Fali dekoráció – 100 eredeti ötlet

Bármilyen dekoráció minden felújítás utolsó és legélvezetesebb szakasza. Ha a lakás szobáinak falainak dekorációjáról beszélünk, akkor ez a folyamat kedvezően befolyásolja nemcsak a belső képet, hanem a tulajdonosok kreatív képességeit is. Tervezési álmait a legegyszerűbben a díszítő elemek segítségével valósíthatja meg. Még egy kis változtatás is a szoba falainak díszítésében kolosszális változáshoz vezet a belső képben. De ehhez gyakran nagyon kevés kell. Ha van néhány kézműves készsége, szabadideje és nagy vágya van arra, hogy átalakítsa egy adott szoba kialakítását a lakásban, akkor ez az eredeti, praktikus, kreatív és könnyen megvalósítható ötletválaszték az Ön számára.

Kreatív fali dekoráció

Fa fal dekoráció

Szokatlan polc cellákkal

Ha a célja az egyedi dizájn

Ősi idők óta az emberek díszítik otthonaik falait. Ha lehet nevezni a barlang falait, amelyekben az első sziklafestményeket találták. Manapság nem szükséges magas művészi tulajdonságokkal, kézműves készségekkel rendelkezni ahhoz, hogy otthonát eredeti, stílusos és esztétikus módon díszítse. Nemcsak különféle anyagokat és eszközöket kínálunk, amelyek egyszerűsítik a díszítő elemek gyártását, hanem a generációk sok év alatt felhalmozott tapasztalatait is otthonának díszítéséről..

Fali dekoráció a kandalló felett

Dekoráció fekete alapon

Kontrasztos kombinációk

Természetesen minden kézzel készített termék növeli a belső tér egyediségét. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy meglehetősen kreatív, de egyedi dizájnt hozzon létre erről vagy arról a helyiségről. De a faldekoráció nemcsak belső dekorációs funkciókat láthat el. Ha különféle szín- és textúramegoldásokat használ a falak díszítésére, elrejtheti a befejezés hibáit és még a tervezési jellemzőket is, elterelheti a figyelmet a funkcionális terület sikertelen kialakításáról, és kiemelheti a szoba fő szegmensét.

Keretezett polcok

Tengeri stílusban

Fali dekoráció

A fali dekoráció megkönnyíti a felújítás elhalasztását, legyen az kozmetikai vagy globális. Nem beszélve arról a tényről, hogy a szoba belsejének felfrissítése, új karakterjegyek adása, szín- vagy texturált akcentus létrehozása – mindez könnyen elvégezhető egy olyan faldekoráció segítségével, amely nem igényel nagy költségeket tőled. És ha bármilyen dekoratív munkát a háztartással együtt végez, akkor a gyönyörű belső tér mellett kiváló lehetőséget kaphat a közeledésre, a szülők és a gyerekek közötti közös időtöltésre..

Hófehér falak díszítése

Fali dekoráció a lépcső közelében

Eredeti fali dekoráció

Festmények, plakátok és egyebek

A falak díszítésének egyik legrégebbi és egyben hatékony módja a festmények, különféle panelek, keretes plakátok és egyebek használata. A modern tervezők felajánlják, hogy kipróbálhatják saját otthonuk díszítését, még azok is, akik távol állnak a képzőművészettől vagy a dekoratív művészettől. Használjon kész kereteket az áruházban értékesített képekhez vagy fényképekhez (vagy készítse el saját változatát, ha rendelkezik asztalos készségekkel), kombinálva improvizált eszközökkel – gallyakkal, gallyakkal, papír vagy anyag nyersanyagokkal. A legegyszerűbb módja az akrilfestékek segítségével a kívánt színséma megadásához..

Eredeti összetétel

Egyszeri háttérben

Keretes dekoráció

Evőeszközök és különféle konyhai kiegészítők, amelyeket már nem használnak a munkafolyamatokban, eredeti kompozíciók létrehozására használhatók. Az átalakított háztartási cikkekkel díszítheti a konyhát, az étkezőt, a vidéki ház verandáját, sőt a vidéki stílusú vagy kopott elegánsan díszített nappalit is..

Tálcák fali dekorációként

Lemezek fal dekorációhoz

Fonott vacsora tányérok

Vidéki stílusú dekoráció

Kedvenc aforizma, családi szlogen vagy csak egy szép mondás, amely segít motiválni, ráhangolódni a tettekre és az eredményekre, vagy fordítva – a pihentető és megnyugtató belső dekorációvá válhat. Ehhez elegendő a nyomtatott szlogent egy gyönyörű vagy eredeti keretbe helyezni, amely harmonikusan illeszkedik a belső térbe..

