Een caleidoscoop van superideeën voor een lichte woonkamer

Als u een niet-triviaal en helder interieurontwerp van de woonkamer wilt, als u niet een van degenen bent die onder de indruk is van neutrale kleuren en rustige kleuren, als u verzadiging aan uw huis wilt toevoegen, dan is deze selectie van kleurrijke kamers is voor jou. We hebben een indrukwekkende fotogalerij van woonkamers verzameld voor elke smaak en stijl. We hopen dat heldere kleuren, ongebruikelijke gewaagde ontwerpbewegingen en technieken in moderne interieurs van familiekamers u zullen inspireren tot prestaties en veranderingen in uw eigen huis. Laat de heldere en sappige zomer het hele jaar door in uw woonkamer aanwezig zijn en laad alle leden van het huishouden op met een positieve en feestelijke stemming..

Woonkamer op zolder

Ruime woonkamer

Lichte meubels in de woonkamer zijn de sleutel tot een kleurrijk interieur

Wat is de gemakkelijkste manier om helderheid aan uw woonkamer toe te voegen zonder enige renovaties uit te voeren? Verander de bekleding van gestoffeerde meubels. Zelfs een kamer met lichte muren in pastelkleuren wordt helder en aantrekkelijk als je rijke kleuren gebruikt voor meubeltextiel. Een andere manier is schilderen of plakken met PVC-folie in felle kleuren van meubelen, opbergsystemen of extra meubels – tafels, sokkels en stands.

Licht meubilair

Wat dacht je van niet alleen lichte meubelbekleding, maar een echt explosieve print gebruiken? De motieven van door de mens gemaakte Mexicaanse poncho’s in de stof van de bekleding van de originele fauteuils tegen de achtergrond van heldere, effen muren creëerden een verbazingwekkend, uniek beeld.

Heldere bekleding print

Alle tinten rood, die veelvuldig in de inrichting worden gebruikt, zien er geweldig uit tegen de achtergrond van blauw en wit behang, gordijnen en vloerbedekking. De kleurrijke look werd gecompleteerd door bankkussens in verschillende kleuren, vormen en maten..

Alle tinten rood

De felle mosterdkleur van de stoelen in deze woonkamer is zeker een accent. Misschien kan alleen de oranjerode tint van het tapijt ermee concurreren voor het primaat. Maar het beeld van een gemeenschappelijke ruimte zou niet zo origineel zijn zonder een grote wandklok, een originele vloerlamp, een antieke secretaire of designstandaards.

Kleurrijke fauteuils

Kleurrijk textiel en decor

Een nog eenvoudigere en meer betaalbare manier om de woonkamer te transformeren en toe te voegen aan het vakantie-interieur is het gebruik van kleurrijk textiel voor gordijnen, kussens, spreien en tapijten. Voeg aan zo’n set een helder plaatje toe (misschien je eigen werk) en de originele woonkamer met een memorabel interieur is klaar.

Lichte kussens

Bescheiden maar helder

Voor een woonkamer met grote panoramische ramen in het centrum van een metropool, waar de belangrijkste kleurenschema’s buiten het huis bestaan ​​uit composities van glas en beton, is de behoefte aan een licht interieur bijzonder acuut gevoeld. Intense tinten blauw, geel en turkoois kunnen de dorst naar kleur op elke schaal lessen. Heldere bekleding van gestoffeerde meubels en textiel van bankkussens creëerden een harmonieus en rijk beeld van de ontspanningsruimte..

Geel en cyaan in focus

Strepen gebruiken om een ​​interessante look te creëren

We brengen verschillende woonkamers onder uw aandacht, in het ontwerp waarvan gestreept behang en meer hebben deelgenomen. De gestreepte print zelf is contrasterend, en als je ook kiest voor felle kleuren, dan is het tij van kleur in de kamer niet te vermijden. Zelfs een bescheiden setting met bijvoorbeeld grijs gestoffeerde meubels kan worden getransformeerd door heldere strepen op de muren te plaatsen. Wees niet bang om geometrie aan het interieur toe te voegen, breng ordelijkheid met behulp van een laconieke tekening.

