Klassiek studio-appartement: ontwerp voor tijd

De klassieke stijl in het interieur van het pand manifesteert zich in de symmetrie en plechtigheid die inherent zijn aan de decoratie van paleizen. Modern classicisme is niet langer zo pretentieus, het is aangepast voor het ontwerp van nieuwe appartementen en huizen. Het huidige begrip van deze stijl omvat manifestaties van:

 • rococo;
 • classicisme van de oudheid;
 • Empire-stijl;
 • barok-.

Een appartement in een klassieke stijl wordt gekenmerkt door terughoudendheid, rust en fundamenteel imago.

Karakteristieke kenmerken van de stijl

Een volwaardige klassieker komt tot uiting in parelmoer overlopen, bas-reliëfs en zuilen. Het meubilair is ook versierd met houtsnijwerk en patronen. Voor de vervaardiging ervan worden dure houtsoorten gebruikt:

 • roze;
 • Citroen;
 • Karelische berk;
 • Kers;
 • noot.

Kamer in grijstinten Heldere elementen op een achtergrond van natuurlijke tinten Een woonkamer in een studio-appartement inrichten

Je kunt ook zeldzaam antiek gebruiken. Dit alles is kenmerkend voor echte kunstkenners. Als het alleen gaat om het creëren van een aantrekkelijke uitstraling voor de kamers van het huis, dan kunt u eenvoudiger materialen en kopieën van antiek gebruiken..

Groot schilderij aan de muur in de woonkamer

Accessoires zijn van bijzonder belang bij het creëren van stijl. Gravures, schilderijen, uitgebreide lijsten en een overvloed aan spiegels maken het interieur compleet. Gordijnen die ramen bedekken of als scheidingswanden worden gebruikt, bestaan ​​noodzakelijkerwijs uit meerdere lagen. Hun kleuren en decoraties zijn zeer ingewikkeld. Het gebruik van lambrequins, draperieën en franjes is hier passend..

Zachte bank in de woonkamer Douchecabine met elegante armaturen Sneeuwwit sanitair op een grijze achtergrond

Een aparte plek wordt ingenomen door sculpturen van kleine beeldjes op nachtkastjes tot manshoge mensfiguren. De kasten zijn gevuld met stevig gebonden boeken. Kandelaars worden gebruikt om woonkamers en slaapkamers te versieren.

Slaapkamer in grijstinten Slaapkamerdecoratie in grijstinten

Licht en kleur

Voor elke kamer zal natuurlijk licht een prioriteit zijn. In een klassieke stijl is dit vooral het geval, omdat grote, sierlijke frames een integraal onderdeel van het interieur zijn. Ontwerpers raden aan om glas in lood te gebruiken voor de klassieke stijl. Zo’n product kan de centrale figuur worden van de hele inrichting..

Balkon met gestoffeerde meubels Badkamer met contrasterend meubilair Panoramische ramen in de woonkamer

Kunstlicht wordt voornamelijk vertegenwoordigd door een centrale armatuur. Dit kunnen metalen producten met meerdere banen zijn in de vorm van fakkels of kaarsen. Stoffen tinten die zacht diffuus licht geven, zijn ook geschikt. Kristallen kroonluchters voegen chic toe aan het beeld van de kamer, sprankelend met lichttinten in de randen van de hangers. De centrale armatuur wordt meestal aangevuld met kleine zijarmaturen, die in dezelfde stijl zijn ontworpen..

Keuken in natuurlijke tinten Inbouw keukenapparatuur Zonering van ruimtes in een studio-appartement

De basiskleur moet nobel en kalm zijn. Kies uit beige, melk of crème kleuren. Met een dergelijke achtergrond kunt u zich in de toekomst niet beperken in de selectie van kleuren van meubels en accessoires. Verzadigde kleuren zijn geschikt. Ze worden het best gebruikt voor muren of meubels. Dit kunnen tinten groen, blauw, bruin of bordeaux zijn. Architecturale structuren zijn gemaakt in het wit.

Bar in de keuken-woonkamer

De meest geschikte materialen voor het inrichten van een kamer in een klassieke stijl zijn:

 • marmer;
 • hout;
 • natuurlijke stoffen;
 • leer

Ik gebruik vergulding of een geschikte imitatie als decoratie. Vermijd indien mogelijk goedkope materialen van lage kwaliteit waardoor het interieur er niet duur en nobel uitziet..

De basis van de klassiekers toepassen in een studio-appartement

Ondanks de wortels van de stijl die teruggaat tot de oudheid, past het gebruik van moderne huishoudelijke apparaten in een dergelijk interieur. Je kunt de algemene sfeer van de kamer niet bederven door dergelijke machines in meubels te bouwen. Hiervoor maken apparatenfabrikanten speciale modellen en vullen meubelfabrikanten hun producten aan met niches. Met deze kenmerken moet rekening worden gehouden om ervoor te zorgen dat de klassieke stijl relevant en comfortabel wordt in moderne appartementen..

Markering van de keuken met meubels

De klassieke stijl zou een win-win zijn voor de woonkamer. Het is de moeite waard om wat tijd en geld te besteden aan het ontwerpen van deze specifieke kamer, aangezien het de centrale kamer is in elk huis. Natuurlijke materialen, exquise meubelstoffen en decoratief porselein achter glazen kastdeuren zullen een onuitwisbare indruk op bezoekers maken. Zo’n woonkamer zal boekdelen spreken over de eigenaren dan welke andere kamer in huis dan ook. Het is belangrijk dat het beeld foutloos is, zoals alleen een klassieker dat kan zijn..

De grote zaal zal voldoende worden aangevuld met zuilen en bogen. Een dergelijke kamer maakt het gebruik van een groot aantal spiegels in vergulde lijsten mogelijk. Zo’n interieur straalt luxe en welzijn uit..

Schilderij in een vergulde lijst in de badkamer

De keuken in klassieke stijl ziet er ook interessant uit. Het ontwerp van deze kamer vereist een speciale aanpak, omdat de overvloed aan apparatuur en sanitair de vervaardiging van specifieke meubels veronderstelt. Het verdrijven van blokken en niches kan moderne technologie verbergen. Metalen elementen moeten worden gestileerd om bij de klassiekers te passen.

Indeling in zones van de keuken-woonkamer Chromen keukenapparatuur

De meest geschikte tinten voor het interieur behoren tot het natuurlijke assortiment. De meubels zijn voornamelijk gemaakt van materialen die natuurlijk hout imiteren. Lage tafels en werkbladen zijn het meest geschikt voor afgemeten en rustig werken in zo’n keuken. Stoelen en eettafel kunnen worden versierd met houtsnijwerk. De schalen voor het ontvangen van gasten onderscheiden zich door hun elegantie en zijn gemaakt van edel porselein. De toepassing van het familiewapen op dergelijke schotels kan de verfijning van de situatie benadrukken..

Heerlijke gerechten in de keuken Eethoek in de woonkamer gecombineerd met de keuken

De stijl zal worden aangevuld met prachtige kleine dingen die aangenaam zijn voor het oog. Het is een overvloed aan ruches, veters, lampen, kandelaars, kwasten en meer.

Om de klassieke stijl organisch in het moderne leven te laten passen, is het noodzakelijk om functionaliteit en verfijning te combineren. Door het proces van het inrichten van een appartement met de nodige aandacht en toewijding te benaderen, kunt u een ideaal beeld bereiken dat de eigenaren van het appartement en hun gasten vele jaren zal bekoren.