Slaapkamer 20 m² M.: Hoe een ruime kamer uit te rusten?

Een slaapkamer met een oppervlakte van 20 vierkante meter is een vrij ruime kamer waar niet elk gezin in een gewoon appartement of huis op kan bogen. Daarom kan zo’n omvangrijke slaapkamer een uitstekende basis worden voor de implementatie van de meest creatieve ontwerpideeën en de belichaming van alle plannen van zijn bewoners..

Ontwerpideeën voor grote slaapkamers

In de uitgestrektheid van een grote en vrije slaapkamer zijn veel ontwerpopties en stijlen geschikt. Voordat u een ontwerp ontwerpt, is het belangrijk om prioriteiten te stellen en te bepalen welke doelen en taken de kamer zal vervullen naast de hoofdfunctie – een plek om te rusten en te slapen. U moet ook de stijl van het interieur kiezen waarin de slaapkamer zal worden ingericht..

De Scandinavische stijl is de afgelopen jaren erg populair geweest vanwege de relatieve eenvoud, opzichtigheid en zuinigheid – goed verlicht, in lichte kleuren, met eenvoudige plantelementen en duidelijke geometrische lijnen..

Ongetwijfeld de door velen geliefde klassieke interieurstijl met karakteristieke kenmerken: symmetrie, strakke lijnen, luxe en altijd natuurlijke bouw- en afwerkingsmaterialen. U kunt kiezen voor een minimalistische stijl of moderne hightech, etnische of eco-stijl, art deco of eclecticisme.

Indeling van een slaapkamer van twintig meter

De basis van een competente indeling van de ruimte van elke slaapkamer is gebaseerd op de principes van ergonomie en uw voorkeuren, rekening houdend met de aanbevelingen van ontwerpers en meesterafwerkingsbedrijven. En het belangrijkste einddoel van de indeling is een veilig, comfortabel, zinvol en ergonomisch interieur van een grote slaapkamer..

Om dit doel te bereiken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende nuances: de grootte en vorm van de kamer, hoeveel mensen er in de kamer zullen worden ondergebracht, de grootte van het meubilair past bij de grootte van de slaapkamer, voldoende en comfortabele kunstmatige en natuurlijke verlichting, de benodigde hoeveelheid hoogwaardig en veilig meubilair. Het is niet overbodig om natuurlijke lichtbronnen en kunstmatige verlichtingssystemen te plannen en te plaatsen.

Gerenoveerde slaapkamer 20 m²..

De keuze van bouw- en afwerkingsmaterialen voor de renovatie van een slaapkamer van twintig meter is zeer divers. Voor het decoreren van het oppervlak van het plafond worden gebruikt: mooie en duurzame spanplafonds, hangende gipsplaatstructuren, decoratieve pleister of behang.

Om de muren van een grote slaapkamer te versieren, wordt meestal gekozen voor papier of vliesbehang, structuurpleister, Venetiaans of structureel pleisterwerk. De vloer is voornamelijk versierd met laminaat of parket; ook kwartsvinyl of linoleum wordt vaak gebruikt..

Zonering van een slaapkamer met een oppervlakte van 20 m².

Niet alleen kleine kamers hebben een ergonomische en doordachte zonering nodig. Bij het ontwerpen van het interieur van grote slaapkamers is dit ook nodig. Eerst wordt bepaald met de vraag welke zones, wat ongeveer hun omvang is en waarvoor of voor wie ze worden toegewezen. Kortom, dit zijn rust- en slaapruimtes, een werkruimte, zonering wordt uitgevoerd met behulp van scheidingswanden, meubelopstelling, ander ontwerp van de oppervlakken van het plafond, vloer en muren, gordijnen, decorelementen en accessoires.

Slaapkamer ontwerp 20 m². met kleedkamer

Nog niet zo lang geleden kwam de trend om kleedkamers te creëren en in te richten in ons leven. Het is logisch en handig om een ​​dergelijke optie in een slaapkamer te plaatsen, op voorwaarde dat een vrij grote slaapkamer dit toelaat. Een favoriete ontwerptechniek is de constructie van een gipsplaatstructuur met schuifdeuren, waarbinnen handige opbergsystemen voor dingen en schoenen zijn. Als er een nis in de slaapkamer is, dan is het deze nis die kan worden georganiseerd als een kleine kleedkamer.

Gecombineerde slaapkamer 20 vierkante meter

Een grote slaapkamer is niet altijd een optie die tijdens de bouw is gepland. Dit is vaak het resultaat van een combinatie met een andere kamer om de bruikbare ruimte in huis te vergroten. De meest populaire oplossingen voor dit probleem zijn het combineren van een woonkamer, een hal en zelfs een keuken met een slaapkamer. Als gevolg hiervan krijgen we, afhankelijk van een effectieve en ergonomische zonering, een ruime, functionele en comfortabele ruimte voor rust, slaap en het dagelijks leven..

Afhankelijk van met welke kamer de slaapkamer wordt gecombineerd, selecteren we ook meubels. Ingebouwde meubels, verschillende soorten meubeltransformatoren, scheidingswanden met planken en nissen om dingen te plaatsen, decoratieve elementen zijn erg handig en compact. Let op de kleurresolutie en verlichting van de gecombineerde ruimte, wat trouwens ook zal helpen bij het oplossen van bestemmingsplannen..

Slaapkamer + kinderkamer voor 20 vierkante meter

Niet iedereen heeft tegenwoordig toegang tot luxe meerkamerappartementen, daarom is de combinatie van twee slaapkamers – die van een kind en een volwassene – een veelvoorkomend geval. Deze combinatie is vooral van belang voor eigenaren van tweekamerappartementen met één of meerdere kinderen. In dit geval vervult de hal of woonkamer zijn directe functies en wordt de slaapkamer gebruikt voor rust en slaap voor alle gezinsleden. En in dit geval is een competente zonering noodzakelijk: de slaapkamer verdelen in een kinder- en een volwassen deel van de kamer.

Zones kunnen worden gemarkeerd met scheidingswanden, gordijnen en meubels. Een belangrijk punt is de selectie van compacte, maar ruime en functionele meubels. Om het kind in staat te stellen om in een rustige sfeer creatief bezig te zijn, om lessen in de toekomst voor te bereiden, wordt aanbevolen om de werkplek van een kind in de slaapkamer te plaatsen met een tafel, stoel, kledingkast of planken, goede verlichting.

Een grote, gezellige en functionele slaapkamer is een geweldige oplossing voor elk huis of appartement. Als resultaat van de moeite en het geld dat is besteed aan de renovatie en het interieurontwerp van de slaapkamer, krijgt u een favoriete en comfortabele kamer, die een bron van inspiratie, vitaliteit en verlangen zal worden om nieuwe hoogten te veroveren.!