Karnap: et arkitektonisk element i designerens tjeneste

Blandt de arkitektoniske elementer fortjener karnapperne stor opmærksomhed. På bygningens designstadium er nogle vægge forsynet med fremspring, der udvider rummet. Sådan en fremtrædende væg med vinduesåbninger kaldes et karnap. Oprindelsen af ​​dette begreb ligger i tysk arkitektur, og selve ordet betyder en afsats i væggen..

To-etagers bygning med karnapper

Praktiske egenskaber ved karnapvinduet

Designet kan være rundt eller flersidet. Oftest er et sådant element iboende i stuen, men andre værelser kan dekoreres med det..

Karnapperne bærer en stor praktisk og funktionel belastning. Først og fremmest er dette ekstra plads, som du kan arrangere efter eget skøn. Med tilstrækkelig plads kan du udstyre et karnap i køkkenet i form af en spisestue. Og i fællesrummet kan det tjene som et kontor eller arbejdsområde for en studerende. Planteelskere kan placere alle deres kæledyr her og dermed skabe et frisk grønt område..

Usædvanlig struktur med et karnap Karnap på facaden af ​​en lille bygning

Karnapperne er kendetegnet ved et stort antal ekstra vinduer, hvilket betyder mere lys og illusionen om rummelighed. Farvet glas kan bruges i sådanne vinduer. Dette rum vil blive tildelt og vil indtage en central position i rummets overordnede miljø..

En interessant løsning kan være at placere en køje i et karnap. Dette trin vil være kompetent set fra at spare plads, da sengen i et sådant design er adskilt fra resten af ​​situationen, hvilket frigør en stor mængde ledig plads. Derudover kan sengen adskilles af et forhæng og skabe det nødvendige privatliv for at sove..

Herregård med karnap Karnap i bygningens første lag

Det er også klogt at placere en sofa her. Efter at have frigjort det meste af rummet fra omfangsrige polstrede møbler, kan du dekorere det efter eget skøn. Samtidig vil sofaen være placeret på det mest fordelagtige sted, da lyset fra vinduet falder direkte på det, hvilket tillader ikke at tænde ekstra belysning i dagslys timer. En udsigt til hele rummet åbnes fra sofaen, hvilket er særligt vigtigt, når der er børn i huset.

Karnapperne sætter stilen for hele interiøret. Et sådant værelse ser altid højtideligt ud og antager en særlig tilgang til dets design..

Minimalistisk karnap Glaseret karnap Lille karnap på en træfacade

Karnap i rumdesign

Da karnapperne oftest er udstyret med et stort antal vinduer, bør du passe på deres design. Du kan vælge gardinerne efter din smag, men gardinstængerne skal være specielle. Normalt laves de på bestilling nøjagtigt efter formen og størrelsen af ​​et bestemt arkitektonisk element. Hvis indstillingen med særlige gardinstænger ikke virker passende, kan du bruge rullegardiner, der er installeret separat på hvert vindue. Der er mange sorter af sådanne gardiner. Efter det samme princip er persienner og romerske persienner egnede her..

Klar belysning af karnapper Panoramavinduer i karnapperne

Dette område kan fremhæves med farven på finishen ved hjælp af rumzoneringsteknikken. Dette vil give dig effekten af ​​et værelse i et rum. Ved at bruge møbler, der ikke svarer til rummets generelle stil, kan et sådant designtræk understreges.

Kontinuerlig ruder i form af panoramavinduer til vinduer vil give besøgende en unik følelse af enhed med naturen. Dette gælder især, hvis bygningen ligger uden for byen eller udsigten fra vinduerne giver dig mulighed for at beundre den..

Panoramavinduer af karnapperne To etagers karnap Stort karnap

Da den dekorative funktion er i højsædet, er forskellige dekorationer og skulpturer velkomne i designet af et sådant rum. Et lille springvand omgivet af grønt kan være præcis det, du har brug for efter en hård arbejdsdag..

Karnappepladsen kan udstyres til læsning eller bare afslapning. Det er nok at dække en bred vindueskarm med en blød madras. Du kan roligt sidde på den med en bog eller strikke. Nicher under sådan en vindueskarm bør heller ikke være tomme. De hængslede vindueskarme kan bruges som låg til dybe kasser, der kan rumme sengelinned og andre ting.

Usædvanlig bygning med karnap Stilfuldt facadeelement - karnap

For at øge effekten af ​​at udvide rummet er det nødvendigt at dekorere karnappens vægge med spejlplader. De vil reflektere lys fra vinduerne og spredes gennem rummet..

Møbler til design af et sådant rum er bedst lavet på bestilling. Karnappens område og form dikterer deres egne regler for valg af en indstilling. Så for eksempel er det bedre, hvis der er en smal sofa eller en bænk langs væggen. Du kan bruge puderne, der ligger enkelt på vindueskarmen, til at skabe ekstra siddepladser i tilfælde af gæster.

Træ karnap på en facade i sten Træfacader med karnapper

Ofte er polstrede møbler installeret mod vinduet. Dette giver dig mulighed for at løsrive dig fra det, der sker, og helt fordybe dig i dine tanker. Til et sådant formål vil bløde stole med vendefunktion være det bedste køb. Sådan en universel ting i interiøret vil gøre det muligt at trække sig tilbage med udsigt fra vinduet og om nødvendigt vende tilbage til virksomheden for at fortsætte samtalen..

Hus med karnapper Usædvanlig struktur, dekoreret med et karnap Afrundet karnap på facaden

Designløsninger bør kombinere funktionel brug af ekstra rum med dets æstetiske komponent. Det er ikke nok bare at sætte en stol midt i karnapperne og bruge tid der på at kigge ind i det fjerne. Der er mange flere muligheder på denne plads, som du ikke må gå glip af..