Huawei bi Android mogao zamijeniti ruskim OS Aurora

Nakon Googleove odluke da kineskom proizvođaču zabrani korištenje Android sustava zbog novih smjernica koje je postavila američka vlada, Huawei bi se sada mogao obratiti Rusiji za operativni sustav. Da je tvrtka Ren Zhengfeija još dala do znanja da će se oslanjati na razvoj vlastitog Hongmeng OS -a kako bi se osiguralo funkcioniranje njegovih pametnih telefona i tableta, čini se da bi rusko rješenje Aurora OS -a moglo biti još jedna alternativa za diva srednjeg carstva u punom previranju.

Huawei bi mogao tražiti da Rusija i Aurora OS zamijene Android

Sailfish OS sada ruski Aurora OS uskoro bi mogao zamijeniti Android u Huawei pametnim telefonima

Huawei bi stoga razmotrio oslanjanje na ruski sustav Aurora OS, koji je ranije stvoren u Finskoj pod imenom Sailfish OS, a zatim je u Rusiji preuzet pod sadašnjim imenom, kako bi popunio prazninu koju je uskoro ostavio Android. Razdoblje obustave korištenja koje je Donald Trump dao kineskoj marki uskoro će isteći i stoga će dovesti do pada prodaje pametnih telefona Huawei na međunarodnoj razini za 60%. Na temelju open source Linux rješenja, Aurora bi i dalje bila kompatibilna s određenim Android aplikacijama i čini se da je alternativno rješenje koje je lakše postaviti od razvoja Hongmeng -a koji još uvijek traje. Zabranjen na američkom tržištu, Huawei bi izravno prešao na stranu dugogodišnje suparničke Rusije.

Aurora OS, bivši Sailfish, mogao bi opremiti buduće Huawei pametne telefone, zabranjene za Android

Kineski Huawei mogao bi izabrati ruski Aurora OS koji je ranije bio Sailfish da zamijeni Android

Kaže se da je izvršni direktor Huaweija razgovarao s ruskim ministrom zaduženim za digitalna, komunikacijska i medijska pitanja, kako bi razgovarali o budućoj upotrebi OS -a Aurora, na koji država Vladimir Putin ima određeno držanje. Razvoj proizvodnih jedinica na tlu Ruske Federacije također bi bio jedan od ključnih elemenata ove moguće suradnje. Politički i gospodarski interesi bili bi pojačani ovim savezom između dvije suparničke sile Sjedinjenih Država, koje su sada Huawei i ruske države, a potonja je u stvari suvlasnica Rostelcoma, voditelja projekta Aurora OS, razvijenog paralelno s Hongmeng KOST.

Zabranjen na američkom tržištu, Huawei bi usvojio Aurora OS izravno na stranu dugogodišnjeg rivala

Ruski Aurora OS ex Sailfish OS Huawei bi mogao odabrati za zamjenu Androida

Međunarodna prodaja Huaweija mogla bi pasti za 40-60%

Kineski proizvođač Huawei navodno razmišlja o zamjeni Androida ruskim OS -om Aurora, ranije Sailfish