Hoe een kantoor thuis uit te rusten?

Dankzij de actieve introductie van computertechnologieën in alle domeinen van het menselijk leven, werd een concept als thuiswerken lang als een normaal fenomeen beschouwd, en werk buiten het kantoor zelf wordt populair en in trek. En dat is helemaal niet verwonderlijk, want dit soort activiteiten heeft veel voordelen, waaronder een prachtige gelegenheid om de hele dag door te brengen in een gezellige en comfortabele thuisomgeving, waardoor je in de juiste stemming komt en je zelfstandig de tijd en werkschema..

Bovendien hoef je geen tijd meer te besteden aan reizen, eten en dingen kopen die aan alle regels van de dresscode voldoen. En het allerbelangrijkste: je hoeft niet elke dag een gemeenschappelijke taal te vinden met je collega’s en je aan te passen aan je baas. Elke vergadering of conferentie kan altijd online worden gehouden.

Maar hoe veelbelovend deze karakterisering van thuiswerken ook klinkt, elke munt heeft een keerzijde. En in ons geval is dit de noodzaak voor de inrichting van het kantoor. Ja Ja. Je hebt het goed gehoord. Elk werk vereist stilte, een zekere mate van concentratie en tijd, dus we hebben het over het opstellen van een businessplan, het geven van een online les of het adviseren van klanten in de keuken, waar borsjt wordt gekookt of in de slaapkamer, waar achter je rug een klein kind zet een soort kunst op de muren Aantrekkelijk idee. Daarom, als u besluit om u te wijden aan thuiswerken, moet u allereerst zorgen voor het regelen van uw thuiskantoor. En hoe je dit op de juiste manier doet, vertellen we je hieronder..

Thuiskantoor: kenmerken

De kamer of plaats die is gereserveerd voor de inrichting van een thuiskantoor, kan worden gericht op absoluut verschillende soorten activiteiten. En het is deze factor die fundamenteel kan worden genoemd als het gaat om het kiezen van een thuiskantoorontwerp. Tegelijkertijd moet u vooraf de mogelijkheid overwegen om het kantoor niet alleen door u, maar ook door andere gezinsleden te gebruiken, wat vooral belangrijk is in het geval van deeltijdarbeid..

Als je kantoor een gezellige plek is met een enkele stoel en een computer in een stille hoek, dan is praten over de veelzijdigheid van zo’n werkplek erg moeilijk. Slechts één persoon krijgt de kans om zich hier te realiseren. In gevallen waar zelfs een kleine kamer voor een kantoor is gedefinieerd, kun je altijd met de kinderen spelen in educatieve spellen..

Het ontwerp van een thuiskantoor herhaalt in de regel de stijl van andere kamers, en het aantal componenten van het interieurontwerp hangt grotendeels af van de grootte van het werkgebied en de voorkeuren van de eigenaren. En het belangrijkste is dat je moet zorgen voor een behoorlijk niveau van verlichting. Zeker als het gaat om werkplekken waar geen raamopeningen zijn.

Waar vind je je thuiskantoor?

Het opzetten van een thuiskantoor in een lege en niet-woonkamer is een geweldige optie om het perfecte ontwerp te creëren dat aan al uw behoeften en smaken voldoet. Maar helaas kan niet iedereen opscheppen over zo’n kans. En in dit geval kunt u een deel van het gebied lenen in elk van de gebouwen die tot uw beschikking staan. We zullen enkele ideeën nader bekijken..

Thuiskantoor in de woonkamer

Aangezien het gebruikelijk is om gasten in de woonkamer te ontvangen en alle gezinsleden het grootste deel van de tijd in deze kamer doorbrengen, is het niet eens de moeite waard om te praten over het regelen van een algehele werkplek in deze kamer. Maar u kunt een miniatuurversie van het kantoor maken, met een minimum aan items. We markeren de verkoophoek met originele boekenplanken en een kleine tafel, die trouwens uit de serie kan zijn «transformatoren» en wijzig uw configuratie indien nodig. Wij vervangen de stationaire computer door een laptop en genieten van een volwaardige werkplek.

Kantoorinrichting op het balkon

Dit idee wordt als vrij gebruikelijk beschouwd, omdat het de laatste tijd erg in de mode is om deze of gene kamer te vergroten door een balkon of loggia aan de hoofdkamer te bevestigen. In dit geval zal het werkgebied er altijd uitzien als een gezellige en verborgen ruimte. Als u de bestaande woonruimte liever niet verbouwt, zorg dan voor extra isolatie van het toekomstige kantoor en voorzie de werkruimte van de nodige meubels en andere details..