Keretes poszter

Sötét alapon

Egyszerű végrehajtás

Plakát mint dekoráció

A kompozíciók, az azonos formájú díszítőelemekből álló, egy kivitelezési stílusú, különböző színű vagy nyomtatott jelenlétű (hiányzó) kompozíciók, falpanelek nagyon hatásosak. Az ilyen panelek különféle anyagokból készülhetnek – a közönséges papírtól a bársonyos szövetekig..

Eredeti panel

Domborított szövet panelekhez

Szövet panel

Fényes elemek

Eredeti kombinációk

Szürke-kék tónusokban

Fekete -fehér változat

Mi a helyzet a kész vakolat díszítő elemekkel, amelyek utánozzák a stukkó díszléceket, amelyeket nem a mennyezeten használnak rendeltetésszerűen, hanem a falakon? Ha több elemet azonos színű különböző árnyalatokban színez, harmonikus, de ugyanakkor eredeti kompozíciót hoz létre. A rögtönzött eszközök felhasználásának másik módja az, hogy kompozíciókat állítunk össze abból, ami szó szerint a lábad alatt fekszik – gallyakból, gubancokból, eredeti formájú csonkvágásokból, kúpokból és egyéb természeti ajándékokból..

Tengeri téma

A rendelkezésre álló eszközöket használjuk

Háttérvilágítású ág

Herbárium keretben

Herbárium fa deszkán

Még a legegyszerűbb papírból, szövetből vagy egyéb törmelékből készült füzérek is eredeti belső dekorációvá válhatnak. A hálószobában az ágy feje mögötti falat leggyakrabban díszítik, a nappaliban pedig a kanapé vagy egy karosszék felett, puha ülősarkot hozva létre.

Nappali fali dekoráció

Összetétel a nappaliba

Ha művészi tehetséged van, bűncselekmény lenne, ha nem használnád ki ezt a csodálatos ajándékot. Egyedülálló design, amely nem igényel nagy pénzügyi befektetéseket (de természetesen sok időt igényel), az Ön számára biztosított. Még a sablonokkal készült rajzok is a belső tér fénypontjává válhatnak, így sok hasonló tervezési projekt közül kiemelkednek..

Szokatlan kialakítás

Művészi festészet

Festés gzhel alatt

Gyerekszoba dekoráció

Rajzsablon rajz

A fali dekoráció hihetetlenül praktikus lehet. Például egy közönséges keret, amely fölé hálót húznak, kiváló ékszertároló rendszert alkothat. A fülbevalókat és a brossokat nagyon kényelmes elhelyezni egy ilyen fali tárolóban. Gyöngyök, nyakláncok, láncok és karkötők esetén használhat hevedereket, amelyekhez horgok vannak rögzítve.

Praktikus dekoráció

Tartozékok tárolása

A lány szobájába

Ékszerek tárolása

Szemüveg tárolása

Szokatlan tárolás

Hasonló ötlettel házvezetőnő is készíthető. Egy ilyen egyszerű eszköznek köszönhetően minden kulcs mindig a helyén lesz.

Szokatlan házvezetőnő

A keretek kapcsolók, számlálók, hőmérséklet -szabályozó egységek vagy otthoni riasztók díszítésére használhatók..

Keretes termosztát

Családi fotógyűjtemény tervezési lehetőségei

Ugyanilyen népszerű és ősi módja a történelem megőrzésének, legalábbis egy ház történetének, a családi portrék használata. Ha őseinknek szakemberekhez kellett fordulniuk segítségért, portréfestők szolgáltatásainak igénybevételéhez, akkor csak ki kell nyomtatnunk a sikeres fényképeket, és be kell illesztenünk őket egy keretbe. De még a kész fényképek szokásos elrendezésében is megmutathatja kreativitását, nemcsak különböző formájú és méretű falidekorációkat, hanem további elemeket is használva.

Fotó a dekorációhoz

Összetétel fotókból

Világos keretek

Fotó fehér keretben

A fényképek eredetinek tűnnek keretekben, amelyek rögzítőelemei nem rejtőznek a termékek mögött, hanem szándékosan vannak kiállítva. Ez lehet egy egyszerű zsineg, vagy gyönyörű vékony láncok – a súly az egész belső kialakítás koncepciójától függ.

Hálószoba fali dekoráció

Keretek a láncokon

Szokatlan megközelítés a fal dekorációjához

A közelmúltban népszerűvé váltak a fából faragott különféle falidíszítő elemek. Ez lehet egy teljes felirat (például családnév) vagy csak egy betű. De egyetlen színpalettán, képkeretekkel készítve, az ilyen díszítő elemek kiváló dekorációvá válnak mind a falösszetétel, mind a szoba számára..

