Hogyan készítsünk szövet lámpaernyőt saját kezűleg

Napjainkban a kézzel készített rohamosan népszerűvé válik, és elfoglalja jól megérdemelt fülkét a belső térben. A régi bútorok és dekorációs elemek, amelyek úgy tűnt, túlélték idejüket, szakképzett kézművesek kezében átalakulnak, új színekkel kezdenek játszani, és minden belső tér fénypontjává válnak.

A bútorok megújítása és helyreállítása nagyon összetett és fáradságos folyamat, amely nem mindig áll az újítók hatalmában, de az apró dekorációs elemekkel, például lámpákkal, vázákkal, kis könyvespolcokkal és hasonlókkal való munka könnyű esély arra, hogy kitűnjön a tömegből és nemesedjen. a belső teret. Ebben a cikkben lépésről lépésre újra díszítjük az asztali lámpát, teljesen átalakítva..

Az alábbiakban leírt módszer nagyon egyszerű és elég gyors. Ez egy látszólag jelentős változásból áll – a lámpabúra szövetének teljes cseréjéből, de valójában ez a folyamat nem olyan nehéz és ijesztő, csak át kell önteni ezt az ötletet, és helyesen kell követni az utasításokat.

Munkahely lámpabúra dekorációhoz

Először is fel kell készülnie a munkára. Elég fénynek kell lennie a helyiségben, ahol alkotni fog, és az asztalt, amelynél a lámpát helyreállítják, előzetesen le kell takarni olajos kendővel vagy újságokkal, hogy megvédje a sérülésektől vagy szennyeződésektől.

Minden, ami a lámpa díszítéséhez szükséges

A következő lépés az anyagok gyűjtése. Igen, bármennyire is nevetségesen hangzik, de piszkos kézzel szaladgálni szerte a lakásban szalvétát keresve, vagy pánikszerűen ollót keresni nem a legjobb kezdet a kézzel készített. Készítsen előre mindent, ami jól jöhet. Tegye jól látható helyre mobiltelefonját, hogy fel sem tudja venni, ki hív.

Restauráló lámpa

Most, hogy minden készen áll a munkára, elkezdheti a kreatív folyamatot. Helyezze a lámpát függőlegesen, nem kell levenni a lámpaernyőt.

Hogyan lehet újat csinálni egy régi lámpából

Óvatosan, mérőszalaggal vagy puha varrószalaggal mérje meg a lámpaernyő átmérőjét és magasságát. Próbáljon a lehető legpontosabban mérni, különösen akkor, ha átmérővel dolgozik.

Egy régi lámpa díszítése

Keresse meg a megfelelő szövetszínt és méretet. Jobb, ha természetes anyagokat választ, mint a vászon vagy a pamut: sokkal könnyebben feldolgozhatók, az ilyen szövet végei nem repednek el. Miután kiválasztotta a kívánt anyagot, mérjen ki egy szövetdarabot a mért magassággal és átmérővel, és hagyjon körülbelül másfél centimétert a varráshoz. Ennek eredményeként egyenletes téglalap alakú szövetdarabot kell kapnia..

Egy régi lámpaernyővel való munka

Fordítsa át az anyagot a rossz oldalra, és hajtsa össze a téglalap két rövid oldalát, szem előtt tartva a varratmennyiséget. Dörzsölje és varrja a munkadarabot. Egy üreges hengerrel kell végeznie..

Kézzel készített lámpaernyő

Ezt követően az anyagot ismét ki kell fordítani az elülső oldalra. Nézze meg alaposan a varrást, ellenőrizze, hogy a cérna kiütött -e, és mennyire szorosan tartja a szövet. Hajtsa félbe a hengert, és enyhén húzza meg a széleit – ha nem keletkeznek rések a szálak között, akkor a szövet jól rögzített.

Kézzel készített asztali lámpa

Csúsztassa a hengert a lámpaernyő tetejére. Ügyeljen arra, hogy az alsó széle szorosan illeszkedjen a szegélyhez. Ha a szövet hullámokban megy vagy rések keletkeznek, az azt jelenti, hogy az átmérőt helytelenül mérte, és a munkadarabot újra kell végezni.

Egy asztali lámpa újra dekorálása

Ha a szövet és a lámpaernyő alsó széle tökéletesen illeszkedik, akkor ragassza össze őket, és ideiglenesen csatlakoztassa őket csapokkal vagy gemkapcsokkal, hogy a ragasztó egyenletesen oszlik el az anyagon, és ne keletkezzenek lyukak sehol..

Lámpaernyővel való munka

Várja meg, amíg a ragasztó megszárad. Ha ragasztóval dolgozik, ne rohanjon, a mi esetünkben, hogy elkerülje a szövet elmozdulását. Ne feledje, hogy egy ragasztóval már megkenett anyagot alig lehet másodszor használni, ezért a munkadarabot újra kell készíteni.

Lámpaernyő helyreállítása

A lámpaernyő felső szélével való munka sokkal fáradságosabb. Először is tiszta hullámokat kell kialakítania, amelyek elegáns tervezési lépésnek tűnnek, és nem szörnyű amatőr hibának. Igazítsa a szövet felső szélét a lámpaernyő széléhez, és rögzítse csapokkal. Másodszor, ellenőrizze, hogyan néz ki a lámpa minden oldalról, és csak ezután vigyen fel ragasztót.

Munka lámpaernyővel

Hagyja megszáradni a ragasztót. Távolítsa el az esetleges extra csapokat.

A lámpaernyő széleinek korrigálása

Most vágja le az összes felesleges – kiálló anyagot, cérnákat és réseket a lámpa végső befejezéséhez.

DIY lámpaernyő

Ezután rögzítsen egy sor csillogó, lógó gyöngyöt a lámpaernyő alsó széléhez..

DIY asztali lámpa

Várja meg, amíg a ragasztó megszárad. Vizsgálja meg újra a lámpát, hogy nem látható -e nyom a munkáján az anyagon. Távolítsa el az esetleges extra csapokat.

Lámpabúra dekorációk

Egyenesítse ki az anyagot, egyenesítse ki a hullámokat. Az alsó él szalaggal vagy csipkével díszíthető, hogy elrejtse az esetleges hibákat és hangsúlyozza a lámpaernyő szélét.

A lámpaernyő széleinek befejezése

Várja meg, amíg a ragasztó megszárad. Távolítson el minden felesleges alkatrészt és csapot.

Utolsó simítások a lámpaernyőn

Add hozzá az utolsó simításokat. Rejtse el a hiányosságokat a dekoratív elemek, például flitterek vagy szép nagy gyöngyök mögött. A lámpaernyő közepére kössön szalagot, szorosabban kösse össze és formázza «derék» az asztali lámpád.

A régi lámpaernyőt néhány egyszerű lépésben új, gyönyörű dekorációs elemmé alakították át, amely vonzza a vendégek tekintetét, és büszkeségként szolgál minden háziasszony számára. A régi élet új dolgoknak való ajándékozása mindig nagyszerű, különösen akkor, ha ilyen egyszerű és gyors..