Egy kis lakás tervezése Pekingben

Ha lakásának szobái nem büszkélkedhetnek nagy négyzetterülettel, ha két vagy több funkcionális zónát kell elhelyezni egy szobában, és ugyanakkor szeretné megőrizni a tágasság és a szabadság érzését, akkor egy Peking tervezési projektje lakás hasznos lehet az Ön számára. A közepes méretű helyiségekben a tervezőknek a lakások tulajdonosával együtt nemcsak az összes szükséges bútort sikerült elhelyezniük, de nem korlátozhatták magukat a dekorációban, miközben megőrizték az otthon arculatának könnyedségét és frissességét. Tekintsük a két szoba – egy nappali és egy hálószoba – példáját, hogyan csinálták. A nappali két funkcionális részre oszlik – ülősarokra és étkezőre. Nézzük először a pihenés szegmensét kárpitozott bútorokkal és videó zónával.

Nappali belső tér

A hófehér felületnek, a magas mennyezetnek és a nagy panorámaablaknak köszönhetően még egy szerény szoba is tágasnak tűnik. Nyilvánvaló, hogy a fehér falak hátterében bármilyen színű bútor előnyösnek tűnik, de a tervezők úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak, és kizárólag természetes árnyalatokat használnak a kárpitozott és szekrénybútorok kiválasztásakor. Moduláris kanapé könnyű kárpitozással – nemcsak több ember befogadására képes a TV előtt vagy beszélgetésre, hanem alvóhely is lehet az éjszakázó vendégek számára.

A szoba hófehér díszítése

Nem csak a mennyezet és a falak hófehér díszítése járul hozzá a tér vizuális bővítéséhez, a nagy tükrök szinte a polctól a mennyezetig vizuálisan elmosják a szoba határait. A padló világos burkolata és az arany árnyalatok a bútorokban és a világítótestekben tökéletesen illeszkednek a szoba világos palettájához, és elegáns megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

Bézs és arany árnyalatok fehér alapon

Ennek a területnek a feltétel nélküli díszítése egy antik, kézzel készített, csipkefaragású szekrény. A vintage tárolórendszer kialakításában keleti motívumok láthatók, amelyek az otthon modern belső terében is relevánsak..

Antik faragott szekrény

Egy kompakt étkezőcsoport mindössze egy lépésre található a nappali ülősaroktól, amely az étkező szegmens alapja lett. Könnyű kerek asztal tetővel «márványozott» és az átlátszó műanyagból készült székek hihetetlenül könnyű, könnyű, szinte súlytalan együttest hoztak létre.

Étkező

A pekingi lakásban sok tárolórendszer található, amelyek közül néhány beépített szekrény, amely a padlótól a mennyezetig terjedő helyet foglal el. Tehát az étkező a világos szürke homlokzatú szekrény hátterében található. Ez a tárolórendszer fő funkciója mellett térzónás elem..

Az étkező belseje

Az étkező szegmens képét elegáns csillár teszi teljessé, aranyozott kerettel és hófehér árnyalatokkal. Nyilvánvaló, hogy a különböző funkcionális területek saját fényforrást igényelnek. És bár a nappaliban és az étkezőben lévő csillárok kialakítása eltérő, ezeket a szerkezet alapjához azonos anyagválasztás köti össze, ami az egész szoba egyetlen, harmonikus képének létrehozásához vezet..

Világos bútorok

A pekingi apartmanban van némi faldekoráció, bár a falak hófehér tónusa a legideálisabb háttér a műalkotásokhoz. De azok a kis festmények, amelyek egy pekingi lakás falán vannak, nagyon lenyűgözőek, vonzzák a szemet.

Eredeti csillár

Ezután a szerény méretű hálószobába lépünk. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen kis területű helyiségben a hófehér faldekoráció és a világos paletta választása a berendezéshez a kevés tervezési lehetőség egyike volt. A szoba szélessége nem teszi lehetővé az ágy elhelyezését a kerületek mentén, így a lába a beépített szekrényrendszernek támaszkodik.

Hálószoba belső

Nem minden városi lakás rendelkezik azzal a képességgel, hogy öltözőt szervezzen egy különálló, bár kicsi szobában. A standard lakások legtöbb tulajdonosának közvetlenül a hálószobában kell felszerelnie a ruhák, cipők és kiegészítők összes tárolórendszerét. Az egyetlen, amiért tenni lehet «megkönnyebbülés» elegendő a mennyezetről a padlóig elhelyezkedő tárolórendszerek monumentális megjelenése – válasszon világos színsémát a homlokzatok kivitelezéséhez.

A hálószoba hófehér díszítése

A szoba másik végén egy másik tárolórendszer található, egyedi, utánozhatatlan kialakítással. Egy kicsi méretű sötét szekrény -szekrény meglehetősen alkalmas arra, hogy a szoba középpontjába kerüljön, és még a hálószoba központi bútordarabjából – az ágyból is – felhívja magára a figyelmet..

Sötét ékezetek

Mint tudják, soha nincs túl sok tárolórendszer. Valószínűleg ez az elv vezetett a pekingi lakás tulajdonosaihoz otthonuk kialakításakor. Azok, akik örököltek egy ilyen ritkaságot, vagy sikerült megtalálniuk egy antikváriumban, nem adják fel a lehetőséget, hogy akár egy teljesen modern belső térben is megmutassák az egyedi bútordarabot..

Antik szekrény

Szokatlan dekoráció keleti motívumokkal díszíti a szekrény elejét. A fémfaragások luxusnak tűnnek, különösen sötét háttér előtt.

Eredeti szekrény dekoráció

A luxus csillár három rétegű üveg dekorációs elemekkel kiegészíti a világos hálószoba képét sötét ékezetekkel. A függő lámpatartó sötét színe tökéletesen illeszkedik az antik szekrény színpalettájához.

Luxus csillár

Tárolórendszerek szürke homlokzata