Kleine geheimen van een grote slaapkamer

Bij het ontvangen van een bestelling voor het ontwerp van een indrukwekkende slaapkamer, stellen de meeste ontwerpers zich de integratie van minimalisme in een moderne interieurstijl voor. En ze zijn te begrijpen, want geen enkele stijl is zo geneigd om de maximale hoeveelheid ruimte zo minimalistisch te gebruiken. Ruimte en bewegingsvrijheid, geen franje in decor en soms een complete afwijzing daarvan, frisheid, zuiverheid van lijnen en vormen.

Grote slaapkamer

Maar niet alle huiseigenaren hebben alleen een bed en een lamp aan de muur nodig in een grote slaapkamer. Sommige mensen moeten een plek voor werk of creativiteit regelen, iemand heeft een fauteuil en een salontafel nodig en iemand droomt van een badkuip in de slaapkamer. Alles is mogelijk met behoud van een minimalistische houding bij de inrichting van een indrukwekkende slaapkamer.

Ruime slaapkamer

Aan de hand van het voorbeeld van 60 ontwerpprojecten van grote slaapkamers, stellen we voor om rekening te houden met de nuances van het ontwerp van de oppervlakken van de kamer, de inrichting, gordijnen van ramen en bedden, decoratie en meer.

Licht palet

Het kleurenpalet van een indrukwekkende slaapkamer

Hoe groot de slaapkamer ook is, veel ontwerpers en huiseigenaren zullen geen genoegen nemen met een ander palet voor oppervlakteafwerkingen dan licht en zelfs puur wit. Voor een minimalistische stijl zijn de wanden en het plafond, en soms de vloer in lichte kleuren, kenmerkend. Kleine contrasterende decorstukken, kunstwerken of hoofdbordversieringen zijn in dergelijke gevallen het voordeligst..

Slaapkamer voor twee zones

Lichte afwerking van de kamer

Sneeuwwitte afwerking voor een slaapkamer met grote ramen

Het is echt een geweldig gezicht om de zon overspoeld te zien worden met een indrukwekkende slaapkamer ingericht in een wit kleurenpalet. Ruimte, netheid, elegantie en comfort overweldigen zo’n kamer..

Grote ramen in de slaapkamer

Panoramische ramen en licht

Levendige kunstwerken

Op de zolder

Sneeuwwitje slaapkamer

Slaapkamer in het wit

Sneeuwwitje illusie

Sneeuwwit interieur

Slaapkamer op de bovenverdieping

Pastelkleuren in de decoratie van de slaapkamer

Een alternatief voor het gebruik van wit als basis voor het inrichten van een slaapkamer kan een pastelkleurgroep zijn. Kies uit een warm of koel palet van neutrale, rustige tinten, afhankelijk van de intensiteit van het natuurlijke licht.

Pastelpalet voor de slaapkamer

Slaapkamer in neutrale kleuren

In zilverachtige tinten

Contrast decor

Slaapkamer achter een scheidingswand

Lichte tinten voor het slaapkamerinterieur

Lichte omgeving

Accent blauwe muur

Warme tinten

Donker palet voor een grote slaapkamer

Ruime ruimtes zijn bestand tegen voldoende donkere tinten voor oppervlaktedecoratie en slaapkamerinrichting. Diepe, donkere tinten kunnen de intimiteit en ontspanning creëren die veel huiseigenaren nodig hebben na een dag hard werken.

Donker palet van de slaapkamer

Donkere tinten voor contrast

Donkere muur

Accent donkere muur

Donkergrijze tinten

Licht interieur als een manier van zelfexpressie in slaapkamerontwerp

Het zijn de ruime kamers die ons in staat stellen te genieten van het gebruik van heldere, rijke kleuren in de decoratie en decoratie van de slaapkamer. Ontwerpers begrijpen dat niet iedereen van een licht, monochroom palet in het interieur van een slaapkamer houdt en bieden ontwerpopties met heldere, kleurrijke elementen en decoritems..

Contrasterend ontwerp

Helder textiel

Licht parket

Heldere accenten

In turquoise kleuren

Baksteendecoratie als accentmuur in de slaapkamer

U kunt vaak een slaapkamerontwerp in loftstijl vinden, harmonieus geïntegreerd in de moderne stijl van de kamer. In dit geval kunnen bakstenen muren niet alleen fungeren als een symbool van het behoren tot de industriële stilistische trend, maar ook om de aandacht te accentueren, bijvoorbeeld op het hoofdeinde van het bed. Baksteenafwerking lijkt het meest geschikt in grote ruimtes, vergelijkbaar met voormalige productieruimtes..