Fotók és egyebek

Eredeti kompozíció fényképekkel

Fából készült fotók és levelek

A keretezett fényképek nem kevésbé lenyűgözőnek tűnhetnek a kompozícióban, ha speciális, szemmel nem látható hordágyakra helyezzük őket..

Kreatív megoldás

Fekete -fehér fotók

A fényképek füzére

Ha pedig fényfüzért tesz izzókkal vagy szalagvilágítással a fényképhez, akkor a kiváló fali dekoráció és a kellemes pillanatok emlékezetben való megőrzése mellett ünnepi hangulatot is kaphat.

Fotó és világítás

De a fényes füzérek a faldíszítés független attribútumaként is működhetnek. Nem nehéz rögzíteni a vezetéket izzókkal egy bizonyos alakban, és a létrehozott hatás szempontjából az eredmény minden várakozást felülmúlhat.

Garland fa

Izzó felhő

Tükrök modern belső térben

Egy gyönyörű vagy kreatív keretben lévő nagy tükör önmagában nem csak a fő funkcióit látja el, hanem a szoba belsejét is díszíti. Ha több, ugyanolyan alakú, de különböző keretben lévő kisméretű tükröt használ (leggyakrabban egyetlen stílusmegoldásban készül), akkor egész dekoratív kompozíciót kaphat.

Fali dekorációs tükör

DIY tükör keret

A tükrök összetétele

Szokatlan tükör

Tükör óvodába

Tükör - praktikus dekoráció

A tükör elemek keretek nélkül is használhatók eredeti kompozíció összeállításához. Sokkal több időre és erőfeszítésre lesz szükség az ilyen panelek elkészítéséhez, de az eredmény kompenzálja az összes költséget – a faldekoráció eredeti, stílusos és modern.

Méhsejt tükrök

Tükör elemek panel

Tükör együttes a nappaliba

Tükör panel

Virágok és beltéri növények belső dekorációként

A beltéri növények nemcsak abban segítenek, hogy zamatos zölddel és gyönyörű virágzással díszítsük a belső teret, hanem különleges, hangulatos légkört teremtsünk, tisztítsuk meg otthonunk levegőjét és hozzuk meg az otthoni kényelmet. A legegyszerűbb virágcserepek «játszani fog» új festékek, ha tiszta cellákba vagy speciális tartókba helyezik a falon. Nem mindig lehet az ablakpárkányra helyezni, és nem minden növénynek van szüksége ennyi fényre..

Polcok virágokhoz

Divatos virágcserepek

Díszítésként beltéri növények

Rack virágokhoz és egyebekhez

Beltéri növények a falon

Tükrök és virágok

Virágok esetén használhatja a váza eredeti elhelyezésének módját. Elég, ha a tartó segítségével egy szép üveget (palackot, lombikot vagy bármilyen más eredeti vagy egyszerűen emlékedényt) rögzítünk a fa alapra. Az ilyen dekoráció segít a nyugodt és ilyen hangulatos falu (városlakás esetén – külvárosi) élet jegyzeteinek bejuttatásában a belső térbe..

Virágok falvázákban

Virágváza a falon

Virágok és izzók

Az eredeti, fából készült, vidéki stílusú polcok nem csak beltéri növények elhelyezését segítik, hanem apró képkereteket, figurákat és gyűjteményeket is – röviden, mindenféle apróságot, ami közel áll a szívedhez.

Polcok fekete színben

Fürdőszobai polcok

Keretes fotópolcok

Az ilyen tárolórendszerek előnye, hogy szervesen illeszkednek bármilyen funkcionális terhelés helyiségének belsejébe. A nyitott polcok megfelelőnek tűnnek a nappaliban és a hálószobában, a gyerekszobában és az étkezőben, a konyhában és még a fürdőszobában is.

DIY nyitott polcok

Szokatlan polc

DIY polc

Gyertya polc

De ha nem egyszerű téglalap alakú polcokat használ tárolórendszerként, hanem eredeti formájú konstrukciókat, akkor jelentősen növeli a belső tér egyediségét. Háromszög és trapéz alakú, hatszög vagy rombusz formájában, méhsejt formájában – a polcokkal ellátott cellák bármilyen célra díszíthetik a szoba belsejét.

Polcok-felhők az óvoda számára

Szokatlan formák

Eredeti polcok

Sarokpolcok

A polcok összetétele

Saját kezűleg improvizált eszközökkel

Még egy régi gitárnak is lehet második életet adni, ha eredeti polcot épít belőle a kis beltéri növények elhelyezésére. Ha a kompozíciót koszorúval emeli ki, nehéz fali dekorációt kaphat, de különleges, ünnepi hangulatot is teremthet.

Polcok egy régi gitárban