Strepen op de muur

Heldere strepen

Strepen, zelfs in pastelkleuren, kunnen de decoratie van de woonkamer transformeren, waardoor de achtergrond voor wanddecoratie wat drama wordt. Maar in deze woonkamer zijn praktische decorstukken verantwoordelijk voor de kleur. Wanneer de oceaan buiten het raam is, wil je ook mariene motieven gebruiken in de inrichting van het pand – een gele onderzeeër als decor of een speurtochtkaart in plaats van de gebruikelijke afbeelding.

Mariene motieven

Gestreept behang, gebloemde gordijnen, kleurrijke meubelbekleding, kleurrijke tapijtpatronen – vind je dit teveel voor één kamer, kijk dan eens naar de woonkamer met een prachtig interieur. Het zal nooit saai zijn in zo’n kamer. Ongeacht het weer buiten het raam, binnen heb je altijd je eigen microklimaat van feest en vreugde. Een helder, eclectisch en tegelijkertijd ongelooflijk huiselijk interieur kan huishoudens met verschillende smaken, voorkeuren en interesses gezelligheid en comfort geven.

Eclectische woonkamer

Slechts één accentmuur met strepen, een paar kleine heldere schilderijen en kleurrijk textiel kan een saai woonkamerinterieur veranderen in een interessant beeld van een kamer voor het hele gezin..

Origineel en streng

In elke andere woonkamer zullen zwart-wit gestreepte banken zeker in het oog springen, maar niet in een kamer met felgele en groene muren. Deze ongelooflijk positieve zomertinten brengen zoveel vreugde en een positieve houding naar het karakter van de kamer dat het lijkt alsof de atmosfeer zelf in staat is om de gedachten en emoties van de persoon erin te veranderen..

Geel en groen

Spel van contrasten

Het is verbazingwekkend hoe helder een interieur kan worden verkregen met zwart en wit als basiskleuren. Kleurrijk behang met een niet-triviaal patroon, het contrasterende ontwerp van de originele fauteuil, spiegeloppervlakken van planken en tafelstandaards, helder textiel en levende planten – het gewicht samen vormden een zeer ongewoon interieur van de woonkamer, waarin de ogen heb geen tijd om je te vervelen. Veel heldere en interessante items op open planken versterken alleen het effect van het caleidoscopische beeld van de familiekamer..

Spel van contrasten

Zwarte tinten hanglampen op een witte ondergrond zijn het eerste dat opvalt bij het bekijken van deze originele woonkamer. Later zien we het aangename groen van de leren bekleding van de enorme hoekbank en het bijzondere design van de piano. Het vinden van dergelijke interieurartikelen die op harmonieuze wijze hoge functionaliteit en de status van een kunstobject combineren, kost veel tijd en geld, maar het is het waard..

Ongebruikelijk ontwerp

Het donkere hout van de plafondbalken en plafonds tegen een sneeuwwitte achtergrond, het gebruik van verschillende tinten zwart in de aankleding, aankleding en aankleding maakten de woonkamer niet saai. De integratie van de originele ontwerpsamenstelling van gespiegelde tinten van hanglampen en heldere ultramarijne bekleding van stoelen uit de eetgroep speelde een rol bij het transformeren van een ruime woonkamer met ongelooflijk geweldige functionaliteit.

Samenstelling van kroonluchters

Slechts één brede zwarte streep op een witte achtergrond, en wat een transformatie van de afwerking. Voeg originele spiegels, ongebruikelijke verlichtingsarmaturen en een niet-triviale benadering van het kiezen van meubels voor de woonkamer toe aan het contrast van de muren – een kleurrijke kamer voor het hele gezin en het ontvangen van gasten is klaar. Voeg je ook nog levende planten en bloemen toe aan het uiteindelijke beeld van de woonkamer, dan krijg je een werkelijk unieke uitstraling van de kamer..

Woonkamer met open haard

Kunnen zwart-witfoto’s op de muren het interieur van een kamer lichter maken? Het antwoord op deze vraag wordt zeer welsprekend geïllustreerd door de inrichting van de woonkamer met ongewoon fotobehang. Voeg slechts een paar heldere toe. Accentvlekken voor je zwart-wit alliantie en een pittig, uniek woonkamerinterieur klaar.

