Избелен дъбов цвят в интериора

Избелен дъб често се използва в съвременния интериор. Матовата релефна повърхност на естествения материал изглежда луксозно, светлите нюанси на този материал се вписват перфектно в интериора на стая с всякаква форма и размер. Бюджетните опции за интериорни елементи и довършителни работи са представени чрез изкуствено създадена имитация. Изкуствените материали, които имат демократична цена, междувременно не отстъпват на оригинала по естетически качества, което позволява на руснаците да използват мебели и довършителни материали от цвят избелен дъб с всякакъв размер портфейл и жилищна площ от всякакъв формат. Каним ви да се запознаете с възможностите за използване на цвета на избелен дъб при декориране на стаи с голямо разнообразие от функционални цели по примера на нашата мащабна селекция от снимки на съвременни дизайнерски проекти.

Избелен дъбов цвят в интериорния дизайн

Характеристики на цвят и обхват

Избелен дъб е представен в доста широка гама от цветове – от бледо розово, много светъл тон до сиво -сребрист, умишлено отлежал дъб. Сянката на избелен дъб може да бъде студена (с леки нотки на синьо или лилаво) или топла (деликатни прасковени и светло бежови нюанси). Така или иначе, намерете «моята» нюанс избелен дъб, който хармонично ще се впише в създадения образ на стаята, може да бъде всеки собственик на апартамент или частна къща, планиращ цялостен ремонт или малка промяна на собствения си дом.

Избелен дъб в хола

Всекидневна в пастелни цветове

Дърво навсякъде

Дървото като акцент

Вградени мебели избелен дъб

Критериите, които ще повлияят на избора на нюанс на избелен дъб, включват следното:

 • местоположението на стаята спрямо кардиналните точки и нивото на естествено осветление (за северната част на сградата е по -добре да използвате топли нюанси, които ще възстановят баланса на цветовата температура; за южната страна можете да използвате хладни вариации от избелен дъб с нотки на сиво, синьо или лилаво);
 • размерът на стаята като цяло (малко пространство, светли нюанси на избелен дъб визуално ще се разширят, в просторна стая можете да използвате контрастни комбинации от този цвят с тъмни или ярки цветове);
 • височина на тавана (цветът на избелен дъб може безопасно да се използва за довършване на тавана в помещения с достатъчна височина);
 • избраният стил на интериорна декорация (цветът на избелен дъб може да се използва във всеки стил, но е необходимо да се вземат предвид нюансите на сянката, например за стила shabby chic или vintage е по -добре да изберете отлежал дъб , за високотехнологични нюанси с лека лилава мъгла са подходящи);
 • цветовата палитра на интериора (избелен дъб е особено добър в комбинация с контрастни цветови схеми, но съседните нюанси също ще изглеждат уважавани, ако се проектира малка стая, която трябва да бъде визуално увеличена).

Кухненски интериор

Леки и гладки фасади

Кухненски фасади в светли цветове

Избелен дъб за подове

Кухня в пастелни цветове

Обхватът на избеления дъбов цвят е невероятно широк. Светлите нюанси могат да се използват в помещения с всякакви размери, при производството на различни интериорни предмети. Избелените дъбови повърхности могат лесно да се комбинират с други материали, по -тъмни или по -ярки цветове. Така че избеленият дъб се използва при производството на:

 • мебели;
 • довършителни материали за подови настилки;
 • стенни и таванни панели;
 • крила на вратите;
 • корнизи с различни модификации (цокъл, корниз, платформи за отвори за прозорци и врати);
 • декоративни елементи за различни цели и дизайн (части от осветителни тела, пердета за завеси и завеси, рамки за картини и огледала и др.).

Резбовани корнизи избелен дъб

Интериор на банята

Работен плот от избелен дъб

Вградени гардероби

Използването на избелен дъбов цвят в интериора

Цветът на избелен дъб може спокойно да се счита за почти универсален. Светлите нюанси и красивата текстура хармонично се вписват във всяко изображение на стаята. Прави впечатление, че избеленият дъб се използва от дизайнери с голямо разнообразие от тенденции за създаване както на масово произвеждани артикули, така и на изключителни. В модерен интериор избелен дъб може да се намери под формата на цяла повърхност (под, таван или стена), мебел (шкаф или вграден) и миниатюрни елементи, без които картината на стаята все още би била непълна.