Bakstenen muur aan het hoofd

Baksteen afwerking

Witgekalkte baksteen

Grote open haard in de slaapkamer

Wanneer er voldoende ruimte in de slaapkamer is, kunt u denken aan het plaatsen van een schouw, met natuurlijk of kunstmatig vuur. Het gevoel van thuis op koude winteravonden zal niet alleen het lichaam verwarmen, maar ook de ziel. Bovendien kan het ontwerp van de haard als een aandachtspunt en zelfs als een kunstobject fungeren..

Ongewone open haard

Door een wilskrachtige beslissing van de ontwerper werd de open haard in deze ruime kamer gevuld met een overvloed aan natuurlijk licht omgetoverd tot een ongewoon decoritem met een functionele achtergrond. Natuurlijk werd hij het brandpunt van de slaapkamer en duwde zowel het grote bed als het recreatiegebied naar de achtergrond en zelfs de aanwezigheid van een tweede niveau rond de omtrek van de hele ruimte van de kamer..

Grote slaapkamer met open haard

Luxe slaapkamer met open haard

Open haard voor slaapkamer

Ruime slaapkamer met open haard

Grote slaapkamer in witte afwerking

Badkamer in een grote slaapkamer

Als de ruimte van de kamer het toelaat, kun je het segment scheiden voor het organiseren van de badkamer, maar er zijn een aanzienlijk aantal huiseigenaren die graag een bad in hun slaapkamer willen zien. Vanuit kostenoogpunt zal deze benadering van het regelen van een plaats voor waterprocedures zelfs minder duur zijn dan het organiseren van een aparte ruimte, maar er moet rekening worden gehouden met de aanwezigheid van vocht in de slaapkamer bij het kiezen van materialen voor afwerking en inrichting van de Kamer..

Badkamer achter de muur

Een badkamer achter een muur is de meest voorkomende en praktische manier om het grondgebied van een badkamer in een slaapkamer te organiseren..

Badkamer achter een schuifdeur

De inrichting van die slaapkamer suggereert de mogelijkheid om woon- en utilitaire ruimtes te scheiden – de badkamer kan gedeeltelijk worden verborgen achter schuifdeuren.

Lichte slaapkamer met badkamer

Het plaatsen van een badkuip in de slaapkamerruimte zonder schermen en scheidingswanden is een gewaagde beslissing, maar zoals we kunnen zien, zal de ontwerper in deze kamer de moed niet weigeren. Een helder palet, kleurrijk meubilair, oppervlakteafwerking die ongebruikelijk is voor een slaapkamer, een originele benadering van het verlichtingssysteem en decoritems – alles werkt om een ​​zeer persoonlijk beeld te creëren van een niet-triviale omgeving.

Bad in de slaapkamer

Nog een voorbeeld van de aanwezigheid van een badkamer in een slaapkamer, maar dan in een veel rustiger kleurenpalet en minimalistische setting..

Landelijke elementen in de slaapkamer

Extra slaapkamermeubilair

Wanneer de slaapkamer meer dan indrukwekkend is, proberen veel huiseigenaren, naast het hoofdslaapgedeelte, verschillende segmenten te organiseren die nodig zijn voor hun comfortabele tijdverdrijf. Iemand voelt zich op zijn gemak dat het kantoor in de slaapkamer is, iemand heeft een hoek nodig om te lezen en creativiteit, vrouwen stemmen voor de aanwezigheid van een kaptafel of zelfs het organiseren van een volwaardig boudoir.

Werkplek in de slaapkamer

Boekenkast in de slaapkamer

Studeer in de slaapkamer

De aanwezigheid van een desktop of een eenvoudige console voor een computer is een veelvoorkomend element van de inrichting van een grote slaapkamer, soms is er voldoende ruimte voor het organiseren van boekenplanken, open of gesloten opslagsystemen.

Grote slaapkamer met zithoek

Slaapkamer met erker

Mini-woonkamer in de slaapkamer

TV in de slaapkamer

Extra inrichting

Complete woonkamer in de slaapkamer

Nisbed

De organisatie van een plek voor ontspanning in de vorm van een kleine woonkamer, soms alleen bestaande uit een fauteuil en een salontafel, maakt het niet alleen mogelijk om de slaapkamer extra functionaliteit te geven, maar ook om het interieur radicaal te veranderen, weg van minimalisme en ernst van de situatie.

En tot slot brengen we twee afbeeldingen onder uw aandacht van minimalistische grote slaapkamers met een contrasterend, niet-triviaal ontwerp..

Minimalistisch interieur

Puur minimalisme