Minikantoor

Op het eerste gezicht lijkt het idee om een ​​kantoorruimte in een kast of een van de nissen te plaatsen een beetje ongewoon. De ontwerpers stellen echter dat een dergelijk voorstel helemaal niet betekenisloos is en na implementatie zijn doel volledig rechtvaardigt..

Kantoor op de vensterbank

In gevallen waarin het gebrek aan woonruimte op hetzelfde niveau ligt als de noodzaak om een ​​werkruimte te organiseren, kan de beslissing om een ​​kantoor op de vensterbank uit te rusten een nogal aantrekkelijk idee worden genoemd. In dit geval kan de vensterbank worden gebruikt in plaats van de desktop, die plaats biedt aan een laptop, de benodigde kantoorbenodigdheden of een set naalden en een naaimachine.

Thuiskantoorontwerp voor een man

In de meeste mannenkantoren heerst een kalme en ingetogen sfeer, omdat vertegenwoordigers van het sterkere geslacht in de regel serieuze beroepen uitoefenen, zelfs als het gaat om activiteiten thuis. In dit geval ziet u geen verzameling kleurrijke fotolijsten, spiegels en andere op uw bureaublad. «schattig» attributen.

Maar de aanwezigheid van certificaten, een paar souvenirs in de vorm van een zeilboot of een Boeddhabeeldje is heel acceptabel. Het ontwerp van herenkantoren wordt gedomineerd door bruin, grijs, blauw en klassiek wit. De keuze van meubels en lichtbronnen is gebaseerd op beknoptheid en functionaliteit..

Thuiskantoorontwerp voor vrouwen

Het opzetten van een thuiskantoor voor een vrouw kan worden vergeleken met een wereldreis zonder kaart, navigator en een goed gedefinieerde route. Alles is hier tegelijk nodig. Beginnend met een standaard kantoorset, bestaande uit meubels en apparaten, eindigend met allerlei accessoires in de vorm van beeldjes, een mooie spiegel, foto’s, boeken, kamerbloemen, sierkussens en andere details.

Werkelijke kleuren – grijs, wit, beige en andere natuurlijke tinten. Creatieve mensen kunnen hun werkplek inrichten met felle accenten, meubels met een ongebruikelijke vorm kiezen of wanddecoratie met een originele print kiezen..

In welke stijl ontwerp je een thuiskantoor?

Ondanks het feit dat het inrichten van een thuiskantoor geen gemakkelijke taak is. Dit probleem kan worden opgelost met minimale kennis van interieurstijlen. En over het algemeen kunnen alle ideeën grofweg worden onderverdeeld in voorstellen die verband houden met de klassieke stijl en ideeën die acceptabel zijn voor moderne ontwerpvariaties..

Klassiek

Kantoordecoratie in een van de klassieke stijlen – Empire, English en anderen, omvat het gebruik van dure materialen voor decoratie, geschikte meubels en kleuren. Alles moet hier tegelijkertijd rijk en ingetogen, laconiek en «op grote schaal». Als de hele kamer moet worden ingericht, concentreer je dan op chique gordijnen, meubels, prachtige lampen en accessoires die een aanvulling vormen «Koninklijk» stijl en zal uw status en positie in de samenleving benadrukken. In gevallen waar het creëren van een kantoor de opstelling van enkele meters in de hoek van een van de kamers omvat, gebruikt u gewoon alle bijbehorende attributen op een kleinere schaal..

Moderne stijl

Onder een concept als moderne stijl kan minimalisme betekenen met karakteristieke eenvoudige vormen, laconieke kleuren en een minimum aan dingen die nodig zijn om de klus te klaren, of een beetje buitengewone hi-tech met glazen planken, metalen onderdelen en plastic. En ook een originele loft met zijn urbanistische tonen in de vorm van steen, metselwerk en metalen planken, etnische stijl met uitgesproken oosterse, Afrikaanse of Indiase motieven, of de Provence, met schattige vazen, schilderijen van droogbloemen en andere details. In ieder geval mag de stijl van een thuiskantoor niet afwijken van het algemene concept van het inrichten van een huis of appartement en natuurlijk overeenkomen met uw karakter en beroep..

Thuiskantoor? Waarom niet? Het is heel goed mogelijk om hun taken volledig te vervullen, nieuwe dingen te leren en een carrière op te bouwen zonder het huis te verlaten. Zeker als er een wens voor is. Bovendien weet u al hoe u uw werkplek kunt en moet uitrusten om van uw activiteiten te genieten en vol vertrouwen uw doelen te bereiken..