Кухненски фронтове избелен дъб

Комплект от светло дърво

Контрастни комбинации

Оригиналният дизайн на тавана

Светъл образ на спалнята

Универсалността на избелената дъбова дървесина е и във факта, че може да се използва в помещения с различни функции. Светлите благородни нюанси ще бъдат подходящи както в спалнята, така и в хола, ще създадат хармонична атмосфера в детската стая, ще добавят изисканост в кухнята или трапезарията и хармонично ще се впишат в светлия образ на баня със снежнобял санитарен фаянс . Универсалната, лека основа от избелен дъб ще се впише органично в дизайна на малък апартамент или голямо домакинство, студио или жилище със стандартно оформление, дори в офис този материал може да се използва за изпълнение на различни интериорни елементи или повърхностно довършване.

Избелени дъбови повърхности

Дизайн на трапезария

Врати и още от избелен дъб

Стъпки и подови настилки

Отлежал избелен дъб

Спалня в пастелни цветове

Подови настилки

Избелен дъб като цветова схема за създаване на подови настилки е една от най -популярните приложения за благородни, светли нюанси. Приятните тонове, текстура и красив естествен модел от светло дърво ще изглеждат органично в малки стаи, помагайки за визуално увеличаване на обема на помещението и скриване на възможни недостатъци, архитектурни несъвършенства.

Скандинавски стил

На тъмен фон

Кънтри мотиви в хола

Избелен дъб в сива спалня

Много хора погрешно смятат, че светлият под е непрактичен вариант за проектиране на домове с малки деца и / или домашни любимци. Но върху светли повърхности прахът, отпечатъците на боси крака и дори драскотините са много по -малко видими, а новото поколение ламинат е доста лесно да се грижи. Така че, ламиниран паркет от избелен дъб има следните предимства:

 • лекота на монтаж (няма да е трудно да създадете подово покритие със собствените си ръце, удобните брави ще гарантират еднаквостта на създадената повърхност и скоростта на сглобяване);
 • няма нужда да изравнявате подовете до перфектно състояние, преди да поставите ламината;
 • висока устойчивост на слънчева светлина, ламинатът е в състояние да запази първоначалния си цвят за дълго време;
 • отлични качества за пожарна безопасност;
 • относително достъпна цена (в сравнение с естествен паркет);
 • устойчивост на влага – постига се чрез използване на влакнеста пресована дървесна структура;
 • отлична устойчивост на износване (маркировка от 1 до 5 върху опаковката от ламинат), устойчивост на износване и надраскване.

Дизайн на просторна спалня

Съвременен стил

Леки повърхности

Избелен дъбов ламинат

Светлият избелен дъбов паркет е неутрална опция за дизайн. Това е чудесен фон за ярки мебели, контрастни комбинации. Дори начинаещ в интериорния дизайн няма да му е трудно да подчертае фона на избелени дъбови настилки.

Светъл фон за ярки мебели

Оригинален дизайн на спалня

В спалнята за двама

Дизайн на лека трапезария в кухнята

Много често избелените дъбови настилки се използват за декориране на спални. В тази стая е важно да се създаде най -удобната и релаксираща атмосфера. Леките повърхности се справят отлично с тази задача, като помагат, наред с други неща, за визуално разширяване на малко пространство..

Всички нюанси на сивото

Дъска от избелен дъб

Спалня в хладна палитра

Просторна спалня с високи тавани

В съвременните дизайнерски проекти на кухни и трапезарии избелен дъб също е лесен за видим на пода. Съвременните дизайнери препоръчват използването на светъл ламинат за тези, които искат да създадат труден светъл и свеж образ на стаята, и да постигнат усещане за почти стерилна чистота в помещението, където се приготвя и дегустира храната..

На фона на снежнобели стени

Подови настилки

Избелен дъб на пода

Украса на трапезария

Хай-тек стил

Модерният хол е практичен, но и невероятно естетически приятен. Тя трябва да задоволи всички нужди на членовете на домакинството в различни възможности за отдих и релакс, но в същото време да изглежда стилно и модерно. Използването на универсални дизайнерски техники помага да се поддържа релевантност в продължение на много години. Светло подово покритие, върху което всяка мебел се превръща в акцентен елемент, е чудесна идея за тези, които все още не са уверени в своите дизайнерски умения или не са готови да поемат рискове при избора на цветове..

В хола с висок таван

Лаконичен дизайн

Лека подова дъска

Светла и просторна всекидневна

Лаконичен интериор

Положено от традиционното «рибена кост» Подовите настилки от избелен дъб са класика, която ще помогне да се внесе елегантност и изтънченост в интериора на стаята. В резултат на това подовата настилка може лесно да се превърне в акцентен елемент от интериора, привличайки всички погледи..