Behang

Kleurrijk behang voor muren – een interessant woonkamerinterieur

Het is geen geheim dat bijna de helft van het beeld dat ontstaat als je naar de kamer kijkt, afhangt van de behangafdruk. Een helder, rijk patroon van wanddecoratie kan de sleutel zijn in het ontwerp van een hele kamer. Er is een onuitgesproken regel – als het behang kleurrijk is, moeten de meubelbekleding en raamdecoratie monochroom zijn. Maar regels zijn er om gebroken te worden. Ervaren ontwerpers zijn in staat om een ​​niet-triviaal beeld van een familiekamer te creëren, waarbij ze alle canons en regels weerleggen, waarom zouden ze hun ideeën niet gebruiken voor inspiratie?

Behang met vergulding

Alles is harmonieus in deze woonkamer – kleurrijk behangornament, neutrale tinten gordijnen en meubelbekleding. Een echt felle kleur wordt alleen gebruikt voor kussens en kussens, maar tegelijkertijd ziet de hele kamer er kleurrijk en interessant uit.

Originele nissen

Metallic behang met verguld reliëf is een gewaagde keuze voor de moderne woonkamer. Om de decoratie van de wanden in de kijker te zetten, is er een passende entourage omheen gecreëerd – sneeuwwit gestoffeerde meubels, een open haard, raam- en deuropeningen en zelfs tapijt in dezelfde kleur. De elegante woonkamer is afgewerkt met vergulde gordijnroeden en een glanzende kroonluchter van origineel design..

Metallic behang

Wie had gedacht dat een woonkamer met grijze glanzende opbergfronten, neutrale gordijnen en donkere meubels alleen zo helder en kleurrijk kon zijn dankzij behang met een ongewoon patroon. Met behulp van verlichting op verschillende niveaus was het mogelijk om niet alleen de functionele delen van de woonkamer vakkundig te verlichten, maar ook om een ​​warme, gezellige sfeer in de kamer te creëren.

Kleurrijk behang

Als je niet van ontwerpprojecten van woonkamers in neutrale lichte kleuren houdt, als het lijkt alsof je geen dag in een minimalistische setting zou kunnen leven, als je normen wilt doorbreken en je eigen afbeeldingen en combinaties wilt maken, kijk dan naar het interieur van de hieronder weergegeven woonkamer. Kleurrijk behang, print «zebra’s» voor de bekleding van fauteuils, kleurrijke kunstwerken in verschillende stijlen, vergulde lijsten, spiegels en tafels met gebogen poten, een vloerkleed met bloemenprint en lichte kussens – alles in één ruimte. En het beeld is tenslotte niet alleen rijk en interessant, het is onvergetelijk en ongelooflijk persoonlijk. Wees niet bang om te experimenteren met kleuren, vormen en texturen, met slechts een tiende van de moed van beroemde ontwerpers, kun je het interieur van de woonkamer leren, waar je vrienden naar zullen kijken als inspiratie.

Eclectisch interieur

Behang met fotoprint kan elke kamer transformeren. Voor een ruime woonkamer met hoge plafonds en lichte afwerkingen is deze optie om de aandacht te vestigen op een van de wanden een goede ontwerpzet..

Behang met fotoprint

En tot slot een paar originele afbeeldingen van woonkamers, die bij het inrichten van een ruimte moeilijk in te passen zijn in het bestaande kader van stilistische richtingen of mogelijke kleuroplossingen. De klassieke decoratie van wanden en plafonds met behulp van stucwerk, lijstwerk en kroonlijsten wordt bijvoorbeeld een moderne trend wanneer het in de barnsteenstijl wordt geverfd, en het plafond verandert in een platform voor een lichtinstallatie met goed georganiseerde verlichting. Zelfs de klassieke stijl van de open haard kan worden getransformeerd met dezelfde originele kleuring. Door een ongewoon beeld aan te vullen met originele meubels, kunt u een volledig unieke, kleurrijke en onvergetelijke kamer krijgen.

Amber-effect

Slechts één accentmuur met een helder, kleurrijk patroon verandert het interieur van een nogal rustige en zelfs saaie woonkamer radicaal. Door het recreatiegebied te combineren met het gaming-segment, worden felle kleuren en eigen accenten toegevoegd aan het ontwerp van de kamer.

Woonkamer en speelkamer

Woonkamers met een echt grote schaal kunnen zich niet alleen een groot en volumineus decor veroorloven, maar ook een heldere, kleurrijke kleur van grote interieurelementen. In een grote woonkamer met een ietwat industriële afwerking, als een bank, dan een enorme en met velours bekleding, als kroonluchters, dan licht en groot, als accentkleuren, dan diep en rijk.

Grote heldere plafonds