Helyesen tervezzük meg az étkezőt!

A konyha hagyományos kialakítása munka- és étkezősarokra oszlik. A munkaterület, mint a belső tér funkcionális része, nem kedvez a díszítésnek és a kényelem légkörének megteremtéséhez. A tér céljának hangsúlyozása, valamint a belső dekoráció fő hangsúlyának érdekében használhatja a konyha étkezőjét.

Ergonómia

Az ergonómia a számok tudománya, amely megköveteli a tér konstruktív geometriai tervezését. A megfelelő tervezésnek köszönhetően a lehető leghatékonyabban és legkényelmesebben elrendezheti az összes zónát és bútorobjektumot. A számítások megkezdéséhez meg kell becsülni a rendelkezésre álló területet, és helyet kell biztosítani az étkező számára..

Konyhaasztal

Az étkező elhelyezkedése

Számos lehetőség van az étkező elhelyezésére különböző méretű és formájú konyhákban:

 • Egy sor. Téglalap alakú hosszú konyhákhoz használják. A munka- és étkezőbútorok egy sorban helyezkednek el.
 • Kettős sor. A bútorok a szemközti falakkal szemben helyezkednek el (érintik vagy nem érintik a fal síkját) egymással párhuzamosan. Alkalmas nagy négyzet alakú konyhákhoz.
 • «L» figuratív. A bútorok elrendezésének egyik leggyakoribb módja, ahol a munkaterület egy hosszú fal mentén található, és egy fordulás után – egy étkező.
 • «U» figuratív. Kényelmes olyan helyiségekben, ahol az ablak a bejárat oldalán található. Az étkező a bútorok kaszkádjának szélén és közepén is elhelyezhető.
 • «G» figuratív vagy félsziget. Alkalmas a nappalival összekötött konyhákhoz. A munkaterületi bútorok ismétlődnek «U» figuratív elrendezési mód, és «sarok» tegye félre az étkezőt.
 • Ostrovnoe. Csak nagy négyzetű konyhákhoz alkalmas. Szigetelrendezés esetén az étkező nem érintkezhet a munkaterület falával vagy bútorrészeivel..
 • Kombinált. A modern tervezők gyakran kombinálnak többféle étkezőhelyiséget, új lehetőségeket generálva. Az étkező csatlakozik a munkaterület kiálló vagy szigeti részéhez. Ez egy nagyon kényelmes és praktikus módja a konyhák nagy, 8 négyzetméteres területeinek felszerelésére..

Fotó az étkezőről Étkező a konyhában Konyhaasztal Asztal a konyhai fotón Üveg felső Konyha Design Összecsukható asztal Asztal az ablak közelében Az étkező kialakítása Étkezőterv fotó Hogyan kell felszerelni egy étkezőt a konyhában Az étkező díszítése Az étkező kialakításának lehetőségei Konyha étkező kialakítása

Étkező egy kis konyhában

Még egy kis konyhának is étkezőre van szüksége, azonban a négyzetméter hiánya bonyolítja a zónázási folyamatot. Nem ritkán helyhiány miatt levágják a munkaterületet, eltávolítják a bútorok és háztartási gépek kevésbé fontos részeit. Ez a megközelítés megoldhatja a problémát, de ellentétes az esztétika és a szoba kialakításának elképzelésével. A tér technikai tulajdonságai fantáziával használhatók fel.

Az étkező elhelyezkedése az ablakpárkányon nagyon kényelmes, mivel az ablak melletti helyet asztallapként használja. Az ülőhelyek növelése érdekében az egész étkezőt az ablak rendezi el. Az asztal az ablakpárkánytól legalább 0,5 m távolságra van felszerelve, a székek vagy a kanapé pedig a résben található. Ez segít növelni a zónák közötti szabad helyet..

Univerzális összecsukható munkalapokat is használhat, vagy konyhabútor -tervet készíthet úgy, hogy az étkező bárpultként működjön. Rendkívül fontos figyelembe venni, hogy az asztallapnak ferde szélekkel kell rendelkeznie a hasznos terület növelése érdekében.

Tervezés

A kialakításnak köszönhetően megadhatja a fő esztétikai hangsúlyt, valamint hangsúlyozhatja a kiválasztott elrendezést, színek segítségével.