Паркет

Избелен дъб с износен ефект

Стенни и таванни панели

Светлите нюанси на избелен дъб правят възможно използването на това дърво или неговата ефектна имитация за създаване на довършителни материали не само за стени, но и за таван. Стенните панели в цвят избелен дъб могат да бъдат представени както във варианти с ламели, плочки, така и в ламарина. За декориране на тавана и стените може да се използва както цялостна декорация с дървени панели, така и комбинация от продукти с други довършителни материали..

Довършване на подове и стени

Завършване с подсветка

Всекидневна в морски стил

Модерен стил

Таванни панели избелен дъб

Тапицерия от дърво

Една от опциите за използване на дърво с лек, леко износен естествен модел е изпълнението на таванни греди. Този цвят не утежнява образа не само на тавана, но и на цялата стая, като същевременно придава на образа на интериора леко докосване до селския живот, близост до природата..

Катерици и подове от дърво

Таванни греди

Избелен дъб за греди

Декориране на спалнята само с дърво

Мебели от избелен дъб

Мебелите, изработени в избелени дъбови цветове, имат способността да внесат лекота и свежест във всеки интериор на стаята. Дори масивни мебели не изглеждат монументални поради използването на светли дървесни тонове. В малки помещения с недостатъчно естествена светлина такива мебели стават «магическа пръчка» интериор. Той се вписва идеално във всеки интериор, носи нотки на изтънченост и дори лукс.

Мебели от избелен дъб

Мебели от избелен дъб на тъмен фон

Офис обзавеждане

Системи за съхранение в цвета на таванните греди

Мебели в цвят избелен дъб

Мебели за спалня

Един от най -популярните начини за използване на избелен дъбов цвят в обзавеждането е създаването на системи за съхранение. Светлите фасади с красив модел от естествено дърво се вписват органично във всеки интериор на помещението, без да претрупват образа му, дори при наличието на големи размери. Избелен дъб е най -широко използван при проектирането на фасадите на кухненски шкафове. Лек, свеж, чист, но в същото време уютен образ на кухненското пространство ще се хареса на всеки, който се озове заобиколен от системи за съхранение в избелен дъбов цвят..

Избелен дъб във вътрешността на кухнята

Светли фасади на тъмен фон

Строги, гладки фасади

Отлежал изкуствено избелен дъб

Кухненски комплект в цвят избелен дъб

В кухнята и трапезарията цветът на избелен дъб може да се използва не само за проектиране на подови настилки или изпълнение на фасади на мебелни комплекти. Моделът от светло естествено дърво може да се използва при подреждане на трапезария – за изработка на маса и столове (табуретки) …

Трапезна маса от избелен дъб

Съсредоточете се върху зоната за хранене

Трапезна група в избелен дъбов тон

Дизайн на лека трапезария в кухнята

Ярка декорация на трапезария

Трапезна маса от избелен дъб

Не по -малко внимание заслужава изпълнението на кухненски плотове в цвят избелен дъб. Те перфектно излъчват блясъка на частите от домакинските уреди и са в състояние хармонично да се комбинират с почти всяка цветова схема на фасадите на кухненските шкафове..

Работни плотове в избелен дъбов тон

Фокусирайте се върху кухненския остров

Дървото като акцентен елемент

Проектиране на трапезарията

Дори малка мебел като масичка за кафе, библиотека, табуретка или стойка, направена в цвят избелен дъб, може да внесе нотки на лекота и свежест в модерен интериор. Такива мебели изглеждат особено впечатляващи на тъмен или ярък фон, печатни покрития.

Белена дъбова пейка

Избелена дъбова масичка за кафе

Мебели от избелен дъб

Скромно обзавеждане за спалня

Изтъркана шик спалня

Дизайн на стая за новородено

Врати в избелен дъбов нюанс

Когато използвате крила на вратите с избелен дъбов цвят в интериора, можете да отидете по два начина: да поставите тези елементи в цялостната картина на стаята или да играете контрастно. Всичко зависи от размера на стаята, параметрите и броя на интериорните врати и образа, който искате да създадете. Интериорните врати със стъклени вложки ще помогнат за визуално увеличаване на пространството на тесни коридори или малък коридор. Но плътните платна, без вложки и декор, се вписват идеално в почти всеки стилистичен дизайн на спомагателни помещения.

Врати от избелен дъб

Оригинален коридор

Вътрешни и входни врати

Крила от светло дърво

Класически мотиви

Фокусирайте се върху декорацията на вратите

Врати със стъклени вложки