Книги, поставени в интериор с обрат

Въпреки възрастта на електронните книги, любителите на четенето на обикновени хартиени копия все още не са изчезнали. И това не е изненадващо. В края на краищата това има свой специален чар: възможно е да прелиствате страници, които миришат на печатарско мастило, докато например седите удобно в лек стол. Единственият проблем е, че в един момент в къщата има толкова много книги, че въпросът как да ги организираме по -добре, толкова много, че да се получи оригинален интериор с обрат. Нека се опитаме да разрешим този проблем, като си поиграем с няколко опции, които са най -популярни..

 • Дизайнерско решение 1

  Когато в къщата има много книги, цяла стена от пода до тавана може да бъде посветена на тях.

 • Дизайнерско решение 2

  Все още няма много книги, можете да ги съхранявате просто под формата на такива културни купчини.

 • Дизайнерско решение 3

  В детската стая книгите с цветни корици могат да бъдат поставени на рафтовете като на изложба – получавате много весел и ярък дизайн

 • Дизайнерско решение 4

  Ако все още има относително малко книги, тогава можете да организирате такива интересни и атрактивни вертикални купчини

 • Дизайнерско решение 5

  Ако таваните са високи, можете да използвате пространството над входната врата – стилно и практично

 • Дизайнерско решение 6

  Много удобно и изключително практично е да поставите рафтове за книги в ниша – изглежда добре и спестява място

 • Дизайнерско решение 7

  Стелаж с книги може да бъде поставен във всяка стая, като предварително сте обмислили индивидуален дизайн с елементите, от които се нуждаете

ПредишенСледващ1234567

Книгите като декор

Много оригинален начин за подчертаване на цветови акценти в едно- или двуцветни интериори. Подреждането на книгите по този начин чрез съставяне на кориците с ярки, наситени цветове ще създаде специален шик в стаята. И всичко, което е необходимо за това, е просто да увиете книгите в цветна хартия и да покажете цялото си творческо въображение, за щастие, има достатъчно място за това. Събирайки и поставяйки книги по цвят, можете по този начин перфектно да допълвате интериора на стаята с ярки и цветни детайли..

Ако събирате и подреждате книгите по цвят, получавате много ефективен дизайн.Цветно съчетаните книги представляват поразително допълнение към дизайна на стаятаСтелаж с книги, подредени по цвят, изглежда много впечатляващо

Използване на корици от същия цвят

Тази опция може да се нарече почти идеална, защото книгите излизат проектирани в същия стил, а не пъстри, както обикновено изглеждат. За това се използват ръчно изработени корици, които могат да имат един или няколко цвята, но винаги тези, които ще бъдат в хармония с цялостната цветова схема на интериора..

използването на корици на книги от същия цвят създава много елегантен вид

Оригинални рафтове за книги

Интериорът е уникален и необичаен, ако използвате оригинални рафтове за книги, които могат да изглеждат напълно различно. Например, такива рафтове за книги изглеждат ефектно и необичайно, създавайки много високи купчини книги:

Високи крака с книги - оригинален интериорВисоките вертикални купчини книги са особено ефективни на черен фон.Висока вертикална рафт с книги - оригинален елемент от интериора Също така не по -малко оригинални и изгодни са рафтовете за книги с обърнат диагонал, които, наред с други неща, могат да бъдат поставени в ниша с помощта на класическа рамка:

Оригинална лавица за книги в класическа рамкаДиагонални рафтове за книги - изключително ефективен интериорен елемент За собствениците на библиотеки с впечатляващи размери са подходящи обикновени правоъгълни или квадратни рафтове или рафтове за книги, които понякога заемат цяла стена в една стая наведнъж: Между другото, такава стена за книги изглежда много стилно и впечатляващо в просторна и осветена стая.

Цяла книжна стена изглежда много стилно в интериораМного стилен интериор на просторен хол с цяла книжна стенаАко има много книги, те могат да заемат цяла стена, което ще добави специален стил към интериора. Често рафтовете с книги се поставят в спалнята, например над вратата или главата на леглото, което също е много удобно..

Рафтовете за книги могат да бъдат подредени в спалнята или над вратата, или директно над главата на леглото

Рафтове за книги

Най -важното за една библиотечна система е нейният безпрепятствен и лесен достъп до някоя от нейните части, както и възможност за лесно премахване на отделни елементи, ако е необходимо, като се заобиколи сортирането. Такива стелажи се поставят, като се вземе предвид максималното удобство и затова първо трябва добре да помислите кои елементи на бъдещите стелажи ще ви трябват и защо.

Рафтове с рафтове за книги - практично решение

Между другото, използването на стена до прозореца е практично решение за съхранение на рафтове с книги, спестявайки място в стаята..

Рафтовете за книги над прозореца - поразителен и практичен дизайн Рафтовете за книги, разположени до прозореца, изглеждат много културни в интериора. Поставянето на рафтове за книги над отвора на прозореца значително спестява място

Рафтове с книги под тавана

Тази опция за поставяне на книги в интериора е оптимална, когато трябва да спестите място в малка стая, особено ако вашите тавани са достатъчно високи. В допълнение, това решение изглежда много органично и необичайно. Единственото нещо, което неизбежно ще е необходимо в този случай, е стълба за получаване на такава «Високо» литература. Е, и още един неочакван момент – възможно е книгата да реши да падне отгоре точно на главата ви. Ако всичко това изобщо не ви плаши, тогава тази идея е много добра и креативна, особено за собствениците на тесни помещения..

В тесно пространство книгите могат да бъдат поставени над тавана, ако не се страхувате, че ще паднат върху главата ви

Не забравяйте за правилата за поставяне на книги в интериора.

Когато хоствате домашна библиотека, трябва да се грижите не само за външната и естетическата страна, но и за други много важни точки: