Интериор на частна къща – характеристики на дизайна през 2019 г.

За разлика от малките и стандартни апартаменти, където буквално всеки квадратен метър трябва да бъде спестен, в частен дом собствениците могат да използват всякакви дизайнерски техники, които отговарят на техните представи за красотата, функционалността и практичността на домашния интериор. В просторните стаи на частни апартаменти можете да сбъднете дизайнерските си мечти, създавайки наистина комфортен, уютен и визуално атрактивен дизайн за семейно гнездо. Но големите пространства също са голяма отговорност. Важно е да не пропуснете избраната концепция за създаване на дизайн за собственост на частно жилище, да не се напиете от простора на помещенията и възможностите, които обещава голяма площ. Предлагаме на вашето внимание богат избор от дизайнерски проекти за частни къщи с декорация на стаи за различни функционални цели. И се надяваме, че настоящите идеи за създаване на модерен, практичен и естетичен интериор ще ви помогнат да обновите мечтите си и да се насладите на плодовете на вашите собствени дизайнерски идеи..

Модерен хол

Интериор на хол в частна къща

Контрастен дизайн

Характеристики на дизайна на частни къщи през 2017 г.

Няма значение в какъв стил искате да украсите личния си дом. Буквално цялата стилистика застъпва просторни и светли помещения, с високи тавани, големи прозорци (често с оригинална форма). Ако е физически невъзможно да се увеличи съществуващото пространство, тогава е необходимо да се разшири поне визуално:

 • използвайте светла палитра за довършване на тавана и стените, контрастно тъмна (ярка) за декориране на подове;
 • нанесете огледални и лъскави повърхности;
 • можете да използвате мебели от прозрачен акрил (пластмаса), той буквално се разтваря в образа на стаята;
 • системи за точково осветление и линейно осветление, равномерно разпределени по функционални сегменти, помага не само за перфектно осветяване на наличното пространство, но и за визуално увеличаване;
 • отворен план помага за създаването на многофункционални стаи, в които светлината се разпространява свободно и домакинствата могат лесно да се движат между зоните;
 • често, за да се запълни наличният обем на стаята с максимално количество светлина, е необходимо да се изостави текстилната декорация на прозорците (ако те не излизат на улицата, тогава такава мярка няма да навреди на домакинството ).

Всекидневна с панорамни прозорци

Светла и просторна стая

Контрастни комбинации

Студени цветове

Не нова, но все пак актуална техника за проектиране е използването на естествени мотиви в дизайна на дома. И не става въпрос само за използване на естествени материали за създаване на обзавеждане и обзавеждане, декоративни елементи и текстилен дизайн. Използването на естествена цветова палитра ви позволява да създадете комфортна, уютна и релаксираща атмосфера на дом, в който е толкова приятно да си починете от сивия и шумен град, много рекламни билбордове и осветление, притискащи психиката..

Естествени мотиви

Оригинален избор на материали

Фокусирайте се върху финала на повърхността

Светло изображение на хола

Друга характерна особеност при изготвянето на интериора на модерен частен дом е комбинацията от функционални зони в една стая:

 • хол, кухня и трапезария са разположени в една стая, съставлявайки обща база от най -често посещаваните места в къщата за цялото семейство. При проектирането на такова пространство е важно да се използва единна концепция за всички сегменти, за да се създаде хармонична картина на многофункционално пространство;
 • такива функционални сегменти като работно място, кът за книги или домашна библиотека често се намират в спалнята – всичко зависи от параметрите на стаята и нейните възможности;
 • често антрето не се откроява като отделна стая и е свързано със студийна кухня или комбинирана всекидневна;
 • библиотека може да бъде разположена в коридорите (рафтовете с книги се вписват лесно дори в тесни утилитарни помещения, разпростиращи се по стените от тавана до пода);
 • в частни къщи с два или повече етажа стълбищата могат да бъдат оборудвани с малки функционални сегменти – домашни мини офиси или зони за четене с рафтове за книги и удобни кресла, подови лампи.