Konyha interier Konyha belső fotó Elegáns konyhabelső fotó Egy gyönyörű konyha fotó belseje Egy szokatlan konyhai fotó belseje Belső egy modern konyha fotó Vidéki stílusú konyha Bővíthető asztal Üvegasztal Vidéki stílus a konyhában Vidéki stílusú asztal Stílusos étkező Stílusos fotó az étkezőről Modern konyha kialakítás Modern konyha design fotó

Az étkező ózon minden elrendezésére érvényes szabályok, stílusuktól és belső tulajdonságaiktól függetlenül, a következők:

 • A kompozíció létrehozása a belső tér mindkét zónája alapján történik..
 • Az étkező fényes kiemelése kötelező.
 • A munka- és étkezőbútorok közötti szabad térnek legalább 0,4 m -nek kell lennie.

Színek és kontrasztok

A szín a leghatékonyabb módja annak, hogy a belső tér kiemelkedő részét kiemelje. Függetlenül a szoba fő stílusától, a színeket rendkívül lágy tónusokban kell kiválasztani, hogy pszichológiailag harmonikus környezetet teremtsen az étkezési hely számára. Meleg színárnyalat «ehető» színek: zöld, kék, sárga, piros, hozzáértő ékezetet teremt a bútorok fő elemein.

Színkombináció a konyhában

A sziget módszerrel kialakított étkező elrendezéséhez a legjobb a színek és anyagok közötti kontrasztjáték. A munkaterületet kifejező és nyomtalan barna, fehér vagy szürke árnyalatok díszítik, szemben a világos asztallal és székekkel.

Szín a konyhában

Az étkezőnek meg kell felelnie a konyhabelső fő, fő elemének, ezért nemcsak színnel, hanem stílustechnikával is kiemelhető. A stílusok ellentéte, meglehetősen nehéz elrendezni, ha a konyha területe legfeljebb 8 négyzetméter..

Az étkező színe

A szigeti felosztás esetében ez egy megvalósítható és tervezői tervezési lehetőség. Az egyes zónák kialakításának stílusát választva nem vonhat párhuzamot a rokonsággal és a kompatibilitással, de először is a zóna funkcionális és esztétikai követelményein kell alapulnia. Minél kontrasztosabb és világosabb a stílusok kombinációja, annál hatékonyabb lesz a belső kompozíció..

Az étkező kiosztása

A konyhát egyetlen belső térben díszítve, a szilárd összetétel kialakításának szabályai szerint, az étkező kiemelkedik a dekoratív dekorációk és az anyagok hangsúlyozásával.

Étkező a konyhában Étkező a konyha fotóján Konyha kialakítás a képen Vidéki stílus a konyhában Skandináv stílus a konyhában Rusztikus konyha Pop -art bútorok Stílusos étkező Stílusos fotó az étkezőről

Számos technikával lehet kiemelni az étkezőt a konyha belsejében:

 • A padló segítségével. A padlóburkolat elválasztja az étkezőt és a munkaterületet. Ez lehet egy típusú padló különböző színekben vagy két különböző típusú padló..
 • A falakon keresztül. A munkaterületen a falak vízálló és könnyen mosható anyagokkal vannak bélelve, míg az étkezőben inkább «kényelmes» a nappalik falburkolatában általánosan használt anyagok.
 • A mennyezet segítségével. A mennyezet részt vesz a zónák kialakításában és kiosztásában is. Használhat felfüggesztett többszintű szerkezeteket, amelyek segítségével nemcsak a zóna kiemelkedik, hanem a világítás is kedvezően van ellátva..
 • Díszítő elemekkel. A Dekor megteszi, bármely megnyilvánulásában. Textíliák: szőnyegek, függönyök és panelek, valamint asztalterítők. Kerámia: vázák, edények. További elemek: mesterséges gyümölcsök és ikebana, amelyek színes akcentust hoznak létre.
 • Anyagokkal és bútorokkal. A bútorgyártáshoz használt anyagok különbsége kiváló belső kontrasztot teremt.

A legjobb belső stílusok az étkezőben

A konyha étkezőjének díszítéséhez legjobb klasszikus belső stílusokat használni, amelyeket természetes anyagok, meleg színek, nyílt világítás és mérsékelt dekoráció jellemez. Kombinálhatja a klasszikus belső terek különböző jellemzőit a modern képviselőkkel. A modern, műszakilag felszerelt belső térben a munkaterület előnyösnek tűnik, harmonikusan kiegészítve a klasszikusok lágy formáival az étkező díszítésére.