Коридор в стил Арт Нуво: 100 дизайнерски идеи

Изкуството на интериорния дизайн днес включва огромен брой стилове, дошли от различни епохи, държави, народи и различни видове изкуство. Един от най -популярните и хармонични е Арт Нуво – мек, естествен, гладък и изискан.

Характеристики на стила Art Nouveau в интериора

Този стил е за хора с отлично чувство за стил и вкус, без да се стремят към помпозност и претенциозност. Хармонична и елегантна комбинация от меки и пастелни цветове, използването на естествени материали и естествени мотиви. Модерният се характеризира с наличието на сводести линии в архитектурните структури, гладки извивки в интериорните елементи. Модерният се характеризира с асиметрия, наличие на стъклени елементи и декоративни аксесоари, мекота и комфорт на осветлението.

Интериорен дизайн в модерен стил

За да създадем интериор в този стил, се нуждаем от: довършителни работи или конструкции с овални и заоблени форми, дървени подове или имитация на неутрален естествен цвят «под дървото», екологично чисти мебели от естествени материали с ковани детайли, цветно стъкло и витражи, необичайни асиметрични лампи и сенници, естетични скулптури, картини, фигурки, текстил, задържан в цветова палитра, мраморни или каменни материали за декориране на различни интериорни компоненти.

Входно антре в стил ар нуво в къщата

В коридора на голяма къща стилът в стил Арт Нуво може да бъде реализиран в цялото му великолепие и разнообразие, като се вземат предвид всички основни характеристики и изисквания. Ако планирате къщата си от началото на строителството до окончателния интериорен дизайн, можете да помислите предварително как да приложите архитектурните особености на коридора в стил Арт Нуво още на етапа на проектиране и строителство. И на етапа на довършителните работи вече е необходимо да се въведат елементи от интериорния дизайн в стил Арт Нуво, като се избере подходящото довършване на тавана, стените, пода. И точно в къщата може да се използва един от основните нюанси на модерността – монтаж на ковани или дървени стълби, големи стъпала.

Входно антре в стил ар нуво в апартамента

В случай на интериорен дизайн в стил Арт Нуво в коридора на обикновен апартамент, най -вероятно ще трябва да въведете основните характерни детайли и стилови елементи. Освен това, като се има предвид малкият, най -често размерът на коридора. Ето защо е важно да се поддържа чувство и чувство за стил. Дизайнерите препоръчват ергономични дървени шкафове за съхранение на дрехи и обувки и използване на цветен или естествен декор, огледала.

Стените могат да бъдат частично декорирани с естествен камък, подходящ за Арт Нуво; за да покриете пода, изберете ламинат, паркет или линолеум в естествени нюанси «под дървото», който, плюс всичко, ще бъде лесен за поддръжка и използване в коридора. И разбира се, няколко аксесоара, представящи стила на Арт Нуво.

Тапет в стил Арт Нуво за коридора

Тапет за коридора в стил Арт Нуво въплъщава основните характеристики на този стил. Така че за вашия коридор, тапетът с дискретни пастелни цветове, обикновен или с извити гладки шарки, флорални орнаменти или мраморни мотиви, е перфектен. Наложително е да се вземе предвид осветяването на помещението с естествена и изкуствена светлина. Ако коридорът е добре осветен, можете да изберете тапет в по -тъмни нюанси, но ако стаята не е достатъчно осветена, трябва да дадете предпочитание на светлите нюанси на тапета.

Картини в стил Арт Нуво за коридора

Едно от най -важните условия за местоположението на стенното изкуство е комбинацията от цветовата схема на картината с цветовата схема на интериора на коридора. Тоест, както всичко в Арт Нуво, картина или няколко картини трябва да бъдат направени в доста сдържани цветове, да имат естествени мотиви, меки очертания и плавни линии. Удари, какво се нарича «точно» ще има композиция от три или четири картини със същата тема, разположени асиметрично по стената.

Полилей в коридора модерен стил

Всеки вид осветителни тела са идеални за модерни: стени, тавани, окачени. Важно е да се обърне внимание и да се съпоставят размерите на коридора и полилея, както и степента на осветеност, когато лампата е включена. За голям и доста висок коридор е необходим голям и мощен полилей. Ако коридорът е малък, тогава идеалният вариант би бил малък един или повече лампи, прожектори, стенни свещи в красиви, заоблени нюанси с ковани детайли.

Мебели в стил Арт Нуво в интериора на коридора

Съвременните производители на мебели ни предлагат богата селекция от готови комплекти мебели за коридора. Можете също така да направите индивидуална поръчка, като изберете материал, аксесоари и декор, винаги с ковани и стъклени елементи, огледала. Отлично решение е цветното стъклопис в мебелните врати, интериорните и входните врати, разположени в коридора. Независимо дали купувате готови мебели или правите индивидуални поръчки, важно е да изберете такива мебели «ще се вмести» в интериора на коридора на избрания стил по размер, материали и декор.

Интериорът на коридора в модерен стил модерен

Съвременният стил Арт Нуво често се нарича модерна класика. Това мнение наистина има право да съществува. Благодарение на съвременните иновации имаме ново високо ниво на качество на осветление, висококачествени ергономични мебели, различни иновативни техники и технологии за довършване и декориране на помещения. Можем да прибегнем до помощта на професионални дизайнери. Но в същото време някои от старите, класически правила и стилови характеристики, интересни, доказани с годините, техники и детайли, ще останат в съвременността. Именно тази комбинация от нови и стари идеи и решения правят модерния стил толкова популярен, обичан, ненадминат..

Входно антре в стил Арт Нуво е модерен, не губещ своята актуалност, функционален, естетичен и уютен избор. Такава стилна, удобна и оборудвана стая, която първо се среща с всички, определено ще бъде достойно начало за опознаване на вашия гостоприемен дом..