Комбинирано пространство

Кухня-трапезария-хол

Кухня-студио

Комбиниране на функционални зони

Всички нюанси на бялото често се използват в съвременните частни апартаменти. Не само възможността за визуално увеличаване на обема на помещенията подтиква дизайнерите и техните клиенти да използват бели тонове за довършване и обзавеждане, но също така създава лек, ефирен и светъл образ на функционално пространство. В същото време няма ограничения за избора на допълнителни аксесоари за помещения – кухни, дневни, спални, бани и дори спомагателни пространства (коридори, коридори, веранди) са декорирани в бяло.

Белоснежни повърхности

Лек дизайн за спалнята

Бял цвят за интериора на спалнята

Белоснежни фасади

Светли повърхности на просторна кухня

Снежнобял дизайн на кухнята

Светло покритие за хола

Вторият най -популярен цвят в дизайна на съвременните жилища все още е сив и неговите нюанси. Неутралността, гъвкавостта и простотата на комбинаториалността на този цвят подтикват мнозина да използват нюанси на сивото както като основа за интериорна декорация, така и за изпълнение на основни мебели и допълнителни интериорни елементи. Една проста комбинация от сиви нюанси с бяло и интегрирането на дървени повърхности (от всякакъв вид дърво) може да създаде неприятна комфортна атмосфера в помещенията, но и да внесе нотки на благородство и елегантност в образа на пространството..

Спалня в частна къща

Сиво като акцент

Светли нюанси на сивото

Всички нюанси на сивото

Акцент тъмно сиво

Ако говорим за избор на цветова палитра за декориране на частни апартаменти, тогава е очевидно, че в просторни стаи тя е много по -широка. Светлото пространство е в състояние да приеме доста ярки акценти. Това могат да бъдат или отделни интериорни предмети – мека мебел или фасади за съхранение, или цели повърхности, декорирани като акцент, привличащи цялото внимание към себе си..

Ярка тапицерия

Акцент върху мека мебел

Островен фокус

Друга особеност на интериорната декорация в частни къщи е използването на индустриални мотиви. Това е доста оригинално в селска къща, например да се срещнат бетонни или тухлени стени като акценти в декорацията на спалня или хол, кухня или трапезария. Това могат да бъдат както девствени повърхности (истинска тухлена зидария или бетонна стена), така и ефектни имитации, направени с помощта на течни тапети, стенни плочки или декоративна мазилка..

Тухлена зидария като акцент

Оригинално покритие на изпускателния канал

Индустриални мотиви в спалнята

Акцент върху декорацията на тавана

Бяла тухлена стена

Акцент върху пространството около камината

Скандинавският стил оказа не по -малко влияние върху формирането на модерния стил на интериорен дизайн. Дизайнерите от цял ​​свят предлагат на своите клиенти скандинавски мотиви като основа за проектиране на спални и дневни, кухни и утилитарни пространства. Простотата и лаконичността, смесени с комфорт и уют, подправени с прости цветови комбинации и възможност за закупуване на интериорни предмети на достъпни цени в мрежа от известни магазини, подтикват много руснаци да изберат този, разбира се, практичен стил за декориране на домовете си . На голяма територия на страната ни климатът е подобен на скандинавския, също имаме малко слънце и топли дни в годината, домовете ни не по -малко се нуждаят от лек завършек и използването на естествени суровини за производството на интериорни предмети.

Скандинавски мотиви

бели стени

Тъмни акценти

Панорамни прозорци за просторна всекидневна

Влияние на скандинавския стил

Практичност и комфорт

Особено внимание в интериора на съвременните частни домове се отделя на осветителната система. Очевидно е, че в просторни и многофункционални помещения е необходима стъпаловидна система за осветление. Централно осветление или осветление по периметъра на стаята няма да бъде достатъчно. Ако в стаята има няколко жилищни сегмента, тогава е необходимо всеки да избере опцията за осветление (в зависимост от функционалността, размера на зоната и местоположението спрямо отворите на прозорците) – прожектори или ивично осветление.

Осветление в хола

Осветителна система в модерна стая

Осветление за просторна стая

Лампи за спалнята

Друга характерна черта на дизайна на съвременните жилища е използването на многофункционални интериорни елементи и трансформиращи се мебели. Например легла и дивани с кутии за съхранение, сгъваеми конзолни маси, които може да не заемат място изобщо в сгънато състояние, тахти и тахти, в които можете да съхранявате книги и списания, кухненски ъгли с чекмеджета за поставяне на всякакви прибори, вградени системи за съхранение, които често буквално се сливат със стените.

