухнята в колониален стил е място, където европейската елегантност и екзотична оригиналност са хармонично съчетани..

Колониални кухненски материали

Дървените подове също са добре дошли в този тип интериор. И по стените трябва да се появят приглушени цветове с естествени нюанси. Те могат да бъдат боядисани и тапетирани. Много желан ефект е топлият и уютен интериор, който получавате, като използвате златни или медни добавки, както и топли кафяви и зелени, което също е свързано със спецификата на мястото, тъй като стилът включва естествени тропически пейзажи, оттук и честият мотив от цветя и листа..

Цветове и шарки

Кухнята в колониален стил трябва да има земни стени. Деликатни бежови, пастелно зелени или размити кремави нюанси ще направят тежки, екзотични мебели да не затрупват интериора. Хората, които обичат блясъка, могат да си позволят тапети, релефни в екзотични шарки. Кухня в колониален стил е изпълнена с естествени материали, така че бамбукови килими за маса, кошници с водорасли или спално бельо на прозореца биха били добра идея. Тъканите могат да имат ориенталски шарки като персийски пейсли, леопардови петна или флорални акценти.

Пространствата в колониален стил, въпреки своята изтънченост, са много уютни. Това се дължи на нежните цветя, комбинирани с дърво. Уютната атмосфера също е свързана с появата на природни препратки, както в добавки, така и в цветове. Колониалната кухня е идеална за пищно зелено, което може да се използва като покривка, завеси или щори. Цялото ще бъде подчертано и от екзотични декорации и ориенталски скулптури..

Цветовете, които ще направят пространството уютно и удобно, ще бъдат медни, златни и топли кафяви. Струва си да се погрижите за малки акценти под формата на флорални или листни мотиви, които веднага ще бъдат свързани с тропическите пейзажи..

Кухня в колониален стил – мебели и аксесоари

Кухня в колониален стил не може без тежки мебели, изработени от тъмно екзотично дърво. Затова изберете маса от махагон или абанос с кожени седалки, бюфет с ажурна врата, украсена с фитинги. Не забравяйте, че кухните в колониален стил обичат аксесоарите. Това могат да бъдат фигурки на екзотични животни, глинени вази, лампа от ратан или древен глобус. Струва си да окачите на стената графики, напомнящи за филм. «От Африка», или етнически маски, а също така поставете купа от седеф, пълна с черупки, на перваза на прозореца. Колкото повече добавки са свързани с тропически експедиции, толкова по-добре.

Мебелите са най -важният елемент на всяка кухня в колониален стил. Характеризират се с масивност и тежест. Най -често изработени от дърво като червено, черно, тиково дърво или розово дърво. Колониалните кухненски мебели също се характеризират с тъмен цвят, въпреки че техните по -ярки колеги стават все по -често срещани. Колониалната кухня има издълбани елементи, които правят кухненските мебели изключително елегантни..

Когато избирате кухня в колониален стил, трябва да обърнете внимание на аксесоарите, свързани с бившите колонии. И затова би било чудесна идея да използвате индийски лампи, елементи, моделирани в слонова кост, многоцветни ивици и пр. Трябва да се стремите към близост до природата, като декорирате кухнята с живи растения.

Колониалната кухня трябва да бъде място, пълно със скрити значения и символи: цвете на лотос, надничащо от декоративна покривка, статуя на Буда от сандалово дърво, поставка за тамян на слон. Всички тези нюанси ще ви накарат незабавно да се почувствате като в бивша британска колония в центъра на Индия..

Колониална кухня – за кого?

Колониалният стил е чудесно предложение за хора, които се чувстват добре в елегантен интериор и обичат класическите решения. Тази естетика, благодарение на масивните мебели, ще бъде най -добре представена в големи пространства. В малките кухни колониалният стил може да бъде допълнен с аксесоари.

Колониална кухня – Избор на знаменитости

Казват, че колониалният стил е същността на типичния «американска мечта». Звезди отвъд океана отдавна го обожават и се опитват да запълнят домовете си с него. Модният дизайнер Ралф Лорън, топмоделът Синди Крофорд или американската певица Шерил Кроу украсяват вили с екзотични аксесоари. За тях фоайето, трапезарията или кухнята в колониален стил са несравними..

Модерен колониален стил в кухнята с нотка на тропиците

Настоящата модна тенденция е комбинацията от колониалното с тропическото. По тъканите и стените се появяват екзотични мотиви на растения и птици, както и шарки на хищни животни. Всекидневната или спалнята са интериори, в които колониалните нотки са много често срещани, но кухнята не прави изключение. Това не е изненадващо, защото този стил е квинтесенцията на комфорта. Как трябва да изглежда кухнята в колониален стил? Фотогалерията ще го покаже с удоволствие..

На снимките ще намерите нестандартни колониални кухненски интериори, които ще ви позволят да създадете изключително функционална стая в любимия си стил. Вижте готовите проекти.