Легло със системи за съхранение

Многофункционални мебели

Акцент на килима

Проектиране на различни стаи в частни домакинства

Удобна всекидневна

Всекидневната в частна къща най -често е просторна и светла стая, в която не само цялото семейство се събира вечер, но също така е възможно да се приемат гости и да се организират партита. Стаята трябва функционално да отговаря на всички изисквания на семейството, предпочитанията на членовете на домакинството, техните начини за организиране на отдих. Но в същото време интериорът на хола трябва ефективно да играе ролята на визитната картичка на къщата, защото именно в тази стая поканените гости прекарват по -голямата част от времето си. Всекидневната в частна къща е удобна и уютна, но в същото време модерна и практична.

Дизайн на хол в частна къща

Царството на симетрията

Удобна всекидневна

Всекидневна в светли цветове

Акцент върху живите растения

Това е в хола, че влиянието на модерния стил, застъпничество «удобен минимализъм» осезаемо, както в никоя друга стая в частен дом. Пространствата на частни къщи ви позволяват да обзаведете хола със специален лукс, буквално запълнете почти целия обем на стаята с интериорни предмети. Но този сезон дизайнерите препоръчват да не е лесно да се сдържате в декорирането на хола, а ясно да определите списъка с необходимите мебели и да използвате функционални елементи като декоративни елементи – лампи, текстил, а в редки случаи и декор за стени. В резултат на това пространствата в хола ще бъдат изпълнени със светлина и въздух, интериорните предмети няма да го затрупват, създавайки трудна органична среда и благоприятен емоционален фон за отдих и отдих със семейството.

Минималистично обзавеждане за хол

Светло изображение на общото помещение

Лек интериор

В пастелни цветове

На фона на бели стени

Огледала като декорация на стени

Акцент върху текстила

Обратната стратегия за декориране на хол в частна къща е представена от традициите на класическите стилове. Ако в «чист» Под формата на класически интериор в съвременните дизайнерски проекти не можете да го видите често, тогава неокласикът е широко разпространен навсякъде. Приспособени към нуждите на съвременния собственик, традиционните мотиви получават втори живот благодарение на напредъка в материалите, обзавеждането и декоративните елементи, текстила и осветлението. Т.нар «достъпна класика» става най -добрият вариант за декориране на помещения в частни апартаменти, чиито собственици искат да видят елегантност, лек намек за лукс и в същото време функционалност на интериора.

Неокласика в хола

Неокласически дизайн

Традиционни мотиви

В хола с високи тавани

Класически мотиви

Трудно е да си представим хол в частна къща без камина. В собствения ви дом винаги има възможност за инсталиране не просто на електрически аналог на огнището, а на функционираща камина с комин. Нищо не може да създаде наистина комфортна и уютна атмосфера за релаксация със семейството ви като танц на огън в красива камина. Огнището в съвременния хол, следвайки дългогодишни традиции, се превръща във фокусна точка, около която е изградено цялото обзавеждане на стаята. Често именно огнището става отправна точка при създаването на симетричен, балансиран образ на хола..

Всекидневна с камина

Камина за симетричен вид

Всекидневна с огнище

Камина в бял хол

На светъл фон

Уютна спалня

Спалнята на частно домакинство е частна стая, декорирана единствено въз основа на личните предпочитания на собствениците. Не случайно модерният стил насърчава разумния минимализъм, съчетан с максимален личен комфорт. Ако за вас е по -удобно да имате само необходимите интериорни елементи в пространството на спалнята – легло, гардероб и нощно шкафче или нощно шкафче, тогава трябва да организирате обзавеждането на стаята. Ако спалнята не изглежда пълна без тоалетка, работно място или уютен кът за четене и пространството ви позволява да организирате допълнителни функционални сегменти, тогава тези зони могат успешно да бъдат интегрирани в съществуващия интериор.

Модерен интериор на спалнята

Спалня в светли цветове

Дизайн на просторна спалня

Снежнобяла мебел

Светъл връх - тъмно дъно

Може би спалнята е най -популярното пространство за използване на бежова палитра. Топлина и спокойствие, мир и комфорт, които придават бежовите нюанси, са най -подходящите за стая, в която е обичайно да се отпуснете след тежък ден и да натрупате сила преди нови постижения. Палитрата от бежово покритие може ефективно да се разрежда със снежнобялите мебели. Или създайте определен акцент с тъмна цветова схема за леглото и системите за съхранение.

Спалня в бежови тонове

Естествени нюанси за спалнята

Акцентни петна

Многофункционална кухня

За много от нашите сънародници кухнята е сърцето на къщата, нейното функционално и емоционално огнище, център на внимание. Не само защото домакинята прекарва много време тук, приготвяйки вкусни ястия, а вечер цялото семейство се събира за ядене, но и защото най -близките гости често се приемат в кухнята. По правило кухненското пространство на частна къща може да се похвали с достатъчна площ за разполагане на всички необходими системи за съхранение, домакински уреди, работни повърхности и трапезария. В просторна кухня не е нужно да пестите всеки сантиметър, да използвате домакински уреди със стандартни размери и ясно да отговаряте на изискванията на ергономията за удобно и безопасно извършване на всички работни кухненски процеси..

Дизайн на кухня в частна къща

Интериор на кухня-трапезария

Топла цветова палитра

Ярки акценти за кухнята

Предимството на просторните кухни е, че могат да се използват популярни цветови схеми. Например, контрастни комбинации при изпълнение на фасадите на кухненски шкафове. Никой няма да спори с факта, че цветовата палитра на кухненския интериор до голяма степен зависи от избора на нюанси за изпълнение на мебелния комплект, защото той заема по -голямата част от използваемото пространство. Тъмните фасади на светъл фон на завършване на кухненското пространство изглеждат много впечатляващи, добавяйки уважение и шик към интериора. А използването на тъмен тон за изпълнение на долния слой шкафове, в комбинация със светъл нюанс за системи за съхранение на стена, ви позволява визуално да увеличите височината на помещението.

Тъмен кухненски комплект

Тъмният акцент на фасадата на острова

Контрастен кухненски дизайн

Тъмно изпълнение на фасади

Интериор на банята

Отличителни черти на банята в частен апартамент е доста голяма площ (в сравнение с помещенията на стандартни и малки апартаменти), възможното наличие на прозорец и нестандартно подреждане на комуникационни системи. В частна къща можете да преместите тръбопровода по ваша преценка, да организирате принудителна изпускателна система, с една дума, да опростите функционалността на банята, без да координирате действията си с различни органи. Всички тези предимства правят възможно създаването на практичен, удобен, функционален и в същото време красив интериор на банята с най -малко разходи и време..

Самостоятелна къща баня

Просторна баня в класически стил

Оригинален дизайн на банята

В банята на частна къща можете да надхвърлите стандартния набор от водопроводни инсталации. В допълнение към ваната можете да инсталирате душ кабина, защото в повечето семейства винаги има разделение на тези, които предпочитат да се греят с гореща пяна, и тези, които предпочитат контрастен душ, хидромасаж. В утилитарно пространство, където няма нужда да пестите всеки сантиметър, можете да инсталирате двойна мивка и значително да намалите времето за сутрешната тоалетна, не само за големи семейства, но и за семейни двойки. В допълнение към тоалетната можете да инсталирате биде и да използвате не компактни модели, а оригинални опции за дизайн на водопроводни устройства.

Баня в сиви тонове

Необичаен дизайн на баня

Дизайн на коридор и коридор

Ако коридорът в стандартен апартамент най -често е тясна и тъмна стая с няколко врати (към други помещения на жилището) или проход към коридора. Просто няма къде да се разпръснете в такова пространство от гледна точка на реализацията на вашите дизайнерски идеи. Независимо дали случаят е в доста просторните утилитарни пространства на частни къщи – в края на краищата никой няма да планира специално изграждането на жилище с малък коридор или много тесен коридор. В такива помещения не можете да се ограничавате само до светли цветове (особено ако има прозорец в коридора или коридора), а изборът на мебели, системи за съхранение е много повече.

Светъл коридор

Дизайн на помощни помещения

Зона за почивка на площадката

Ефективен дизайн

Помещения с високи тавани

Оригинално покритие

Входно антре в частна къща